IMGChris Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Γεια σε ολους σας Αυτη τη περιοδο το ολο ηχοσυστημα στον υπολογιστή μου αποτελειται απο μια καρτα ήχου SB live! 24-bit και απο τα megaworks 550. Τις προαλλες είδα στο site της creative, δυο αλλα μοντελα καρτών ήχου(της οικογένειας X-fi), που για να πω την αληθεια μου φανηκαν σαφώς ανώτερα και τα δυο από αυτη που έχω τώρα.Αναφέρομαι στις X-fi extreme music, kai x-fi platinum.Στις δυο αλλες(x-fi elite pro και χ-fi fatality) φανταζομαι δεν αξιζει να συζητησουμε, αφου ειναι το ιδιο ή και 100 ευρώ ακριβοτερες ακομη και απο τα ηχεία , και αρα φαντάζομαι θα αξιζουν για κατι παραπανω απο τα megaworks? Σημαντικό για μενα ειναι να εχω τον καλύτερο δυνατο ήχο απο τα συγκεκριμενα ηχεία για gaming/music/movies.Δηλαδή ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ηχογραφήσεις και αλλα τέτοια.Τι λέτε αξίζει ή πεταμα χρημάτων?Ποιο απο τα παραπανω μοντέλα? Κατι εκτός creative ισως? Και κατι τελυταίο, αυτο το crystaliser 24-bit feature των x-fi το έχει ψάξει κανένας σας?Κάνει κάποια διαφορα ή ειναι διαφημιστικό κόλπο? Ευχαριστώ
lalexoulhs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Prosopika an den eisai psiloporomenos den nomizw oti aksizei. Safos o hxos tha einai pio katharos kai kristalinos alla auto proupotheth na blepeis dvd kai oxi divx, cd gnhsia kai oxi mp3 klp. H epilogh einai dikh sou
qspock Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Σημαντικό για μενα ειναι να εχω τον καλύτερο δυνατο ήχο απο τα συγκεκριμενα ηχεία για gaming/music/movies Αυτο και μονο σημαινει αυτοματα οτι παραμενεις στην Creative και οχι αλλη μαρκα. Δεν ξερω τις καινουργιες, αλλα η σειρα Audigy 2, Audigy2 ZS εχουν μεγαλη διαφορα απο αυτη που ηδη εχεις. Ειναι η καλυτερη λυση αν θελεις μια καρτα καλη σε ολα και οχι μια εξειδικευμενη. Μπορεις να ριξεις μια ματια για λεπτομερειες σε αυτο το forum: http://www.3dss-forums.com/cgi-bin/wwwthreads/postlist.pl?Cat=&Board=Forum22
lalexoulhs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 pragmati h Audigy 2 einai mia kalh endiamesh lush. Pantos kai pali afou ta hxeia tha einai ta idia mhn perimeneis thaumata
IMGChris Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Να παραβλέψω όμως οτι το chip των x-fi ειναι σαφώς πιο ισύρό και να παρω audigy? Και αν με την audigy τα πραγματα είναι καλύτερα, τοτε η x-fi(family) δε θα τα καταφέρει ακομα καλύτερα?Και γι'αυτο ρωτάω να μαθω αν καποιος ξέρει αν όντως το crystalize των x-fi κανει κατι σοβαρό ή είναι διαφημιστικό κόλπο.Οσο για κάποιους που ρωτήσανε, ναι είμαι πορωμένος με τον ήχο, απλα αναφέρω ότι δε με ενδιαφέρουν οι ηχογραφήσεις, για να μη βάλουμε στην κουβέντα κάρτες που εξειδικεύονται σε αυτο.Απλά σκέψεις κανω.Αυτό που θέλω είναι μία συγχρονη καρτα ήχου(κατα το δυνατο καλυτερη) που θα αξιοποιήσει στο επακρο τα ηχεία.(αλλα να μην είναι και υπερβολικά ανώτερη απο τα ηχεία ώστε να μην μπορούν τα τελευταία να αξιοποιήσουν την καρτα Ψαχνω τη σωστή συνταγή Να θεσω κατι φιλοσοφικό :Που νομίζεται οτι βασίζεται περισσοτερο το τελικό αποτέλεσμα, στην καρτα ή στα ηχεία?Μεχρι τωρα πίστευα πως 70% είναι ηχεία. να η εξίσωση : τελικο_ηχιτικο_αποτελεσμα = χ%(καρτα) + ψ%(ηχεία)
lalexoulhs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 50 - 50 Mono etsi exeis to kalhtero apotelesma.
IMGChris Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν παιδες, αγορασα την soundblaster X-fi extreme music και μπορω να πω πως οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές . Ιδιαταιρα στο gaming όπου ο ήχος είναι απο την πηγή ποιοτικός σε σύγκριση με τα mp3s,η διαφορά είναι αξιοπρόσεκτη.Και στη μουσική βεβαια αντιλαμβάνομαι διαφορά .Για πρώτη φορα, στο σύστημα μου λόγω της αναβαθμισμένης έκδοσης του CMss 3D, ακούω μοθσική(που είναι στερεο) και απο το κεντικό κανάλι!Η προηγούμενη έκδοση που είχε η soundblaster δεν έβγαζε στη μουσική κεντρικο καναλι και μερικες φορές το παραμόρφωνε.Τώρα τουλάχιστον στο gaming αυτό έχει διορθωθεί τελείως. Μακαρι να είχα σκεφτεί πιο γρίγορα να πετάξω τη souldblaster.Η οικογένεια της X-fi φαίρνει μαζί της και νεο λογισμικό με περισοτερες δυνατοτητες για τη διεξοδικότερη ρύθμιση του ολου συστήματος.Μονο μειονέκτημα ωσ προς τη soundblaster 24-bit ειναι στη μείωση των προεπιλεγμένων preset και εφέ.Αλλα και πάλι αυτό δεν είναι προβλημα, απλα κάνεις edit με τα παλιά και τα αποθηκεύεις.Νομίζω πως X-fi και megaworks συνεργάζονται μια χαρά !
NeithaN Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Dolby Digital Live!!! HDA Mystique 7.1 me ena aplo 5.1 i 7.1 pou na dexetai coaxial input i optical ... DDL rules !!! xwria pou den eisai poia ypoxreomenos na perneis ixeia creative... kai timh, TSAMPA. To mono meionektima einai oti thn paragelneis apo agglia poio konta den vrika toulaxiston mexri stigmhs...
pcnet_user Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2006 Αγόρασα και εγώ μία Χ-FI Xtreme Music. Για όσους θέλουν ποιοτικό ήχο για ακρόαση αλλά και παιχνίδια η κάρτα αξίζει τα λεφτά της.
profion Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 h x-fi extreme music den exei dolby digital surround?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.