funny_boy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Εχω διαβασει ολα τα οποια εχουν γραφτει σε αυτο το forum για την εν λογω οθονη. Στο RAM Δεκεμβριου πηρε την 4η θεση, ολα τα εχει καλα εκτος απο την βαθμολογια στην γωνια θεασης που πηρε σχεδον την χαμηλοτερη βαθμολογια (8,35 οταν ο μεσος ορος ειναι περιπου 8,70). H βαθμολογια στο παρακατω link. http://www.in.gr/ram/xls/TFT%2017%20Dec%20Internet.xls Αν καποιος την εχει στη κατοχη του θελω να τον ρωτησω τη γνωμη του για την γωνια θεασης. Ειναι ευχαριστημενος, παραμορφωνονται τα χρωματα ή σκοτεινιαζει αν την κοιταξει απο πλαγια? και ποσες μοιρες στο περιπου πρεπει να υπερβεις για να αρχισει να χαλαει η εικονα? Θα αντιμετωπισω μεγαλο προβλημα οταν θα κοιταω απο πλαγια? Εχω στα υπ οψιν και την ΕΙΖΟ L578. Στο RAM πηρε 1η θεση ειναι σε ολα κορυφεα οπως και στην τιμη! (689 ευρω απο πλαισιο παρακαλω! ενω η Μ1700 κανει μονο 369ευρω). Η Μ1700 εχει ΤΝ πανελ και οπως διαβασα εδω μεσα καποιοι κατηγορουν το ειδος αυτο λεγοντας οτι το MVA ειναι κατα πολυ ανωτερο. Η L578 εχει μαλλον MVA. Εχουν τεραστιες διαφορες τα 2 πανελ του ειδους? Αξιζει να δωσω 320 ευρω παραπανω για την L578? ή και η Μ1700 ειναι πολυ καλη? Με ενδιαφερει να ειναι ξεκουραστη γενικα και πιο πολυ στο κειμενο μιας και σπουδαζω πληροφορικη και καθομαι πολλες ωρες στον Η/Υ. Αρκετες φορες βλεπω και βιντεο, για παιχνιδια δεν με ενδιαφερει. Θελω την γνωμη σας και για την ΕΙΖΟ L568 (439 ευρω). Ειναι πιο παλια απο τις αλλες και εχει μεγλο response time σε σχεση με τις αλλες δυο. Εχει ομως πολυ καλη στατικη εικονα. Μαλλον εχει και αυτη MVA πανελ. (3η θεση στο RAM). Σημ: Γενικα οι ΕΙΖΟ εχουν μεσα στην συσκευσια εγγυηση της Ελληνικης αντιπροσωπιας? Γιατι διαβασα οτι καποιος την πηρε απο το πλαισιο και δεν ειχε. Αλλα ειχε μονο την αποδειξη σαν εγγυηση. Μεγαλυτερη βαρυτητα δινω στην Μ1700 ακουω την γνωμη σας απο εσας που εχετε δουλεψει με μια απο τις 3 ΕΙΖΟ. Ευχαριστω.
