Προς το περιεχόμενο

βαρέθηκα να περιμενω την φοιτιτικη προσφορα!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

γενικοτερα υπάρχουν δύο επιλογές

1) Ευελιξία (γραμμή ΟΤΕ και διαλέγεις εσύ ISP )

2) Τιμή (διαλέγεις το πακέτο που νομίζεις ότι σε συμφέρει οικονομικά)

Και τα δύο ακόμα δεν μπορείς να τα έχεις εκτός και αν έχεις κατασταλάξει σε κάποιον πάροχο οπότε δεν σε απασχολεί καθόλου ο "αναταγωνισμός".

Δημοσ.

kapoios pou exei parei to adsl in a box na apantisei please!

oi 4 ores pou dinoun dorean omilia kathe mina, tha prepei na katavalo kapoio miniaio pagio(opos simvainei me to programma pou vriskomai tora tis vivodi gia 4 ores dorean omilias)? i aplos stelno ta xartia mou sti forthnet k kathe mina exo 4 ores omilias san doro?

Δημοσ.

φιλε kallair παρε τηλεφωνο την forthnet telephony 8011001000 για λεπτομεριες! εμενα μου ειπαν οτι δεν εχει παγιο και για να εκμεταλευομαι τις ωρες δωρεαν ομιλιας πρεπει να κανω προεπιλογη φορεα την εταιρια! (με αιτηση)

αν παιρνω συναιχεια πακετα θα γεμισω modems!!!

Δημοσ.
εισαι σιγουρος για το οτι ξανα κανεις ενεργοποιηση της dsl; υποτιθετε στο πακετο ειναι καλυμενη η ενεργοποιηση και απαξ και γινει στον οτε δεν χρειαζεται να ξαναγινει ακομη και αν αλλαξεις παροχεα με την προιποθεση να σου παρεχει υπιρεσιες μεσω οτε!

Στο πακέτο ειναι καλυμένη η ενεργοποίηση για τις εταιρίες που στο παρέχουν (πχ Vivodi, HOL κλπ). Εγω οταν πάρω τηλέφωνο στον ΟΤΕ και τον ρωτησω αν εχω DSL στο τηλεφωνο μου, μου λέει ναι αλλά δεν ειναι στο ονομά μου.

Γι'αυτο και οι εταιριες μπορουν και στη δινουν κατα καποιο τροπο δωρεαν, γιατι τις έχουν αγοράσει χονδική τις γραμμές και δεν εχουν κόστος γι'αυτούς.

ΦΥΣΙΚΑ αν δεν παρεις πακέτο, θα κανεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ αίτηση στον ΟΤΕ. Το λέω αυτο και το ΤΟΝΙΖΩ γιατί θα σε ρωτησει πχ η Forthnet αν θελεις να σου κανουν αυτοί την αίτηση, αν πεις ναι, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η DSL, ειναι παλι το ίδιο σενάριο σα να πήρες πακέτο! Παλι δηλαδη για να αλλάξεις ISP θα πρεπει να ΞΑΝΑπληρωσεις ενεργοποίηση.

Ακου ενα παράδειγμα.

Ξεκινάω πριν 2 χρονια με ISP Vivodi. Μου λένε έχετε DSL? Λεω οχι, μου λενε οκ τοτε, για να μην τρέχετε θα την κάνουμε εμείς! Με κόστος ίδιο με του ΟΤΕ, απλά για σας το κάνουμε για να μην μπλέκετε με ΟΤΕ. Τί καλοί ανθρωποι λέω..

1 χρονο μετα, αποφασίζω να φυγω να παω Forthnet. Σταματησα να πληρωνω Vivodi επειδή για 2 μήνες ουσιαστικά είχα PSTN και ενα μηνα ολόκληρο δεν ειχα ΚΑΝ ιντερνετ (κανανε αναβάθμιση αυτοί 600 χρόνια και μας είχαν στην πίκρα, φταίει ο ΟΤΕ, φταίς εσύ, ο θείος σου, η ΔΕΗ κάνει έργα και ξήλωσε τις γραμμές κατα λάθος, ότι θες ακουγα...). Οπότε μια ωραία μέρα μου το κόβει και μου λέει αν θες ίντερνετ πλήρωσε! Λεω δεν πληρώνω για κατι που δεν πήρα. Και λεω οκ θα πάω Forthnet.

