Προς το περιεχόμενο

Μια βοήθεια για επιλογή pc ?

acv1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μπορείτε να πείτε μια γνώμη για ένα pc ?

Αυτός που θα το χρησιμοποιεί δουλεύει σχεδιαστικά προγράμματα (μηχανικός), θέλει να βλέπει και να γράφει ταινίες από tv (hi definition), να έχει ασύρματο keyboard-mouse και να είναι αθόρυβο...

Οθόνη δεν θέλει και διαθέτει γύρω στα 1000 και κάτι ευρώ.

Τα παρακάτω (εκτός του τελευταίου είναι από e-shop), πως σας φαίνονται ? καμιά αλλαγή ? κανένα πρόβλημα συμβατότητας ? λείπει κάτι ? ποιά μητρική (από τις δύο ή άλλη) ? ποιά κάρτα γραφικών ?

Ευχαριστώ ...

HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK

AMD ATHLON 64 3500+ 2.20 GHz VENICE SOCKET 939 BOX

ASUS A8N-SLI Premium ή MSI K8N NEO4-F RETAIL

ΤWINMOS DIMM DDR 512MB PC3200 (400MHz) X 2

Graphic Card: (6800GT 256 MB) ? ? ? τι προτείνετε

WESTERN DIGITAL 200GB WD2000JS 7200rpm SATA2

FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK

NEC DVD+/-R/RW ND-4550 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER

LOGITECH 967311 DESKTOP PREMIUM GREEK

THERMALTAKE PUREPOWER 460W BLUE LIGHT

TV Tuner: KWORLD XPERT TV-PVR USB 2.0

Δημοσ.

Εγώ θα μιλήσω για το αθόρυβο του πράγματος:

1. Κουτί: Οι ανεμιστήρες του κάνουν θόρυβο ιδιαίτερα ο ένας απ τους δύο οπότε πιθανότατα θα χρειαστεί να τους αλλάξεις. Επίσης δεν είναι ότι ποιοτικότερο (θόρυβοι απο τριγμούς συγχρονισμού).

2. Για αθόρυβη μητρική προτίμησε την asus, η msi έχει fan.

3.6800GT και αθόρυβο δεν πάει μαζί. Θα έπαιρνα μία με παθητική ψύξη.

4. Τροφοδοτικό δε θα έπαιρνα thermaltake αλλά κάτι άλλο όπως ένα hiper type-r

5. Σκληρός αν πάρεις wd θα έχεις μεγαλύτερο θόρυβο λειτουργίας λιγότερο όταν γράφει/διαβάζει και το ανάποδο αν πάρεις seagate. Διαλέγεις και παίρνεις.

Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

thanks getty,

δλδ τι αντιπροτείνεις για κουτί (μαύρο, λιτό, ευρύχωρο) ? για κάρτα γραφικών ? και για τροφοδοτικό ? (δεν κατάλαβα ποιό εννοείς).

Δημοσ.

To αθόρυβο είναι μεγάλη ιστορία.

Για κουτί δεν ξέρω απλά σου είπα την εμπειρία μου απο το hec που αναφέρεις.

Για τροφοδοτικό μιλούσα για κάποιο από αυτά:

http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Hiper.html

Τέλος για γραφικών, προτείνω ή να πάρει μια με παθητική ψύξη (ρίξε μια ματιά για παράδειγμα στο site της asus για topsilent μοντέλα που έχει για παράδειγμα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513158), ή να σιγουρευτείς ότι αυτή που θα πάρει (με fan) σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα θα δέχεται ένα Arctic Cooling silencer που κάνει αρκετά αθόρυβη δουλειά.

Δημοσ.

ok getty,

θα ρίξω μια ματιά σε αυτά που αναφέρεις,

δλδ να δω που υπάρχουν τα τροφοδοτικά που λες και πόσο στοιχίζουν και να ξαναδώ για κάρτα γραφικών (στο link του e-shop που δίνεις δεν είναι διαθέσιμο το προιόν)

Σε ευχαριστώ

Ξέρει κανείς κάποια κάρτα γραφικών κατάλληλη για αυτό που ζητάω ?

Κάποια πρόταση ?

Δημοσ.

Ένα τροφοδοτικό που επίσης έχεις τη φήμη του αθόρυβου είναι και το Tagan το οποίο το βρίσκεις πολύ πιο εύκολα (δεν το έχω ακούσει προσωπικά για να είμαι σίγουρος για το αθόρυβο). Πείτε ωρε παλικάρια και κανένας άλλος καμμιά γνώμη να βοηθήσουμε το φίλο γιατί από κάρτες γραφικών δεν κατέχω...

Δημοσ.

thanks παιδιά,

S2Katana, ποιά asus 6800GT προτείνεις ? Έριξα μια ματιά στο site του e-shop (από όπου είναι και τα υπόλοιπα κομμάτια) και δεν βλέπω κάποια.

Δημοσ.

Τελικά, κάποια πρόταση για κάρτα γραφικών για το σύστημα και τη χρήση που αναφέρω στην αρχή (6800GT 256 MB) ?

Για mb να καταλήξω στην MSI K8N NEO4-F RETAIL ? (σκεφτόμουν και την ASUS A8N-SLI Premium)

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπεί στον κόπο να πει κάποια γνώμη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...