Gary_Kokkin Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Εχω διαβασει ολα τα οποια εχουν γραφτει σε αυτο το forum για την εν λογωοθονη. Στο RAM Δεκεμβριου πηρε την 4η θεση' date=' ολα τα εχει καλα εκτος απο την βαθμολογια στην γωνια θεασης που πηρε σχεδον την χαμηλοτερη βαθμολογια (8,35 οταν ο μεσος ορος ειναι περιπου 8,70). H βαθμολογια στο παρακατω link. http://www.in.gr/ram/xls/TFT%2017%20Dec%20Internet.xls Αν καποιος την εχει στη κατοχη του θελω να τον ρωτησω τη γνωμη του για την γωνια θεασης. Ειναι ευχαριστημενος, παραμορφωνονται τα χρωματα ή σκοτεινιαζει αν την κοιταξει απο πλαγια? και ποσες μοιρες στο περιπου πρεπει να υπερβεις για να αρχισει να χαλαει η εικονα? Θα αντιμετωπισω μεγαλο προβλημα οταν θα κοιταω απο πλαγια? Oπως έχω αναφέρει την έχουμε στην δουλειά . Μπορώ να σου πώ ότι σε φωτογραφία μόνο αν την κοιτάξεις ακριβως πλάγια από το πλαίσιο της ,θα την δείς σκοτεινή στα χρωματα .Δεν ξερω με τι κριτήρια βγαζουν συμπέρασμα μερικά review,αλλά μερικά μόνο ενδεικτικά θα πρέπει να κριθούν ,γιατί δεν είναι τόσο αμερόληπτα (λογικό να βγάζουν τα έξοδά τους) Εχω στα υπ οψιν και την ΕΙΖΟ L578. Στο RAM πηρε 1η θεση ειναι σε ολα κορυφεα οπως και στην τιμη! (689 ευρω απο πλαισιο παρακαλω! ενω η Μ1700 κανει μονο 369ευρω). Εχει περισσότερες δυνατότητες η 578, και το panel της είναι ακριβότερο σε κόστος ,αλλά αν κερδίζει διακρίσεις εξαρτάται και από το review όπως ανέφερα παραπάνω τι "σκοπιμότητα" εξυπηρετεί. Η Μ1700 εχει ΤΝ πανελ και οπως διαβασα εδω μεσα καποιοι κατηγορουν το ειδος αυτο λεγοντας οτι το MVA ειναι κατα πολυ ανωτερο. Η L578 εχει μαλλον MVA. Εχουν τεραστιες διαφορες τα 2 πανελ του ειδους? Το MVA panel έχει λίγο περισσότερα χρώματα ,αλλά εξάρτάται από τα κυκλώματα πως θ'αποδίδει ,και την ποιότητα κατασκευής-Το panel είναι μόνο το 50% της οθόνης.-Λόγω τεχνικής ακόμα και το φθηνότερο MVA panel ,έχει σταθερή γωνία θέασης ,αλλά με πλούσιες ρυθμίσεις μιας καλής οθόνης αυτό παρακάμπτεται σε ΤΝ panel (ή δεν γίνεται αρκετά αντιληπτό ) ,οπότε τα πάντα είναι σχετικά.... Αξιζει να δωσω 320 ευρω παραπανω για την L578? ή και η Μ1700 ειναι πολυ καλη? Με ενδιαφερει να ειναι ξεκουραστη γενικα και πιο πολυ στο κειμενο μιας και σπουδαζω πληροφορικη και καθομαι πολλες ωρες στον Η/Υ. Αρκετες φορες βλεπω και βιντεο, για παιχνιδια δεν με ενδιαφερει. Τα περισσότερα χρώματα,καποια χαρακτηριστικά,και οι επιπλέον ρυθμίσεις της 578 ,θα σ'εξυπηρετούν παραπάνω ? -Εσύ αποφασίζεις -Για βιντεο η χαμηλή απόκριση του TN panel του Μ1700 είναι προτιμότερη. Θελω την γνωμη σας και για την ΕΙΖΟ L568 (439 ευρω). Ειναι πιο παλια απο τις αλλες και εχει μεγλο response time σε σχεση με τις αλλες δυο. Εχει ομως πολυ καλη στατικη εικονα. Μαλλον εχει και αυτη MVA πανελ. (3η θεση στο RAM). Ιδια απάντηση με παραπάνω για το panel ,αλλά υστερεί σε απόκριση,και δεν έχει ηχεία και ίδιες ρυθμίσεις με τα νεώτερα μοντέλα. Σημ: Γενικα οι ΕΙΖΟ εχουν μεσα στην συσκευσια εγγυηση της Ελληνικης αντιπροσωπιας? Γιατι διαβασα οτι καποιος την πηρε απο το πλαισιο και δεν ειχε. Αλλα ειχε μονο την αποδειξη σαν εγγυηση. Αυτός που το ανέφερε ,δεν ξαναπόσταρε τι έγινε από εγγύηση,επειδή είχε πρόβλημα -Εγώ γνωρίζω ότι η αντιπροσωπεία της Eizo είτε δίνει γραπτή εγγύηση ,ή υπάρχει αυτοκόλλητο στο κουτί που δείχνει ότι είναι αντιπροσωπείας. -Από εκεί και πέρα ,όλα είναι ανοικτά στην αγορά από συμφωνίες συσκευασίας για μειωμένο κόστος ,Β' διαλογής προιόντα με ανοχή της αντιπροσωπείας και σε γνώση της ,τελείως ανεξάρτητες και αμφίβολές εισαγωγές παράλληλα με εμπορία ίδιων προιόντων από την αντιπροσωπεία για κράχτη κλπ κλπ
funny_boy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Gary_Kokkin σε ευχαριστω για τις απαντησεις! Μονο μια διευκρινιση θελω! Πανω απο ποσες μοιρες στο περιπου χαλαει η εικονα? Δηλ. μετα τις 45, 30, ....? ή τι ευρος πιστευεις οτι εχει π.χ. 170, 160, 150...? Παντως σε σχεση με αλλες οθονες δεν βλεπεις να υστερει σημαντικα σε γωνια θεασης απο οτι καταλαβα, ειναι σαν τις περισσοτερες ετσι δεν ειναι? Ευχαριστω.
