getty Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Όσο σκέφτομαι τι συμβαίνει όλο και περισσότερο μπέρδευομαι..., ένα ένα γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες, λοιπόν: 1. Τον σκληρό τον αναγνωρίζει το Bios και μάλιστα των αναγνωρίζει όσο ακριβώς είναι, 80G. 2. Καθυστερεί στην αρχή πολύ να τον αναγνωρίσει. 3. Πάω να περάσω windowsXP, καταφέρνει λοιπόν να κανει format σε ntfs, να περάσει τα απαραίτητα αρχεία στο σκληρό και όταν κάνει το restart για να συνεχίσει την εγκατάσταση των windows τρώω το "primary hard disk fail" και κολλάει εκεί ή αρχίζει ξανά απ την αρχή εγκατάσταση τα winxp. 4. Με τους μικρούς σκληρούς δίσκους τους αναγνωρίζει ταχύτατα και bootάρει κανονικά. Διάβασα τα πολύ χρήσιμα links της sa1901 αλλά δεν εμπίπτω σε καμμία απ τις περιπτώσεις αφού έχω πρόβλημα με το bios, τον σκληρό τον αναγνωρίζει ολόκληρο, και δεν έχω συνδεμένες άλλες συσκευές (πχ. cdrom). Το μόνο που έχει νόημα είναι το Alternate Jumper Settings το οποίο δε μου δούλεψε. Τι γρίφος είναι πάλι αυτός? (το μόνο που απέμεινε είναι ξανακάνω scan για errors το σκληρό.)
Mene Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Εγώ που είχα δοκιμάσει με 80αρη σκληρό σε 2 ίδιας ηλικίας μητρικές, αντιμετώπισα πρόβλημα μόνο στη μία, αλλά το εντόπισα σχετικά εύκολα: Στην αρχή έπαιξα με τις ρυθμίσεις στο bios LBA/Normal/Large/Auto (δεν θυμάμαι με ποιό δούλεψε καλύτερα), αλλά μπορείς πάντα να δοκιμάσεις να βάλεις τα δεδομένα χειροκίνητα, αναφέρονται πάνω στον δίσκο.
smilefreeware Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Να τα ξαναγράψω. Αυτό που προτείνω είναι με 2 δίσκους. Ο μικρός για να λειτουργήσει ο υπολογιστής σαν hardware. Αφού μπουν τα Xp μετά βλέπουν ότι θέλεις. Μια δοκιμή κάνε αν έχεις και δεύτερο μικρό. Μικρό σκληρό Master για να μπουν τα Xp και slave τον μεγάλο δίσκο.
Sam235 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Ο δίσκος που θέλεις να βάλεις, τι μάρκα είναι; Αν είναι Western Digital και στο IDE που πας να τον βάλεις δεν έχεις άλλη συσκευή επάνω, δοκίμασε να τον βάλεις cable select ή jumperless. Sam.
sotris99 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Αν έχεις μάστερ έναν σαραντάρη μπορείς να βάλεις το 80άρι σαν slave και θα τον δεί...
damiano Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Εγώ είχα μια ECS P6bat-a+ και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.. Το οτι αργεί να τον δεί παίζει κάτι με τα jumpers, δοκίμασε cable select.. στο site της εταιρίας του σκληρού θα υπάρχουν κάτι εργαλεία για να κάνεις boot απο δισκέτα. Υποτίθεται βάζει driver και μετά αναγνωρίζει κανονικά τον σκληρό - σε μένα ουτε αυτό δούλεψε, ούτε το κόλπο με τα 2 jumpers.. Το μόνο που βλέπω να γίνεται αν δεν υπάρχει bios update, είναι αυτό που είπαν νωρίτερα, 2 σκληροί, ενας μικρός για το λειτουργικό και ο 80αρης slave.
getty Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά έχω δεύτερο μικρό σκληρό δίσκο αλλά κάνει σαν τρένο και θέλω να φτιάξω κατεβαστήρι, οπότε 2 σκληροί δεν παίζουν γιατί θα έχω θόρυβο. Με LBA Large, Auto έπαιξα αλλά πάλι το ίδιο. Αυτό που δε δοκίμασα είναι jumperless που έχει νόημα ιδιαίτερα σε WD που έχω.
getty Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Καλά πονοκεφάλιασα τόσο καιρό και λύση δεν βρήκα, γιατί να μην πάρω ένα IDE controller στα 20 ευρώ να ησυχάσω μία και καλή? (credits to anonymous dslguys for pointing this out to me)
ioannis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Ώστε αν βάλει κανείς έναν ide controller σε έναν Η/Υ που δεν δέχεται μεγάλους δίσκους, μπορεί μετά να βάλει π.χ. έναν ογδοντάρη δίσκο; Δεν το ήξερα.
