kirimis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Η ηχογράφηση μια χαρά είναι. Τα ηχεία για pc είναι χάλια. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα ηχειάκι 4" (στην καλύτερη περίπτωση) και 3-4 των 2" που τα τροφοδοτούν ενισχυτάκια των 10Wrms να αναπαράγουν μουσική σωστά... Η λύση των ενεργών near field μονιτορς είναι καλή. Εγώ έχω στον νου μου αυτά http://www.behringer.com/MS40/index.cfm?lang=ENG με τιμή 176? ή τα μικρότερα αδερφάκια τους http://www.behringer.com/MS20/index.cfm?lang=ENG με μόνο 129?. Τώρα αν κάποιος θέλει κάτι καλύτερο υπάρχουν και αυτά http://www.behringer.com/B2030A/index.cfm?lang=ENG με 376?... Και τα ψωνιζουμε απο που? Επισης, δεν ξερω... λιγα τα ειδα σε ισχυ... δεν μου πολυγεμισαν το ματι, βεβαια μπορει να κανω λαθος μιας και δεν εχω ιδιαιτερο knowledge πανω στο ζητημα. Παντως, καλο ειναι να συνοδευονται και απο ενα wooferακι για να μην τα βρισκουν σκουρα και να γεμιζει ο ηχος καλυτερα.
spirosta Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Το κομμάτι και σε στερεοφωνικό να το βάλεις τα ίδια περίπου θα κάνει. Είναι θέμα κακής ηχογράφησης ή κακής μετατροπής σε mp3 με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά το "διαμοίρασμα" των επιμέρους συχνοτήτων. Αν το κάνει και σε άλλα κομμάτια τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα αλλά αν είναι μόνο 2-5-10 ή και 20 μόνο συγκεκριμένα κομμάτια που το κάνει τότε δεν είναι πρόβλημα ηχείων. Το καλοκαίρι νόμιζα ότι μου χάλασε το mp3 player επειδή σε κάποια κομμάτια άκουγα ένα τσακ τσακ. Μόλις γύρισα σπίτι ανακάλυψα πως έφταιγαν τα κομμάτια και όχι το mp3 player. Και προς θεού, τα ηχεία που αναφέρεται δεν είναι μόνο για pc αλλά αποτελούν και εξαιρετικές λύσεις για μικρού χώρου home cinema. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα αλλά να έχουμε και κάποια όρια.
blueviper Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Το φαινόμενο εμφανίζεται και με τα δικά μου Logitech x530...το επιβεβαίωσα μόλις. Χρατς χρουτς...όχι πολύ έντονα, αλλά υφίστανται. Σε αυτήν την περίπτωση εγκαταλείπω τους RHCP και βάζω Radiohead. @wizzy Δε νομίζω πως με το mp3 μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Το πιθανότερο είναι πως έχει κόψει συχνότητες πάνω από τα 17-18kHz κι ίσως εκεί βρίσκεται και το πρόβλημα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Μήπως τα έχετε ξεπατώσει στα μπαμ μπουμ των games,και τα μεγαφωνάκια πλέον τρίζουν?
wizzy Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 @blueviper: καμία διαφωνία, εννοείται ότι το mp3 δεν είναι κατάλληλο για εξαγωγή συμπερασμάτων, αλλά το συγκεκριμένο θέμα με το συγκεκριμένο mp3 άρα στην παρούσα περίπτωση αποτελεί μέτρο σύγκρισης! Όπως και να 'χει, πιστεύω ότι το όλο θέμα οφείλεται στην έλλειψη woofer/subwoofer από τους δορυφόρους ή/και στο μέγεθος των ηχείων.
KenZone Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 paidia min to pedeuetai to tragoudi auto .... exw kai to cd kai katevasmeno mp3 320ari ... to cd kanei auto to xrats xrats .. to mp3 oxi ... ara kataligw sto oti einai to kommati tou cdiou pou kanei auta ta "parasita" i oti allo einai ... to paratirisa kai se ena allo kommati apo to idio cd alla dn 8umamai poio .. (a dn exw to californiction alla to greatest hits .. elpizw na min exei diafora apo to allo .. )
sboo Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Και τα ψωνιζουμε απο που? Αντιπρόσωπος της Behringer για την Ελλάδα είναι ο: STOLLAS S.A. Music-Sound-Light 2610435400 και 2610435440 Επισης, δεν ξερω... λιγα τα ειδα σε ισχυ... δεν μου πολυγεμισαν το ματι, βεβαια μπορει να κανω λαθος μιας και δεν εχω ιδιαιτερο knowledge πανω στο ζητημα. Το θέμα είναι τι μετράς... Π.χ. Βλέπεις ένα pc speaker κατηγορίας φτερού και λέει επάνω με τεράστια γράμματα 100WATT. Αν το καλοκοιτάξεις όμως από κάτω λέει ότι τα Watt είναι PMPO. Αν μετράμε PMPO Watt τότε οι τιμές που θα πάρουμε είνμαι πολλαπλάσιες από τα Watt rms. Το σωστό όμως από ηλεκτρονικής άποψης είναι να μετράμε σε rms. Άρα αυτός που γράφει τα PMPO μάλλον προσπαθεί να μας κοροϊδέψει. Και κάτι ακόμα. Αν η μέτρηση είναι σε rms θα πρέπει να προσέξουμε αν αυτή η ισχύς είναι στιγμιαία ή μέση. Γιατί στιγμιαία ένας ενισχυτής ίσως δώσει μεγάλη ισχύ (σχεδόν διπλασια απ' ότι δίνει σε μέση τιμή), όμως δεν μπορεί να δίνει αυτή την ισχύ για μεγάλο διάστημα. Οπότε αν κάποιος αναφέρει στιγμιαία ισχύ (ή maximum όπως συμηθίζουν να την "καμουφλάρουν") τότε κάποιοι παίζουν με τον πόνο μας (και τα λεφτά μας)... Στα συγκεκριμένα ηχεία μιλάμε για πραγματικά watt(rms) και μέσες τιμές και όχι στιγμιαίες... Παντως, καλο ειναι να συνοδευονται και απο ενα wooferακι για να μην τα βρισκουν σκουρα και να γεμιζει ο ηχος καλυτερα. Τα συγκεκριμενα έχουν πολύ μεγαλύτερο woofer από τα περισσότερα pc speakers. Οπότε δεν υπάρχει θέμα αδυναμίας... (Φυσικά δεν θα παίξουν όπως τα Β&W ή τα TANNOY ή τα Klipsch που έχουμε στο σαλόνι μας αλλά την δουλειά τους θα την κάνουν και με το παραπανω)
Giannnni Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 apo periergia katevasa kai egw to californication se mp3 192kbps, se megalh entash kai den eixe apolitws kamia paramorfosh to kommati se onboard realtek karta hxou kai ta creative T6060 5.1 . Plhroforiaka.
