Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό;

gregkle7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και κανα μήνα εχω το εξης πρόβλημα:

Το φορτώμα των win(XP Home) καθυστερεί (οχι υπερβολικά) μέτα βγάζει την μπλε οθόνη που λέει εκκίνηση των win(που πριν το πρόβλημα σχεδον δεν προλάβαινες να τη δεις) και μετά όταν παει να φέρει την επιφάνεια εργασίας καθυστερεί τοσο που σβήνει η οθόνη και ξανανοίγει φέρνοντάς τη. Μετά καθυστερεί να φορτώσει την γραμμή εργασιών και φέρνει ένα-ένα τα προγράμματα του start menu και πολύ αργότερα το zonealarm. Γενικά καθυστερούν τα προγράμματα στην εκκινησή τους(οχι απελπιστικά) και οτι εχει να κάνει με το σκληρό, σκανάρισμα με antivirus, defrag, διόρθωση σφαλμάτων. Παιχνίδια (GTA San Andreas) με κοψίματα στην κίνηση και στον ήχο. Έβαλα λοιπόν το PCMark04 και μέτρησα το σκληρό(seagate barracuda ST380021A) και είναι αισθητά πιο αργός απ'οτι πριν 5 μήνες που ειχα κανει test.

XP Startup 2,2 MB/s

Application Loading 1,9 MB/s

File Copying 2,9 MB/s

General HDD Usage 1,7 MB/s

XP Startup 6,1 MB/s

Application Loading 4,6 MB/s

File Copying 14,6 MB/s

General HDD Usage 3,5 MB/s

Άλλαξα και καλωδιοταινιά αλλά τίποτα.

Δεν εκανα καμία άλλαγη στον υπολογιστή ή κάποιο πρόγραμμα πριν παρουσιαστεί εκτός το οτι αφαίρεσα τον δεύτερο σκληρό που ειχα και γέμισα αυτόν αλλά τον ξαναάδειασα αφού έβαλα άλλο σκληρό (maxtor SATA 300αρι σε PCI>SATA conntroller της Q-TEC).

Καμία ιδέα-λύση;

P4 2.66 1024RAM M/b intel D845GEBV2

seagate ATA 80Gb maxtor SATA 300Gb

Win XP HOME GR SP2

Δημοσ.

Πηγα διαχειρηση συσκευων και στους ελεγκτες IDE στον ATA controller εκανα ενημερωση προγραμματος οδηγησης μου περασε τους drivers παλι κι ολα ενταξει! Τωρα τι εγινε δεν ξερω!!!

Δημοσ.

Σωστα ετσι ειχε γινει, μου ειχε στην επιλογη για προχωρημενους την επιλογη DMA εαν ειναι διαθεσιμο και μου εδειχνε PIO. Τωρα ομως που εβαλα τους drivers δεν μου εχει επιλογη για προχωρημενους! κι ενω εβλεπα και στα οπτικα drives οτι ηταν σε DMA τωρα δεν μπορω να το δω γιατι κι εκει δε μου εχει επιλ. για προχ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...