Προς το περιεχόμενο

Η μεγάλη αποκάλυψη για το τι κρύβεται στο κώδικα &

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και έχει περάσει πολύς καιρός... αποφάσισα να επανέλθω...

Ολα μα ΟΛΑ τα δεδομένα περνάνε από την Αμερική.Από εκεί που ξεκίνησε το Αrpanet το 1969 και βρίσκεται ακόμη και σήμερα το κέντρο του.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά για να λέμε κάποια πράγματα σωστά.

Όταν λες ότι όλα μα όλα τα δεδομένα περνάνε από την αμερική, τι εννοείς, ότι όλα τα πρωτόκολλα που ενσωματόνουν οι routers και οι DNS servers στέλνουν πακέτα (και) στην αμερική ???

Ξέρεις πως λειτουργεί το routing ???

Το internet ΔΕΝ είναι αστέρας.... είναι δέντρο. Και η δρομολόγηση των πακέτων δεν φτάνει μέχρι την κορυφή του, αλλά μέχρι τον ανώτατο κόμβο που συνδέει πηγή και προορισμό...

Εάν θέλω να μιλήσω με τον υπολογιστή δίπλα μου τα δεδομένα θα φτάσουν μέχρι τον πρώτο router που θα συναντήσουν και μετά θα επιστρέψουν στον δίπλα υπολογιστή (Καλά, αυτό το κάνουν και μερικά έξυπνα switchάκια)...

Φυσικά θα μου πεις ότι αυτά είναι εμπορικά προϊόντα και μπορει να στέλνουν επίτηδες τα δεδομένα και αλλόυ...

Να σου θυμίσω λοιπόν, υπάρχουν αρκετοί routers που τρέχουν linux... με αυτούς τι γίνεται ??? και αυτοί στέλνουν data "αλλού" ????

Σίγουρα καλό είναι να πέρνουμε τα μέτρα μας, αλλά αυτήν η καταστροφολογία έχει τραβήξει πάρα πολύ (κατα την γνώμη μου πάντα)...

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά για να λέμε κάποια πράγματα σωστά.

Όταν λες ότι όλα μα όλα τα δεδομένα περνάνε από την αμερική, τι εννοείς, ότι όλα τα πρωτόκολλα που ενσωματόνουν οι routers και οι DNS servers στέλνουν πακέτα (και) στην αμερική ???

Den ta stelnoun kai stin Ameriki.....ta stelnoun prwta stin Ameriki.. Ola..

Ξέρεις πως λειτουργεί το routing ???

Xaxa...yparxei kai ena allo twra teleftaio me 2 ksanthies..

Nai gile mou..gnwrizw...texnikos internet/intranet eimai.

Το internet ΔΕΝ είναι αστέρας.... είναι δέντρο. Και η δρομολόγηση των πακέτων δεν φτάνει μέχρι την κορυφή του, αλλά μέχρι τον ανώτατο κόμβο που συνδέει πηγή και προορισμό...

Allakse simeiwseis...aftes pou exeis einai lathos.. to internet einai asteras...apo ekei ksekinise...apo to strato...apo ekei pernane ta panta prwta...mesw Internet.

Twra an steileis 2-3000 paketa ston diplano ypologisti sou mesou tou diktyou sou me crossover i meso eftheiou utp se switch pou den exei prosvasi sto internet ,tote oxi den pigainoun Ameriki an afti einai i aporia sou.

Pws nomizeis file mou oti syndeontai oloi oi DNS tou kosmou??

Mesw tou kentrou stin Ameriki..

Kai na sou kanw kai efw mia erwtisi....oi yperatlantikes optikes ines pou einai ston pato tis thalassas ksereis pws leitourgoun??

Δημοσ.

A nai kai kati allo.....kai sto linux ta idia ginontai..mono pou den se roufianevei kanena programma,exeis megalitero elegxo tou leitourgikou sou

(apolyto tha elega) kai den exeis kamia backdoor apo default.

Twra..... an exeis kanei compile ton kernel me module pou einai rootkit :twisted:

Ta resta mou!!

Δημοσ.

Το internet δεν είναι ούτε αστέρας ούτε όμως και δέντρο (με την αυστηρή έννοια του όρου). Όταν ένας DNS δεν ξέρει μια διεύθυνση ρωτάει όλους τους γύρω του (και όχι μόνο έναν "γονέα" όπως ίσως θα υπονοούσε ο όρος δέντρο, ούτε το "κέντρο" όπως θα υποννούσε ο όρος αστέρας). Και οι γύρω του είναι πολλοί. Και όλοι οι γύρω του κάνουν με τη σειρά τους το ίδιο. Δεν είναι σπάνιο η θετική απάντηση να έρχεται από παραπάνω από μία μεριές.

Και οι δύο έχετε όμως κάποιο δίκιο.

Ο drm έχει δίκιο γιατί κανείς δεν έχει σήμερα την τεχνική δυνατότητα να δέχεται και να δρομολογεί την παγκόσμια κίνηση, και άρα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα "κέντρο".

