Προς το περιεχόμενο

Kόστος motherboard σε HP? 630+ΦΠΑ!!!!

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην εταιρια εχουμε ενα laptop που κάπως κατάφερε κάποιος και έσπασε κάποια πινάκια του τροφοδοτικου μέσα στην υποδοχή του motherboard.

Το πήγαμε στην ΗΡ για αντικατάσταση, και μας χρεώνουν 630 ευρω ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ...

Τί πιασοκώλιδες ειναι αυτοί??? Φαντάσου τωρα να εχεις ΗΡ, και να κανεις καμιά στραβη στο motherboard... Να πληρώσεις κοντά 800? στο έτσι!!!

Αλλα σου λέει, τί θα κάνεις? Θα μου τα δώσεις, αλλιώς δεν φτιάχνει...

Προσοχή λοιπόν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε καλά αν σου χαλάσει στο PC, και το καλύτερο mobo να έχεις θα δωσεις 250€.. Αλλά συνήθως γύρω στα 130-150 έχεις πολύ καλό mobo.

Αλλο 250, άλλο 800 :D

αλλά αναγκάζεσαι να κανεις την αντικατάσταση του motherboard μόνο, γιατί ενα καλο laptop κάνει 2000 € οπότε προτημάς τα 800!:D

ή το πας σε ένα "μάστορα" και αν δεν το έχεις διαλύσει εντελώς ώστε όντως να θέλει αντικατάσταση είσαι οκ.

Εγώ έπαθα το ίδιο σχεδόν πράγμα με ένα acer 5024 . Μου εμεινε στα χέρια η υποδοχή για το ρεύμα. Το πήγα το είδαν μια κρύα κόλληση ήταν και απλά ξεκόλησε . Το βάλαν πάνω και με 30 € ήμουν οκ.

Den symvainei pantou to idio kai fysika ta 630 den einai mono i mitriki alla kathws kai i paroxi uphresiwn.

H HP omws to exei parakanei.

Thymamai pio palia mas eixe zhthsei 600 kati euro gia episkevi enos ektypwti pou ekane katw apo 500 euro.

Το πήγαμε στην ΗΡ για αντικατάσταση' date=' και μας χρεώνουν 630 ευρω ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ...

Τί πιασοκώλιδες ειναι αυτοί??? Φαντάσου τωρα να εχεις ΗΡ, και να κανεις καμιά στραβη στο motherboard... Να πληρώσεις κοντά 800€ στο έτσι!!!

[/quote']

file etsi einai me ta laptop..an xalasei to m/b thn ebapses.eixa ena gericom(mitac) kai xalase to m/b kai apo thn antiproswpeia sthn aystria xwris mesazontes kai antiproswpous mou zhthsan 450 euro..mono gia agora me topo8ethsh dikia mou.tou ebgala ton hdd kai thn cpu kai to ypoloipo to poulhsa sto flea se timh xeftila.siga na mhn edina 450 gia to mobo..

etsi pou einai oi times sta laptop twra den symferoun oi episkeyes

Den symvainei pantou to idio kai fysika ta 630 den einai mono i mitriki alla kathws kai i paroxi uphresiwn.

H HP omws to exei parakanei.

Thymamai pio palia mas eixe zhthsei 600 kati euro gia episkevi enos ektypwti pou ekane katw apo 500 euro.

To ιδιο και σε μας. Πολυμηχανημα (HP laserjet 3330 ) χαλασε το σκανερ του και μας ζητησαν 600Ε (ενω καοινουριο κανει 550) , ειναι τρελοι και για γελια!! Το μηχανημα δουλευει μεχρι να παει καποιος να χρησημοποιησει το σκανερ για φοτοαντιγραφο η φαξ κτλ. τοτε κολαει και θελει ανοιγμα κλεισιμο. Εντομεταξυ το εν λογο μηχανημα ειχε προβληματα με το σκανερ καθε μηνα απο την πρωτη μερα που το πηραμε, και ερχοταν συνεχεια τεχνικος τους το επερνε και καλα το εφτιαχνε.. και οσο το καλυπτε η εγγυηση καλος. μολις ελειξε μετα απο ενα χρονο.. για πεταμα..

Ρίξε μια ματιά στο net μήπως και βρεις ανταλλακτικό. Εγώ χρειάστηκα μια θήκη για τον δίσκο, που το χάλασα από βλακεία μου, και με ελάχιστα χρήματα αγόρασα ανταλλακτικό και το αντικατέστησα.

Παιδιά το laptop δεν ειναι δικό μου, ειναι της εταιρίας, οπότε το έχουμε ήδη δώσει για φτιάξιμο, απλά παραξενέυομαι πως ειναι δυνατον να χρεώνουν τόσο πολύγια ενα mobo, ουσιαστικά ειναι καθαρή εκμετάλλευση, γιατί σου λέει τί θα κάνεις? η θα το πετάξεις, ή θα πληρώσεις...

Γι'αυτό παιδιά προσοχή με τα λαπτοπ, κάθε βλαβη την πληρωνουμε χρυσάφι!

Για αυτό καλό είναι να πέρνουμε τις επεκτάσεις της εγγύησης (αν και στην περίπτωσή σου δεν θα μετρούσε) αλλά γενικά αξίζει να δώσεις 150-200Ε για μια επέκταση γιατί με το παραμικρό ελάττωμα μετά τον πρώτο χρόνο θα τα πάρεις πίσω τα λεφτά που έδωσες. Πχ παλαιότερα μου είχε χαλάσει ο σκληρός ενός compaq μετά από 1.5 χρόνιο και δεν πλήρωσα δραχμή, ενώ η αντικατάστασή του στοίχιζε περισσότερο από την επέκταση της εγγύησης που είχα πληρώσει. Άσε που η επέκταση σου αυξάνει και την αξία της μεταπώλησης αν αλλάζεις συχνά laptop.

Άποψή μου είναι πως όλα αυτά είναι σημεία των καιρών.Δηλ,τους είναι απείρως ευκολώτερο να τροποιήσουν τη γραμμή παραγωγής κατά 1 click και να βγάλουν ένα άλλο μοντέλο (που θα πλησίαζε την εξίσωση του Moore), παρά να συντηρήσουν παρακαταθήκη ανταλλακτικών.

Γι αυτό και χρεώνουν εξώφθαλμα,καθώς και επειδή το κόστος συντήρησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος κατασκευής,γιατί άλλο είναι να βγάλει η (robotοποιημένη) γραμμή παραγωγής καμια πεντακοσαριά χιλ τεμ τη μέρα και άλλο να ψάχνει ο τεχνικός καμια ώρα που είναι η βλάβη και να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο αντ/κό.Και κάποιος πρέπει να τον πληρώσει,η ν' ανοίξει δικό του μαγαζί,ενώ τα robotάκια το πολύ πολύ να θέλουν λίγο λάδωμα και κανα-δυο γραμμές κώδικα για την ικανοποίησή τους (πωπωπω,πολύ ScFi διαβάζω ο @ούστης)...

Ξέχωρα απ' τη πλάκα,ο μόνος που θα την πληρώσει έτσι,είναι ο κάτοικος της υφηλίου,με τόσο σκουπιδομάνι που θα μαζευτεί,θα ψάχνει τόπο για μετανάστευση.

Υ.Γ.Αργεί κι η σύνταξη,ρε gmt μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...