Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ταχύτητας σε wireless network

m00nlight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστησα ένα ασύρματο δίκτυο μ ένα Linksys access point μεταξύ του pc μου και του laptop. Όλα έγιναν ΟΚ, όμως διαπιστώνω πως υπάρχει σημαντική μείωση της ταχύτητας της γραμμής μου (ADSL 1 mbit) στο pc και κατά συνέπεια και στο λαπτοπ. Έκανα ένα speedtest και έδειξε οτι πιάνει 450 kbps από τα 1024 (ή όσα γίνεται να πιάσει τουλάχιστον). To Linksys συνδέεται μέσω ethernet στο pc. Τι μπορεί να φταίει; ίσως κάποια ρύθμιση στο access point router? Help plz :(

Δημοσ.

το τεστ που το έκανες? στο pc ή στο laptop? αν το έκανες στο laptop που συνδέεται wireless τότε μάλλον φταίνε οι απώλειες του wireless. αν το έκανες στο pc που συνδέεται με καλώδιο τότε το wireless δε φταίει σε τπτ προφανώς και το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και εστιάζεται αλλού (προβληματική γραμμή, full dslam κλπ)

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν ισχύει τίποτα απ τα 2. Το τεστ το κανα στο pc και η γραμμη μου ειναι οκ γιατι οταν συνδεω το jetspeed απευθειας στο pc η ταχυτητα ειναι μια χαρα. Το προβλημα εστιαζεται στο pc κι οχι στο λαπτοπ, δεν εχει να κανει δηλαδη με την ισχυ του σηματος...

Δημοσ.

καταρχήν σύνδεσε και το laptop απευθείας με το linksys γιατί δεν έχει νόημα να το συνδέεις μέσω pc ενώ μπορείς και απευθείας. ;-)

δοκίμασε το έτσι και αλλαξε και καλωδιο να δεις αν φταίει αυτό.

αν μετά και στο pc και στο λαπτοπ έχεις προβλημα, ενω απευθείας με το jetspeed παίζουν οκ, τότε κάτι δεν πάει καλα με το linksys...

Δημοσ.
καταρχήν σύνδεσε και το laptop απευθείας με το linksys γιατί δεν έχει νόημα να το συνδέεις μέσω pc ενώ μπορείς και απευθείας. ;-)

δοκίμασε το έτσι και αλλαξε και καλωδιο να δεις αν φταίει αυτό.

αν μετά και στο pc και στο λαπτοπ έχεις προβλημα' date=' ενω απευθείας με το jetspeed παίζουν οκ, τότε κάτι δεν πάει καλα με το linksys...[/quote']

Τι εννοεις απευθειας με το linksys? To laptop θελω να το παιρνω και στον κατω οροφο, οποτε δε θελω καλωδια κλπ κλπ (αν λες αυτο κι αν καταλαβα καλα :P). Το κριμα ειναι οτι ενω ανησυχουσα για το αν θα χει καλο σημα στον κατω οροφο, το σημα ειναι μια χαρα (45-55%) και συνεπως και η ταχυτητα. Στο pc ομως το προβλημα εξακολουθει. Κατεβαζω απο τη μαικροσοφτ ενα ντεμο παιχνιδακι με το λινκσυσ επανω και πιανει μεχρι 50-55kb/sec και κατι στιγμιαιες αναλαμπες τα 70. Μετα δοκιμαζω το ιδιο ακριβως να το κατεβασω με jetspeed κατευθειαν στο pc και κατω απο 95-100 δεν πεφτει. Μου φαινεται πολυ...ευκολο να ειναι το καλωδιο, αν και μου χει ξανατυχει. Σε 1η ευκαιρια θα το δοκιμασω και θα επανελθω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...