Αυτό που έχει ακούσει και εννοεί μάλλον ο trospe, είναι ότι ο έλεγχος της ονοματολογίας και των ζωνών σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην Αμερική. Αυτό ισχύει. Όλοι οι top level domain controllers θα ρωτήσουν τελικά την Αμερική. Και άρα κάποιος κεντρικός ρόλος παίζεται εκεί. Σε καμμία περίπτωση βέβαια δεν ισχύει το "Den ta stelnoun kai stin Ameriki.....ta stelnoun prwta stin Ameriki.. Ola..". Αν είναι δυνατόν.. Είναι αδύνατο για πάρα πολλούς λόγους, τεχνικούς και μη. (Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι κάποιος δεν προσπαθεί :-) )

Για περισσότερα δώστε "the internet topology" στο google.

Δημοσ.

Το Ποστ του EPa το είδα αφού πόσταρα το δικό μου

Allakse simeiwseis...aftes pou exeis einai lathos.. to internet einai asteras...apo ekei ksekinise...apo to strato...apo ekei pernane ta panta prwta...mesw Internet.

[/Quote]

Και για να διορθώσω τον εαυτό μου, η συνδεσμολογία του internet δεν είναι δέντρο, ούτε αστέρας, είναι γράφος.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε κόβμος μπορεί να έχει πολλές συνδέσεις με άλλους κόμβους (ενώ στον ορισμού του δένδρου κάθε κόμβος έχει μία ή δύο συνδέσεις).

Στον αστέρα υπάρχει ένας κεντρικός κόμβος από τον οποίο ξεκινάνε όλες οι συνδέσεις προς όλους τους υπόλοιπους. Ένα τοπικό δίκτυο με ένα switcάκι είναι αστέρας. Το internet δεν έχει δομή αστερα. Υπάρχουν πολοί κόμβοι οι οποίοι είναι κεντρικοί για κάποιους άλλους αλλά είναι παιδία, κάποιων άλλων. Αυτή η δομή λέγεται δένδρο. Από την στιγμή που επιτρέπονται αυθαίρετες συνδέσεις μετάξυ κόμβων, τότε η δομή γίνεται γράφος. (Για παράδειγμα σκέψου το A.I.X. (Athens Internet eXchange), το οποίο συνδέει τους έλληνες providers μεταξύ τους. Οι έλληνες providers μπορούσαν να δουν ο ένας τον άλλον μέσω άλλων δικτύων (είτε ευρωπαϊκων, είτε αμερικάνικων) το ΑΙΧ δημιουργήθηκε ώστε να συνδέονται με μικρότερες διαδρομές ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Α) Δεν με ενδιάφερει πώς ξεκίνησε, μιλάμε για τώρα

Β) Ξεκίνησε ως στρατιωτικό project με στόχο το redundancy σε περιπτώση που πέσει ένας κόμβος, Εάν τα γράφουν καλά οι σημειώσεις μου, στον αστέρα εάν πέσει ο κεντρικός κόμβος τότε πέφτει όλο το δίκτυο (εάν δεν με πιστέυεις, κλείσε το ρευμα στο switcάκι ενός τοπικού δικτύου και τα ξαναλέμε)...

Pws nomizeis file mou oti syndeontai oloi oi DNS tou kosmou??Mesw tou kentrou stin Ameriki..

[/Quote]

Ναι, οι top-level DNS Servers βρίσκονται στην αμερική. Αλλά σύμφωνα με το πρωτόκολλο, Οι top DNS servers ρωτούνται εάν και μόνο εάν δεν έχει βρεθεί απάντηση νωρίτερα. Εάν κάνω μία ερώτηση για ένα site .gr τότε η αίτηση μου θα φτάσει μόνο μέχρι τον βασικό DNS server της ελλάδας και δεν θα πάει ποτέ στην αμερική.

Πριν από ένα χρόνο μερίκοι από τους top-level servers τεθήκαν εκτός λειτουργίας από D-DoS attack (δηλ. από υπερβολικά requests εξυπηρέτησης) νομίζεις ότι είναι ικανοί να δέχονται τα DNS Querys όλου του κόσμου ???

[Edit: εκ παραδρομής είχα γράψει D-DNS attack]

Kai na sou kanw kai efw mia erwtisi....oi yperatlantikes optikes ines pou einai ston pato tis thalassas ksereis pws leitourgoun??

[/Quote]

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει. Το οτι υπάρχει οδός επικοινωνίας με την αμερική δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε έτσι όπως εσύ υποννοείς...

Και στο σπίτι μου έχω καλώδιο τηλεφώνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα τηλεφωνήματα περνάν από εδώ...

Δημοσ.
Και στο σπίτι μου έχω καλώδιο τηλεφώνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα τηλεφωνήματα περνάν από εδώ...

Ton teleftaio kairo min eisai sigouros.. :-)

Plaka klanw. ;-)

Symfwnw me tis topologies pou eipes prin apo ligo,dekton.

Kai pou einai grafos ti nomizeis oti allazei???

koita edw.. http://www.caida.org/analysis/topology/as_core_network/AS_Network.xml

An kaneis zoum tha deis oti to "kentro" tou grafou einai AT&T UUNET CWUSA PSINET k.a.

Pou simainei oti......