Ελα που δεν μπορούσα!!! Γιατί η γραμμή ηταν της Vivodi, και εγω Vivodi είχα διακόψει (ειχα κανει αιτηση διακοπής με τα πολλά), αλλά η DSL θα "εφευγε" στο τελος του μηνα (τακτικη Vivodi). Ήταν όμως αρχές του μήνα, και αν εγω έκανα αίτηση για ISP forthnet, στο τέλος του μηνα ΔΕΝ θα είχα νετ, γιατι πολυ απλα η DSL θα έφευγε απτην γραμμή μου, και θα έπρεπε ΟΤΑΝ το έπερνα χαμπάρι να κάνω αίτηση εγω στον ΟΤΕ, και να περιμένω πόοοοοοτε ο ΟΤΕ θα τη φέρει...Ηταν η περίοδος που ο ΟΤΕ έκανε απο 2 βδομάδες μέχρι... αντε γειά! Και εγω για τις 2 αυτές βδομάδες και ιντερνετ δεν θα είχα, αλλά και θα πλήρωνα τσάμπα στον provider.

Τελικά αποφάσισα να μεινω χωρίς νετ, εμπαινα οσο μπορούσα με demo accounts, και οταν εσβησε το ριμάδι το φωτάκι (8 του μήνα, το θυμάμαι ακόμα) εκανα αίτηση στον ΟΤΕ, ο οποίος το ενεργοποίησε στις 12 (θαυμα σας λεω, θαύμα!).Φυσικά ξαναπλήρωσα ενεργοποίηση...Σε καποια φάση βγαζει το RAM την τρίμηνη προσφορά, κόβω την Forthent και ειχα την HOL.

Το είχα μέχρι Δεκέμβριο που ειδα την προσφορά της HOL. Με βαρια καρδιά ακυρώνω την DSL, και περίμενα περιμενα περιμενα χωρίς ιντερνετ μέχρι να μου βάλουν...

Τωρα για 1 χρόνο ειμαι HOL. Μεχρι στιγμής πετάει, και δεν εχω παράπονο. Ελάχιστες φορές έχω δει κατι βυθήσματα (64k φάση) για μερικά λεπτά, αλλά οκ δεν ειμαι και υπερβολικός, περιμένω 5 λεπτά και μετά πάλι 120άρες.. Αν όλα πάνε καλά, του χρόνου το Δεκέμβριο πάλι HOL, ακόμα και αν ειναι 2-3 ευρω πιο ακριβη. Βαρέθηκα να μενω χωρίς νετ και να αγωνιώ για το αν και πότε θα εχω DSL. Σκεφτειτε τωρα να κανω διακοπή για να πάω σε αλλον ISP και να μου πουν δεν εχει πόρτες ο ΟΤΕ!!!!!!!! Ε όχι!

Απο θέμα εξυπηρέτισης πάντως δεν ειμαι ικανοποιημένος. Και επειδή έχω περάσει και απο Forthnet, θα σου προτείνω να πας Forthnet με κλειστά μάτια. Και γενικά παιδιά το θέμα δεν ειναι το πιο φθηνό, αλλα το πιο ποιοτικό. Και εγω προσωπικά τόσο απτην Vivodi (καλα αυτοι δεν παλέυονται... Και δεν παλεύονται, και δεν την παλεύουν γενικά...) όσο και απτην HOL, λαμπάδα πρέπει να ανάψεις για να μιλήσεις με τους τεχνικούς...

Δημοσ.
φιλε kallair παρε τηλεφωνο την forthnet telephony 8011001000 για λεπτομεριες! εμενα μου ειπαν οτι δεν εχει παγιο και για να εκμεταλευομαι τις ωρες δωρεαν ομιλιας πρεπει να κανω προεπιλογη φορεα την εταιρια! (με αιτηση)

αν παιρνω συναιχεια πακετα θα γεμισω modems!!!

Μπα δεν θα γεμίσεις! Η HOL έχει προνοήσει για σένα και στο παίρνει πίσω μόλις ακυρώσεις! :D :D :D

Δημοσ.

polaki ενδιαφερον τα λεγομενα σου νομιζω με επεισες...αλλα μου δημιουργηθηκαν και αποριες (νομιζω τελευταιες και απλα διευκρινιστικες). οσο για την hol να ναι καλα οι ανθρωποι μας σκεφτονται χαχα! αλλα δεν ειναι μονο η hol, αν παιρνω πακετα απο αλλου οντως θα γεμισω modems!

