Προς το περιεχόμενο

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΗ ΣΠΑΕΙ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

milki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει πλέον στη ζωή μας για τα καλά. Σε κάθε χώρο, μέσο μεταφοράς και άλλο δημόσιο χώρο, ακούγεται ένας κοινός ή εξεζητημένος ήχος κλήσης και στη συνέχεια "είμαστε υποχρεωμένοι/ες" να ακούσουμε τη μισή συζήτηση, καθώς δεν μπορούμε, όπως με τα μάτια μας, να στρέψουμε αλλού το κεφάλι και να αγνοήσουμε τη συζήτηση. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ψυχολόγοι ερευνητές από τη Μεγάλη Βρετανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ δύσκολο να αγνοήσουμε μία συζήτηση, εάν ακούμε μόνο τη μία πλευρά της, δηλαδή τον έναν από τους συνομιλητές. Αυτή είναι η περίπτωση των κινητών τηλεφώνων.

Νιώθουμε μια εσωτερική ανάγκη να ακούσουμε τη συζήτηση όπου ακούγεται μόνο η μία πλευρά. Ακόμη κι αν η ένταση της φωνής του ομιλούντα δεν είναι πιο υψηλή από εκείνη δύο συνομιλητών που είναι και οι δύο παρόντες, έχουμε την τάση να "ενδιαφερόμαστε" περισσότερο για την περίπτωση της μισής συζήτησης.

Εάν συμβαίνει αυτό με τις συζητήσεις στα κινητά, υπέθεσε η ερευνητική ομάδα του Andrew Monk (Πανεπιστήμιο York), τότε θα είναι το ίδιο ενοχλητική μία συζήτηση όπου παρεβρίσκονται στο χώρο και οι δύο συνομιλητές αλλά είναι δυνατόν να ακουστεί μόνο η φωνή του ενός (λόγω θορύβων του περιβάλλοντος κ.λπ.). Έτσι, δοκίμασαν την υπόθεση αυτή πειραματικά, βάζοντας ζευγάρια εθελοντών να "διαβάζουν" μία συζήτηση σε τραίνο. Ο ένας από τους δύο μιλούσε χαμηλόφωνα και το περιεχόμενο της "συζήτησης" ήταν ανούσιο (διακοπές, συμμετοχή σε πάρτι κ.λπ.). Σε άλλη συνθήκη ακούγονταν η συνομιλία και των δύο ομιλητών. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ρώτησαν τα "θύματα" - επιβάτες του τραίνου, που βρέθηκαν δίπλα στους ομιλούντες πόσο ενοχλητική τους φάνηκε η συζήτηση. Η υπόθεσή τους επιβεβαιώθηκε, καθώς οι επιβάτες - "θύματα" δήλωσαν ότι σχεδόν δεν έδιναν σημασία στη συζήτηση που ακούγονταν και οι δύο πλευρές, ενώ η συζήτηση όπου ακούγονταν μόνο ο ένας ομιλητής χαρακτηρίστηκε ως πολύ ενοχλητική.

Εκτός από αυτή την "εσωτερική ανάγκη" να ακούσουμε μια μονόπλευρη συζήτηση, σύμφωνα με τους ερευνητές, κι άλλοι παράγοντες πιθανόν να καθιστούν ενοχλητικό το να ακούμε το διπλανό μας να μιλάει στο κινητό. Ένας τέτοιος παράγοντας είναι η ένταση της φωνής, η οποία συχνά είναι υψηλή όταν κανείς μιλάει στο κινητό. Ένας άλλος παράγοντας είναι ακόμη και το ίδιο το περιεχόμενο της συζήτησης: όταν το περιεχόμενο της συζήτησης είναι ανούσιο, είναι πιο δύσκολο να το αγνοήσουμε και είναι και περισσότερο ενοχλητικό από μία συζήτηση "με νόημα", όπου, για παράδειγμα, ενημερώνουμε κάποιον για κάποια δουλειά, ραντεβού κ.λπ. Κάποιοι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι σχεδόν ένιωθαν αναγκασμένοι να ακούσουν συζητήσεις για χωρισμούς, καβγάδες κ.α...

Δημοσ.