hamil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Όσο σκέφτομαι τι συμβαίνει όλο και περισσότερο μπέρδευομαι...' date=' ένα ένα γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες, λοιπόν:1. Τον σκληρό τον αναγνωρίζει το Bios και μάλιστα των αναγνωρίζει όσο ακριβώς είναι, 80G. 2. Καθυστερεί στην αρχή πολύ να τον αναγνωρίσει. 3. Πάω να περάσω windowsXP, καταφέρνει λοιπόν να κανει format σε ntfs, να περάσει τα απαραίτητα αρχεία στο σκληρό και όταν κάνει το restart για να συνεχίσει την εγκατάσταση των windows τρώω το "primary hard disk fail" και κολλάει εκεί ή αρχίζει ξανά απ την αρχή εγκατάσταση τα winxp. 4. Με τους μικρούς σκληρούς δίσκους τους αναγνωρίζει ταχύτατα και bootάρει κανονικά. [/quote'] Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ... Σε ένα παλιό brand pc (ΝΕC με MB: MSI 6159 και Βios Ami) που έχω έβαλα ένα WD 40Gb. Δόκιμασα όλες τις δυνατές συνδέσεις αλλά το μηχάνημα με πρώτο τον 40άρη και NTFS δεν ξεκινούσε καθόλου. Έβαλα για πρώτο έναν παλιότερο 12άρη με FAT32 και τον 40άρη δεύτερο με NTFS και έπαιξε ΟΚ -από θόρυβο είμαι ΟΚ γιατι το κουτί είναι από brand και είναι best. Επειδή όμως δουλειά δεν είχε ο Διά01ος $%#& τα παιδιά του ήθελα να κάνω και "αναβάθμιση" του BIOS... μόνο που αντί για αναβάθμιση τελικά έκανα υποβάθμιση και από την v1.3 έβαλα την v1.2 και γ@μ... όλα... . Με τη νέα version το μηχάνημα βλέπει κανονικά τον 40άρη στο ξεκίνημα του boot αλλά και το setup του Bios στη συνέχεια όμως κολλάει και χρειάζεται Restart... Τώρα ψάχνω ξανά την v1.3 του Bios αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά. Ούτε στο site της MSI ούτε στη NEC ούτε στα link που δίνετε πιο πάνω... Υπάρχει κανένα άλλο link να κοιτάξω? BTW Ποιός να το περίμενε ότι θα ξαναβάζαμε μπροστά τα παλιά μας μηχανάκια... αρε DSL τι μας κάνεις!
damiano Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Ioannis, ο controller έχει δικό του bios που φυσικά δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει τους νέους δίσκους.. για να κάνεις Boot απο δίσκο συνδεδεμένο σε controller νομίζω πρέπει να βάλεις απο το bios να κάνει boot απο scsi πρώτα.. hamil, έψαξες με google? σίγουρα κάτι θα υπάρχει.. ψάξε και για άτομα που μπορεί να έχουν την ίδια Mobo με σένα, να αντιγράψουν το bios και να στο δώσουν.. εσύ δεν κράτησες αντίγραφο? νομίζω το κάνει το πρόγραμμα στην αρχή πριν το βάλει το νέο..
getty Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Τελικά κατόπιν σκέψης και αφού βγήκαν και κάτι καβούρια στην τσέπη μου (για να μην πάρω τον ide controller και δε δουλέψει), λέω, δεν κάνω μερικά partitions στον 80αρη μήπως φάει καμμία επιφώτιση η μητρική και τον γνωρίσει φυσιολογικά? Και έτσι κι έγινε, η λύση των μικρών partitions δούλεψε στην περίπτωσή μου. Να είστε καλά όλοι και thnx για τη βοήθεια
hamil Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 hamil, έψαξες με google? σίγουρα κάτι θα υπάρχει.. ψάξε και για άτομα που μπορεί να έχουν την ίδια Mobo με σένα, να αντιγράψουν το bios και να στο δώσουν.. εσύ δεν κράτησες αντίγραφο? νομίζω το κάνει το πρόγραμμα στην αρχή πριν το βάλει το νέο.. Τελικά βρήκα μια έκδοση 1.6 από link σε forum. Κατά την αναβάθμιση με το amiflash δεν μου ζήτησε να κάνω backup...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.