τελικα αγορασα το πακετο της forthnet! νομιζω ταιριαζε περισσοτερο σε αυτο που εψαχνα! ταχυδρομησα βραδυ πεμπτης 19/1 και λογικα θα το πειραν σημερα δευτερα 22/1 και υπομονη....

μολις ληξει ομως τι ενεργειες θα κανω αν θελω να μεινω forthnet; θα αγορασω προπληρωμενη συνδεση (ανανεωση) και δεν θα πληρωνω καποιο παγιο η κατι τετοιο;

οι αποριες:

1) αν αποκτησω δικη μου γραμμη adsl απο οτε (πληρωνοντας ενεργοποιηση και παγιο στον οτε) απο εκει και περα μπορω να αλλαζω παροχεα χωρις να πληρωνω ενεργοποιηση σωστα;

2) αν ο παροχεας μου πληρωνει την γραμμη τοτε εγω πληρωνω μονο ενεργοποιηση καθε φορα που αλλαζω παροχεα και γλιτωνω το παγιο (ειτε πληρωνοντας λιγοτερο απο το παγιο που θα πληρωνα στον οτε αν ειχα δικη μου γραμμη ειτε τσαμπα αν ηταν προσφορα της εταιριας);

3) αν εχω πακετο και συνεχισω στον ιδιο παροχεα τοτε δεν πληρωνω ξανα ενεργοποιηση και συνεχιζω να πληρωνω το παγιο adsl σε αυτον (το οποιο ερχεται και φτινοτερα) σωστα;

τελικα αξιζει απο θεμα τιμης να εχεις δικη σου γραμμη adsl στον οτε και να διαλεγεις καθε τοσο παροχεα η να παιρνεις πακετα και οταν ληξουν να συνεχιζεις με την ιδια εταιρια η να κανεις διακοπη και να ξαναπαιρνεις πακετο;

Δημοσ.
Eίναι λάθος αυτό. Forthnet έιχα εγω πριν βαλω HOL' date=' πάντα τσίτα, σε 384 στη Βουλα και στην 1024 στην Καλλιθέα.. Δεν φταίει το bandwidth, ο ΟΤΕ φταίει με τα dslam του! :D

Οσο για vivo, το μονο που θα σας πω ειναι οτι 2 φιλοι μου κανανε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβριου αίτηση, και ο πρώτος πήρε την παρασκευη τωρα, και ο αλλος παίρνει τη δευτέρα...

Ειχα Vivo, και το μονο που εχω να πω ειναι οτι δεν θέλω να ξαναμπλέξω...! :D[/quote']

ti enoeis kanane 1 mhna na th paroune,mhpos ftaiei to taxudromeio

Δημοσ.

Aπο γνωστους που ρωτησα, τελικα με συμφερε καλυτερα, και απο αποψη ψυχικης ηρεμιας :-), να κανω μονος μου ενεργοποιηση στην DSL 512 (34€+ΦΠΑ + 19,90€+ΦΠΑ παγιο το μηνα), να αγορασω μονος μου ενα router Speedtouch 530 (58€ περιπου νομιζω ολα μαζι) και ενεργοποιηση απο παροχεα μονος μου. Πιστευω οτι ετσι μπορεις να βρεις τις πιο συμφερουσες τιμες, φτανει να εχεις κανει συνδεση αοριστου χρονου, και φυσικα αρκετο χρονο για συγκριση καθε 2-3 μηνες. Φυσικα, οχι οτι και γω δεν εφαγα μια τρομερη καθυστερηση, οχι για την ενεργοποιηση της γραμμης απο τον ΟΤΕ, αλλα για την αναβαθμιση απο 384 σε 512 που ειχα αρχικα παραγγειλει.

Αυτο το "Φταιει η γραμμη, φταιει ο παροχεας, φταινε οι αλλοι, κλπ κλπ" sorry αλλα εμενα με εκνευριζει αφανταστα, οπως και φανταζομαι και τους περισσοτερους απο σας. Ετσι, ισως η λυση μου να ειναι πιο μπελαλιδικη τελικα, αλλα πιστευω οτι μακροπροθεσμα θα με γλυτωσει απο φασαριες και τρεχαματα, αν θελω να αλλαξω παροχο.

Δημοσ.

μια ακομη ερωτση! για καθε ταχυτητα εχει αλλο παγιο; η πληρωνεις ενα παγιο σταθερο για την γραμμη και η ταχυτητα πληρωνεται στον παροχεα;

Δημοσ.

