gdevil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα. Έχω το παρακάτω σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις συνδέομαι στο ιντερνετ με dial-up ή καμιά φορά και λίγο πιο μετά, κάνει reset και μόλις τελειώσει το φόρτωμα των WinXP SP1 μου βγάζει μήνυμα σφάλματος να σταλεί αναφορά κλπ... Τι μπορεί να φταίει??? Το σύστημα είναι: Asus P4P800 Deluxe Intel [email protected] HT Northwood 2xDDR 256 Mbyte (δεν θυμάμαι μάρκα και ταχύτητες) Asus Ati Radeon A9600SE 128Mbyte Sound Blaster Audigy bulk Crypto BestII56K PCI WDC - WD1200JD - 00GBB0 (120Gbyte SATA) Quantum FIREBALLP AS20.5 (20Gbyte UATA 166) Pioneer DVD-ROM Yamaha CD-RW Τροφοδοτικό 400watt άγνωστης μάρκας Το πρόβλημα εμφανίστηκε από τότε που έβαλα την Audigy (δηλ. προχτες) αλλά με το μόντεμ έχω από την αρχή προβλήματα (δεν συνδέεται εύκολα, 4 στις 10 δεν μπορεί κάνει disconnect). Όταν τον πρωτοαγόρασα είχα βάλει καταλάθος drivers για άλλο chipset της crypto και μου έκανε απανωτά reboot. Λέτε να παίζει κάτι με drivers audigy-crypto?? Σημειωτέον στο σύστημα τρέχω Norton Antivius 2005 και ZoneAlarm 4.5. O υπολογιστής είναι 1,5 χρόνου αλλά τον δουλεύει ο πατέρας μου. Εγώ από τότε που πήρα το λάπτοπ τον χρησιμοποιώ σπάνια (1-2 μέρες τον μήνα γιαυτό και δεν έβαλα DVD-RW). Αν μπορείτε να βοηθήσετε γιατί σε 1 μήνα φεύγω φαντάρος και ο πατέρας μου τον χρειάζεται οπωσδήποτε!!!
206CC Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 tha prepei na mas doseis lige plirofories akomi. otan fortoseis ta win kai den kaneis tipota alo tote sou kanei restart(aston gia kamia ora etsi)?
gdevil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Μέχρι στιγμής reboot γίνεται αφότου συνδεθώ στο νετ και περάσει λίγη ώρα (ή και αμέσως ανάλογα με τις διαθέσεις του!!!).
giannhsg Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 sinithos auta ta reboot ofilonte se provlimata pou exou na kanoun me ti mnhmh RAM tou ipologisti. parolauta mias kai milas gia software -an den pirakses tipota thn ora pou topothetises tin audigy- einai ligo spania ta reboot me enoxo logismiko.. Sinithos o ipologistis den anigi kan an katastrafei kapio arxeio twn windows (Driver anagkeo ktl) kai mas zitaei recovery h to cd tou litourgikou. Dokimase na vgaleis thn karta apthn pci kai na deis an sinexizoun ta restart. Isws na kanei conflict me to mobo sou an einai palio. perimenoume nea:)
**G** Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Kanonika prin to reboot bgazei mple o8onh. Phgaine Idiothtes ypologisth -> gia proxorhmenous (advanced) -> Ekkinhsh kai apokatastash (boot options) -> kai bgale thn epilogh automath epanekkinhsh (auto reboot) gia na deis thn mple o8onh kai na deis alh8eia pou xtypaei. MHN to skeftesai. Einai to pci crypto, to pio elatomatiko modem ston kosmo. Apla. Sto lew auto me egguhsh 1000%. Allakse modem ASAP!!!!!
gdevil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Ενημέρωση: σήμερα πρωί έκανε reboot και με το που φόρτωσαν τα win αλλά μετά την δεύτερη εκκίνηση δούλεψε. Απλά και πάλι μου έβγαλε οθόνη να ενημερώσουμε την microsoft και όλα τα σχετικά.... Ακόμα δεν δοκίμασα να μπω ίντερνετ, θα ξαναδοκιμάσω σε λίγο. @**G**: Και εγώ το μόντεμ υποπτεύομαι. Από την πρώτη στιγμή που το έβαλα στο σύστημα όλο προβλήματα έχω. Και μιλάμε το reset που κάνει είναι τόσο απότομο που δεν προλαβαίνει να βγάλει μπλε οθόνη! Θα δοκιμάσω αυτό με την αυτόματη επανεκκίνηση για να δω τι σφάλμα είναι και μετά θα δοκιμάσω και βγάζοντας την Audigy. @giannhsg: έχω βάλει τους drivers της creative μαζί με το συνοδευτικό software λες να παίζει κάτι με αυτούς και τους αντίστοιχους του μόντεμ?? Θα δοκιμάσω και τις μνήμες με το memtest για να είμαι σίγουρος. Η μητρική είναι 1,5 χρόνου, όταν την αγόρασα ήταν σχετικά καινούρια λες να πέφτει τέτοια χοντρή ασυμβατότητα?? Θα κουφαθώ αν είναι έτσι!! Να πω και κάτι άλλο: την πρώτη φορά που έβαλα την audigy μπήκα ιντερνετ για τις αναβαθμίσεις του νόρτον και ήταν οκ για κανα 3-ωρο. Μετά άνοιξα τον MSN messenger 7.5 και ενώ είχα κανα τέταρτο που μιλούσα, μου έκανε το πρώτο reboot. Anyway θα δοκιμάσω τις προτάσεις σας και θα ενημερώσω άμεσα. Ευτυχώς που έχω και το λάπτοπ για να κάνω την δουλειά μου. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια
S2Katana Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Mαλλον το μοντεμ ή η Ram ευθυνονται για τα προβληματα σου...
