Προς το περιεχόμενο

Ποιο v.92 modem μου προτεινετε?

Amigan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Amigan: πάρε όποια άλλη μάρκα αλλά οπωσδήποτε όχι Crypto! Αυτό σου λένε τα παιδιά. Επειδή και εγώ έχω προβλήματα με το μόντεμ (δες στην απάντηση στον DIGITHEOS) θα αγοράσω σε μερικές μέρες καινούριο οπότε θα ποστάρω μάρκα και μοντέλο. Πάντως τα Diamond ήταν όντως πολύ καλά αλλά και εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν παράγονται πλέον....

@DIGITHEOS: με BestII έχω ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Επίσης εδώ και 2 μέρες με το που συνδέομαι στο νετ κάνει cold reboot!! Ούτε μπλε οθόνη δεν προλαβαίνουν να βγάλουν τα windows!!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας και παλι.

Τελικα βρεικα ενα Zoom V.92 3049L σε μια αγγελια σε αυτο το forum (user derizio) και το πειρα. Ο λογος που το αγορασα ειναι, οπως ειπα προηγουμενως, οτι ειχα ενα παλιοτερο v.90 modem (http://www.chronos.com.tw/products/modem/vd56sp/vd56sp.htm) και ηθελα ενα πιο συχρονο και γρηγοροτερο. Μαλλον μετανιωσα που το πειρα τελικα γιατι, απο οτι φαινεται τουλαχιστον, ειναι προβληματικο.

Το πρωτο πραγμα που με εκανε να το υποψιαζομε αυτο, ηταν ο ηχος που εβγαζε το speaker απο το πρωτο κιολας dial: Δεν ξερω πως να τον περιγραψω αλλα ηταν σαν να εβγενε απο μισοχαλασμενο μεγαφωνο. Ιδιαιτερα κατα την κληση του αριθμου της isp ειναι παραμορφομενος, "βραχνιασμενος" και υπερβολικα δυνατος. Αλλα και κατα την διαρκεια του handshake δεν ειναι καθαρος και παρουσιαζει αποτομες αυξομειοσεις στην ενταση. Με το παλιο modem, ο ηχος ειναι πεντακαθαρος και συνδεομε σταθερα στα 40000-44000 bps. Με το "καινουργιο" modem συνδεομε παντα στα 37333-38666 bps.

Συμπερασμα 1: Δεν ειναι θεμα τηλεφωνικης γραμης και καλωδιων. Ειναι καθαρα προβλημα του modem.

Συνδεετε οντως σαν V.92 και ποτε δεν εχει ξεπερασει τα 38666.. :-(

Αν το ηξερα δεν θα το επερνα...

Απενεργοποιησα το speaker βαζοντας την εντολη M0 στο initstring αλλα συνδεετε παντα σε αυτες τις ταχυτητες.

Συμπερασμα 2: Το προβλημα δεν εχει να κανει με το speaker, απλα αυτο, κανει το προβλημα αισθητο ακουστικα. (imho)

Ανοιγω λοιπον το modem, μηπως και βρω τι τρεχει και βλεπω οτι σε ενα περιφεριακο chip εχει πεσει ενα καφε υγρο. Καφες ή coca-cola υποθετω.... Πςςςς..

Το καθαριζω με ξυδι και μπαμπακι και το ξαναδοκιμαζω: Καμια διαφορα. Τα ιδια συμπτοματα.

Δοκιμασα να το λειτουργησω σαν v.90, βαζοντας την εντολη +MS=V90 . Τιποτα.

Δοκιμασα διαφορετικες ISPs. Τιποτα.

Η περιπτωση ελατοματικου driver να αποκλοιστει 100%.

Το modem για το οποιο μιλαω ειναι εδω: http://www.zoom.com/products/dial_up_external_serial.html

Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο, αλλα το παλιο μου modem εχει το rockwell ενω αυτο το lucent chip. Απλα το αναφερω.

Τι πιστευετε οτι φταιει και τι μπορει να γινει για αυτο?

Παρακαλω απαντηστε μου με greeklish για καλο και για κακο. Αν μου απαντησετε με ελληνικους χαρακτηρες, πιθανον να μπορω να διαβασω το post, πιθανον οχι.

Δημοσ.

Νομίζω είναι απλά η γραμμή σου. Στο Laptop που χρησιμοποιώ όταν συνδέομαι από το σπίτι μου οι ταχύτητα είναι 38.6 - 40 kbps ενω στην δουλειά 52 kbps.

Παλιότερα στην Amiga χρησιμοποιούσα ένα sportster flash (US Robotics) που το χρησιμοποιώ ακόμα και δεν κατάφερα ποτέ στην γραμμή του σπιτιού να ξεπεράσω την παραπάνω ταχύτητα παρα σε σπάνιες περιπτώσεις και σε συγκεκριμένες εποχές (καλοκαίρι). An den diabazeis to minima pes ti encoding diabazeis gia na sto ksanastilo.

Δημοσ.

@dtkos

An den diabazeis to minima pes ti encoding diabazeis gia na sto ksanastilo.

Οντως δεν μπορω να το διαβασω. Αυτη την στιγμη δεν θυμαμε πως λεγετε το encoding αλλα πρεπει να ειναι το ιδιο με αυτο που χρησιμοποιει το insomnia μιας και διαβαζω ολα τα ελληνικα του. Στους headers λεει charset=ISO-8859-7, αλα στειλε το εσυ με λατινικους για να ειμαστε σιγουροι.

@tyremporas2

Ego exo to Zoom V.92 3025.

Sinithos exo 44.0,alla genika pezi 42.6-50.

Analoga.Nomizo mia xara ine.

Ωστε ετσι... Τι να πω τοτε, μισοχαλασε απο τον καφε που εφαγε?. Ισως. 2 ερωτησεις θα ηθελα να σου κανω μονο:

1. Σε σχεση με αλα modems, θα ελεγες οτι ο ηχος που βγαζει κατα την διαρκεια της συνδεσης ειναι καπως περιεργος?

2. Ειναι 3025L ή 3025C? Αν και δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο.

Δημοσ.
Δεν με ενδιαφερουν τα extras που προσφερουν τα διαφορα modems. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να πετυχενει καλη ταχυτητα συνδεσης' date=' να υποστηριζει το προτοκολο V.92 και να ειναι σειριακο. Τιποτα αλλο.

Αν δεν υπαρχουν diamonds που να υποστηριζουν αυτο το προτοκολο, τοτε παρακαλω καποιος να μου προτεινει ενα modem που να το υποστηριζει.

@EXSARXEIA_CITY

Εχμ.. Το φοβομουνα οτι 8α συμβει αυτο.. :-D

Μπορω να δω τα περισοτερα posts γραμενα με ελληνικους χαρακτηρες, αλλα οχι ορισμενα που χρησιμοποιουν "νεοτερα" text encodings. Χρησιμοποιω Amiga βλεπεις και οι browsers που υπαρχουν για αυτην δεν τα υποστηριζουν...

Αν δεν σου ειναι κοπος, μπορεις να ξαναγραψεις (εσυ ή καποιος αλλος) το ποστ σου με λατινικους?[/quote']re thhrio paizeis kai dune 2 me thn amiga

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...