Προς το περιεχόμενο

Ati 8500 128Mb vs GeForce 5200 64Mb

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει με κομμάτια απο δω κι απο κει, ένα PCάκι γαι την κοπέλα μου. Το κακό είναι οτι είδε το Sims 2, έχει πορωθεί και θέλει να το λιώσει με τις ώρες.

Το σύστημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι:

Intel Celeron 1200Mhz με 768 Mb Ram, 20Gb Hd + 10Gb Hd και GeForce 5200.

Όπως καταλαβαίνετε το Sims σέρνεται, μιλάμε για framerate γύρω στο 5-8 max.

Βρήκα CPU Intel Pentium 2.4Ghz Northwood, mobo έχω ένα δυστηχώς όμως με chipset 845, πρέπει να πάρω άλλο τροφοδοτικό (αυτό της πλάκας μου κάνει) και βρήκα και δίσκο seagate 80άρι. Όλα τσαμπέ εκτός απο το τροφοδοτικό γαμώτο. (Έχει να χαρίσει κανείς; :mrgreen: ) Το θέμα είναι υπάρχει Ati 8500 με 25€. Να την πάρω ή δεν θα δω καμιά σοβαρή διαφορά. Αξίζει τα λίγα αυτά χρήματα που θέλει; Θα παίζει κανονικά το sims; Δεν χρειάζεται να είναι full effects. Ας είναι κι όλα disabled.

[EDIT] Χμμ... έτσι όπως εξελίχθηκε το post μάλλον στην κατηγορία "Κάρτες γραφικών και ήχου" έπρεπε να πάει. Sorry mods... :cry:

[EDIT 2] Το τροφοδοτικό είναι απαραίτητο; Αυτό που υπάρχει τώρα δηλαδή δεν κάνει επειδή δεν έχει το 4pin extra για την CPU; Αν δεν συνδεθεί αυτό δεν παίζει ο Η/Υ;

Δημοσ.

[Edit 2] αν δεν έχει την έξτρα τροφοδοσία ΔΕΝ θα παίξει ο Intelης...

Το 845 chipset είνα μια χαρά, δεν έχει προβλήματα.

Για την κάρτα ΔΞ/ΔΑ. :)

Δημοσ.

Δεν έχει προβλήματα το 845 απλά δεν είναι κανένα φοβερό chipset. Τεσπα, δεν με πειράζει αυτό.

Οπότε, το τροφοδοτικό είναι must αγορά. Τουλάχιστον ελπίζω το mobo να παίζει, γιατί δεν με παίρνει για αγορά και mobo.

Δημοσ.

Η 8500 είναι σαφώς καλύτερη από την Fx-5200, αλλά δεν ξέρω αν θα σε καλύψει. Γιατί δεν βρίσκεις καμμιά μεταχειρισμένη 9700 κοντά στα 50€;

Δημοσ.
Η 8500 είναι σαφώς καλύτερη από την Fx-5200[/b'], αλλά δεν ξέρω αν θα σε καλύψει. Γιατί δεν βρίσκεις καμμιά μεταχειρισμένη 9700 κοντά στα 50?;

Αυτό μου αρκεί. 50? ούτε για πλάκα. Μιλάμε το budget είναι αυστηρά περιορισμένο. Ειδικά αν χρειαστεί και άλλη mobo, μιας και δεν είμαι σίγουρος οτι αυτή η Asus που έχω δουλεύει κανονικά, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Τελικά το παιχνίδι παίζει ικανοποιητικά πλεον χωρίς σπασίματα, αλλά πάντα βέβαια στην χαμηλή ανάλυση.

Βασικά έκανα και λάθος, δεν είχε την 5200 αλλά την GeForce MX4000 με 64ram. Ακόμα χειρότερα δηλαδη.... χε,χε,χε.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...