spock Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Παίδες, μια βοήθεια... μπορεί κανείς να μου πει σε τι διαφέρουν τα DIMMs που χρησιμοποιούν οι G5 από τα DIMMs που χρησιμοποιούμε στα PCs; Τελικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω DIMMs από ένα G5 στο PC μου (ή το αντίστροφο) ή η Apple έχει κάνει το socket των μνημών της διαφορετικό από αυτό των PCs; Ψάχνοντας στα sites εταιριών μνήμης βλέπω πως έχουν τις μνήμες για Macintosh ξεχωριστά από των PC. Παρ'όλα αυτά, στα specifications δε βλέπω διαφορά, πχ. DDR400, PC3200, unbuffered, CL3, non-ECC, 2.6V, 184-pin DIMM. Είναι τα ίδια τελικά, ή όχι;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Σε site και fora της αλλοδαπής έχω διαπιστώσει ότι οι 'μεγάλες' μάρκες (Kingston για παράδειγμα) λειτουργούν εξίσου καλά σε PC και σε Mac. Αρκεί να προσέξεις, γιατί η Apple μερικές φορές αλλάζει τα specifications στα νέα μοντέλα. Για παράδειγμα το αρχικό iMac G5 'φορούσε' μνήμες DDR, το νέο iMac G5 'φοράει' DDR2.
spock Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Έχω προσέξει την αλλαγή σε DDR2. Δε με απασχολεί αυτό. Λίγα χρόνια πριν, η Apple δε θα δίσταζε να βάλει πχ. ένα notch παραπάνω στα DIMMs της και να τα κάνει ασύμβατα. Τώρα, απλά πιστεύω πως, λόγω του ότι τα G5 δουλεύουν με dual-channel RAM, τα DIMMs πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές ώστε να δουλεύουν μαζί. Θα ήθελα όμως να το επιβεβαιώσω, αν γνωρίζει κανείς...
georgeadams Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Τώρα, απλά πιστεύω πως, λόγω του ότι τα G5 δουλεύουν με dual-channel RAM, τα DIMMs πρέπει να πληρούν κάποιες προδιαγραφές ώστε να δουλεύουν μαζί. Πρέπει να είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους.
Heretic Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Kai ta prohgoumena DDR kai ta twrina DDR2 einai omoia metaxy tous.
Narayan Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Σε ένα G4 που είχε περάσει από τα χέρια μου είχα βάλει ένα Samsung 512MB TCCC από PC και δούλεψε κανονικότατα... δοκίμασα και το 512ΜΒ που είχε ήδη μέσα (Samsung 512MB TCCD) στο PC μου και ήταν απολύτως συμβατό.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Πρέπει να είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους. Παρεπιπτόντως, τι εννοείς "ακριβώς ίδια μεταξύ τους"; :? Για παράδειγμα: σύμφωνα με την Apple, το iMac G5 έχει ενσωματωμένα στη μητρική 512ΜΒ DDR2 SDRAM PC4200 στα 533ΜHz (240-pin). Αν πάρω αυτό και το προσθέσω, είναι ακριβώς ίδιο; Δεν είναι; Αν δεν είναι, γιατί δεν είναι; Αν δεν είναι αυτό που είναι, ποιό θα ήθελε να είναι;
georgeadams Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Για να είσαι 100% σίγουρος πως 2 dimms θα δουλέψουν σωστά σε dual channel configuration θα πρέπει να είναι ίδια μεταξύ τους: ίδιο μέγεθος, ίδια ταχύτητα, ίδια timmings, ίδιο αριθμό τσιπ πάνω στην πλακέτα του dimm. Το σημαντικότερο είναι να έχουν ίδιο μέγεθος, αλλά για να είσαι 100% βέβαιος πως θα έχεις τη βέλτιστη απόδοση καλό είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα κοινά χαρακτριστικά. Αν κατάλαβα καλά, διαβάζοντας τα specs του, ο iMac που αναφέρεις ΔΕΝ δουλεύει τη μνήμη σε dual channel mode. Συνεπώς, οι 2 προηγούμενες παράγραφοι δεν έχουν εφαρμογή: βάλε του ότι να 'ναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.