kavaliotis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Παιδια εδω και 2 βδομαδες καθε λιγο και λιγακι (συχνοτητα συνηθως καθε 2 μερες) μου πεταει στο ασχετο και μια μπλε οθονουλα με το προβλημα "IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL". Απο οσο διαβασα το πιθανοτερο ειναι να ειναι προβλημα με DRIVERS και ισως θεμα RAM. Απο θεμα RAM, ετρεξα memtest και ολα ΟΚ. Εριξα και τα timings, γυρισα πισω στα defaults σε θεμα overclocking, τιποτα. Οι μπλε οθονες συνεχιζονται. Νομιζα οτι δεν ειναι πια θεμα RAM. Καπου διαβασα οτι καποιοι χρηστες του OUTPOST FIREWALL ειχανε αναλογα προβληματα, μπορει καποιος με την latest version (3.0) να επιβεβαιωσει αναλογο προβλημα? Επισης καποιοι λενε θεμα antivirus...Τι να πω, norton εχω...Και το norton αλλα και το outpost τα ειχα και πριν παρουσιαστει το προβλημα (το PC δουλευε τελεια για μηνες και δεν εγινε καμμια αλλαγη hardware τον τελευταιο καιρο). USB συσκευες δεν εχω πανω, ουτε PCI καρτες. ΑΤΙ DRIVERS και NVIDIA DRIVERS (NF4 motherboard) εχω κανει complete uninstall και εχω βαλει τους νεωτερους. NVIDIA FIREWALL δεν εχω βαλει. Τι μπορει να συμβαινει? Δεν θελω να παω σε φορματ γιατι αντι παλι να περναω τα παντα μαζι με τις ρυθμισεις τους....
kleidokratwr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν σου λέει συγκεκριμένα τι χτυπάει; πχ 0x000000000 , 0x000000012 και παρόμοιες ενδείξεις; [Τα νούμερα προφανώς είναι τυχαία εδώ]
MetallicA Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Τσέκαρε ότι όλοι οι drivers είναι whql...επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα είχα βρεί forum που το πρόβλημα είχε λυθεί με whql drivers. Στην δικιά μου περίπτωση βέβαια ήταν θέμα RAM...
kavaliotis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν σου λέει συγκεκριμένα τι χτυπάει; πχ 0x000000000 ' date=' 0x000000012 και παρόμοιες ενδείξεις; [Τα νούμερα προφανώς είναι τυχαία εδώ'] Στην επομενη BSOD θα το σημειωσω.
PavelX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Eixa to idio akrivws provlima sto net cafe pou douleuw, alla eimai sigouros oti eina 8ema motherboard. Dokimase na kaneis update to BIOS i' kalutera katevase kainourious drivers apo to site tis motherboard. Mporeis vevaia na dokimaseis kai mia alli RAM just to be sure, giati pote den ksereis, asxeta pou exeis kanei diafora tests...
alerasta Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δοκίμασε το winternals administrator pak. Μετά τη μπλέ οθόνη και την επανεκκίνηση τρέξε το crash analyzer γιά να δείς ποιός driver φταίει (αν είναι θέμα driver).
Xtapodi Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Μ'εχει τρελάνει τις τελευταίες εβδομάδες σε bsod, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0X0000000A ( 0XBE23EFFC , 0X000000FF , 0X00000000 , 0X804DB973 ) Είχα τρέξει και το memtest86 πριν καμιά βδομάδα και μέσα σε 2 ώρες που το άφησα έβγαλε 6 προβλήματα. Τι σημαίνει αυτό; Την πετάω, αγοράζω άλλη μνήμη κι έφτιαξε; Ευχαριστώ Edit- Τελικά παρήγγειλα μνήμες. Για να δούμε
GiOrGoSk21 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αυτό το μήνυμα συνήθως σχετίζεται ή με τη RAM ή με τη physical memory(ίσως και το pagefile,δεν είμαι σίγουρος).Σου το λέω γιατί το'χα ψάξει πριν κανένα μήνα,που είχα κι εγώ αραιά και που αυτή τη μπλε οθόνη.Αφού λες ότι το memtest σου έβγαλε προβλήματα στις μνήμες,πολύ πιθανόν να φταίει αυτό σε σενα.
nzeppos Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μια περίοδο το είχα πάθει κι εγώ αυτό. Είχα τρέξει το memtest αλλά δεν έβγαζε πρόβλημα. Τελικά λύθηκε μονομιάς ότι άλλαξα θέση στις μνήμες (απλώς τις τράμπαρα).
GiOrGoSk21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μια περίοδο το είχα πάθει κι εγώ αυτό. Είχα τρέξει το memtest αλλά δεν έβγαζε πρόβλημα. Τελικά λύθηκε μονομιάς ότι άλλαξα θέση στις μνήμες (απλώς τις τράμπαρα). Καλή φάση κι εγώ το ίδιο είχα κάνει και λύθηκε το πρόβλημα. edit: πωω καλά παίρνω πίσω όλο το post #8,sorry...Σε άλλο μήνυμα σφάλματος φταίνε συνήθως αυτά που είπα παραπάνω,όχι στο IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.Το είδα σε άλλο topic τώρα και το θυμήθηκα.Στο IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL μπορεί να παίζει και πρόβλημα με κάποιο software ή drivers.Βέβαια όπως είπα και πιο πάνω,αφού σου έβγαλε πρόβλημα η RAM,είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις.
Vatos_locos Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 δεν έγραψα "πάντα" αλλά το 99% των IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL οφείλετε σε hardware και το πιο πιθανό είναι οι μνήμες δοκίμασε το κάνε λίγο overclock στις μνήμες σου σε σημείο να μην μπορούν να παίξουν να δεις τι θα γράφει η Bsod που θα έρθει
parsifal Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Έχει δίκιο ο washcloud. Εδώ και η «επίσημη» εξήγηση...
washcloud Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Vatos_locos , να γράψω λίστα με περιπτώσεις BSOD που ΕΧΩ φάει, και διαπιστωμένα δεν έφταιγαν τα RAM modules ; (..από application conflict, μέχρι και....faulty PSU !) (...και ΝΑΙ, ήσουν ΑΠΟΛΥΤΟΣ στο post #11 ) parsifal, είμαστε στο τσακ ν' ανοίξουμε poll για το ποιός Al σου "πάει" καλύτερα... ...προσωπικά, εκείνος με τη "μπαντάνα" ήταν ο "αρχηγός"...Στην κυριολεξία, μια εικόνα - 10³ λέξεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.