Προς το περιεχόμενο

Periergos thorivos

ale3is

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα λαπτοπ compaq pressario εδω και 2 χρονια και τις τελευταιες ημερες κανει εναν θορυβο σαν να εκτυπωνει ενας dot matrix εκτυπωτης αλλα σε πολυ μικρη ενταση,ισα ισα που ακουγετε.Αν βγαλω το ρευμα σταματαει.Ο ιχος ακουγετε πανω απο το ανεμηστηρακι αλλα εννοειτε πως δεν ειναι ο κανονικος του ηχος αυτος!Για πειτε,τι μπορει να ειναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η το ανεμιστηρακι οπως ειπες και ο ιδιος, ειτε ο σκληρος μπορει να χτυπαει, αν ακουγεται σαν μεταλικη μπιλια που πεφτει πανω σε πλακακια ειναι ο σκληρος , αλλα θα το καταλαβεις και εσυ αν ειναι ο σκληρος, θα σου βγαζει προβληματα

Ανεμιστιρακι πρεπει να ειναι.Εννοειτε πως ειμαι εκτος εγγυησης,πως το αλλαζω και ποσο μου κοστιζει?Μπορω να το κανω μονος μου?Εχω σχεση με το αντικειμενο...

παρακινδυνευμένο νομίζω το άνοιγμα σε φορητά, γιατί είναι πολύ ευαίσθητα. Αλλιώς είναι με τα desktop, που οι περισσότεροι τα μεταχειριζόμαστε κι τα αναβαθμίζουμε πιο εύκολα. It's your risk!

Το καλύτερο είναι να το κοιτάξεις με κάποιον που το 'χει ξανακάνει σε λαπ.

Να του βγάλεις το καλωδιάκι, κι να το δουλέψεις χωρίς αυτό(το ανεμιστηράκι)

Αν πάλι ακούγεται ο θόρυβος τότε κάτι άλλο χτυπά, ίσως είναι ανεμιστηράκι στην γραφικών του λαπ, εάν έχει.

Εννοείται πως δεν θα δουλέψεις το λάπτοπ χωρίς ανεμιστήρα στη ψύκτρα του. Εκτός και αν θέλεις να ψήσεις την CPU. Τα παλιότερα μοντέλα συνήθως έχουν 1 ανεμιστήρα που ψύχει 1 μεγάλη ψύκτρα που καλύπτει και την CPU και την GPU. Αν είσαι λίγο εξοικειωμένος άνοιξε το λάπτοπ και προσπάθησε να εντοπίσεις τον θόρυβο. Αν ξέρεις στα πόσα volt δουλεύει το ανεμιστήρι, βγάλε το φις του και δοκίμασε να δώσεις την σωστή τάση στον ανεμιστήρα για να τον ακούσεις μόνο του και να καταλάβεις αν από εκεί προέρχεται ο θόρυβος.

Για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι ο δίσκος βάλε τον να κάνει 1 μεγάλη εργασία (π.χ. defrag) ή αν έχεις κάποιο πρόγραμμα που να χρησιμοποιεί πού σκληρο τρέξε εκείνο. Αν έχει πρόβλημα ο δίσκος θα ακουστεί.

Προσωπικά δίνω περισσότερες πιθανότητες στον ανεμιστήρα. Πιθανόν να έχει φαγωθεί το ρουλεμάν του άξονά του και να κάνει τον θόρυβο. Επειδή δύσκολα βρίσκεις ίδιο για να το αντικαταστήσεις, αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις λίγο σπρέϋ σιλικόνης στον άξονα του. Προσοχή μην βάλεις περισσότερο και στάξει μετά στην CPU ή μην καταλάθως ψεκάσεις και σε άλλα σημεία γιατί μπορεί μετά να ψηθούν:mrgreen: .

Με προβληματίζει αυτό που λες ότι ακούγεται με τον φορτιστή στην πρίζα ενώ με μπαταρίες δεν ακούγεται. Ίσως να είναι λίγο κομμένες κάποιες επαφές στο κύκλωμα φόρτισης και να πετάν σπινθήρα που ακούγεται όπως περιγράφεις. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορώ να προτείνω κάτι. Αλλά μου φαίνεται λιγάκι απίθανο. Αν κάποιο άλλο μέλος του ινσόμνια με μεγαλύτερη εμπειρία στο άνοιγμα λάπτοπ μπορεί να ποστάρει την γνώμη του θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Ελπίζω να βοήθησα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...