Exw kapou thameno ena video pou distixws den mporw na vrw.

Stin Ameriki se mia megali othoni,sto kentro parakolouthisis evlepan se pragmatiko xrono oles tis epitheseis pagkosmiws se pragmatiko xrono.

DDOS,SQL INJECTION,PORT SCANNING k.a.

Thes na mou peis oti eixane ena pagkosmio sniffer?? :twisted:

H oti ola ta honeypots pou eixan stimena itan tosa polla?? :mrgreen:

Pistevw na katalavaineis oti kai o grafos leitourgei san kentro.. 8-)

Δημοσ.

Exw kapou thameno ena video pou distixws den mporw na vrw.Stin Ameriki se mia megali othoni,sto kentro parakolouthisis evlepan se pragmatiko xrono oles tis epitheseis pagkosmiws se pragmatiko xrono.DDOS,SQL INJECTION,PORT SCANNING k.a.

Thes na mou peis oti eixane ena pagkosmio sniffer?? H oti ola ta honeypots pou eixan stimena itan tosa polla?? Pistevw na katalavaineis oti kai o grafos leitourgei san kentro..

[/Quote]

Δεν υπάρχει bandwidth για να γίνει κάτι τέτοιο...

Δεν είναι δυνατόν όλα τα προϊόντα routing να στέλνουν τα πακέτα και στην αμερική. Το internet λειτουργεί τόσα χρόνια, εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα γινόταν γνωστό. Κάποια στιγμή, κάποιος, με ένα firewall που έφτιαξε μόνος του θα έβλεπε τα ύποπτα πακέτα...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει bandwidth για να γίνει κάτι τέτοιο...

Δεν είναι δυνατόν όλα τα προϊόντα routing να στέλνουν τα πακέτα και στην αμερική. Το internet λειτουργεί τόσα χρόνια' date=' εάν γινόταν κάτι τέτοιο θα γινόταν γνωστό. Κάποια στιγμή, κάποιος, με ένα firewall που έφτιαξε μόνος του θα έβλεπε τα ύποπτα πακέτα...[/quote']

Ki omws i foto parapanw to apedeikse! ;-)

Δημοσ.

Η παραπάνω φωτογράφια δείχνει την συνδεσιμότητα του δικτύου. Δεν αναφέρει τπτ σχετικά με το bandwidth κάθε γραμμής...

Pistevw na katalavaineis oti kai o grafos leitourgei san kentro..

[/Quote]

Πιστεύω να καταλαβαίνεις ότι διαφωνώ.

Δημοσ.

Apo ti stigmi pou sou fernw apodeikseis kai synexizeis na dyspisteis...

kanena sxolio.

Otan milame gia optikes ines, milame gia laser, milame gia taxitita tou photos.

Yparxei kati pio grigoro epanw se afton ton planiti? :twisted:

Δημοσ.

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά και στην τηλεφωνική μου γραμμή περνάει ρεύμα, το οποίο όπως ίσως θα ξέρεις και αυτό έχει ταχύτητα παραπλήσια με το φως... θες να υποθέσω ότι έχουμε αντίστοιχες ταχύτητες ?

Η ταχύτητα του φωτός είναι μέτρα / δευτερόλεπτο. Το bandwidth μετριέται σε bits / δευτερόλεπτο. Παίζει σημαντικό ρόλο ο τρόπος διαμόρφωσης του σήματος.

Επίσης στις οπτικές είναι το φώς δεν διαδίδεται ευθεία αλλά αντανακλάτε στα τοιχώματα.

Τέλος τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που κάνουν το Modulation / demodulation των οπτικών σημάτων έχουν περιορισμένες δυνατότητες επεξεργασίας...

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι λάθος να κάνουμε υποθέσεις για την ταχύτητα των δεδομένων σε μία οπτική είναι με βάση την ταχύτητα του φωτός.

Οι οπτικές ίνες προφανώς και είναι πολύ γρήγορες όσον αφορά την μετάδοση δεδομένων, αλλά και πάλι, αυτές που είναι εγκατεστημένες απλά δεν αρκουν για να γίνει αυτό που λές...

Δημοσ.

Apo tin stigmi pou sto apedeiksa me apodeikseis posos me endiaferei na synexisw tin kouventa "mas".

To pires to gramma gia ta windows kai gia tis backdoors?

Afto me endiaferei. Gia afto ksekinisa to topic. An to pires proswpika kai egwistika den me endiaferei.

Kai epeidi den tha ithela na kleidwthei ena topic pou to exei diavasei peripou to 1/10 tou insomia kleinw edw to "dialogo" "mas".

Na'sai kala agori mou. 8-)

Δημοσ.

Πάντως σε ένα άρθρο είχα διαβάσει ότι ένας λόγος που οι γερμανικές κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν linux και όχι windows ήταν η αβεβαιότητα των backdoors για παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες.

Δημοσ.
Πάντως σε ένα άρθρο είχα διαβάσει ότι ένας λόγος που οι γερμανικές κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν linux και όχι windows ήταν η αβεβαιότητα των backdoors για παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες.

Kai oxi mono oi Germanikes...

P.S. Wraia ypografi :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...