Προς το περιεχόμενο

Restart όταν ζορίζεται...

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά εδω και λίγο καιρό παρατηρώ μια ακρότητα στο pc μου..

Οταν το συστημα ζορίζεται, με την έννοια δηλαδή να του εχω βαλει να κανει 2 DVD encode, να προσπαθεί να ripparei γρατζουνισμένο DVD κλπ, τρώει restart μονο του...

Παλιότερα φυσικά δεν γινοταν κατι τετοιο, παρα μονο οταν ειχα ενα τροφοδοτικο της πλάκας και δεν αντεχε (συνέβενε συχνα) να το παραφορτώνω. Τωρα ομως εχω ενα 550 True control και δεν παιζει να ειναι αυτο...

Εχετε καμιά ιδέα?

Δεν θα ειχα ιδιαίτερο πρόβλημα να πάω για ένα format (6 μηνες εχουν περάσει) αλλά αν υπάρχει καποιο βαθυτερο προβλημα θα ηθελα να λυθει πρωτα και μετα, γιατι αλλιως τσαμπα η κουραση του format...

Δημοσ.

θερμοκρασιες? Πως παμε?

Σιγουρα θα βοηθουσε να ειχες ενα ποιο καθαρο συστημα για να ειναι ποιο ευκολη η διαγνωση.

Καλου κακου τρεξε και ενα memtest... ποτε δεν ξερεις.

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου--> ιδιότητες--> Για προχωρημένους-->Εκκίνηση αποκατάσταση.

Πατάς το κουμπί ρυθμίσεις.

Πας κάτω εκεί που λέει "αποτυχία συστήματος"

Κοίτα μήπως είναι τσεκαρισμένο εκεί που λέει "αυτόματη επανεκκίνηση" και αν ναι ξετσεκάρισέτο.

Έχεις μια ελπίδα να είναι αυτό και να την γλυτώσεις :mrgreen:

Δημοσ.

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις κατά τη γνώμη μου είναι αν το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή λειτουργεί (άνοιξε το κουτί και δες το). Γενικά ψάξου πρώτα με τις θερμοκρασίες και μετά με τις μνήμες.

Δημοσ.

Aπο θερμοκρασίες κλπ ξέχασα να σας πω, εχω υδρόψυξη και γενικά το συστημα σπανια ανεβαίνει παραπάνω απτους 45C.

Πηγα στο Event Viewer και τις ώρες του restart εχει χτυπήσει error σε εναν απτους δίσκους... Λέει λοιπόν...

The device, \Device\Harddisk3\D, has a bad block.

Αυτό τί σημαίνει? Bad Sector? Ψιλοπικράθηκα! :(

Δημοσ.

Αφού είσαι εντάξη από ρεύματα και θερμοκρασίες τρέξε ένα MEMTEST να δεις ότι οι μνήμες σου είναι οκ καταρχήν.

Αν είναι και αυτές οκ τότε από h/w πρέπει να είσαι γενικότερα εντάξη.

Τσέκαρε λοιπόν τα TSR προγράμματα που έχει και τρέχουν, τους drivers κλπ...

Δημοσ.

Σα να μου φαίνεται πως το bad block είναι στο page file... Καλύτερα απενεργοποίησε το page file, κάνε checkdisk και ενεργοποίησέ το μόνο όταν έχουν διορθωθεί (ή μαρκαριστεί) όλα τα bad blocks. Το speedfan ( http://www.almico.com/sfdownload.php ) επίσης μπορεί να σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες από το S.M.A.R.T. του δίσκου.

Δημοσ.

Eβαλα το Speedfan, αλλα ειμαι γκαντέμης και τον δίσκο αυτον δεν τον δείχνει... Μονο τους 3 απτους 4 δίσκους μου δείχνει, οι οποίοι φαίνονται να είναι καλά (100%, εκτός απο έναν που ειναι 60%).

Pagefile δεν έχω (λογω 2gb ram), οπότε μένει να κάνω ενα checkdisk να δω τί παίζει, και ένα memtest αναλόγως τα αποτελέσματα...

