Fan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Προχτές έβλεπα το King Arthur κατεβασμένο από το ιντερνετ και ξαφνικά στη μέση της ταινίας κάνει ένα παράξενο θόρυβο και καίγετε το δεξί μπροστά ηχείο!!! Τα ηχεία είναι 4.1 της Creative και τα έχω κανά χρόνο. Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο;
spock Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Το νέο copy protection των εταιριών διανομής ταινιών, ίσως; :-P :twisted:
GT1807 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Εγραψες!!!Βασικα δεν παιζει να φταει η ταινια γιατι τα ηχεια του υπολογιστη ειναι παθητικα.Μαλλον ηταν η σειρα του να βαρεσει μπιελα. Τα σέβη μου
Fan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μα πως ήρθε η ώρα του με ένα χρόνο λειτουργειας; Τα ηχεία είναι Creative και όχι Tatung ή Sayong ή δεν ξέρω γω τι.
deathlok Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 shit happens all the time (koita mipos einai kana kalodio komeno)
GT1807 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Ενταξει δεν ειναι ολα τα ηχεια προδιαγεγραμενα να αντεξουν 100 χρονια!!Αν εχει ακομα εγγυηση αλλαξε το.Αν δεν εχει νομιζω οτι πουλιουνται κ χωριστα ηχεια. Τα σέβη μου
iforbet Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 "Βασικα δεν παιζει να φταει η ταινια γιατι τα ηχεια του υπολογιστη ειναι παθητικα." Τι σημαίνει αυτό; "Τα ηχεία είναι Creative και όχι Tatung ή Sayong ή δεν ξέρω γω τι." Σιγά τη μάρκα, το λες, λες και είναι ξέρω εγώ ρολς ρόισ, μέσα ηχεία είναι για σένα και μένα και το καθένα, σιγά τη ποιότητα.
nmtray2 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Eνταση + παραμορφωση = καμμενο tweeter. Οτι και να κανεις, αμα κατεβει απο ιντερνετ η ποιοτητα ηχου ειναι πολυ κατεβασμενη. Συν την καρτα ηχου, εχεις μια βαρβατη παραμορφωση.
iforbet Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 nmtray2, πρωινός ή από ξενύχτι; είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στον ήχο από το dvd στο divx; Την ένταση τη καταλαβαίνω, αλλά πως συντίνει η παραμόρφωση στη καταστροφή ηχείου; Είμαι πολύ αρχάριος σε αυτά.
nmtray2 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 παραμορφωση δημιουργειται οταν στην κυματομορφη "κοβονται" τα "πανω-πανω" ( σορυ αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω χωρις τεχνικους ορους). Αμα δεις μια κυματομορφη, πχ πριονωτη, φαντασου την με λιγο κομμενα τα δοντια. Αυτο δημιουργει πολυ καταπονηση στα ηχεια (tweeter μονο) και σε μεγαλη ενταση καιγονται. Θελει καλη καρτα ηχου (μαλλον πολυ καλη) και καλη πηγη. Οποιαδηποτε συμπιεση στον ηχο δημιουργει και κακη ποιοτητα. Παιζουν ρολο κι αλλα πραγματα αλλα θελουν μεγαλη αναλυση
nmtray2 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Τι εννοεις τον εστειλα? Πληροφοριες ανταλλασουμε αν δεν κανω λαθος. Οσο για τους τεχνικους ορους, αν ελεγα "αναδραστικη κατασταση" μονο οι τεχνικοι θα καταλαβαιναν.
iforbet Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 "παραμορφωση δημιουργειται οταν στην κυματομορφη "κοβονται" τα "πανω-πανω" ( σορυ αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω χωρις τεχνικους ορους). Αμα δεις μια κυματομορφη, πχ πριονωτη, φαντασου την με λιγο κομμενα τα δοντια. Αυτο δημιουργει πολυ καταπονηση στα ηχεια (tweeter μονο) και σε μεγαλη ενταση καιγονται." Μμμ, πολύ ενδιαφέρον, δε το ξερα αυτό, κάτι τέτοιο φαντάζομαι κάνει ένα fuzzbox π.χ. http://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzbox Ασχολείσε επαγγελματικά με τον ήχο;
ferongr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Τι εννοεις τον εστειλα? Πληροφοριες ανταλλασουμε αν δεν κανω λαθος.Οσο για τους τεχνικους ορους' date=' αν ελεγα "αναδραστικη κατασταση" μονο οι τεχνικοι θα καταλαβαιναν.[/quote'] Θα μπορουσες να πεις "clipping". Γενικα παντως εξαρταται παντα απο το προγραμμα αναπαραγωγης και τις ρυθμισεις που εχεις στο equalizer ειτε της καρτας ηχου ειτε του media player που χρησιμοποιησες. Σε περιπτωση που εχεις τσιταρισμενες συχνοτητες 8Κ, 12Κ και 16Κ (επειδη τα περισσοτερα Creative ΔΕΝ εχουν πριμα) τοτε αυτο φταιει. Πολλες υψηλες απο τους ισοσταθμιστες (EQ) ε συνδιασμο με το clipping που πιθανως ειχε το βιντεο εκαναν τη ζημια.
nmtray2 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μμμ' date=' πολύ ενδιαφέρον, δε το ξερα αυτό, κάτι τέτοιο φαντάζομαι κάνει ένα fuzzbox π.χ. http://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzbox Ασχολείσε επαγγελματικά με τον ήχο;[/quote'] Μαλλον αναφερεσε στην υπεροδηγηση (overdrive). Αλλο αυτο. Πληροφοριακα, οι ενισχυτες κιθαρας εχουν στα ηχεια σκληροτερους κωνους απ'οτι εχουν τα στερεοφωνικα (γι'αυτο και δεν παιζουμε ποτε ηλεκτρικη στο στερεοφωνικο του σπιτιου). Ναι, μουσικος ειμαι (απο κλασσικη μεχρι καμμια 10ρια συγκροτηματα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.