Προς το περιεχόμενο

ΚΑΝΕΝΑ pc speaker δεν κάνει για μουσική....

mellodos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

"να υπενθυμίσω το Blue από Eiffel 65."

Αυτή είναι η κομματάρα με το ανθρωπάκι που έκανε μπι μπι μπι ή ντι, ντι, ντι, λα λα λα;

βίπερ νόρα, ευχαριστώ για το λινκ, φαίνεται πολύ αξιόλογο φόρουμ και δυστυχώς δε το χα εντοπίσει μέχρι τώρα, ασχολείσε με μουσική επαγγελματικά;

Δημοσ.
"να υπενθυμίσω το Blue από Eiffel 65."

Αυτή είναι η κομματάρα με το ανθρωπάκι που έκανε μπι μπι μπι ή ντι' date=' ντι, ντι, λα λα λα;[/quote']

Αν λες το.. I'm blue, da ba dee da ba dee... τότε ναι.

Αλλά προσωπικά δεν την έχω και για κομματάρα :D

Δημοσ.
βίπερ νόρα, ευχαριστώ για το λινκ, φαίνεται πολύ αξιόλογο φόρουμ και δυστυχώς δε το χα εντοπίσει μέχρι τώρα, ασχολείσε με μουσική επαγγελματικά;

Να 'σαι καλά!

Όχι δεν ασχολούμαι επαγγελματικά, αλλά θέλω να είμαι ενημερωμένος σε ζητήματα που άπτονται των μουσικών μου ενδιαφερόντων. Από την πρώτη στιγμή (πριν από 8-9 χρόνια δηλαδή) προσπάθησα να βρω ποιο είναι το προτιμότερο format για τη "συμπίεση" των original cd που διέθετα και τα κατάλληλα settings, ώστε να κρατήσω ένα καλό back-up. Δε με ενδιέφεραν οι μη απωλεστικοί αλγόριθμοι, οπότε το mp3 έμοιαζε μονόδρομος...ποιος όμως? FHG? Xing? Blade? Lame? Άλλο? Είχα βαρεθεί μάλιστα να διαβάζω από τα διάφορα αρπακολατζίδικα άρθρα των ελληνικών περιοδικών πόσο καλός και γρήγορος encoder είναι ο Xing και πόσο αξιόπιστο το Audiograbber.

Με τον καιρό και τη συνδρομή του Dibrom, ο οποίος έκανε εξαιρετικό tweaking στο Lame, πρότεινε τα γνωστά έκτοτε presets του (που κράτησαν ως τις μέρες μας) για να βοηθηθούν κι οι newbies και δημιούργησε το Hydrogenaudio, που πιθανότατα εδώ και χρόνια είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις ως forum στο συγκεκριμένο πεδίο, έβγαλα άκρη με όλα αυτά και απέκτησα ένα μίνιμουμ γνώσεων. Διά μέσω του Hydrogenaudio έχουν γίνει πλειάδα από blind listening test, ώστε να προκύπτουν κάθε φορά αντικειμενικότατα αποτελέσματα...με βάση αυτά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αναδιαμορφώσει τους στόχους τους κι αρκετοί developers ποικίλων format (ogg, musepack, lame, aac κα), που συχνά πυκνά το επισκέπτονται γνωμοδοτώντας. Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφεται το post, διεξάγεται multiformat test στα 128Kbps που λήγει στις 13/01...τουτέστιν προλαβαίνετε να συμμετάσχετε αν το επιθυμείτε (υπάρχουν σαφείς οδηγίες, ώστε να μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος). Οι διαγωνιζόμενοι:

• Nero AAC 3.1.0.2
  • iTunes AAC 6.0.1.3
  • LAME 3.97 Beta 2
  • Ogg Vorbis AoTuV 4.51 Beta
  • WMA Professional 9.1
  • Shine 0.1.4 (Low Anchor)

Τέλος έχουν δημιουργήσει και Wiki, πέρα από ένα εξαιρετικότατο και κατατοπιστικό FAQ.

@billpeppas

Σωστός! :mrgreen:

Μάλιστα ως και petition thread έχει ανοίξει προς τη Warner να διορθώσει το mastering των cd των RHCP. :-D

Τελικά βρήκαμε τον φταίχτη!

Δημοσ.
(a dn exw to californiction alla to greatest hits .. elpizw na min exei diafora apo to allo .. )

Μια απάντηση τελικά μπορείς να πάρεις κι εδώ, ώστε να μην υπάρχει ανάλογη απορία στο μέλλον.

Δημοσ.

blueviper, ευχαριστώ. Το κοιτάω το site τώρα. Προφανώς format όπως το windows media lossless ή το apple lossless, παράλληλα με την αύξηση των αποθηκευτικών δυνατοτήτων, ενός υπολογιστή, είναι πλεον η ενδεδειγμένη αποθήκευση εν ήδη backup για τις συλλογές μας, εγώ εκεί τα αποθηκεύω πλεον, το μόνο που με απασχολεί είναι η έλλειψη πληρότητας στα tags αυτών των φορμάτ.

Δημοσ.

Τσέκαρε αυτό το comparison test. Νομίζω πως θα το βρεις χρήσιμο, όπως φυσικά και τη σχετική του συζήτηση. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα lossless encoders, αλλά πολλοί έχουν σε εκτίμηση το Flac, το Monkey's Audio και κυρίως πλέον το WavPack.

Δημοσ.

Διάβασα για το wavpack, ακούγεται εξεραιτικό, πάντως εγώ κατέληξα να κάνω τη δουλειά μου είτε με της apple είτε με της ms τα lossless για λόγους συμβατότητας και μόνο, τέρμα τα lossy για μένα, οι αποθηκευτικοί χώροι έχουν αυξηθεί αρκετά ώστε να μη ξανασχοληθώ.

Δημοσ.

Eνταξει οκ τα lossless, αλλά σε μία συλλογη πόσα original album να έχεις?500? αντε 600, εκτός αν είσαι συλλέκτης ή τρελά πλούσιος, στην οποία περίπτωση μπορείς να με υιοθετήσεις :D

Αλλά ολα τα υπόλοιπα που κατεβάζουμε είναι 128 αντε 192kbps MP3.

Αν τα βάλεις αυτα να παίξουν σε ενα playlist, είναι τελιωμένη υποθεση. Θα ακούγονται οτι να ναι..

Παντως σίγουρα για backup ειναι καλύτερη λύση, απλά δεν είναι ιδιαίτερα πρακτική.

Δημοσ.

vasika krinw oti to o ixos einai polu katw ... me normalization sta tragoudia logika xanw poiotita e ?? 3ereis kaneis kapoio prog pou na kanei automata checkup ola mou ta mp3 kai nat a paei sto idio level ??

Δημοσ.

Egw tha pw oti to sugkekrimeno cd einai grammeno se upsilh entash...sto peitrapezio cd recorder pou exw i stathmi varaei sunexws kokkina...

Einai grammeno peripou sta 100db isws kai ligo parapanw :|

H paramorfwsh loipon einai fysiologikh aporia afths ths eggrafis(pou proerxetai kai apo diskografiki etairia).Kane ena test ama paizeis mesw winamp kai katevase to pre-amp katw apo thn mesh kai parathrise an sunexizetai se toso megalo vathmo i paramorfwsh.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...