Προς το περιεχόμενο

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ;

kpappous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

Πριν λιγο καιορ ειχα αγορασει ενα καινουριο σκληρο δισκο 200 GB WD απο το πλαισιο και ολα ηταν μια χαρα μεχρι που τον πηρα μαζι μου οταν εφυγα για διακοπες απο Πατρα απο οπου σπουδαζω.Οταν το εβαλα στο σπιτι μου στο laptop για να κανω τη δουλεια μου(εννοειται σε εκσωτερικη θηκη) δεν τον εβλεπαν τα windows.Ε λεω θα φταιει η θηκη.Και παω και αγοραζω καινουρια θηκη και τιποτα παλι.Τον βαζω σε εναν σταθερο υπολογιστη παλι τα ιδια.

Το θεμα εινια οτι το βλεπει το bios και το device manager αλλα δεν τον βλεπουν τα windows.!! Τελικα αφουδιαβασα καποια πραγματα στο forum ειδα για ενα προγραμμα το get data back for ntfs. Το οποιο δουλευει τελεια και κανει recover τα αρχεια μου-τα οποια μεσω του προγραμματος παιζουν κανονικα.!!!

Μηπως ξερει κανεις να μου τι εχει παθει ο δισκος μου? Και τι μπορει να γινει?

Εγω νομιζω πως πρεπει να εχει παθει κατι σαν "κλειδωμα".

Δημοσ.

koita mporei na sou dwsan kai metaxeirismeno HD gia new apo to plaisio! exei ginei ayto. anaksiopisto entelws! pane ton pisw kai pes oti ksafnika den douleuei. tha sou dwsoun kainourio 100%! to eixe pathei kai enas filos mou kai tou dwsan amesws sto xeri allon

Δημοσ.

κοιτα να δεις φιλε το εχω ξαναπαθει αυτο με το πλαισιο και με αλλο σκληρο.Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να μου παρουν τα δεδομενα που εχω μεσα που δεν ειναι λιγα = 100gb. Το θεμα ειναι οτι εχω εργασιες απο το Πανεπιστημιο,προγραμματα ταινιες τραγουδια και ολα αυτα τι θα γινουν? Απλα ρωταω μηπως υπαρχει τροπος ωστε να σβησω τα περιεχομενα του και να τους τον δωσω ετσι πισω ή να τα διαγραψουν μπροστα μου:???:

Thanks παντως...

Δημοσ.

Φίλε κοσμά δεν είναι αυτό το πρόβλημα του παιδιού και αρκετά έχουμε πει για το πλαίσιο.

Όσο για σένα kpappous μάλλον δεν έκανες τον δίσκο unmount και έχασες το filesystem. Κάνε ένα restore, μετά ένα format και μετά είσαι ok.

Δημοσ.

φιλε spirosta τον ειχα κανονικα μεσα στο κουτι του pc μου και μεχρι να φυγω δουλευε κανονικα.Απλα ολα εγινα ξαφνικα με το που πηγα να τον βαλω στην θηκη για να κανω την δουλεια μου. Παντοτε εκανα safe removing και ποτε δεν ειχα προβλημα στο να μην μου αποσυνδεεται η usb συνδεση...Το θεμα ειναι με τα δεδομενα τι γινεται?

Τι εννοεις restore? Να κανω recover?

Δημοσ.

Τι λειτουργικό είχες πρίν και τι είχες στο λάπτοπ που τον έβαλες μετά??Ελπίζω να ξέρεις για το bug των windows με δίσκους πάνω απο 136Gb.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα μεγέθους. Απλά κατά την μεταφορά μπορεί να τον χτύπησες κάπου και να "χτύπησε" ο δίσκος.

Κάνε format μέσα από το Disk Management ή αν δεν σου κάνει από κει, κάνε ένα checkdisk να διορθωθούν τυχόν bad sectors και μετά format.

Αν έχεις Partition Magic, κάνε από κει καλύτερα.

Φιλικά

P.S. Μαγικό το GetDataBack

Δημοσ.

