Προς το περιεχόμενο

Maxtor SATA 160GB δεν μπορώ να τον δω

runner1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγκατέστησα έναν δίσκο Maxtor SATA 160GB αλλά δεν μπορώ να το κάνω να τον δει το σύστημα με τίποτα!Έχω ανοίξει την επιλογή SATA BOOTROM στο BIOS και μια που λέει για PROMISE CONTROLLER και την έχω βάλει σε επιλογή για IDE!Όχι RAID!

Έχω τις εξής συσκευές συνδεδεμένες:

PRIMARY MASTER:MAXTOR 15.3 HDD

PRIMARY SLAVE:YAMAHA CDRW 2100E

SECONDARY MASTER:NEC DVD REC 3520

SECONDARY SLAVE: PIONEER DVD ROM

Έχω σύστημα με μητρική ASUS K8V Deluxe!Έχω και κάτι drivers SATA οι οποίοι έχουν τις εξής ονομασίες:

378RAID

6420RAID

VIARAID

που ΟΛΟΙ έχουν μέσα ένα φάκελο που έχει σχέση με SATA!!!Ποιο θα χρησιμοποιήσω για την εγκατάσταση;;;

Εν τω μεταξύ εντελώς ξαφνικά δεν μου δουλεύει το fLOPPY!!!Έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν λέει να σβήσει!Βάζω δισκέττα και μου λέει οτι δεν υπάρχει δισκέττα!

Δεν αντέχω!!!

Μπορείτε να μου πείτε τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσω;;;Αν δεν δουλέψει η οδηγός δισκέττας υπάρχει άλλος τρόπος να εγκαταστήσω τους DRIVERS???

Το σύστημά μου είναι AMD ATHLON 64 3.OGHZ,512MB DDR RAM,ASUS K8V Deluxe,Windows XP Media Center(SP2)!!!

EDIT:Τελικά βρήκα ότι χρειάζονται τα αρχεία 378RAID.Όμως αναρωτιέμαι αν έχω κάνει σωστά την σύνδεση.Έχω συνδέσει μόνο με το καλώδιο που είναι για τέτοιους δίσκους και το συνδέω σε μία από τις υποδοχές που έχει η μητρική:

PRI SATA

SEC SATA

SATA 1

SATA 2

Τώρα το έχω στο πρώτο αλλά δεν βρίσκει τίποτα!Πρέπει να βάλω και jumper για να το αναγνωρίσει;;;Δηλαδή να τον δηλώσω σαν Master/Slave όπως κάναμε με τους IDE;;;;

Δημοσ.

to monima anameno led sto floppy einai mallon anapoda h kalediotainia

oi sata den exoyn jumbers.

to bios ton blepei?an nai kane tou partition apo to disk manangment twn win gia na ton doun

Δημοσ.

loipon pigaine sto my computer dexi klik "manage" --->disk management kai ekei pisteyw tha ton vlepei to systhma.apo ekei twra akoloutha tis odigies tou help.emena enan palio disko ton evlepe sav "foreign".

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να τον δει χωρίς driver. Δεν χρειάζεται. Βάλ' τον σε όλες τις θέσεις να δεις σε ποιά θα τον δει.

Και δες το manual της μητρικής για την ρύθμιση στο BIOS.

Φιλικά

Δημοσ.

όντως η δισκέττα έφτιαξε!

Όμως δεν φαίνεται στο Bios πουθενά!!!Μόνο οι άλλοι 4 φαίνονται!!!!Καμιά άλλη ιδέα;;;

Δημοσ.

Tο manual βλακείες λέει!!!Έχει 4 θέσεις και για τις 4 λέει το ίδιο!!!!Ούτε ποιες είναι οι κατάλληλες ρυθμίσεις λέει ποιες είναι!!!

Την επιλογή PROMISE CONTROLLER την έβαλα RAID τώρα!!!

Έβαλα και drivers αλλά τίποτα!!!Τι στο καλό θέλει η βλακεία;;;;

Δημοσ.

Από όλα αυτά στο BIOS έχει την επιλογή να επιλέξω μεταξύ IDE OPERATE MODE και RAID!Ούτε enhanced mode ούτε τίποτα από τα υπόλοιπα!!!Δεν υπάρχει κανείς με την ίδια μητρική;

Μήπως μπορεί κάποιος να μου γράψει τα βήματα για να δω τι λάθος έχω κάνει;;;;;;Γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα!Με έχει τρελάνει!!!

Δημοσ.

Τελικά μάλλον πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα το καλώδιο τροφοδοσίας του δίσκου!

Προσπάθησα σε απόλυτη ησυχία να δω αν δουλεύει ο δίσκος και από ότι είδα δεν παίρνει καν ρεύμα.Θα πάω αν είναι αύριο το πρωί να αγοράσω ένα καινούριο.Αν δεν δουλέψει και πάλι..............καλύτερα να είναι κάποιος σπίτι να με κρατήσει γιατί θα είμαι ικανός να το σπάσω το μηχάνημα!!!!

Δημοσ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ!

Τελικά όντως έφταιγε το καλώδιο τροφοδοσίας!Μετά απλώς άλλαξα θέσεις στην μητρική και στο τέλος τον είδαν και τα Windows εκτός από το BIOS!!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για την βοήθεια!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...