Προς το περιεχόμενο

Συνθεση υπολογιστη απο πολλα e-shops

papiadyths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πόσα δίνω : > 1200 ευρώ(χωρίς οθόνη)

τι θέλω : pc για παιχνίδια κυρίως .

Ξεκίνησα ψάχνοντας κομμάτι κομμάτι σε διάφορα μαγαζιά . Καταλήγοντας έψαξα να βρώ πού μπορώ να βρώ το ίδιο προιόν,πιο φτηνά . Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο επεξεργαστής . Με δεδομένο πως ψάχνω τον φτηνότερο dual core AMD (amd 3800 x2) , οι διαφορές που συνάντησα ήταν τεράστιες μεταξύ των μαγαζιών . Κατέληξα στο my-shop όπου τον βρήκα στα 272 (με φπα 324).

Επόμενο κομμάτι η κάρτα γραφικών . Δεδομένου πως έψαχνα την φτηνότερη υλοποίηση της 7800 βρήκα την XFX 7800GT στα 273(με φπα 325) .

Αυτά είναι μάλλον τα κομμάτια που θα κρατήσω σταθερά . Σκληρό δίσκο μάλλον θα βρώ εύκολα κάποιον 200-250άρη καθώς και RAM και dvdroms .

Ερωτήματα :

1)MOTHERBOARD :Προκύπτει το μεγάλο ερώτημα με την μητρική όπου δεν έχω ιδέα πραγματικά. Εδώ τά μόνα στοιχεία που έχω είναι πως με ενδιαφέρει η υποστήριξη SLI για μελλοντική ενίσχυση στον τομέα γραφικών.

Υπολογίζω κάτι ακριβό και καλό καθώς αντιλαμβάνομαι την σημαντικότητα αυτού του εξαρτήματος.

2)CASE : Μία από τα ίδια ,ψάχνω κάτι απλό,λιτό και αποδοτικό,χωρίς έμφαση σε εμφάνιση και μέγεθος.Υπολογίζω περίπου 120 εδώ ως όριο.

3)ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : Πρόκειται να τροφοδοτεί έναν 200άρη περίπου σκληρό ,μελλοντικά 2 κάρτες 7800 και 2 dvd roms.Αρα μιλάμε για πάνω από 500 watt.Δε γνωρίζω όμως ποιές μάρκες είναι αξιόπιστες,τι είναι φτηνο και καλό κτλ.

Όποιος έχει να προτείνει κάτι λοιπόν για τροφοδοτικά , μητρικές και cases ας βοηθήσει . Για τα 3 αυτά κομμάτια δε σκοπεύω να τισγκουνευτώ .Αρκεί όμως να αξίζει να τα δώσω,να πάρω κάτι χρήσιμο δηλαδή . (παράδειγμα δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση στο case αλλά χρειάζομαι κάτι καλό ).

Επειδή είμαι σίγουρος πως όπως έψαξα εγώ για επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ,άντίστοιχα έχουν ψάξει κάποιοι τα 3 ερωτήματα που με βασανίζουν ευελπιστώ να λάβω απαντήσεις! Σας ευχαριστώ,

Φιλικά , Άλεξ.

Δημοσ.
Case > http://www.pc-store.gr/details.asp?cat=1&subcat=2&item=559

μήπως το case αυτό οδηγεί στην υπερθέρμανση ? το 2*8 fan δε μου ακούγεται καλό . Μήπως να πάρω 50 ευρώ αυτό το case και με άλλα 50 να πάρω υδρόψηξη?Δε λέει να το κάψουμε κιόλας ! :-|

Δημοσ.

auto to case pou tou les eksarxeia-man, de lew, to thelw k egw gia ena 2o pcaki pou sthnw twra, k kala, kalyptei ta "aplo, lito" alla apodotiko? :)

molis 2 8arides pairnei k tha nai k poli mikro logika. Ti apodosh na xei... :D

pare kana aerocool baydream k sy filaraki ( an sou th spane k esena ta koutia pou exoun portes brosta k to stacker sou fainetai ligo ypervoliko )

Δημοσ.

Παιδιά το έχω το tsunami.Eνα θα σας πώ.Μακρυάαααα.Δε λέω όμορφο αλλά απο temps είναι φόλα.Με τα καλώδια τακτοποιημένα και τους 12άρηδες σε χαμηλές στροφές έχω 34-35 c με ανεβαζμένες πέφτει στους 30 και με το παλιό μου κουτί ένα της πλάκας είχα 30 χωρίς ανεμιστήρες και τα καλώδια ατακτα αφου με το ζόρι χώρεσε το tagan

Δημοσ.

vasika o sli einai anousio.siga mhn vreis meta apo 1 xrono px pou tha exei vgei h souper ouaou nvidia 8800GTXTRE mia arxaia OLOIDIA 7800.ase pou h mellontikh ATI X2600 tha exei ligh parapano timh kai tha gamaei kai 2 7800.ara den paizei sli.

vasika gia to kouti pou les an den tha kaneis TRELO(otan leme TRELO enooume P A R A N O I K O ) overcklocking se cpu kai gpu den sou pathainei tipota kana meros.an tora se enoxlei o thorivos vale idropsiksi.tora gia megethos case proteino me xilia ena terastio kathos tah einai ola poli pio aneta kai psixra.

