cone Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 καλησπερα σε ολους. πηρα κ γω λοιπον αυτο το 5μηνο της vivodi στα 512 (ξερω, υπομονη μεχρι να συνδεθω) και διαβασα τις πρωτες 5σελιδες σας αλλα μπερδευτικα ρε γμτ... ειμαι και λιγο νεο στα δικτυα... τι ειναι το router και τι ειναι το modem (μη δερνετε). εμενα μεσα ειχε αυτο το μπλε το πραγμα και κατι αλλα μπεζ. τα συνδεσα κανονικα απλα περιμενω να ενεργοποιηθει. παρεπιπτοντος το μπλε βγαζει και usb και ethernet. ειναι καλο αυτο ή κακο? καλως σας βρηκα συντροφοι..
Sorath Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Φίλος έχει πάρει το ίδιο πακέτο. Περιμένει τώρα 1.5 μήνα!!! Αγία Παρασκευή μένει. Το modem είναι απλά μια συσκεύη που συνδέεται στον Η/Υ και αναλαμβάνει να μεταφέρει τα data μέσω της γραμμής του ΟΤΕ. Σύνδεση στο internet μπορεί να έχει μόνο το PC που έχει το modem πάνω. To router κάνει οτι και το modem μόνο που αναλαμβάνει να κάνει αυτό την σύνδεση με τον Provider και μοιράζει το internet στα PC που είναι συνδεδεμένα πάνω του. Δηλαδή το κάθε PC δεν χρειάζεται να γνωρίζει το username και το password για να συνδεθεί στο internet αφού αυτή την δουλειά την κάνει το router. Αυτό που σου έδωσε η vivodi είναι router. Απλά το USB το χρησιμοποιείς στην αρχή για να σετάρεις την συσκευή (απλά δηλώνεις username και password που χρειάζεται για την σύνδεση) και μετά είτε το συνδέεις μέσω ethernet ή κρατάς το USB. Κακό σίγουρα δεν είναι που έχει και τα δύο. Απλά μου φαίνεται βλακεία που έχει μόνο μια σύνδεση ethernet. Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα.
dtkos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2006 Cone αν δεν έχεις αλλο PC να μοιράσεις internet, σύνδεσε το USB, πέρνα τους drivers όπως λένε οι οδηγίες και θα είσαι εντάξει. Αν μοιράζεις το internet τότε δεν χρειάζεται να βάλεις drivers, σύνδεσε το router με το ethrnet hub και βάλε τα password και user id δίνοντας στον browser (i.e ή firefox ή ....) την διεύθυνση http://10.0.0.2 Εννοείται οτι μπορεις να το συνδέσεις και μόνο του στο ethernet αρκεί να έχεις κάρτα ethernet (συνήθως on board) ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ MICROCOM 2636 ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ TO CUBE 512
ledbyzeppelin Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 swstos , pote den tha sindethoume , afou mplexame me POTE kai VI-VODI
cone Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα. Ε ενταξει, θα βγαλω ακρη. που θα παει θα μαθω. δε με μπερδεψες. Ευχαριστω πολυ. Παντως δεν ειναι τυχαια η πρωτη σελιδα που σου εμφανιζει το google γραφωντας σκετο "ληστές":confused:
soiramk Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Ξέρει κανείς αν μπορώ να μάθω απο τον ΟΤΕ(καποιο τηλ. ίσως) αν έχει φτάσει η αίτηση, γιατί απο τη Vivodi μου λένε ό,τι επειδή η περιοχή μου καλύπτεται απο το δίκτυό της, ο ΟΤΕ δε μπορεί να με ενημερώση για την αίτηση μου...
ddjpp Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Ξέρει κανείς αν μπορώ να μάθω απο τον ΟΤΕ(καποιο τηλ. ίσως) αν έχει φτάσει η αίτηση, γιατί απο τη Vivodi μου λένε ό,τι επειδή η περιοχή μου καλύπτεται απο το δίκτυό της, ο ΟΤΕ δε μπορεί να με ενημερώση για την αίτηση μου... Και σε εμενα το ιδιο λενε.
Dark_son20 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2006 efoson apo oti fenete eiste full llu tote o ote den exei kamia sxesi...
soiramk Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Το θέμα είναι ό,τι ταχυδρόμησα την αίτηση 10/1 και στη Vivodi μου είπαν ό,τι την έλαβαν 19/1 και 20/1 την έστειλαν στον ΟΤΕ... και ένα προβλεπόμενο δίαστημα για να ενεργοποιηθεί είναι γύρω στις 20/2! Αφου καλύπτεται η περιοχή μου γιατί την έστειλαν στον ΟΤΕ?
paratragoudo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Cone αν δεν έχεις αλλο PC να μοιράσεις internet' date=' σύνδεσε το USB, πέρνα τους drivers όπως λένε οι οδηγίες και θα είσαι εντάξει. Αν μοιράζεις το internet τότε δεν χρειάζεται να βάλεις drivers, σύνδεσε το router με το ethrnet hub και βάλε τα password και user id δίνοντας στον browser (i.e ή firefox ή ....) την διεύθυνση http://10.0.0.2 Εννοείται οτι μπορεις να το συνδέσεις και μόνο του στο ethernet αρκεί να έχεις κάρτα ethernet (συνήθως on board) ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ MICROCOM 2636 ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ TO CUBE 512[/quote'] Γεια χαρα, μολις χθες ελαβα επιτελους κωδικους για το dsl cube αλλα οι ταχυτητες download ειναι απελπιστικες (στα προγραμματα utorrent , dc++ κλπ) Το χρησιμοποιω με usb συνδεση. Μηπως ξερει κανεις να μου πει αν χρειαζεται port forwarding στο microcom 2636 , παρολο που το χω μεσω usb? ευχαριστω εκ των προτερων
Dark_son20 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 dokimase na katevaseis kati apo edo ftp://ftp.ntua.gr ta p2p den einai metro sigrisis...apo portes pou den exeis aniksei i den iparxoun poroi kai polla ala
_BASSstarlet_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Γεια χαρα' date=' μολις χθες ελαβα επιτελους κωδικους για το dsl cube αλλα οι ταχυτητες download ειναι απελπιστικες (στα προγραμματα utorrent , dc++ κλπ)Το χρησιμοποιω με usb συνδεση. Μηπως ξερει κανεις να μου πει αν χρειαζεται port forwarding στο microcom 2636 , παρολο που το χω μεσω usb? ευχαριστω εκ των προτερων[/quote'] Oταν συνδέεις με USB το modem τότε γλυτώνεις το portforwarding,αλλά επ ουδενί μην μένεις χωρίς firewall!
soiramk Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Το θέμα είναι ό,τι ταχυδρόμησα την αίτηση 10/1 και στη Vivodi μου είπαν ό,τι την έλαβαν 19/1 και 20/1 την έστειλαν στον ΟΤΕ... και ένα προβλεπόμενο δίαστημα για να ενεργοποιηθεί είναι γύρω στις 20/2! Αφου καλύπτεται η περιοχή μου γιατί την έστειλαν στον ΟΤΕ? Ρε παιδιά μπορεί να με βοηθήσει κανένας...? Ελεος παει 1,5 μήνας...
JiKL Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2006 φιλε μου μηπως δεν υπαρχουν ελευθερες πορτες στην περιοχη σου η ακομα χειροτερα μηπως δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα dsl??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.