Αντιγράφω απο την αρχική του ForUM σελίδα:

Κινητή Τηλεφωνία

'Ο,τι σχετικό με την κινητή τηλεφωνία. Σχολιασμός νέων συσκευών και υπηρεσιών από τις 4 εταιρείες του χώρου

Μάλλον βούτηξες την πρώτη πρόταση, και της άλλαξες τα φώτα ;)

Ωραία όλα αυτά, αλλά αν μας έλεγες και που θέλεις να καταλήξεις..

Δημοσ.

Κι εσύ ρε μάγκα ποιος είσαι να κρίνεις τη καταλληλότητα του thread, απ' το κορυδαλό από μέσα γράφεις; Δεσμοφύλακας είσαι; Εγώ το διάβασα και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, αν εσύ δε κατάλαβες τίποτα, και δε "κατέληξες" πρόβλημα σου. Το υποφόρουμ αυτό αφορά τη κινητή τηλεφωνία, έρευνες για την οποία, είτε για τη χρήση της, την ασφάλειά της, την εξάπλωση κλπ. είναι απολύτως σχετικές. Κάθισε ο άνθρωπος και έγραψε για μια μελέτη παννεπιστημιακή, κι έρχεσε εσύ και του κάνεις το πονηρίδη, λες και σε ανάγκασε κανείς να το διαβάσεις ή να απαντήσεις...τι να πω...αλλά διαβάζωντας και από το signature σου είναι δηλωτικό, και του κόμπλεξ κατωτερώτητας, και επιθετικότητας...απλά κοίταξε να τα επιλύσεις αλλού αυτά όχι στα thread άλλων.

milki, μπορείς να γράψεις τη πηγή που το βρήκες; Με ενδιαφέρει πολύ να δω από ποιο ευρενητικό χώρο ήταν οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με αυτό.

Δημοσ.

Κι εσύ ρε μάγκα ποιος είσαι...

Εσύ ποιος είσαι iforbet;

...απ' το κορυδαλό από μέσα γράφεις;

Το χιούμορ σου κόκκαλα δεν έχει...

Δεσμοφύλακας είσαι;

...και κόκκαλα τσακίζει!

...κι έρχεσε εσύ και του κάνεις το πονηρίδη;

Τουλάχιστον δεν κρίνεις...

...το signature σου είναι δηλωτικό' date=' και του κόμπλεξ κατωτερώτητας, και επιθετικότητας...[/quote']

...και δεν χλευάζεις τους άλλους!

Υπάρχουν και άλλες παραλίες να παίξεις.

Δημοσ.
Κι εσύ ρε μάγκα ποιος είσαι να κρίνεις τη καταλληλότητα του thread' date=' απ' το κορυδαλό από μέσα γράφεις; Δεσμοφύλακας είσαι; Εγώ το διάβασα και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, αν εσύ δε κατάλαβες τίποτα, και δε "κατέληξες" πρόβλημα σου. Το υποφόρουμ αυτό αφορά τη κινητή τηλεφωνία, έρευνες για την οποία, είτε για τη χρήση της, την ασφάλειά της, την εξάπλωση κλπ. είναι απολύτως σχετικές. Κάθισε ο άνθρωπος και έγραψε για μια μελέτη παννεπιστημιακή, κι έρχεσε εσύ και του κάνεις το πονηρίδη, λες και σε ανάγκασε κανείς να το διαβάσεις ή να απαντήσεις...τι να πω...αλλά διαβάζωντας και από το signature σου είναι δηλωτικό, και του κόμπλεξ κατωτερώτητας, και επιθετικότητας...απλά κοίταξε να τα επιλύσεις αλλού αυτά όχι στα thread άλλων.

milki, μπορείς να γράψεις τη πηγή που το βρήκες; Με ενδιαφέρει πολύ να δω από ποιο ευρενητικό χώρο ήταν οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με αυτό.[/quote']

kopse to flame .. kai apla gia na to katalaveis ti ennoouse o filos, o "magas" pou les, paratirise oti to insomnia exei na kanei me texnologia...

simadikes ereunes opws px. to an ta kinita prokaloun ogous nai .. na katsw na tis diavasw .. omws to an exei fasi i xalaei kapoious i oti allo 3erw gw kanei to na akous kapoion na milaei sto kinito kai kala na fadasiwnesai kai dn 3erw kai ti allo .. e auto proswpika niw8w oti exasa ton xrono mou diavazodas to ... kai to xioumor sou einai mallon tis plakas prepei na pw btw ...

