yannis27gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Είναι μάλλον κάτι που δεν έχει σύνθια ' date=' είναι λίγο ξεκούρδιστα όλα , και μυρίζει λίγο ιδρωτίλα . Ο σκοπός βέβαια είναι ο ίδιος , οι γκόμενες . :-|[/quote'] Από τις πλέον κορυφαίες ατάκες!! @dim_b Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Και τα 2 τραγούδια έχουν κάτι να πουν. Το 2ο παραείναι ξεκάθαρο, το πρώτο θεώρησε ότι η αντωνυμία με (στύψε με, φούρνισε με, κ.τ.λ.) αναφέρεται στην Ελλάδα και στα εθνικά προϊόντα της. Και σε κάθε περίπτωση είναι απείρως καλύτερα από τα στιχάκια του Φοίβου που όλα ακολουθούν το ίδιο μοτίβο (παίζεται σε 4/4 ξεκινώντας από Am): Μ' αγαπάς - Σ' αγαπώ Αγαπιόμαστε κι οι δυό Τριαλαλί τριαλαρό Τι ωραία που περνώ! Η παραλλαγή γίνεται μόνο στον πρώτο στίχο, π.χ. Μ' αγαπάς - Δε σ' αγαπώ ή Δε μ' αγαπάς μα σ' αγαπώ, κ.τ.λ.
Xvipes Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 giati legete entexno?ta alla ti einai,atexna?
TheBoyFromSalina Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Εμενα αυτο που μου τη δινει - οχι μονο στο "εντεχνο" - ειναι οι αιωνιες επικλησεις σε καθε τι αψυχο που ο καθε στιχουργος θεωρει δικο του. "Αχ θαλασσα μου σκοτεινη"¨ "Φεγγαρι μου να ψαξεις να τον βρεις" "Φεγγαρι μου χλωμο" "Αυγουστε καλοκαιρι μου" "Ματια μου, μαυρα ματια μου" "Στειλε ουρανε μου ενα πουλι" "Νυχτα μου κρυψε με" "Ακριβο μου διθεσιο, καλο μου αμαξι" (μελωδιαρα ομως) κλπ.
Spyweirdos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 loipon file mou Fantasy ise kai salonikios... =) (ehis akousta mia thesalonikia eteria diskografiki tin poetanegra ehi vgali diamadia... asheto afto alla epidi ise apo thesaloniki) Fantasy wrote: >loipon file spyweirdos. o kathenas exei ta dika tou pisteuw kai kanei oti ton >euxaristei. egw goustarw to entexno kai den nomizw oti exw kapoio provlima. kala loipon ipes nomizo... ego pistevo oti ehis provlima....lol plaka kano min pareksigiese... oso gia to edehno (telios akiro onoma gia idos mousikis opos ipe kai o filos o Xvipes "ta alla ti ine atehna"?) ipa tin apopsi mou prin... ti allo idos mousikis na akous den eho idea oti gousteris!!!... kai "edehno" an gousternis akou ti na sou po..? ego tin apopsi mou tin ipa... emena mou fenete full efiviki mousiki mexri 20 (kai poli leo)
Cristina Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Από τις πλέον κορυφαίες ατάκες!! @dim_b Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο μαζί σου. Και τα 2 τραγούδια έχουν κάτι να πουν. Το 2ο παραείναι ξεκάθαρο' date=' το πρώτο θεώρησε ότι η αντωνυμία [b']με[/b] (στύψε με, φούρνισε με, κ.τ.λ.) αναφέρεται στην Ελλάδα και στα εθνικά προϊόντα της. Και σε κάθε περίπτωση είναι απείρως καλύτερα από τα στιχάκια του Φοίβου που όλα ακολουθούν το ίδιο μοτίβο (παίζεται σε 4/4 ξεκινώντας από Am): Μ' αγαπάς - Σ' αγαπώ Αγαπιόμαστε κι οι δυό Τριαλαλί τριαλαρό Τι ωραία που περνώ! Η παραλλαγή γίνεται μόνο στον πρώτο στίχο, π.χ. Μ' αγαπάς - Δε σ' αγαπώ ή Δε μ' αγαπάς μα σ' αγαπώ, κ.τ.λ. Δηλαδή... Δεν έχουμε άλλες επιλογές; Ή το κάθε τι και καλά «ψαγμένο» ή Φοίβος; Αυτοί είναι οι στίχοι που έχει η Ελλάδα να δώσει; Τί περιμένετε να ακούσετε από ένα τραγούδι; Μήπως είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό; Δεν είναι ωραίο που υπάρχουν ΚΑΙ αυτά, αλλά ΚΑΙ εκείνα, αλλά υπάρχουν ΚΑΙ τ' άλλα; Σημασία έχει να μπορούμε με κάποιον τρόπο να εκφραστούμε μέσα από αυτούς, όπως και μέσα από τη μουσική. Ο τρόπος που γίνεται στον καθένα μας, μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας, αλλάζει. Για μένα ας πούμε, ο στίχος είναι κάτι δευτερεύον. Το «Θα βάλω τα μεταξωτά» είναι από τα αγαπημένα μου (του είδους). Ευτυχώς που κάνω ignore τους στίχους, γιατί όντως θα με χαλούσαν πολύ...