gdevil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν προοδέψαμε, τώρα κάνει reboot ακόμα και στο dial:mrgreen:!! **G** σοφή η πρότασή σου το σφάλμα είναι: STOP: 0X000008E (0XC0000092, 0XEBC96CF5, 0X8053E1CC, 0X00000000) V124.SYS address EBC96CF5 base at EBC56000, Datestamp 3b52bf15 και μετά την επανεκκίνηση ξαναβγάζει μπλε οθόνη που λέει έγινε σφάλμα στην registry και κάποιο αρχείο (sorry δεν σημείωσα) είναι corrupted or missing. Μετά ξανακάνει reboot αλλά φορτώνει κανονικα!!! Τώρα τρέχω το memtest, θα ξαναποστάρω τι βρήκε.
giannhsg Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 gdevil giati den dokimazeis ena format agori mou na teliwneis?:-P h akoma kalitera an exis kapio image etoimo! den vriskeis akri me ta kolowindows otan arxizoun oi elipseis arxiwn tou sistimatos.
Sam235 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Επείδή η Creative κάνει μ@λ@κιες με τους drivers, κάνε απεγκατάσταση τους drivers του modem, επανεκίνηση, βάλε τους drivers ξανά, επανεκίνηση και μετά δοκόιμασε να συνδεθείς. (Πες μας και τα αποτελέσματα....) Sam.
gdevil Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 @giannhsg: Ψήνομαι, αλλά το pc είναι του πατέρα μου και δεν έχω κάνει image:twisted: και έχει αρκετά προγράμματα φορτωμένα, αλλά αν χρειαστεί δεν θα διστάσω...... @Sam235: δύσκολο γιατί η ***** crypto έχει βγάλει 3 μοντεμς με ίδιο όνομα αλλά διαφορετικό chipset!!! Θα πρέπει να ανοίξω το κουτί και να βγάλω το μόντεμ για να δω ποιο ακριβώς είναι γιατί αν βάλω λάθος drivers θα τότε είναι που θα τρελαθεί στο reboot. Με βλέπω για καινούριο μόντεμ, εξάλλου ακόμα και όταν δούλευε μου έβγαζε την πίστη μέχρι να συνδεθεί σωστά (δες το ποιο πάνω ποστ μου).
giannhsg Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 File mou einai i teleutea lisi to format, alla exi apodosi 100% :-P
SonicZ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 giati den dokimazeis na valeis pio prosfatous drivers????des ta chipset kai pigaine sto driverguide.com na kaneis paixnidi......an to provlima einai apo drivers tha lythei....oso gia tis ram tha mporouse na ofeilete kai ekei an exeis peiraksei kapoia rithmisi apo to bios...epomenws kane kai ena default sto bios kai o theos voithos
Αλέξης Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Μπορει καποιος να λυσει αυτο το αινιγμα?.Ειναι παλιο βεβαια, αλλα το θυμηθηκα τωρα δια βαζοντας το προβλημα του gdevil.Σε καποιο παλιο μηχανακι P200-pro,που δουλευε αψογα με supra experss 56k dial up external, το οποιο το αντικατεστησα με ενα tornado internal,μολις εκανε dial up,να η μπλε οθονη.confliht,δεν υπηρχε στα IRQ.Παλευα 3 ημερονυχτα χωρις αποτελεσμα,οτι συνδυασμους κι αν εκανα.Και τωρα στο ζουμι. Η λυση βρεθηκε τυχαια οταν αλλαξα την αναλυση της οθονης,απο 640Χ480,σε 1024Χ768 !!!!!!! Τοτε λειτουργησε το modem, κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Σας κουφανα? Εγω με αυτα τα λιγα που γνωριζω εξηγηση μεχρι τωρα,αν και ειναι παλια ιστορια,δεν μπορεσα να βρω.Τι σχεση εχει η αναλυση με το συγκεκριμενο προβλημα.Αν γνωριζει καποιος ας μας πει,να μαθαινουμε και μερικοι οχι και τοσο εμπειροι,οπως εγω.
giannhsg Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 einai apauta pou simvenoun se 1 stous 1000 pou leme! etixe na ise o enas! ti mou thimises twra! supra experss 56k external! 7 xronia me evgale asproprosopo!!! Akoma douleyei teleia! na fantasteis evala dsl kai to xo panw sto grafio na to vlepo giati to goustaro!:-P I allagi tis analisis den linei to conflict omws.. apla mpori na voithaei sto na mhn exeis provlimata me to litourgiko.. ti na po! an kanei format kai to provlima sinexistei sigoura einai kapio periergo conflict me thn mobo!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.