Δημοσ.
Pagefile δεν έχω (λογω 2gb ram), οπότε μένει να κάνω ενα checkdisk να δω τί παίζει, και ένα memtest αναλόγως τα αποτελέσματα...

Κάτι μου λέει ότι μόνος σου ανέφερες την πηγή αλλά και την λύση στο πρόβλημα σου φίλε... :-D

Για δοκίμασε να βάλεις λίγουλάκι page file και μετά να τρέξεις όλο το σύμπαν στο μηχάνημα σου...

Δημοσ.

Τα ίδια παθαίνω και εγώ, πιο σπάνια.

Κυρίως όταν παίζω κάποιο τραγούδι ή με ταινία από Dvd.

Εχω ακούσει ότι υπάρχει περίπτωση να είναι από τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Μια και αναφέρατε για δίσκους σε φορητό μου έτυχε το εξής.

Από windows το chkdsk δεν έκανε τίποτα σε δίσκο που μου πρότεινε

format, ενω από παράθυρο του Dos μου τον επανέφερε.

Δημοσ.

Nαι το checkdisk και μενα δεν μου εκανε απολύτως τιποτα απο windows.. Δεν βρηκε κατι δηλαδή, αλλά μένει να κανω με ενα αλλο πρόγραμμα να δω τί παίζει.

Θα χρησιμοποιήσω το Acronis Disk Director να δω.. πηγα τωρα αλλα μου λεει οτι χρησιμοποιείται ο δισκος (κανω defrag με O&O) οποτε θα περιμένω. Καλού κακού έχω αρχίσει να μεταφέρω τα δεδομένα αλλου, πάλι καλά είναι ο δίσκος που έχω για backup & miniDV capture οπότε ακόμα και να τον έχανα ξαφνικά δεν θα θρηνούσα θύματα! :D

Smilefreeware στο προβλημα σου ή φταίει η μνήμη ("κακό" κομματι της ενώ μεταφέρεται το τραγούδι ή η ταινία απτο δίσκο στην μνημη για να διαβαστεί) ή έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, με την έννοια οτι ειναι παραφορτωμενο και δεν μπορεί να δώσει το απαραίτητο ρεύμα όταν η cpu σου εστω και στιγμιαία χτυπάει κόκκινα.

Αυτο συνέβαινε σε μένα οταν ειχα ενα 360W, τωρα με το 550 απλά δεν καταλαβαίνει μία! :D

Δημοσ.

Ωπα.... κατσε τωρα θυμηθηκα κατι. Αυτο συμβαινει οταν βαζεις μονο ripping? Εαν ναι, συμβαινει με συγκεκριμενο DVD ας πουμε?

Στο ρωταω γιατι ειχα και εγω παλιοτερα προβλημα οταν πηγα να κανω ripping ενα γρατσουνοσμενο DVD. Ξεκινουσε ολα καλα... και σε λιγη ωρα κρεμουσαν τα παντα. Τελικα βαζοντας να κανει ripping ανοιξα το task manager και ειδα πως το nero μετα απο ενα σημειο, στα γρατζουνισμενα κομματα του δισκου... ειχε κατι σαν memory leak και εβλεπα απο 50MB RAM που χρησιμοποιουσε, να αυξανεται με τραγικο ρυθμο.... και τα παντα κρεμουσαν μολις εξαντλουσε ολη την μνημη (1GB δηλαδη). Μηπως υπαρχει περιπτωση να συμβαινει κατι αναλογο και σε σενα?

* To προβλημα παρεμενε ακομα και οταν δοκιμασα και αλλους rippers/encoders.

Δημοσ.

Thanks polaki .

kirimis

Συνήθως το DVD Decrypter τα περνάει τα χαλασμένα Dvd.

Προηγουμένως όμως πήγαινε στο Tools-Settings-I/O και κάνε check to Ignore Read errors επίσης στο Software Read Error Retries βάλε 0 και στο Device - hardware Read Error Retries βάλε 0. Βέβαια θα περιμένεις πολύ-πολύ ώρα.

Σε περίπτωση που δεν γίνει, αν σε ενδιαφέρει έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα

http://www.geocities.com/smilefreeware/smile-backup.zip το οποίο κάνει

copy χαλασμένα αρχεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...