giannisk1 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Εγώ έχω winXP σε Pentium 2 300mhz,128mb ram(66mhz) και ata66 σκληρό δίσκο και κάρτα γραφικών 2mb.Έχω βγάλει όλα τα εφέ απο τα windows και τρέχουν αξιοπρεπώς
ntountou Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Έχω υπολογιστή οκταετίας με CELERON 300 (όχι τον Α τον απλό) ' date=' 3.2GB σκληρό , 128 ΜΒ RAM και WINDOWS 2000prof και ...δουλεύει.Σέρνεται αλλά δουλεύει κανονικότατα.[/quote'] Το ζητούμενο δεν είναι να προτείνουμε ένα σύστημα που δουλεύει οριακά και θα σέρνεται αλλά ένα σύστημα που θα στέκεται αξιοπρεπώς και θα είναι σε θέση να προσφέρει κάποιες βασικές και καθημερινές λειτουργίες στον CHRIS.
Papajohn Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν, το pc του πατέρα μου είναι ένα Celeron 533A με 256ΜΒ και WinXP απο την μέρα που βγήκαν. Μια χαρά πάνε, ειδικά αν βγάλεις πολλά εφφεδάκια του Luna. Και προσπωπικά ως κύρια πηγή καθυστερήσεων βρίσκω τον αργό δίσκο που φοράει και όχι την cpu ή την μνήμη. Μια χαρά για κειμενογράφος, net machine, music player. Αλλά αν πάτε και του βάλετε το ...Norton Antivirus 2006 πείτε αντίο!
jkont Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Το ζητούμενο δεν είναι να προτείνουμε ένα σύστημα που δουλεύει οριακά και θα σέρνεται αλλά ένα σύστημα που θα στέκεται αξιοπρεπώς και θα είναι σε θέση να προσφέρει κάποιες βασικές και καθημερινές λειτουργίες στον CHRIS. Με βάση τη δική μου εμπειρία θέλησα να τον προϊδεάσω για το πώς θα συμπεριφέρεται κατ'αναλογία ο δικός του υπολογιστής . Θα μπορούσες να αφήσεις τον CHRIS να κρίνει αν τον βοηθάει η αναφορά μου και να μην τον υποκαταστήσεις.
Kryptonite Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Όπως είπα και πιο πρίν έχω ίδιο pc με αυτό του πατέρα σου με τη διαφορά οτι έχω 224Mb μνήμη.Τρέχει Norton System Works 2005, δεν έχω απενεργοποιήσει κανένα απ' τα visual effects (παρα μόνο το κοπρόσκυλο όταν κάνεις search) και πάλι τρέχουν άψογα.Πέρα απ' το ότι θέλει κάποιο χρόνο για να ανοίξει (και λογικό είναι μιας και φορτώνει στο boot: norton,msn,sygate firewall κλπ) , δεν έχω παρατηρήσει ποτέ να σέρνεται.Ακόμα τρέχω και αρκετές βαριές εφαρμογές και μπορώ να πω πως τρέχουν περισσότερο απο ικανοποιητικά.Εγώ θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις και αν δε σου αρέσει όπως τρέχει τα βγάζεις και βάζεις πάλι 2000.
nikoskon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 @ntountou: Ta Windows 2000 exoun kaluterh diaxeirhsh mnhmhs apo ta xp.
CHRIS_MALL Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Paidia thank you very much! Tha ta dokimasw, apla thelw na sas rwtisw an isxiei oti ta win xp home edition einai pio elafria apo ta win xp prof, ti lete? Poia ekdosi mou proteinete na valw?
CHRIS_MALL Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Paidia thank you very much! Tha ta dokimasw, apla thelw na sas rwtisw an isxiei oti ta win xp home edition einai pio elafria apo ta win xp prof, ti lete? Poia ekdosi mou proteinete na valw?
dbDRAG Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Kapoios filos anefere oti ta xp einai pio grigora apo ola...ama evlepes to susthma mu me windows 98SE se(athlon xp 2600+ 512 dual ddr) apla tha xazeves apo thn taxuthta!!!(to leitourgiko eksartatai apo olh th sunthesh tou upologisth).Twra exw win xp pro xwris themes k loipa effe kai se sugrisi me ta win 2000 sp4 einai pio grigora an kai pragmati ta 2000 exoun akoma kalutero ram managment.Vale mia ram epipleon kai perna xp professional k oxi home..den einai pio varia kai exoun kai perissoteres leitourgies se zhthmata dyktiou.Meta paikse ligo me ta themes kai ta alla effe kai tha eisai arxontas k panw apo ola tha exeis upodeigmatiki statherothta kai uposthriksi se oles tis nees efarmoges.
ntountou Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Ta Windows 2000 exoun kaluterh diaxeirhsh mnhmhs apo ta xpΔε γνωρίζω σε επιμέρους χαρακτηριστικά πιο λειτουργικό υπερτερεί του άλλου. Από τη δική μου εμπειρία όμως η γενική εικόνα είναι υπέρ των XP ειδικά όταν μιλάμε για συστήματα όπως του CHRIS. Αρκετοί συμφοιτητές μου όπως κι εγώ έχουμε αντίστοιχα συστήματα γιατί πείραμε μαζί υπολογιστές το 98/99 που περάσαμε στη σχολή και έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και τα XP και τα 2000, σε διάφορες εφαρμογές, απλές και βαριές. Νομίζω οτι είναι και πολύ πιο εύχρηστα για τον καθημερινό χρήστη. ...και να μην τον υποκαταστήσεις...Δεν θέλω να υποκαταστήσω κανέναν. Απλά θεωρώ πως είναι καλύτερο να προτείνουμε στον CHRIS τι θα πρέπει να κάνει με το συγκεκριμένο υπολογιστή που έχει στα χέρια του και όχι τι θα πρέπει να αποφύγει βάση εμπειρίας σε έναν υπολογιστή που όπως αναφέρεις είναι πολύ πιο "αδύναμος" απ'του CHRIS. anyway.. δεν αμφιβάλλω ότι θέλεις να βοηθήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.