Fantasy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 spyweirdos tha symfwnisw mazi sou oti o kthenas kaneis tis epiloges kai akouei oti goustarei. omws den xreiazetai na katakrinoume ena eidos mousikis epeidi den symfwnoume me auto. apla to agnoeis. oson afora tin ilikia den nomizw oti yparxei kapoio orio afou exw paei se polla magazia me entexno kai exw oles tis ilikies apo 20 xronwn mexri 50. kai tin etairia den tin kserw giati den eimai apo thessaloniki apla spoudazw edw pera. eimai apo athina.
ANDREAS55 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 :Εγώ παιδιά θα προτιμούσα πρώτα απ' όλα ένα τραγούδι να είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ και ας είναι έντεχνο.Και μη μου πείτε ότι το έντεχνο είναι πάντα και ποιοτικό γιατί θα διαφωνήσω.Παντού υπάρχουν τεχνίτες (σε κάθε χώρο) ,αλλά να έχουν και ποιότητα στην τέχνη τους αυτοί είναι λίγοι. Νομίζω.
Cristina Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 :Εγώ παιδιά θα προτιμούσα πρώτα απ' όλα ένα τραγούδι να είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ[/color'] και ας είναι έντεχνο.Και μη μου πείτε ότι το έντεχνο είναι πάντα και ποιοτικό γιατί θα διαφωνήσω.Παντού υπάρχουν τεχνίτες (σε κάθε χώρο) ,αλλά να έχουν και ποιότητα στην τέχνη τους αυτοί είναι λίγοι. Νομίζω. Ε... Τώρα ανοίγεις ένα άλλο μεγάλο θέμα... Και τί είναι ποιοτικό; Ποιός ορίζει το ποιοτικό και το μη ποιοτικό; Ρε γμτ... Πάντα είχα την απορία... Γιατί ελιτοποιούμε τη μουσική; Αυτές οι γενικές ταμπέλες που δεν συνοδεύονται από την έννοια της προσωπικής επιλογής, μου κάθονται βαριές...
Challenger Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Παρόλο που η "έντεχνη" μουσική είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς απο το νέο ρεύμα του σκυλάδικου των μπίτιων (λολ) κλπ θεωρώ λανθασμένο τον χαρακτηρισμό "έντεχνο" για κάποιο είδος μουσικής. Σαν να λέμε "ποιοτικό". Είναι αδικία για άλλα είδη μουσικής όπως το ροκ, χιπ χοπ, ποπ, κλπ που έχουν πολλές φορές να επιδείξουν μικρά αριστουργήματα. Και όχι...! Το έντεχνο δεν είναι μόνο για εφήβους. Ποιός έφηβος θα μπορούσε να καταλάβει τους αληγορικούς στίχους του Μάλαμα, ή τον πόνο που εκφράζουν πολλά σμυρνεϊκοφανή τραγούδια?
