MariaTs. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Πριν αρκετό καιρό αποφασίσε ο άντρας μου να χωρίσει τον σκληρό C σε 2 μέρη: C & D. Θέλαμε, ό,τι κατεβάζαμε απ'το διαδίκτυο, να τα φυλάμε σε ένα κομμάτι του σκληρού που να μην το επηρεάζει το φορμάτ. Επειδή όμως ένας 40ρης είναι πολύ μικρός (τι να σου κάνει το 20G για αποθήκευση) αποφασίσαμε να αγοράσουμε έναν επιπλέον σκληρό 80G. Ενώ στο κατάστημα που τον αγοράσαμε μας εξήγησε ο άνθρωπος πια είναι η διαδικασία τοποθέτησής του, τελικά δεν έπιασε στο σύστημα το δικό μας. Έτσι ο άντρας μου με φορμάτ επανένωσε τον C και το σύστημα είδε για partition τον 2ο σκληρό D. Δούλεψε πάρα πολύ καλά χωρίς προβλήματα! Έτσι ο C ήταν για τις εγκαταστάσεις και τις ενημερώσεις των διαφόρων προγραμμάτων και του λειτουργικού και ο D μόνο για αποθήκευση. Προ ημερών αρχίσαν τα προβλήματα... Ότι κι αν κατέβαζα δεν μπορούσα να το αποσυμπιέσω (θυμάστε στην ενότητα 'Software' που είχα ανοίξει θέμα ρωτώντας για τον "Κυκλικό Έλεγχο Πλεονασμού"), χθες δεν δεχόταν να ανοίξει με τίποτε κάποια προγραμματάκια που τα είχα εγκατεστημένα στον D (για διευκόλυνση δική μου). Προσπαθούσε το σύστημα να τα διαβάσει αλλά τίποτε μόνο κολλούσε ο υπολογιστής. Πρέπει να σημειώσω ότι ο D δεν ήταν ούτε στο 50% φορτωμένος με αρχεία. Να τον ανοίξω όμως γινόταν. Σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να κάνω μια αρχειοθέτηση, να πετάξω τα παρείσακτα και να κάνω και κάποια ανασυγκρότηση μιας και την έχω σχεδόν ξεχασμένη! Βάζω την ανασυγκρότηση και βλέπω ότι ο D είναι άφαντος! Τελειώνει η ανασυκρότηση του C και δοκιμάζω να ανοίξω τον D. Αποτέλεσμα; Να μου βγάζει το εξής μήνυμα: Η δισκέτα αυτή δεν είναι διαμορφωμένη κλπ.. Φυσικά δεν επέλεξα να κάνει διαμόρφωση, γιατί φοβήθηκα ότι αν συμβαίνει κάτι άλλο θα χάσω τα πάντα. Πρόσεξα ότι σύστημα αρχείων δεν είναι NTFS (ούτε καν FAT) αλλά RAW! Αύριο ενδέχεται να πάμε να τον εξετάσει ο τεχνικός στο κατάστημα που τον αγοράσαμε (μας είπε ότι μπορεί να είναι και χτύπημα από ιό). Πριν γίνει αυτή η κίνηση σκέφτηκα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να τον επαναφέρουμε εμείς. Στην bios o D φαίνεται ενεργοποιημένος, στον έλεγχο που έκανε το μεσημέρι ο άντρας μου δείχνει ότι η κατάσταση του είναι εντάξει! Τι μπορούμε -αν μπορούμε- να κάνουμε για να τον επαναφέρουμε; Υπ'οψιν ότι πριν λίγο τελείωσα με το φορμάτ και πάλι δεν τον είδε το σύστημα! :? Και οι 2 σκληροί είναι Maxtor. Κάθε γνώμη θα λειφθεί σοβαρά! ________________________________________________________________ Από κεκτημένη ταχύτητα δεν πρόσεξα ότι το ερώτημά μου το έβαλα -μάλλον- σε λάθος κατηγορία. Ας φροντίσει κάποιος συντονιστής για την μετακόμισή του στην σωστή! :-|
kavaliotis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Πανε μια βολτα απο το site της Maxtor και κατεβασε τα diagnostic tools που εχει για να δεις αν ειναι ΟΚ ο σκληρος. Λογικα ειτε εχει χτυπησει ο σκληρος ειτε ειναι θεμα λειτουργικου/ιοι κτλ. Αν ειχες 2ο υπολογιστη θα σου ελεγα να τον συνδεσεις εκει και να δεις αν λειτουργει. Ή αν εχεις καποιον γνωστο με υπολογιστη περνα μια βολτα και συνδεσε τον σαν 2ο (slave δηλαδη). Παντως αν εχει "χτυπησει", δυσκολα θα ανακτησεις τα δεδομενα, ελπιζω τα σημαντικα να τα εχεις backup. Αν εχει τετοιο προβλημα, θα σου τον αντικαταστησουν, οποτε δεν θα εχεις προβλημα.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 http://support.microsoft.com/?kbid=822653
Finn Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Όσον αφορά το filesystem που είναι raw..παλιότερα σε υπολογιστή φίλου σώσαμε τα δεδομένα μ ένα προγραματάκι για recovery.
