Προς το περιεχόμενο

Dsl Cube!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε παιδιά μπορεί να με βοηθήσει κανένας...? Ελεος παει 1,5 μήνας...

Εγω που το ταχυδρόμησα 4/1 τι να πω; Και από τον ΟΤΕ μου είπαν οτι με έχουν συνδέσει από 26/1 (σημερα ειναι 15/2)

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για το dslam δε ξέρω(ούτε ξέρω πως μπορώ να μάθω αν υπάρχουν ελεύθερες πόρτες), αλλα ό,τι καλύπτεται η περιοχή μου ειμαι σίγουρος γιατι στο site της Vivodi όταν βάλω το νούμερο μου, μου βγάζει ότι υπάρχει διαθεσιμότητα ADSL2+ πρόσβασης (Αστικό κέντρο : ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της Vivodi Telecom..

Δημοσ.
exmmm pios eipe oti den xriazete port forwarding?

Εδω στο forum μου απαντησαν οτι εφοσον το εχω συνδεσει μεσω usb δε χρειαζεται να κανω αυτη τη διαδικασια.Οπως και να χει το πραγμα... θα μ ενδιεφερε να κανω αλλα δε ξερω το τροπο... Ψαχνω στο site της vivo αλλα δε βρισκω λεπτομεριες (ισως δε τους συμφερει κιολας). Ψαχνω στο google για το συγκεκριμενο modem (microcom 2636) αλλα βγαινουν μονο διαφημιστικα του και οχι καποιο forum η καποια σελιδα με βοηθεια.

Μηπως ξερεις που να ψαξω;:confused:

Δημοσ.

@_Bass γιατί με usb σύνδεση γλυτώνεις το port forwarding??? έχω το router 2636 σε usb και σίγουρα χρειάζεται να ανοίξεις τις πόρτες (για utorrent και soulseek). Επίσης το firewall μια χαρά δουλεύει με usb.

@paratragoudo για να κάνεις port forwarding:

1. ανοίγεις απο τον internet explorer http://10.0.0.2 για να μπείς στο μενού του router (το 2636 είναι router όχι μοντεμ)

2. σου ζητάει username και password, βάζεις admin και epicrouter

3. στο μενου πας virtual server και διαλέγεις ποια port θ'ανοίξεις πχ 40000

4. βάζεις σε public start, public end, private port το 40000 και στο host ip την ip που θα δεις:

απο το μενου έναρξη -> ρυθμίσεις -> συνδέσεις δικτύου διαλέγεις την σύνδεση του router με το pc (σε μένα πχ λέει τοπική σύνδεση 2), στην καρτέλα που θα βγάλει διαλέγεις υποστήριξη, εκεί λέει διεύθυνση IP.

5. Διαλέγεις το tcp και κάνεις add this setting.

6. ξανακάνεις τα παραπάνω αλλά διαλέγεις αυτή τη φορά Udp

Όταν τελειώσεις θα έχεις 2 settings ένα για tcp ένα για udp. Κάνε save and reboot.

Τώρα όποιο πρόγραμμα p2p έχεις βάλε το να δουλεύει στην port που άνοιξες.

Δημοσ.
@_Bass γιατί με usb σύνδεση γλυτώνεις το port forwarding??? έχω το router 2636 σε usb και σίγουρα χρειάζεται να ανοίξεις τις πόρτες (για utorrent και soulseek). Επίσης το firewall μια χαρά δουλεύει με usb.

@paratragoudo για να κάνεις port forwarding:

1. ανοίγεις απο τον internet explorer http://10.0.0.2 για να μπείς στο μενού του router (το 2636 είναι router όχι μοντεμ)

2. σου ζητάει username και password' date=' βάζεις admin και epicrouter

3. στο μενου πας virtual server και διαλέγεις ποια port θ'ανοίξεις πχ 40000

4. βάζεις σε public start, public end, private port το 40000 και στο host ip την ip που θα δεις:

απο το μενου έναρξη -> ρυθμίσεις -> συνδέσεις δικτύου διαλέγεις την σύνδεση του router με το pc (σε μένα πχ λέει τοπική σύνδεση 2), στην καρτέλα που θα βγάλει διαλέγεις υποστήριξη, εκεί λέει διεύθυνση IP.

5. Διαλέγεις το tcp και κάνεις add this setting.

6. ξανακάνεις τα παραπάνω αλλά διαλέγεις αυτή τη φορά Udp

Όταν τελειώσεις θα έχεις 2 settings ένα για tcp ένα για udp. Κάνε save and reboot.

Τώρα όποιο πρόγραμμα p2p έχεις βάλε το να δουλεύει στην port που άνοιξες.[/quote']

εκανα ακριβως αυτα που περιγραφεις και η απαντηση οταν κανω το τεστ στο utorrent einai...

Error! Port xxxxx does not appear to be open

δοκιμασα και αλλαξα την default port που δινει το utorrent και τωρα δειχνει να δουλευει κανονικα. Για ενα παραξενο λογο, δε δεχοταν τη port του προγραμματος και δεχτηκε την ασχετη που του δηλωσα εγω.

Σ ευχαριστω για τις κατευθυνσεις σου φιλε!:-D

Δημοσ.

Στο utorrent έχεις βάλει την θύρα που άνοιξες (όχι αυτή που έχει default)? κάνε print screen και βάλε τις φώτο απο το μενού του utorrent που έβαλες την θύρα και απο το μενού του router που ανοίγεις την συγκεκριμένη θύρα στο virtual server. Η host ip θα είναι της μορφής 10.0.0.8 κάτι τέτοιο..

dark_son παίζει ρόλο αν είναι στο usb ή ethernet για το firewall?? υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να βάλεις το router μέσω ethernet και όχι usb??

Δημοσ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά λέω να βάλω Internet/firewall pc ένα pentium II που έχω και μέσω ethernet na συνδέω το δικό μου pc στον pentium.. ethernet έχουν οι 2 μητρικές αλλά αν βάλω και το router θα χρειαστώ μια κάρτα ακόμα και έλεγα αν αξίζει για να μην είναι μέσω usb.

Δημοσ.
Εγω που το ταχυδρόμησα 4/1 τι να πω; Και από τον ΟΤΕ μου είπαν οτι με έχουν συνδέσει από 26/1 (σημερα ειναι 15/2)

Σε ποιο νουμερο σε ενημερωσαν απο τον ΟΤΕ? 1242? Καλυπτεσαι απο τη Vivodi στην περιοχη σου?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...