Προς το περιεχόμενο

Entexno

Fantasy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δηλαδή... Δεν έχουμε άλλες επιλογές;

Ή το κάθε τι και καλά «ψαγμένο» ή Φοίβος;

Αυτοί είναι οι στίχοι που έχει η Ελλάδα να δώσει;

1. Ασφαλώς και έχουμε και μάλιστα υπεραρκετές. Προτείνω σε (εμάς) τους νεότερους να ανακαλύψουν τον Μπιθικώτση.

2. Διαφωνώ με τη φράση (όπως κι εσύ) αλλά ναι, μάλλον κυριαρχεί αυτή η απλούστευση.

3. Ε,χμ, όχι. Όταν όμως ένας άνθρωπος ασχολείται τόσο με τη γραφή μουσικής όσο και τη γραφή στίχων, ε, ας μην περιμένουμε τπτ ιδιαίτερο από πλευράς στίχων. Ας πληρώσει η δισκογραφική εταιρεία τον Τριπολίτη να ασχοληθεί μόνο με τη μελοποίηση ο Περίδης ώστε να ακούσουμε εκπληκτικές δουλειές. Όσο όμως συνεχίζεται το "one man for all" θα ακούμε πραγματικά καλούς στίχους μόνο όταν οι συνθέτες μελοποιούν υπάρχοντα ποιήματα όπως ο Μάλαμας που μελοποίησε Καβάφη (Δεκέμβρης 1903), ο Πασχαλίδης Σεφέρη (Αφήγηση), κ.τ.λ.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

blueviper , μίλησες πολύ ωραία .

Νομίζω λοιπόν οτι , για να ελαφρύνουμε το κλίμα, θα πρέπει να προσθέσω πως σήμερα , μετά απ' όλη αυτή την περιπέτεια του "έντεχνου" και βέβαια μετά την άγνοια αυτής της πορείας απο τα νέα μέλη του, το έντεχνο έχει καταλήξει να θεωρείται "αυτό το είδος της μουσικής με τα λίγο ξεκούρδιστα όργανα , τη γνωστή ιδρωτίλα , και τον απώτερο σκοπό της γκόμενας/του jeep/των χρημάτων , γουατέβερ....

Για να σοβαρευτώ , θα σχολιάσω :

Απο τα μέσα του '90 ως τώρα παρατηρείται φθίνουσα πορεία στις μουσικές γνώσεις των προταγωνιστών της σκηνής, με αποτέλεσμα σήμερα όποιος ξέρει τα βασικά (1ο ειδκό αρμονίας) να θεωρείται έντεχνος .

Με λύπη διασπιστώνω οτι υπάρχουν πολοί στο χώρο που πασχίζουν να αποδείξουν οτι "ξέρουν μουσική", και δημιουργούν αυτά τα ηλίθια (αλλά με αναστροφές) τραγούδια στοχεύντας στο target group αυτών που ψάχνουν να ακούσουν κάτι "ανώτερο" απο το mainstream (το σκυλο-πόπ δηλαδή) .

Το κακό είναι οτι αυτοί μπαίνουν στο ίδιο καλάθι με τους πραγματικά έντεχνους (ανώτερου μορφωτικού και αισθητικού επιπέδου) δημιουργούς , εκμεταλεύοντας οι εταιρείες τη χαμηλότατη μουσική παιδεία του κοινού .

Αυτό νομίζω οτι είναι και η αρχή του κάθε κακού στη χώρα μας .

Η μη παιδεία του κοινού .

αυτά για τώρα

(αποφεύγω επίτηδες να χρησιμοποιώ παραδείγματα για ευνόητους λόγους)

:-|

Δημοσ.

παιδιά έχετε δίκιο. Νομίζω οτι το έντεχνο πλέον έχει αρχίσει να φθήνει. Και αυτό γιατί βγαίνουν διάφοροι και λένε ένα τραγουδάκι και νομίζουν (όχι μόνο αυτοί αλλά και το άσχετο κοινό) οτι είναι έντεχνοι. Αυτό πιστεύω γίνεται για να προσεγγύσουν περισσότερο κοινό το οποίο συνεπάγεται περισσότερο χρήμα, αναγνωρισημότητα και δεν συμαζεύεται. Συνεπώς φτάνουμε στην κατάσταση Νταλάρας-Ρέμος και τα υπόλοιπα που είπατε. Το θέμα είναι να υπάρχουν και κάποιοι που να μπορούν να ξεχωρίσουν και να καταλάβουν τι είναι έντεχνο και να το υποστηρίξουν...

Δημοσ.

ο Ρέμος δεν μπορεί με καμμιά δύναμη να σχετίζεται με το "έντεχνο". ο Νταλάρας έχει πει κάποια ψαγμένα τραγούδια (και μάλιστα πολύ ωραία και ποιοτικά). Όμως έχει περάσει απο όλα τα είδη της μουσικής (μόνο hip hop δεν έχει τραγουδήσει). Μου τη σπάει όμως όταν ακούω να κατατάσσουν στην κατηγορία του έντεχνου τραγουδιού τραγουδιστές όπως ο Χατζηγιάννης και ο Ρέμος. Ήμαρτον πια. Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας.

Δημοσ.

πολύ καλά τα λες. ο χατζηγιάννης πάω στοίχημα οτι ούτε αυτός ξέρει που ανήκει. ΄χει βγάλει τραγούδια σε όλα τα είδη της μουσικής. εγω θα τον κατατάξω στο poprocktsifteteloentexno. δηλαδή λίγο απ' όλα. Άστα να πάνε...

Δημοσ.
πολύ καλά τα λες. ο χατζηγιάννης πάω στοίχημα οτι ούτε αυτός ξέρει που ανήκει. ΄χει βγάλει τραγούδια σε όλα τα είδη της μουσικής. εγω θα τον κατατάξω στο poprocktsifteteloentexno. δηλαδή λίγο απ' όλα. Άστα να πάνε...

Στo παραδοσιακό μην ξεχνάς να κατατάσσεις τον Χατζηγιάννη. Πολύ λοοοοοολ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...