MariaTs. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Finn αυτό το προγραμματάκι έχει όνομα; Τουλάχιστον να το έχουμε στα υπ'όψην! :roll:
trv Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 o panagiwtis pio panw nomizw edwse ti lisi.. dokimase na trekseis se ena dos prompt tin endoli MountVol /E gia recovery protinw to poli mikro kai poli dinato programmataki File Scavenger (google it)
MariaTs. Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά το θέμα είναι μην χάσω και ότι είναι αποθηκευμένο στον D!
dim_b Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Ένα πρόγραμμα που μου είχε σώσει τα περισσότερα αρχεία από έναν δίσκο είναι το GetDataBack.
MariaTs. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 dim_b το προγραμματάκι που μου σύστησες δείχνει καλό! Αυτή την στιγμή το έχω βάλει και διαβάζει τον D. Έχει βρει πολλά απ'τα αρχεία μου μέχρι στιγμής και εντοπίζει ένα μοναδικό λάθος: 'Error 23 in D: during ReadLogicalLBA: LBA=93....., CHS=-1x-1x-1, Cnt=64...'. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό! Διάβασε το 50% του D και βρήκε κάποιες φορές το παραπάνω λάθος. Απ'το 50% και πάνω προχωρά αργά βγάζοντας σχεδόν συνέχεια το ίδιο αποτέλεσμα... Να ρωτήσω κάτι που ίσως είναι και χαζό. Υπάρχει περίπτωση ενώ ο δίσκος στο σύστημα δείχνει ότι είναι 80άρης να είναι στην πραγματικότητα 40άρης;
damiano Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Μια φορά και ενα καιρό, σε ένα παλιό PC (386DX) είχα καταφέρει μετά απο ένα (πολύ πετυχημένο) low level format να κάνω ένα 400αρη σκληρό να έχει 220MB, φυσικά δεν παίζει κάτι τέτοιο σήμερα. Αφού στο bios τον αναγνωρίζει ως 80G μάρκας τάδε, αυτό ισχύει.. τωρά να σου πω κάτι άλλο χαζό για data recovery, ένας φίλος μου ισχυρίζεται οτι αυξάνεις τις πιθανότητες όταν ο δίσκος είναι...στο ψυγείο (προσοχή όχι κατάψυξη). Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν ισχύει ή ο φίλος μου είναι για δέσιμο
MariaTs. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Ωραίο αυτό! Μου θυμίζει μια χαζομάρα που λεγόταν για τις μπαταρίες λιθίου (των κινητών τηλεφώνων) ότι για να αυξήσεις τις επιδόσεις του, χρειάζοταν να τις βάλουμε σε μάλλινο ύφασμα και μετά να τις χτυπάμε στον τοίχο!!!
lefkas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Μια χαζή ερώτηση....έχεις scannaρει το PC για ιούς?
MariaTs. Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2006 lefkas και βέβαια! Κάθε βδομάδα υπάρχει προγραμματισμένο σκανάρισμα απ'το Kaspersky. Είναι καθαρός ο υπολογιστής! Τελικά σήμερα το πρωί ο D κατέληξε στον τεχνικό. Μάλλον πρέπει να ήταν προβληματικός ο σκληρός και ενδέχεται να γίνει μεταφορά των δεδομένων σε καινούριο. Η εγγύηση καλύπτει την αλλαγή αυτή' έτσι μας είπε ο τεχνικός. Είδωμεν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.