Shinta Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 paidia min to pedeuetai to tragoudi auto .... exw kai to cd kai katevasmeno mp3 320ari ... to cd kanei auto to xrats xrats .. to mp3 oxi ... ara kataligw sto oti einai to kommati tou cdiou pou kanei auta ta "parasita" i oti allo einai ... to paratirisa kai se ena allo kommati apo to idio cd alla dn 8umamai poio .. (a dn exw to californiction alla to greatest hits .. elpizw na min exei diafora apo to allo .. ) Enoite oti to mp3 tha paizei kai se akoustika xoris na xaneis tpta. To thema einai oti apo to cd kai logo tou oti den exoune kopei sixnotites ano ton 44k otan staloun sta speakers kai den mboresoun na ta apodosoun akougete paramorfosi.Nomizo oti to thema kai to provlima einai ta "crossover"??? Exo poli kairo na asxolitho me mousiki texnologia.Tespa auta pou kanoun diaxorismo ton sixnotiton kai tis stelnoun sto katalilo ixio.Giauto mboukonoun kai oi doriforoi apo ta bassa eno tha eprepe na einai o fortos ton low mono sto woofer.Episeis enopsi elipseon tweeter to midrange prepei na vgalei kai tis high, ekei imo arxizoun oi paramorfoseis kai ta parelkomena.Anyways protimo tin aplousteri lisi tou PC->HiFi.I oikonomikoteri olwn.
blueviper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουμε στον κόπο να βάζουμε στο παιχνίδι τον παράγοντα mp3...ο αρχικός χρήστης μίλησε για cd και μόνο και μάλιστα το Californication συγκεκριμένα...και το λέω αυτό γιατί οποιοδήποτε άλλο cd που το περιλαμβάνει μπορεί και να έχει υποστεί άλλο remastering. Το mp3 είτε στα 128Kbps, είτε sta 320Kbps (κι ανάλογα τον encoder και τα settings/presets που χρησιμοποιήθηκαν) κόβει συχνά τις συχνότητες πάνω από τα 16kHz (άντε στα >19kHz αν μιλάμε για Lame και presets) και δεν αποκλείεται να υπάρχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή κάποιων συχνοτήτων από τα ηχεία. Προσωπικά δοκίμασα το Californication (το cd πάντα) σε ένα micro Sony CMT-CP1 και άκουσα κι εκεί τα προβλήματα που αναφέρει ο αρχικός φίλος...αν μάλιστα δεν υπήρχε η δική του διαπίστωση της καλής αναπαραγωγής του cd στα ηχοσυστήματα που δοκίμασε, τότε θα έβγαζα το συμπέρασμα πως έχουμε να κάνουμε με ένα κακό mastering του cd.
getty Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Μα καλά, βάζεται μουσική με παραμόρφωση και μετά διαμαρτύρεστε ότι ακούτε παραμόρφωση! Μήπως να χρησιμοποιήσετε κάτι πιο καθαρό-με ζωντανά όργανα-μη ηλεκτρονικά χωρίς παραμόρφωσεις αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για να αξιολογήσετε τα ηχεία σας? (που δε θα ακούσετε και τίποτα το τρομερό από ηχεία pc αλλά λέμε τώρα μην τα βγάζουμε και άχρηστα εκεί που δεν πρέπει).
_BASSstarlet_ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Hθικό δίδαγμα: Σταματήστε να αγοράζετε cd. Γιατί δεν κάνεις κάτι απλό?Rip το συγκεκριμένο τραγούδι σε χαμηλό και υψηλό bitrate, και άκουσέ το πάλι,κάνει τα ίδια? Μου ακούγονται πολύ περίεργα όλα αυτά,και άλλη μια σκέψη που κάνω είναι,μήπως τονίζονται από τα ηχειάκια, κάποιες ήδη τονισμένες συχνότητες του τραγουδιού και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.
billpeppas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Προς θεού, δεν νομίζω κανείς να σκέφτηκε ότι με το Californication θα κάνεις σοβαρή αξιολόγηση ηχείων. Όσο για κάποιους που λένε ότι αποκλείεται στο mastering να γίνει ****, να υπενθυμίσω το Blue από Eiffel 65.
blueviper Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει πολλά πάνω στο ζήτημα των ψυχοακουστικών μοντέλων και των διάφορων απωλεστικών και μη format (κι όχι μόνο), ας καταφύγει στο Hydrogenaudio...αν θυμάμαι και καλά υπήρχε thread σχετικά με cd που είχαν υποστεί κάκιστο mastering.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.