makaveli Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Στο motherboard μου υπάρχει μόνο μία ide υποδοχή! Και γι'αυτό αγόρασα ένα pci ide ata133 raid controller για να μπορώ να συνδέσω σε αυτόν τον controller τα DvDr kai DvD! Ποιο συγκεκριμένα αγόρασα την εξής κάρτα: " IDE Card ATA133 RAID PCI " της SUNIX από το πλαίσιο! Όταν όμως συνδέω την καλωδιοταινία με την οποία έχω συνδέσει τα 2 DVD δεν μου φαίνονται στο Μy Computer όταν ανοίγω το PC! Επίσης όταν ξεκινάει ο υπολογιστής κάνει κάτι ελέγχους για RAID κτλ! Με άλλα λόγια δεν έχω ανάγκη και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω raid! Η pci κάρτα θέλω να λειτουργήσει σαν απλός ιde controller! Mπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια tips για το πώς θα γίνει αυτό? Drivers έχω εγκαταστήσει κανονικά! Μήπως ξέρει κανείς που θα βρω στην ελλάδα και σε ποιο μαγαζί έναν sata to ide converter για να ξεμπερδεύω κιόλας από την φασαρία? Στο πλαίσιο και στο e-shop δεν βρήκα κάτι τέτοιο δυστυχώς! Μόνο στο Google και σε e-shops του εξωτερικού βρήκα! Ευχαριστώ!
ioannis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Την ίδια κάρτα έχω κι εγώ και έχω συνδέσει το dvdrom επάνω και αφού έβαλα τους drivers όλα δούλεψαν κανονικά, οι drivers φαίνονται μέσα στο control panel-system, ακόμα το dvdrom φαίνεται και στο bios. Να μην σε απασχολεί η ένδειξη που βγάζει για raid δεν κάνεις καμιά ενέργεια. Κάτι κάνεις λάθος με την εγκατάσταση των drivers νομίζω.
makaveli Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Πιστεύω ότι έχω βάλει τους σωστούς drivers που έγραφε μέσα και στο manual! Τώρα επειδή και εσύ έχεισ την ίδια ασ το επιβεβαιώσω και με σένα! Τους drivers που έβαλες εσύ δεν ήταν στο εξής Path στο CD? "E:\IDE\3710(ATA133)\driver"? ή τους έβαλες από αυτό το path: "E:\IDE\4700(ATA133)\DriverDisk\WINXP"? Πάντως από το device manager, την pci κάρτα την έχει αναγνωρίσει μια χαρά! Χρόνια πολλά κίολας!
ioannis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Χρόνια πολλά φίλε. Ναι το path είναι το ίδιο. Μόνο κοίταξε στο manual στο 2.0 System Requirements, μήπως από εκεί που μιλάει για cable κλπ.
makaveli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Έχω απελπιστεί! Δεν μπορώ να βρω τι φταίει! Ότι λεεί στα system requirements υποστηρίζεται συν ότι έχω συνδέσει και το 80wires που στην περίπτωση μου δεν είναι απαραίτητο (εφόσον θέλω να συνδέσω dvd)! Και όλα αυτά επειδή δεν μπορώ να βρώ έναν sata to ide converter! Τεσπα! Θα δούμε τι θα γίνει! Τhanx πάντως για την βοήθεία!
206CC Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 h mitrikh sou den exei ide? pia mitrikh exeis ? mhpos exei ide se controler kai den to exeis energopoiisei?
FELIX Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 eprepe na agoraseis ide controller kai oxi raid conroller.. oi raid synh8ws den doulevoun me optical drives an kai ta blepoun sto bios kata thn ekinhsh.diavase to manual tou controller sou
ioannis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Το pc είναι 4 ετών, η μητρική είναι η MSI845PE Max2. Αυτά που γράφει ο FELIX νομίζω δεν ισχύουν γιατί η κάρτα μας είναι και ide και raid.
dpolal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 eprepe na agoraseis ide controller kai oxi raid conroller..oi raid synh8ws den doulevoun me optical drives an kai ta blepoun sto bios kata thn ekinhsh.diavase to manual tou controller sou +1. Διάβασε το Manual του controller να δεις αν υποστηρίζει dvdrom.
makaveli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Στο manual λέει ότι υποστηρίζει και cd-rom , dvd-rom αλλά δεν μου τα βλέπει! Ούτε από Bios! To PC μου μόλις το πήρα! Και η Mobo έχει μόνο έναν IDE στον οποίο έχω συνδέσει τους σκληρούς! Η Mobo μου είναι η ASUS P5GV-MX! Στο site του πλαισίου έχει περισσότερεσ πληροφορίες! Αρχίζω να υποπτέυομαι μήπως υπάρχει καμία ασυμβατότητα με bios! (μπορεί και να είναι βλακεία αυτό που λέω) Υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσω την λειτουργία raid με κάποιο τρόπο και να λειτουργεί μόνο σαν ide controller? Όσον αφορά μία άλλη ερώτηση που έκανα στο αρχικό Post! Μήπως ξέρει κανεις που θα βρώ sata to ide converter?
dpolal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Aπό το BIOS του υπολογιστή δεν θα βλέπεις τα dvd-rom κλπ με τίποτα... Αν έχει η κάρτα δικό της bios πρέπει να το επιλέξεις (συνήθως είναι πριν από το boot του υπολογιστή) και εκεί θα φαίνονται οι άλλες συσκευές. Δοκίμασε με τις επίσης με τα jumpers σε master ή cable select μήπως και φταίει αυτό.
makaveli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μόλις το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα! Έβαλα το Jumper στο cs αλλά λέσ και δεν βρίσκει τίποτα! Δεν μπορώ να καταλάβω!
ioannis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Dpolat2 Aπό το BIOS του υπολογιστή μου και όμως βλέπω το dvd-rom, που είναι πάνω στον controller και μένα μου έκανε εντύπωση, κάποτε που είχα scsi δεν έβλεπα τον ανάλογο δίσκο στο bios, στους Η/Υ να μην είσαι σίγουρος για τίποτα, ούτε να εμπιστεύεσαι τα λάθος μηνύματα που βγάζουν αυτοί πάντα. Makaweli η κάρτα σαν προεπιλογή έχει τον ide controller, για να γίνει raid πειράζεις κάποιο τζαμπεράκι και όταν κάνεις boot και σου βγάζει raid πατάς νομίζω f3 και μπαίνεις σε utilities του raid.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.