Δημοσ.

Βρέθηκε μητρική με τη βοήθεια ενός φίλου.

Η μητρική είναι η εξής¨:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522406

δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες διαφορές απο τις άλλες εκδόσεις της ASUS ,τουλάχιστον όχι σε κάτι που να μου φανεί χρήσιμο .κάθε πρόταση -αξιολόγηση δεκτή .

Δημοσ.

Με δεδομένο πως ψάχνω DUAL CORE 64 επεξεργαστη,και οτι θα παιζω κυριως παιχνιδια να προτιμήσω amd ή τον αντίστοιχο της intel ?

amd : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559924

intel : http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.558200

Οι διαφορές που βλέπω είναι :

στην συχνότητα

AMD :2,0

PENTIUM :3,0

CACHE (που δεν έχω ιδέα τι είναi)

AMD:Συνολική L1 Cache: 64KB + 64KB ανά πυρήνα

Συνολική L2 Cache: 512KB + 512KB

PENTIUM:L2 Cache: 2 x 1MB

Έχω ακούσει πως στα παιχνίδια υπερτερούν οι amd . εγω ως εντελώς άσχετος απο όσα είδα -στα links που έδωσα -είναι μάλλον υπεροχή της intel συγκρίνοντας τα 2 αυτά μοντέλα.

να σημειωθεί πως θα έχω κάρτα γραφικών 7800gt . κάπου διάβασα πως υπάρχει περίπτωση να μην είναι αρκετός ο 3800 της amd για τέτοια δυνατή κάρτα και πως θα πρέπει να έχεις πολύ ισχυρότερο ωστε να εκμεταλλευτείς την κάρτα. ξεφεύγει πολύ το θέμα ομως μετα χρηματικά νομίζω..το ερώτημα είναι αν αληθεύουν αυτοί οι ισχυρισμοί . (που δεν αποκλείεται να διάβασα εδω μέσα δε θυμάμαι δυστυχως)

Δημοσ.

η cache ειναι η κρυφη μνήμη...σημαντικότατη για τις επιδόσεις...

οι AMD έχουν δύο επίπεδα κρυφής μνήμης και έτσι ισοσταθμίζουν την διαφορά στην συχνότητα με τους intel...(η μηπως οχι πια?)

γενικα ειναι διαφορετική η αρχιτεκτονικη που χρησιμοποιουν οι δύο εταιρείες..(η μηπως οχι πια?)

..

ισως εχω μείνει πισω στις εξελίξεις..

..

..για το τι cpu να επιλέξεις δυστυχως δεν ειμα κατάλληλος να απαντήσω μιας και εδω και αρκετά χρόνια δεν έχω ακουμπήσει intel...

την περιπτωση να μην ειναι αρκετός ο 3800 ξέχνα την..

δλδ αν δεν ειναι αυτός αρκετός τι χρειάζεσαι...pc της NASA?

Δημοσ.

απλώς ως άσχετος,κρίνοντας μόνο με τη συχνότητα σκέφτηκα πως dual core μεν αλλα 2,0 ghz ! αυτή τη στιγμή το pc που έχω έχει 2,8!υποτίθεται αναβάθμιση θέλω να κάνω ! είναι το σημαντικότερο και ίσως τελευταίο κομμάτι που θα χρειαστώ βοήθεια καθως στα άλλα λιγο πολύ κατέληξα.

φυσικα σε περίπτωση αλλαγής της αρχικής μου γνώμης (μόλις ξεκίνησα το θέμα δηλαδή) για τον amd 3800,τότε πάω και για άλλη motherboard. .. επομένως είναι κρίσιμο να αποφασίσω μεταξύ των δύο τιτάνων intel kai amd. .

Δημοσ.

amd 100%.μην κοιτας την συχνότητα.αν εισουν τεχνικος και μπορουσες να δεις την αρχιτεκτονική του καθε επεξεργαστή θα καταλάβαινες.για παιχνιδια ο αντιστοιχος amd (3800+)εχει για την πλακα του και pentium 4.ghz.τωρα μην νομιζεις πως μξε dual core θα δεις καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...