ANDREAS55 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Ε... Τώρα ανοίγεις ένα άλλο μεγάλο θέμα...Και τί είναι ποιοτικό; Ποιός ορίζει το ποιοτικό και το μη ποιοτικό; Ρε γμτ... Πάντα είχα την απορία... Γιατί ελιτοποιούμε τη μουσική; Αυτές οι γενικές ταμπέλες που δεν συνοδεύονται από την έννοια της προσωπικής επιλογής' date=' μου κάθονται βαριές...[/quote'] Με την ίδια λογική όμως και χωρίς να θέλω να φιλοσοφίσω,τι είναι το έντεχνο και ποιός το ορίζει? Και κάτι ακόμη. Γιατί ένιωσες τάσεις ελιτοποίησης μουσικής στο σχόλιό μου? Όσο για την ταμπέλα δεν έγινες αντιληπτή. Αν θες μου το κάνεις πιο λιανά. Ευχαριστώ.
Cristina Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Με την ίδια λογική όμως και χωρίς να θέλω να φιλοσοφίσω' date='τι είναι το έντεχνο και ποιός το ορίζει? Και κάτι ακόμη. Γιατί ένιωσες τάσεις ελιτοποίησης μουσικής στο σχόλιό μου?Όσο για την ταμπέλα δεν έγινες αντιληπτή. Αν θες μου το κάνεις πιο λιανά. Ευχαριστώ.[/quote'] Πρώτα από όλα, να ξεκαθαρίσω πως δεν μιλώ σε σένα προσωπικά, απλά με αφορμή αυτών που είπες διατύπωσα μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια. Και ναι. Με την ίδια λογική, ποιός ορίζει το «έντεχνο»; Αν κι εδώ τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα και όχι τόσο γενικευμένα όπως με το «ποιοτικό». «Έντεχνο» θεωρείται ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος. Όπως λέμε jazz, metal, punk. Γι αυτό και δεν στέκομαι τόσο σε αυτόν τον ορισμό. Απλά τον δέχομαι σαν μια ονομασία ενός είδους. Θα μπορούσε να λέγεται και «άτεχνο». Δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Την τάση ελιτοποίησης ορισμένων μουσικών ειδών, δεν την ένοιωσα από το post σου, απλώς ήταν η αφορμή με αυτό που είπες περι ποιοτικού. Μην το παίρνεις προσωπικά.
ANDREAS55 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Πρώτα από όλα' date=' να ξεκαθαρίσω πως δεν μιλώ σε σένα προσωπικά, απλά με αφορμή αυτών που είπες διατύπωσα μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια.[img']http://www.mplampla.gr/files/Trillian/blink.gif[/img] Και ναι. Με την ίδια λογική, ποιός ορίζει το «έντεχνο»; Αν κι εδώ τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα και όχι τόσο γενικευμένα όπως με το «ποιοτικό». «Έντεχνο» θεωρείται ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος. Όπως λέμε jazz, metal, punk. Γι αυτό και δεν στέκομαι τόσο σε αυτόν τον ορισμό. Απλά τον δέχομαι σαν μια ονομασία ενός είδους. Θα μπορούσε να λέγεται και «άτεχνο». Δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Την τάση ελιτοποίησης ορισμένων μουσικών ειδών, δεν την ένοιωσα από το post σου, απλώς ήταν η αφορμή με αυτό που είπες περι ποιοτικού. Μην το παίρνεις προσωπικά. Ωραία λοιπον. Συμφωνούμε.Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.Τα λέμε.
Fantasy Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Έχεις δίκιο. Το έντεχνο δεν είναι πάντα ποιοτικό. Εξάλλου σε ποιό μουσικό είδος είναι όλα ποιοτικά? Απλά κατά την άποψη μου το έντεχνο είναι η μουσική που έχει να σου δώσει κάτι και μουσικά αλλά και στιχουργικά και αυτό εγώ, το θεωρώ ποιοτικό. Οι ταμπέλες που λέει η Χριστίνα πιθανόν να είναι το ότι λες "ποιοτικό". Το ποιοτικό είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Για μένα, όπως είπα, ποιοτικό είναι το έντεχνο, για άλλους όμως, είναι η progressive, το metal κοκ...