τώρα σκεφτόμουν να βάλω και εγώ και μου θυμήσατε ότι κάποιες προσφορές είναι μέχρι 31/1.... ποιες είναι αυτές;;

Πριν λίγο μίλησα με το θειο μου που μένει ακριβώς στον απο κάτω όροφο και τον έπεισα να βάλουμε μαζί DSL ώστε να μπορεί να μιλάει με εικόνα με το γιο του που είναι εξωτερικο.

Οπότε με ενδιαφέρει ένα πακέτο για 5-6 μήνες.. μάλλον στα 512.. ασύρματο ρούτερ..

Μένω επαρχία αλλά πιθανότατα θα είμαι Αθήνα από Σάββατο μέχρι Τρίτη.. Τι προτείνετε; Από που είναι καλύτερα να προμηθευτώ πακέτο; θα κερδίσω κάτι αν το πάρω από Αθήνα; Και επίσης τι προτείνετε για ασύρματο ρούτερ; φαντάζομαι πρεπει να το πάρω ξεχωριστά, όπως επίσης και ασύρματες 2 κάρτες για τα PC (ο θείος έχει λαπτοπ).. έχω επίσης ακούσει το καλύτερο τεστ για τη ποιότητα και την ταχύτητα του ρουτερ είναι το mule ή κάποιο από τα σχετικά (δεν θυμάμαι).

Μέχρι στιγμής δεν το είχα ψάξει και τώρα μάλλον πρέπει να βιαστώ.. Heeeelp

Δημοσ.
τώρα σκεφτόμουν να βάλω και εγώ και μου θυμήσατε ότι κάποιες προσφορές είναι μέχρι 31/1.... ποιες είναι αυτές;;

Πριν λίγο μίλησα με το θειο μου που μένει ακριβώς στον απο κάτω όροφο και τον έπεισα να βάλουμε μαζί DSL ώστε να μπορεί να μιλάει με εικόνα με το γιο του που είναι εξωτερικο.

Οπότε με ενδιαφέρει ένα πακέτο για 5-6 μήνες.. μάλλον στα 512.. ασύρματο ρούτερ..

Μένω επαρχία αλλά πιθανότατα θα είμαι Αθήνα από Σάββατο μέχρι Τρίτη.. Τι προτείνετε; Από που είναι καλύτερα να προμηθευτώ πακέτο; θα κερδίσω κάτι αν το πάρω από Αθήνα; Και επίσης τι προτείνετε για ασύρματο ρούτερ; φαντάζομαι πρεπει να το πάρω ξεχωριστά' date=' όπως επίσης και ασύρματες 2 κάρτες για τα PC (ο θείος έχει λαπτοπ).. έχω επίσης ακούσει το καλύτερο τεστ για τη ποιότητα και την ταχύτητα του ρουτερ είναι το mule ή κάποιο από τα σχετικά (δεν θυμάμαι).

Μέχρι στιγμής δεν το είχα ψάξει και τώρα μάλλον πρέπει να βιαστώ.. Heeeelp[/quote']σέρρες παίζει dsl?

Δημοσ.

1) αν αποκτησω δικη μου γραμμη adsl απο οτε (πληρωνοντας ενεργοποιηση και παγιο στον οτε) απο εκει και περα μπορω να αλλαζω παροχεα χωρις να πληρωνω ενεργοποιηση σωστα;

2) αν ο παροχεας μου πληρωνει την γραμμη τοτε εγω πληρωνω μονο ενεργοποιηση καθε φορα που αλλαζω παροχεα και γλιτωνω το παγιο (ειτε πληρωνοντας λιγοτερο απο το παγιο που θα πληρωνα στον οτε αν ειχα δικη μου γραμμη ειτε τσαμπα αν ηταν προσφορα της εταιριας);

3) αν εχω πακετο και συνεχισω στον ιδιο παροχεα τοτε δεν πληρωνω ξανα ενεργοποιηση και συνεχιζω να πληρωνω το παγιο adsl σε αυτον (το οποιο ερχεται και φτινοτερα) σωστα;

τελικα αξιζει απο θεμα τιμης να εχεις δικη σου γραμμη adsl στον οτε και να διαλεγεις καθε τοσο παροχεα η να παιρνεις πακετα και οταν ληξουν να συνεχιζεις με την ιδια εταιρια η να κανεις διακοπη και να ξαναπαιρνεις πακετο;

για καθε ταχυτητα εχει αλλο παγιο; η πληρωνεις ενα παγιο σταθερο για την γραμμη και η ταχυτητα πληρωνεται στον παροχεα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...