sa1901 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δεν έχω τον χρόνο όπως ο Gary_Kokkin, να αναλύσω την απάντηση που θα δώσω και ζηταω συγνώμη από πριν. Έχω την 578. Η οθόνη είναι άψογη σε όλα. Καταπληκτικά χρώματα, πολύ μεγάλες γωνίες θέασης και πολύ καλή απόδοση σε παιχνιδια (τουλάχιστον στο Half Life 2 που την δοκίμασε γνωστός μου). Οι τιμές του responce time μεταξυ διαφορετικών panel δεν είναι συγκρίσιμες. Οι γωνίες θέασης των ΤΝ είναι πολύ μικρές και για μένα προσωπικά, ενοχλητικές (σηκώνεσαι από την θέση σου και οι οθόνη αλλάζει χρώμα). Αν δεν σε ενδιαφέρουν να παιχνίδια και εφόσον η δουλειά για την οποία την θες είναι κυρίως στατική εικόνα, προτείνω να πάρεις την 568. Μην σε φοβίζουν τα 25ms. H 578 αξιζει τα λεφτά της μέχρι το τελευταίο ευρώ, αλλά αν είναι πολλά για την τσέπη σου η 568 θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Και τέλος η 568 έχει PVA panel ενώ η 578 S-PVA.
Gary_Kokkin Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Gary_Kokkin σε ευχαριστω για τις απαντησεις! Μονο μια διευκρινιση θελω! Πανω απο ποσες μοιρες στο περιπου χαλαει η εικονα? Δηλ. μετα τις 45' date=' 30, ....? ή τι ευρος πιστευεις οτι εχει π.χ. 170, 160, 150...? Παντως σε σχεση με αλλες οθονες δεν βλεπεις να υστερει σημαντικα σε γωνια θεασης απο οτι καταλαβα, ειναι σαν τις περισσοτερες ετσι δεν ειναι? Ευχαριστω.[/quote'] Επειδή την οθόνη την χειρίζονται άλλοι ,χονδρικά πάνω από τις 45ο εχεις πρόβλημα ,αλλά σε καμιά περίπτωση χάλια όπως LG ή άλλες. Kάνε και μια αναζήτιση για άλλες γνώμες για την M1700 διότι η οθόνη είναι πολύ καινούργια σε σχεση με τις υπόλοιπες . Για την 568 θα συμπληρώσω ότι από ότι έχω διαβάσει (και έχω ψιλοδεί και σε ατελιέ διαφημιστικών φωτό) η οθόνη έχει μικρό πρόβλημα το βράδυ στο μαυρο της -Για το RT τα 25ms της 568 αν παρουσιάζει περισσότερο ghost από τις υπόλοιπες ,λόγω μεγαλύτερης τιμής ,θα πρέπει να ψάξεις τι ρυθμίσεις εχει (και σε σχέση με τις άλλες) και αν σε βολεύουν από αφομείωση τυχόν προβλήματος που θα δείς . Πάντως αν δείς διαφορά και σου αρέσουν τα χρώματα της 568 περισσότερο από της Μ1700, μαζεψε χρήματα και πάρε την 578 είναι κορυφαία και με περισσότερες δυνατότητες συνολικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.