206CC Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 den nomizo na fteei to cpu dioti ego exo ton 830 d karta exo 6600gt(perimeno thn 7800gt)kai ta paixnidia pou anaferete parapano ta pezo aneta se full pithmishs, ektos ean anoikso ta extra filtra ton paixnidion. opote einai lathos na protinete ston athropo na alaksei epeksergasth. malon kati alo tha fteei ean den einai efxaristimenos. mporei na zestenete parapano,mporei na mhn ftanei to trofodotiko,mporei, mportei......, pios kserei me ta liga pou mas exei anaferei. ti trofodotiko kai temps exeis?
billpeppas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Τα παίζω άνετα σε full λες...σε τι ανάλυση ? 800x600 ? xD
Ailuros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 den nomizo na fteei to cpu dioti ego exo ton 830 d karta exo 6600gt(perimeno thn 7800gt)kai ta paixnidia pou anaferete parapano ta pezo aneta se full pithmishs' date=' ektos ean anoikso ta extra filtra ton paixnidion. opote einai lathos na protinete ston athropo na alaksei epeksergasth.malon kati alo tha fteei ean den einai efxaristimenos. mporei na zestenete parapano,mporei na mhn ftanei to trofodotiko,mporei, mportei......, pios kserei me ta liga pou mas exei anaferei. ti trofodotiko kai temps exeis?[/quote'] Με την διαφορά ότι η 6600GT σου βρίσκεται σε αρκετά καλή αναλογία με τον 830. Ο συσχετισμός των δυνάμεων αλλάζει όταν συνδυάσεις μια αρκετά ισχυρότερη κάρτα γραφικών με έναν τέτοιο επεξεργαστή. Απλοί θεωρητικοί αριθμοί: 6600GT= 8 TMUs * 500MHz = 4000 MTexels/s 4 ROPs * 500MHz = 2000 MPixels/s 500MHz DDR @ 128bit = 16 GB/s 4 VS * 500MHz / 4 = 500 MVertices/s 8 SIMD channels * 4 MADDs/clk = 32 MADDs/clk * 0.5 GHz = 16 GMADDs/clk = 32 GFLOPs 7800GT= 20 TMUs * 400MHz = 8000 MTexels/s 16 ROPs * 400MHz = 6400 MPixels/s 500MHz DDR @ 256 bit = 32 GB/s 7 VS * 400MHz / 4 = 700 MVertices/s 20 SIMD channels * 8 MADDs/clk = 160 MADDs/clk * 0.4 GHz = 64 GMADDs/clk = 128 GFLOPs Ανάλογα με την περίπτωση η δεύτερη είναι από 2 εώς 4 φορές πιο ικανή από μια 6600GT. Xωρίς εξομάλυνση και ανισοτροπικό στα πιο πρόσφατα παιχνίδια και Α64 4000+ η 6600GT με όλες τις ρυθμίσεις στο μέγιστο επιτυγχάνει: 1024*768 = 39 fps 1280*1024 = 28 fps 1600*1200 = 19 fps http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/xfx-gf6600-ddr2_10.html Με τον ίδιο επεξεργαστή η 7800GT συμπεριφέρεται ως εξής: 1024*768 = 84 fps 1280*1024 = 63 fps 1600*1200 = 45 fps http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/games-2005_12.html ------------------------------------------------------------- ΄Οσο ανεβαίνεις σε ανάλυση και προσθέτεις εξομάλυνση/ανισοτροπικό τόσο εκμηδενίζεται κάθε είδους CPU περιορισμός. Που σημαίνει ότι στα 1600*1200 με τετραπλή εξομάλυνση - επειδή ακριβώς το κύριο βάρος πέφτει στη κάρτα γραφικών - οι διαφορές μεταξύ διαφόρων επεξεργαστών εκμηδενίζεται. Στην περίπτωση που ένας χρήστης για παράδειγμα των περιορίζει η μέγιστη ανάλυση της οθόνης του και δεν μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλές αναλύσεις για να ρίξει το κύριο βάρος στην κάρτα γραφικών, το σύστημά του μοιραία θα υποφέρει κάτω από τον περιορισμό του επεξεργαστή. Συγκρίνεις άνισα μεγέθη και άνιση υπολογιστική ισχύ. Μια 7800-οτιδήποτε μοιραία θα υποφέρει με έναν τόσο αδύναμο επεξεργαστή.