blueviper Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Για την ιστορία...ο όρος "έντεχνο", αν δε με απατά η μνήμη μου, επινοήθηκε από το Χατζιδάκι προκειμένου να διαχωριστούν οι συνθέτες/δημιουργοί εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το υπάρχον θεωρητικό τους μουσικό υπόβαθρο για να καταγράψουν σε παρτιτούρα το έργο, από τους λαϊκούς του χώρου (κι όχι τους άτεχνους) που έγραφαν συνήθως με αυτοδίδακτη μη θεωρητική προσέγγιση. Έπαψε φυσικά να ισχύει ως "ορισμός", όταν λαϊκοί συνθέτες όπως πχ ο Νικολόπουλος ακολουθούσαν τους ίδιους κανόνες που το έκαναν κι οι "έντεχνοι". Πολύ αργότερα (εκεί στα μέσα των 90's) χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει την καλλιτεχνία που έρεισμα έχει πρώτιστα τη μουσική ουσία και δευτερευόντως την εμπορική απήχηση (χωρίς να την αποκυρήσσει φυσικά). Μάλαμας, Ζούδιαρης, Ανδρέου, Αλεξίου, Ξυδάκης, Κανά, Τσανακλίδου, Αρβανιτάκη, Παπαδημητρίου κα χαρακτήρισαν ένα μέρος του ελληνικού τραγουδιού, που έμοιαζε να μην αναλώνεται στην πρόσκαιρη ευτέλεια και την ευκολία του σουξέ. Σε ένα μεγάλο βαθμό η γενεσιουργός αιτία του δεν ήταν η είσοδος στο Mega Chart και η εξαργύρωσή του δε γινόταν με λουλουδοπόλεμο. Κάποια στιγμή το πράγμα γύρισε μπούμερανγκ...η εσωστρέφεια κι η κάκιστη εκμετάλλευση του "είδους" από τις δισκογραφικές, όπου κάθε τι προκειμένου να λάβει το επίχρισμα του ποιοτικού αναγορεύθηκε σε "έντεχνο" έκανε την όλη φάση αποκρουστική. Άρχισαν λοιπόν τα ανοίγματα στην "αντίπερα όχθη". Και να σου ο Νταλάρας κι η Πρωτοψάλτη με το Ρέμο από τη μία, να κι η Θεοδωρίδου σε μετά βδελυγμίας αποκήρυξη των λέλουδων από την άλλη κι αρκετοί άλλοι, μήπως κι αποδείξουμε πως η μουσική είναι ενιαία. Μπάχαλο στο μπάχαλο...από το πολύ άνοιγμα των καλών προθέσεων, φτάσαμε σε φάρδος αμέτρητο κι ασυμμάζευτο. Χάθηκαν ταυτότητες, έπεσαν μάσκες, αλλοτριώθηκε η εικόνα αρκετών, κυρίως δε έπαψε να ισχύει το πατροπαράδοτο "έντεχνο = ποιότητα". Παιχνιδίσματα των δισκογραφικών κυρίως αυτοί οι ευφάνταστοι μουσικοί όροι, αλλά κάποια στιγμή το μπαλόνι ξεφουσκώνει κι η μαγεία χάνεται στα εξ ων συνετέθη. Λϊγα πράγματα πλέον κερδίζουν το ενδιαφέρον μου πλέον από αυτόν τον κουρασμένο κι αυθαίρετα ορισμένο χώρο...δε θα συμφωνήσω όμως πως απευθύνεται πρώτιστα σε έφηβους. Υπάρχουν ακόμα, όπως υπήρχαν και πάντα, σημαντικά πράγματα που δεν τονίζονται απαραιτήτως από τη μουσική δημοσιογραφία, ηλεκτρονική και έντυπη. @Spyweirdos Καλή κι άγια η PN με τους 2 By Bukowski, τον Coti, τον Dani Joss και τους λοιπούς, αλλά μην υπερβάλλουμε κι όλας. Με όλα του τα στραβά κι ανάποδα, ο χώρος που αναφερόμαστε διαθέτει αρκετά τραγουδιών που η ποιητική τους "εξάρτιση" δύσκολα θα συγκινήσει έναν έφηβο. Δε νομίζω να περιορίζεται το target group της δημιουργίας του Θ. Παπακωνσταντίνου στους <20 ακροατές...χάνουμε και το όποιο δίκιο έχουμε με τέτοιες ισοπεδωτικές υπεραπλουστεύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.