Δεν γνωριζω για bug των windows.Παντως πιο στα8ερα και πιο σιγουρα δεν θα μπορουσε να μεταφερθει πιστευω.Τον ειχα μεσα σε συρταρακι για σταθερο pc με προστατευτικα ωστε να μην χτυπηθει.Δεν υπαρχει περιπτωση να εχει χτυπηθει.Το θεμα δεν ειναι για το πως θα παρω τα δεδομενα τα οποια το getdataback τα ανακτα ανετα+τα παιζει ολα κανονικα π.χ. mp3,videos..κ.λ.π. Το θεμα ειναι αν μπορει να γινει κανει ωστε να αποφυγω το format. Και στο πλαισιο που θα τον παω να μην (λεω αν το κανουν,δεν ξερω μπορει και να το κανουν) κρατησουν καποια απο τα δεδομενα που θα εχει ο σκληρος.

Τελος παντων θα δω τι θα γινει.

Σας ευχαριστω ολους.

Δημοσ.

προς το παρον δεν εχω αλλου τοσο πολυ χωρο!Εχω εναν 80 μισογεματο.Αν ομως τα μεταφερω και κανω φορματ τοτε θα δουλευει Normal ο σκληρος?

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή το περάσαμε πολύ στον αέρα και φτάσαμε κατευθείαν στο format για τσέκαρε και αυτό που ανέφερα πιο πάνω...

Για να μπορέσουν τα windows να "δούν" σκληρό μεγαλύτερο από 137Gb θα πρέπει καταρχήν το bios σου να υποστηρίζει 48-bit Logical Block Addressing πράγμα στο οποίο δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα σε ένα σχετικά νέο pc..Επίσης αν πχ χρησιμοποιείς XP θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον το SP1 για να μπορεί να δει το σκληρό το σύστημα, αλλιώς εμφανίζονται τα προβλήματα που ανέφερες..Πολλές φορές επίσης σε μηχανήματα χωρίς SP1 ο σκληρός μπορεί να εμφανίζεται κανονικά στο control panel, αλλά να μην τον βλέπεις πουθενά αλλού και να μη μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις καν.Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα άλλα λειτουργικά..πχ στα 2000 νομίζω χρειάζεται το ελάχιστο SP2(χωρίς να παίρνω και όρκο..).

Οπότε αν ο αρχικός σου υπολογιστής είχε ας πούμε XP με SP1 ή 2 και οι άλλοι που δεν τον έβλεπαν είχαν ας πούμε win 2000 χωρίς SP, λογικό είναι να μην τον βλέπουν καν.

Κοίτα κι εδώ και γενικά με ένα search στο γούγλη και στο site microsoft κάτι θα βρείς

Δημοσ.

file kryptonite exw ena palio mhxanhma intel celeron sta 466mhz kai tou exw ta xp panw kai pistepse me sp1&2 kai douleuei mia xara.Mia xara ton evlepan ta windows kai ola htan mia xara mexri pou ton metefera....Telos pantwn 8a perimenw apanthsh tou pkaisiou kai 8a doume...To 8ema einia oti to format einai h pio eukolh lush gia olous.Me ta dedomena ti ginetai...

Ola ta pc pou dokimasa na ton de einai kainouria.Anyway thanks...

katio allo ftaiei...

Δημοσ.

Μα αυτό σου είπα κι εγώ..Το παλιό μηχάνημα που λές, είχε SP2 οπότε λογικό είναι να τον βλέπει..Το αν είναι καινούρια ή παλιά τα pc δεν έχει να κάνει..Το λειτουργικό είναι που μας ενδιαφέρει..Τα καινούρια pc στα οποία τον δοκίμασες μετά και δεν έπαιζε είχαν SP1 τουλάχιστον?Αν είχαν τότε μπορείς να ξεχάσεις όλα αυτά που γράφω τόση ώρα γιατί οφείλεται αλλού το πρόβλημά σου.Αν όμως είχαν απλά XP ή 2000 χωρίς κανένα SP τότε μάλλον θα ήταν καλό να κοιτάξεις και αυτό που γράφω.

Δημοσ.

οχι φιλε εχουν κανονικα sp2 οπως εχει και το δικο μου και εχουν και αυτα windows xp οπως και εγω.Ευχαριστω παντως.Μαλλον θα του κανω ενα φορματ κα να παει να....

Thanks..Παντως..

Δημοσ.

File afou ton blepei to Bios mpes sta Windows kai kane deksi klik sto my computer pata manage->disk management logika tha deis ekei ton disko sou ta 200G diladi pata deksi klik sto disko ekei mesa kai des ti thes apo ta properties na kaneis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...