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις ακριβώς το λόγο της "παρέμβασής" σου γιατί μου διέφυγε; Ο άλλος υπογράφει "your village called, they are missing an idiot" κι εγώ τον χλευάζω που λέω ότι είναι επιθετικό και υποδηλώνει σύμπλεγμα κατωτερότητας;

Προφανώς φιλαράκι milki, που είχες τη καλή διάθεση να ποστάρεις το θέμα, κάποιοι παράξενοι ενοχλήθηκαν (το γιατί ούτε εγώ έχω καταλάβει...) και δε θα αφήσουν να γίνει καμμιά συζήτηση της προκοπής, κρίμα γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Στο τρίτο ταγό, της αρτιότητας των θεμάτων του φόρουμ, πρώτα απ' όλα κάνε ένα κόπο να γράφεις ελληνικά για να μη στραβόνονται οι άλλοι να διαβάζουν τι λέει. Προφανώς το χιούμορ μου πρέπει να είναι πολύ υπεράνω τη στιγμή που κάποιοι το εκλαμβάνουν ως χιούμορ, χωρίς να είναι. Η απάντηση που έδωσα και στο πρώτο από τους τρεις θεματοφύλακες, κολάει και για σένα, συνήθως από τις πρώτες μια δύο προτάσεις καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται, αν θεωρείς ότι " exasa ton xrono mou diavazodas to", ας μη το διάβαζες, εγώ από την άλλη το βρήκα και πολύ συμβατό με τα θέματα του φόρουμ, γιατί η χρήση της τεχνολογίας είναι αυτή καθευατή τεχνολογικό θέμα, και αν δεν το έβρισκα ενδιαφέρον όπως τόσα άλλες ανοησίες διαβάζω εδώ μέσα δε θα πήγαινα να κάνω τον εξυπνάκια και να σπάσω τα νεύρα του άλλου τρίβοντας το στη μούρη, ότι " exasa ton xrono mou" κλπ. Και μη μου λες για flames, όταν ο άλλος έρχεται σε ένα thread και αντί να το αγνοήσει αν δεν το ενδιαφέρει πάει και χώνεται στον άλλον με "και που θες να καταλήξεις", "της άλλαξες τα φώτα", και άλλα, με τελείως uncalled for τρόπο, για να έρθουν μετά και άλλοι δύο stooges να το διαλύσουν τελείως το θεμάτακι.

Λοιπόν ορίστε, έγινε, χαρήκατε τώρα; Άντε διαβάστε τώρα το i-στό thread για το nokia 3er314 και το sony 03541sf...γιατί επειδή κάποιος είχε την ιδέα να γράψει κάτι για ένα στοιχειώδη δείκτη iq του τη πέσατε...

Δημοσ.

"Πάντως και εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον το concept."

Και για μένα ήταν, και ταιριαστό, αλλά έχουμε πολλού πρωκτικούς (με τη φρουδική έννοια) ανάμεσά μας που δεν ανέχονται μερικές παραγράφους...

Και αν ο φίλος που το γράψε καταφέρει να διαβάσει ανάμεσα σε όλα αυτά, αν μπορέσει ας μου γράψει το link που το διάβασε, γιατί πραγματικά θέλω να μάθω αν αυτή η μελέτη έγινε στα πλαίσια κάποιου προγράμματος ψυχολογίας, ή απ'το τμήμα cs Παννεπιστημίου.

Δημοσ.

Τα χαοτικά μαθηματικά ανήκουν σε κείνες τις θεωρίες, που είναι καταδικασμένες να τροφοδοτούν εκλαϊκευμένες αναλύσεις κοινωνιολογικών φαινομένων, οι οποίες μας επιβεβαιώνουν την τάχα «αναπόδραστη» πλήρη έλλειψη ντετερμινισμού, με στερεότυπα του τύπου: «η ψυχολογία δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις», «ο κόσμος είναι πολύ πολύπλοκος», «όλα είναι χαοτικά μας το λένε οι μαθηματικοί».

