las_kar_is Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρώ DVD-R DL ; έχω ψάξει αρκετά εώς πολύ και βρίσκω μόνο DVD+R DL.
triantis7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 me tin eukairia den mou les kai tin diafora tous +/-?
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 DVD-R DL έχω δει στο Shop 21. Για τι τα θες; Αν θες να γράψεις κάποια ταινία, έχε υπ' όψι σου ότι ελάχιστα DVD players τα αναγνωρίζουν σωστά.
las_kar_is Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 DVD-R DL έχω δει στο Shop 21.Για τι τα θες; Αν θες να γράψεις κάποια ταινία' date=' έχε υπ' όψι σου ότι ελάχιστα DVD players τα αναγνωρίζουν σωστά.[/quote'] ..... μήπως κάνεις λάθος; και τα DVD που νοικιάζουμε από τα Video club έχω την εντύπωση ότι -DL είναι
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Καμία σχέση... Χωρίς παρεξήγηση. Τα DVD που νοικιάζουμε είναι πολύ διαφορετικά, ιδίως ως προς τον τρόπο κατασκευής τους και είναι DVD-ROM (DVD-Video), είτε με μία στρώση (dvd-5), είτε με δύο (dvd-9). Είναι "πρεσαριστά", αν το λέω σωστά. Αυτό που λέω για την συμβατότητα με τα επιτραπέζια players έχει να κάνει με το book type, δηλαδή ως τι τύπο-είδος dvd αναγνωρίζεται το δισκάκι από το player. Τα DVD+R DL έχουν τη δυνατότητα να έχουν book type DVD-ROM, όπως αυτά που νοικιάζουμε, και γι' αυτό και είναι αρκετά συμβατά. Αντίθετα τα DVD-R DL δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Έτσι, και επειδή το format -R DL είναι πολύ καινούργιο, τα περισσότερα players δεν τα αναγνωρίζουν σωστά.
las_kar_is Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 φίλε μου γιατί να σε παρεξηγήσω; τελικά μάλλον εγώ κάνω λάθος αλλά πέρνοντας το Plextor PX-750A το οποίο γράφει και DVD-ROM (νομίζω-ελπίζω) έβαλα με το Nero info tool ένα DVD που είχα νοικιάσει και ήθελα να το αντιγράψω να δω τι σόι DVD ήταν αυτό. Το Nero info tool λοιπόν μου το διάβασε σαν DVD -DL, υπέθεσα ότι είναι γραμμένο σε DVD -DL και επειδή δεν θέλω να κόψω και να ράψω αλλά με ενδιαφέρει η αντιγραφή του DVD γι ' αυτό είπα να το γράψω αυτό και κάμποσα άλλα σε DVD -DL
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Με τις τιμές των dual layer (+ ή -, περίπου 8 ευρώ το δισκάκι), για ξανασκέψου το κόψιμο και το ράψιμο... Έγώ γράφω μόνο τις ταινίες που έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια και χρειάζονται πολύ συμπίεση σε dual layer.
las_kar_is Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 υπάρχουν ταινίες που θέλω να τις έχω ατόφιες με υπότιτλους με audio 6.1 με όλα τα menu και χωρίς συμπίεση δεν είναι και πάρα πολλές οπότε δεν έχει σημασία αν το DVD θα έχει 1 ή 3 ή 8 ευρώ! τελικά τα DVD που νοικιάζουμε από τα Video club τι είναι; DVD ROM ή DVD -DL ?
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 DVD-ROM ως τύπος δίσκου, DVD-Video λόγω περιεχομένου. Διπλής στρώσης (dual layer) κατά 99,99% πλέον.
Gary_Kokkin Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Βοοktype αλλάζουν (ανάλογα το firmware και την συσκευή) και στα DVD-R DL που μπορείς να τα κάνεις DVD-R για μεγαλύτερη συμβατότητα στα οικιακα players.
sa1901 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 υπάρχουν ταινίες που θέλω να τις έχω ατόφιες με υπότιτλους με audio 6.1 με όλα τα menu και χωρίς συμπίεση Mπορείς να χρησιμοποιήσεις το DVDFab Platinum και με πολύ απλές κινήσεις να κόψεις τη ταινία σε δύο single layer δισκάκια, με όλα τα extras μέσα. Απλά όταν θα βλέπεις την ταινία, κάποια στιγμή θα σηκώνεσαι να αλλάζεις δισκάκι. Aν πάντως επιμένεις για DL δισκάκια, δες εδώ http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=dvd+8.5&sp_catcode=SKROUTZ http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=dvd+8,5&sp_catcode=SKROUTZ
nautilus7 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Βοοktype αλλάζουν (ανάλογα το firmware και την συσκευή) και στα DVD-R DL που μπορείς να τα κάνεις DVD-R για μεγαλύτερη συμβατότητα στα οικιακα players. Εγώ εννοούσα ότι δεν αλλάζουν booktype σε DVD-ROM, αφού ακόμα και ως DVD-R ελάχιστα players παίζουν τη δεύτερη στρώση. Άρα, κανένα όφελος. ;-)
Angeldust Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Υπάρχει γενικότερη έλλειψη απο DVD-R DL. Απ'οτι βλέπω παντού κυκλοφορούν τα +R και ψάχνω να καταλάβω το γιατί.. Σε μερικά καταστήματα που ρώτησα μου είπαν οτι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, γι'αυτό δεν φέρνουν. Αντίθετα με +R εχει γεμίσει ο κόσμος. Απαγορευτική πάντως η τιμή τους για μαζική χρήση.. Γνωρίζει κανείς αν κυκλοφορούν (η πρόκειται να κυκλοφορήσουν) RW σε Dual-Layer?
Gary_Kokkin Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Καλά τι συζητάμε ? Βλεπει κανείς γενικα τα DL δισκάκια ν'έχουν "πιάσει" εμπορικά στην αγορά ? Και αν κάποιοι πουλάνε +R DL, αυτά είναι από τ'αρχικά 2,4x και ακόμα απουλητα είναι !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.