206CC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Τα παίζω άνετα σε full λες...σε τι ανάλυση ? 800x600 ? xD 1280x1024 exo 19ara tft opote h proth rithmhsh pou bazo panta einai ayth ths analishs
206CC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 ΄Οσο ανεβαίνεις σε ανάλυση και προσθέτεις εξομάλυνση/ανισοτροπικό τόσο εκμηδενίζεται κάθε είδους CPU περιορισμός. Που σημαίνει ότι στα 1600*1200 με τετραπλή εξομάλυνση - επειδή ακριβώς το κύριο βάρος πέφτει στη κάρτα γραφικών - οι διαφορές μεταξύ διαφόρων επεξεργαστών εκμηδενίζεται. Στην περίπτωση που ένας χρήστης για παράδειγμα των περιορίζει η μέγιστη ανάλυση της οθόνης του και δεν μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλές αναλύσεις για να ρίξει το κύριο βάρος στην κάρτα γραφικών' date=' το σύστημά του μοιραία θα υποφέρει κάτω από τον περιορισμό του επεξεργαστή. Συγκρίνεις άνισα μεγέθη και άνιση υπολογιστική ισχύ. Μια 7800-οτιδήποτε μοιραία θα υποφέρει με έναν τόσο αδύναμο επεξεργαστή.[/quote'] dhladh ean katalaba kala mia 7800gt tha pigenh xirotera me ton epeksergasth pou exo? h apla den tha apodidei to megisto dinato? ean einai etsi opos ta les tote safos o filos parapano den einai efxaristimenos apo thn apodosh ths kartas tou. etsi gia na exoume na leme, exo paragilei kai amd kai 7800gt tha dokimaso tous parapano sindiasmous kai tha sas po ta apotelesmata. edo re ''Ailuros'' pos tha mporeso na sykgrino tis kartes kai sta 2 systimata ean den balo 3dmark?
polaki Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 1280x1024 exo 19ara tft opote h proth rithmhsh pou bazo panta einai ayth ths analishs ΟΚ απλά επειδή και εγω στην ιδια ανάλυση παίζω, βλέπω και κολληματα και κοψίματα σε πολλά παιχνίδια. Πχ εγω Need for Speed MW έχω γυρω στα 45-50 fps μεσο όρο, αλλά δεν τα έχω ολα στο φουλ. Αλλά εντάξει, δεν καιγομαι κιολας, κάνω κ αλλες δουλειές με το pc μου οπότε δεν θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να παίξω με +5/+10 frames. Δεν ειμαι αυτο που λέμε ο υπερβολικά απαιτητικός gamer.. Προφανώς το παιδί με την 7800 γκρινιάζει οτι δεν του τα παίζει οπως θα περίμενε, φυσικά και αν μου δάνειζε εμένα την κάρτα του θα βάραγα παλαμάκια με τις επιδόσεις, γιατί θα έπερνα τουλάχιστον +10 fps από αυτά που παίρνω τώρα που δεν τα έχω ολα φουλ, με τη διαφορά όμως οτι θα τα έιχα όλα στο φουλ!!
polaki Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Επίσης το dual core είναι απάτη για games, και αν πατε στο λινκ που δωθηκε θα δειτε οτι ΠΑΤΩΝΕΙ στην κυριολεξία... Δεν ειναι απαραίτητο σώνει και καλά να πάρει AMD (μπορεί να εχει κολλημα, πολλοί εχουν) αλλά πιστεύω η συγκρεκριμενη επιλογή επεξεργαστη ίσως ήταν λανθασμένη αν τον περισσότερο χρόνο του τον παιρνάει παίζοντας! Αλλα οπως και να το κάνουμε, νομίζω οτι ο οποιοσδήποτε παίρνει μια τοσο δυνατη κάρτα γραφικών, είναι τρελός gamer. Το να τελειώσει ας πουμε το video encoding/rendering 3 λεπτά νωρίτερα δε νομιζω οτι θα κάνει και την τρελή διαφορά..