Μπορεί άραγε η θεωρία του Χάους να σχετιστεί με την χρήση των κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα;

Δημοσ.
Στο τρίτο ταγό' date=' της αρτιότητας των θεμάτων του φόρουμ, πρώτα απ' όλα κάνε ένα κόπο να γράφεις ελληνικά για να μη στραβόνονται οι άλλοι να διαβάζουν τι λέει. Προφανώς το χιούμορ μου πρέπει να είναι πολύ υπεράνω τη στιγμή που κάποιοι το εκλαμβάνουν ως χιούμορ, χωρίς να είναι. Η απάντηση που έδωσα και στο πρώτο από τους τρεις θεματοφύλακες, κολάει και για σένα, συνήθως από τις πρώτες μια δύο προτάσεις καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται, αν θεωρείς ότι " exasa ton xrono mou diavazodas to", ας μη το διάβαζες, εγώ από την άλλη το βρήκα και πολύ συμβατό με τα θέματα του φόρουμ, γιατί η χρήση της τεχνολογίας είναι αυτή καθευατή τεχνολογικό θέμα, και αν δεν το έβρισκα ενδιαφέρον όπως τόσα άλλες ανοησίες διαβάζω εδώ μέσα δε θα πήγαινα να κάνω τον εξυπνάκια και να σπάσω τα νεύρα του άλλου τρίβοντας το στη μούρη, ότι " exasa ton xrono mou" κλπ. Και μη μου λες για flames, όταν ο άλλος έρχεται σε ένα thread και αντί να το αγνοήσει αν δεν το ενδιαφέρει πάει και χώνεται στον άλλον με "και που θες να καταλήξεις", "της άλλαξες τα φώτα", και άλλα, με τελείως uncalled for τρόπο, για να έρθουν μετά και άλλοι δύο stooges να το διαλύσουν τελείως το θεμάτακι.

Λοιπόν ορίστε, έγινε, χαρήκατε τώρα; Άντε διαβάστε τώρα το i-στό thread για το nokia 3er314 και το sony 03541sf...γιατί επειδή κάποιος είχε την ιδέα να γράψει κάτι για ένα στοιχειώδη δείκτη iq του τη πέσατε...[/quote']

e "maga mou" na sou pw ... poios sou eipe na diavazeis ti grafw kai na stravonesai ??? otan sou ew oti eniwsa oti exasa to xrono mou to ennow... to kako exei ginei ti mou les "ας μη το διάβαζες" ?? to diavasa kai eniwsa apogoiteusi. an dn mporeis na anagnwriseis oti auta pou les peri korudalou kai desmofulakwn einai asteia tote mallon prepei na ana8ewriseis ton psixiko sou kosmo ... ase tis koinoniologikes kai psixologikes proseggiseis gia allous ..

Δημοσ.

Εγώ το μάγκα μου το λέω σε όλο το κόσμο και το θεωρώ πολύ φιλική και σταράτη προσφώνηση, σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν. Επιμένω όμως, ας μη το διάβαζες, όμως, εγώ δε ζητάω τα ρέστα αν διαβάσω κάτι και δε μου κάνει σε αυτό το φόρουμ, αν το κάναμε όλοι και βγάζαμε την επιθετικότητά μας στους άλλους και την εριστικότητα επειδή "χάσαμε το χρόνο μας", και τους ρέναμε με "που θες να καταλήξεις" και κάναμε τους χωροφύλακες (εκεί κόλλαγε και αυτό που είπα, και δε το πα γι να κάνω πλάκα) στα θέματα των άλλων, θα γινόταν το έλα να δεις εδώ μέσα.

Εγώ έχω την ευγένεια να παραδεκτώ ότι ίσως ήμουν λίγο οξύς στην απάντησή μου, αλλά με εκνεύρισε ο άλλος που πάει να κάνει τον έξυπνο και με το που ανοίγει ο πρώτος ο καημένος ένα θέμα και γράφει τρεις ολόκληρες παραγράφους του τα χώνει σε στιλ "και που θες να καταλήξεις...", δηλαδή σε στιλ και τι μας είπες τώρα, μας είπες κάτι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...