Προς το περιεχόμενο

Help!to Oikiako Diktyo Me Trelainei!!

-K@G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοπικο οικιακό δίκτυο με 2 Η/Υ συνδεδεμενους με crossαρισμενο καλώδιο που δεν διαμοιραζουν Internet.

Και οι δυο τρεχουν WIN XP PRO GR SP1 και λιγο πολυ εχουν ιδιο στησιμο (P4, nvidia VGA 5xxx, >512 ram κλπ κλπ.) και καρτες δικτυου τις Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC

Τα IP addresses εχουν διαμορφωθει ως εξης:

SERVER IP:168.192.0.1 με sub Mask 255.255.255.0

CLIENT IP:168.192.0.2 με κοινο submask & gateway την ip του server.

Το προβλημα ειναι οτι ενω και οι 2 βλεπουν το δικτυο των 2 υπολογιστων, ο client δεν μπορει να «μπει» στον server.Δηλαδη,δεν μπορει οχι μονο να αποκτησει προσβαση στους shared δισκους του Server,αλλα δεν τον «ανοιγει» καν...

Καθε φορα που προσπαθει ο client να μπει στον server τα win δινουν μηνυμα:

«Δεν ειναι δυνατη η προσβαση στο \\Server. Μπορει να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε αυτο τον πόρο δικτυου.Επικοινωνηστε με τον διαχειρηστη για να διαπιστωσετε αν έχετε δικαίωμα πρόσβασης.Δεν επιτρέπεται η προσβαση»

Ο server έχει προσβαση κανονικα και μπορει και «τραβαει» αρχεια απο τον client.Και στους 2 Η/Υ ειναι ενεργοποιημενο το guest account,δεν υπαρχει firεwall ενεργο και οι δυο κανουν ping κανονικα.

Εχω σπασει το κεφαλι μου και απο’όσα ξερω ,εχω δοκιμασει τα παντα...Κανενα αποτελεσμα,παρακαλω όποιος μπορει ας προτεινει ιδεες...

P.S:Ακομα και οταν αλλαξα τον client με το laptop ενος φιλου το προβλημα παραμενει οποτε σκεφτομαι οτι μαλλον ειναι προβλημα του Server και με τα δικαιώματα που δινει στον client αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εκανα κανενα περιεργο μαγειρεμα στο στησιμο του δικτυου,ουτε πειραξα τα δικαιωματα προσβασης Windows Rules… :(

Δημοσ.

Στον Server. Άνοιξε τον Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> View

και κάνε check την επιλογή Use Simple File Sharing. Μετά αν θέλεις ξανά κάνε share τους φακέλους. Και δοκίμασε αν τα βλέπεις!

Δημοσ.

Από μια μικρή εμπειρία που έχω με δίκτυα (Desktop-Laptop) με ένα καλώδιο

(επίσης μου έχει σπάσει τα νεύρα, γιατί όταν πετυχαίνω να δουλεύει καλά, δεν κατακαβαίνω γιατί) έχω καταλήξει στον Desktop να έχω IP:168.192.0.1 και στο Laptop να το έχω auto. Αφού κάνω τις ρυθμίσεις οποσδήποτε κάνω boot στο Laptop. Πάντως σε κάθε ρύθμιση που κάνω αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλει υπομονή μέχρι να ενεργοποιηθεί.

Το πράγμα δουλεύει πολύ ωραία αν ανοίξω πρώτα το Desktop, αν ανοίξω πρώτο το Laptop περιμένω αρκετά μέχρι να λειτουργήσει το δίκτυο.

Θεωρώ ότι έχω σχετικά φτωχές γνώσεις δικτύων και γι΄αυτό σου εύχομαι καλή τύχη με αυτά που προτείνω.

Δημοσ.
Στον Server. Άνοιξε τον Windows Explorer -> Tools -> Folder Options -> View

και κάνε check την επιλογή Use Simple File Sharing. Μετά αν θέλεις ξανά κάνε share τους φακέλους. Και δοκίμασε αν τα βλέπεις!

Dystyxws tipota....

E3akoloy8ei ta idia....8a to spasw,sxedon ena mhna paideyomai me ayth th m#%*kia kai den mporw na katalabw ti skalwma exei faei!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...