206CC Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 to nfs mw den to exo dokimasei akoma to perimeno mesa sth bdomada, alla apo oti exo diabasei to sygkekrimeno paixnidi exei polla problimata.
polaki Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Aν λες προβληματα με τα γραφικά δεν ξέρω, εκτός απτο κόμπιασμα το οποίο δεν το κάνει σε ενα φιλο μου.. Τωρα όσο έχω παίξει (γύρω στο 25-30ωρο υπολογίζω) με έχει πετάξει έξω 5-6 φορές όπως και τους 2 φίλους μου που το "αγοράσαμε" μαζί ενω παιζαμε, οπότε ναι κάτι προβληματάκια έχει!
Xviper13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Gia to NFS pou anaferate ego exo liosei me to game kai den exo dei to paramikro provlima (kai einai me crack ;-) ). To game dimiourgei provlimata mono otan trexeis trainer ;-) . To monadiko tou provlima einai oi terasties apetiseis gia na to pekseis sta 1280x1024 me AA kai full rithmiseis (ekei dixnei ta grafika tou to game) ego sigkekrimena me afto den exo provlima alla exo akousei parapona apo polous giati den to sikonei to PC tous.
HighT3ch Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Auto pou me kanei na aporw kai na ekneurizomai einai to eksis. Pws symperaineis oti h 7800GT einai mapa kai to grafeis kai edw. Oute to systhma sou einai gia petama oute h karta pistepse me. Twra an esy exeis na kaneis format sto PC sou 2 xronia kai ustera apo 1.000.000 installations/uninstallations perimeneis na petaei to systhma sou tha perimeneis gia polu akoma. Den antilegw oti oi AMD CPUs sigoura PWN Intel CPUs sta games alla oxi kai na sernetai sta games to systhma sou. To thema einai oti den eisai o monos pou paraponietai gia xamilo performance alla oi perissoteroi nomizoun oti to PC einai fournos mikrokymatwn kai oti ep'apeiron tha apodidei apsoga xwris kamia sunthrhsh. Episis min nomizeis oti epeidh ebales mia kalh karta grafikwn amesws tha kanei to systhma sou na petaei. Uparxoun polla pragmata pou prepei na kaneis wste na exeis systhma pou na petaei. Min to kanoume san kai autous me ta autokolita sta autokinita ... ena NOS autokolito pisw kai pirame 10 aloga - eleos. Kane ena format sto PC sou bale ta aparaithta (drivers, utils) ftiakse ta settings sou apo thema drivers kai bale kai to game pou se endiaferei kai tote tha deis ti kanei to systhma sou.
trospe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Επίσης το dual core είναι απάτη για games, και αν πατε στο λινκ που δωθηκε θα δειτε οτι ΠΑΤΩΝΕΙ στην κυριολεξία... Xaxaxaxaxaxaxaxa ROFLMAOOO!!! Re paidia...exete katalavei ti simainei dual-core? Ti pragmata mporei na kanei? Afto pou prepei na psaxteite einai ta *dlls* pou xreiazontai gia na xrisimopoiountai kai oi 2 pirines sta paixnidia. DVD ripping/encoding - Windows Media player - Kai GTA San Andreas apsoga!!! Min grafoume kai oti theloume....ki oso gia tis etairies kai ta links....i praksi metraei..
