Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια

theye

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα πρόγραμμα βάσης δεδομένων σε turbo pascal το οποίο και χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να κάνω ένα update ώστε να μπορώ να προβάλω τα δεδομένα της βάσης σε website.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με δημιουργία web pages παρά μόνο λίγο με html. H πρώτη μου σκέψη ήταν να γράψω ένα μικρό generator ώστε να δημιουργεί τις web σελίδες για κάθε εγγραφή της βάσης δεδομένων με όλα τα απαραίτητα link αλλά αυτό δημιουργήσει χιλιάδες σελίδες. Προφανώς υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να το κάνω αυτό χωρίς να δημιουργώ χιλιάδες σελίδες. Πως θα μπορούσα να το κάνω? Φυσικά η οποιαδήποτε λύση θα προτίνεται θα απαιτεί κάποια μελέτη εκ μέρους μου και θα προτιμούσα κάποια λύση που απαιτεί την λιγότερη μελέτη (λόγω περιορισμένου χρόνου που έχω). Να επισημάνω επίσης ότι τα δεδομένα που θα παρουσιάζονται στις σελίδες δεν είναι αυτούσια από την βάση δεδομένων αλλά προκύπτουν μετά από κάποιους υπολογισμούς και ταξινομούνται.

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και συνάμα πολλές τεχνολογίες. Τι βάση είναι αυτή που χειρίζεσαι με την TP; Με μία server side γλώσσα όπως jsp,asp,php κ.τλ. (ανάλογα με τι έχεις κάποια οικειότητα) μπορείς να τραβάς τα δεδομένα από τη βάση και μετά από την απαιτούμενη επεξεργασία να τα προβάλλεις σε μία σελίδα όπως εσύ επιθυμείς.

Δημοσ.
Αυτό που ζητάς μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και συνάμα πολλές τεχνολογίες. Τι βάση είναι αυτή που χειρίζεσαι με την TP; Με μία server side γλώσσα όπως jsp,asp,php κ.τλ. (ανάλογα με τι έχεις κάποια οικειότητα) μπορείς να τραβάς τα δεδομένα από τη βάση και μετά από την απαιτούμενη επεξεργασία να τα προβάλλεις σε μία σελίδα όπως εσύ επιθυμείς.

H βάση δεδομένων αποτελείται από κάποια αρχεία που δημιουργεί το πρόγραμα που είναι γραμμένο σε TP και το format των οποίων το γνωρίζω. Τα δεδομένα αυτά επεξεργάζονται στο πρόγραμμα (κυρίως στατιστικοί υπολογισμοί) και προβάλλονται. Ουσιαστικά αυτό που θέλω η όλη αυτή επεξεργασία να γίνεται από κάποια άλλη γλώσσα απλά πατώντας στο link κάποιας σελίδας. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η όποια γλώσσα προτίνεις να είναι σχετικά εύκολη στην εκμάθηση της (λόγω χρόνου που έχω) αλλά και να είναι εύκολη η όποια μετατροπή των αρχείων που έχω σε format που να μπορεί να το αναγνωρίσει η γλώσσα (αν αυτό απαιτείται)

Δημοσ.

Είναι δυνατό να μην αλλάξεις γλώσσα. Με την TP φτιάχνεις ένα .exe που να διαβάζει από το stdin και να γράφει στο stdout (=INPUT, OUTPUT) της Pascal, και μετά δηλώνοντας στον server να επιτρέπει την εκτέλεση .exe αρχείων, το output του προγράμματός σου (stdout) να είναι η σελίδα που βλέπει ο χρήστης.

Αν έχεις Windows Server ή αν μπορείς να κάνεις compile με gcc (pascal), google για CGI για λεπτομέρειες...

Δημοσ.

Για να μην αλλάξεις τελείως υλοποίηση πρέπει να κατευθυνθείς σε αυτό που λέει ο Άλκης, δηλαδή CGI. Αν αποφασίσεις να αναβαθμιστείς, πρέπει να σχεδιάσεις τη βάση και να την υλοποιήσεις π.χ. σε mySQL, έπειτα οι σελίδες σου να αντλούνε τα δεδομένα από τη βάση και αφού τα επεξεργαστούν να τα προβάλλουν. Το τελευταίο μπορεί να γίνει π.χ. με php.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...