Ailuros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 dhladh ean katalaba kala mia 7800gt tha pigenh xirotera me ton epeksergasth pou exo? h apla den tha apodidei to megisto dinato? Δεν θα αποδίδει στο μέγιστο δυνατό, εκτός αν ανεβάσεις ανάλυση και βάλεις εξομάλυνση/ανισοτροπικό. Εάν είχες μια 7800 σήμερα θα έπαιζες άνετα στα 1280 με 4xAA/16xAF και με τον επεξεργαστή που έχεις σήμερα. edo re ''Ailuros'' pos tha mporeso na sykgrino tis kartes kai sta 2 systimata ean den balo 3dmark? Tόσα αποτελέσματα από πραγματικά παιχνίδια υπάρχουν στο δίκτυο. Από το 3dmark εξαρτόνται όλες οι δυνατότητες σύγκρισης για σένα; Συν τοις άλλοις ότι η πλειοψηφία των μετρήσεων στο 3dmark γίνονται με 1024*768 χωρίς εξομάλυνση/ανισοτροπικό. Με αυτές τις ρυθμίσεις μετράς περισσότερο τον επεξεργαστή στα παιχνίδια από ότι μια μεγάλη κάρτα γραφικών όπως την 7800.
Ailuros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 to nfs mw den to exo dokimasei akoma to perimeno mesa sth bdomada, alla apo oti exo diabasei to sygkekrimeno paixnidi exei polla problimata. Το NFS: most wanted θέλει δυνατό επεξεργαστή όπως και το Underground2. Ωστόσο αν ψάξετε για το extension του παιχνιδιού στην registry και απενεργοποιήστε το δήθεν "motion blur" θα κερδίσετε αρκετά σε επιδόσεις.
polaki Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Xaxaxaxaxaxaxaxa ROFLMAOOO!!! Re paidia...exete katalavei ti simainei dual-core? Ti pragmata mporei na kanei? Afto pou prepei na psaxteite einai ta *dlls* pou xreiazontai gia na xrisimopoiountai kai oi 2 pirines sta paixnidia. DVD ripping/encoding - Windows Media player - Kai GTA San Andreas apsoga!!! Min grafoume kai oti theloume....ki oso gia tis etairies kai ta links....i praksi metraei.. Στα παραπανω charts φαίνεται ξεκάθαρα οτι ουτε ΚΑΝ πάτησες να σε πάει στο λινκ... Τα πρωτα 2 λοιπόν δειχνουν πιο παλιά παιχνίδια (πρην το DirectX9) και τα αλλα 3 δείχνουν 3 καινούρια που ειναι πολύ βαριά, μην ξεχνάς στην εποχή του το Doom3 ψάχναμε όλοι κάρτες να παίξουμε, το δε Far Cry ακόμα και τώρα, 2 χρόνια μετά αποτελεί πολυ αξιόπιστο benchmark... Οι αναλύσεις ειναι επιτηδες χαμηλές ώστε να τεσταριστεί η cpu κυρίως και όχι τόσο η καρτα γραφικών... Το οτι ο dual core Pentium ΠΑΤΩΝΕΙ δεν σου λέει κάτι? Τί dlls και ιστορίες για αγρίους τωρα?? Τους dual core δεν τους υποστηρίζει κανένα παιχνίδι, δεν υποστηρίζει ΚΑΝ το hyperthreading!!!! Tωρα αν θες και αλλη επιπλέον απόδειξη, οκ, εγω σταματάω εδώ, γιατί προφανώς δεν θα μπορέσει κανείς να σου αλλάξει τη γνώμη. Αν θες να γλυκαθείς όμως, μπορείς να πας στις επόμενες σελίδες του αρθρου και να δεις τον dual core να τα πηγαίνει καλύτερα σε βαριές εφαρμογές βίντεο rendering, όπως ακριβώς είπα... Εαν δε συγκρίνεις την τιμή του ενος επεξεργαστή και του αλλο, θα δεις πιο ειναι value for money και πιο όχι, με δεδομενο οτι εχουμε να κανουμε με GAMER!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.