Προς το περιεχόμενο

ΚΑΝΕΝΑ pc speaker δεν κάνει για μουσική....

mellodos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστηχώς αυτό έιναι το συμπέρασμα μου μετά την σημερινή τραυματική εμπειρία μου...Βάζω να ακούσω απο το αυθεντικό cd των Red Hot Chilli Peppers το κομμάτi "Californication".To σύστημα μου είναι τα Creative Gigas s750 και μια audigy2 zs και μέχρι τώρα ήμουν περήφανος γι αυτό:cry: .Μετά το 1:00 λεπτό του κομματιού στο ρεφρέν,όπου χώνονται πολλά μεσαία-ψηλά (peppers είναι αυτοί) ακούω background παραμόρφωση(χρχρχρ) απο τους δορυφόρους!!!H audigy σκέφτηκα θα φταίει με την γνωστή της παραμόρφωση στα έντονα και σύνθετα πρίμα.Παίρνω λοιπόν ένα εξωτερικό cd player και το συνδέω απ' ευθείας στα ηχεία.Τζίφος!!!Τα ηχεία απλά αδυνατούν να αναπαράγουν σωστά το κομμάτι, και παραμορφώνουν ακόμα και σε πολύ χαμηλές εντάσεις!!!Συνδέω το cd-player σε ένα παλιό στερεφωνικό συγκρότημα pionneer με pioneer ηχεία και το κομμάτι πάιζει καθαρότατα,άψογα πρίμα και κιθάρες.Διαολίζομαι,βουτάω το cd και τραβιέμαι σε έναν φίλο που έχει τα πολύ ποιοτικά altec lansing 6021 για το pc στο δωμάτιο και τα z5500 σε άλλο pc HDTV στο σαλόνι.ΚΑΝΕΝΑ απο τα δύο σετ δεν αναπαρήγαγε σωστά το κομμάτι παράγωντας έντονο τρίξιμο στα μεσαία-ψιλά.Το βάλαμε σε ένα φορητό stereο panasonic 2x120 και το κομμάτι έπαιξε αψεγάδιαστα!!Την αγορά πλέον 2 αυτοενισχυόμενων monitor fields για audio listening την έχω δεδομένη.Τα δορυφοράκια πλάκα έχουν για παιχνίδια ,ταινίες και ντουπ-σι ντουπ-σι αλλά μέχρι εκεί.....Ακούστε το "californication" των chilli peppers απο cd ή με καλό bitrate και πείτε απόψεις.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Mε κάποιο καλό μοντέλο της Creative (Gigaworks etc) δοκίμασες να ακούσεις?Επίσης με στέρεο (2.1) ρύθμιση πώς απέδιδαν?

Το ενδεχόμενο η κάρτα ήχου να μην αποδίδει όσο καλά ένα στερεωφονικό είναι λογικό κατά την γνώμη μου...

Δημοσ.
Mε κάποιο καλό μοντέλο της Creative (Gigaworks etc) δοκίμασες να ακούσεις?Επίσης με στέρεο (2.1) ρύθμιση πώς απέδιδαν?

Το ενδεχόμενο η κάρτα ήχου να μην αποδίδει όσο καλά ένα στερεωφονικό είναι λογικό κατά την γνώμη μου...

S750=Gigaworks 7.1.Τα πάντα έγιναν test σε stereo mode.Εδώ πλέον δεν μιλάμε για έναν απλό συμβιβασμό.....Η συγκεκριμένη παραγωγή ακούγονταν χάλια παντού.Δεν μπορώ απλά να ξέρω ότι κάποιες παραγωγές θα τις ακούω τόσο χάλια ανεξαρτήτως αν σε κάποιες άλλες παίζουν πάρα πολύ καλά.....

Δημοσ.

Ωπ...Σόρυ, τώρα το παρατήρησα (για τα Gigaworks).

Πάντως αυτό που λές πως δεν το ανέχεσαι.Δεν ξέρω για τί ποσοστά χάλια ποιότητας μιλάμε για να σου πώ την γνώμη μου.Θα ακούσω και θα σου πώ!

Δημοσ.

Η απουσία woofer απο τους δορυφόρους είναι καθοριστική.Ζορίζονται πολύ στα χαμηλομεσαία και παραμορφώνουν.

Δημοσ.

Εγώ έχω μια ερώτηση: Για ποιό λόγο το californication συγκεκριμένα αποτελεί το τέστ για να δεις την ποιότητα των ηχείων;

Εννοώ οτι το διαλέξαμε διότι ξέρουμε οτι αυτό απο μόνο του είναι σίγουρα τέλειο, ή απλά πήραμε ένα τυχαίο τραγούδι και έτυχε να είναι αυτό;

Δημοσ.

Κάτι μου λέει πως είσαι μέσα σε αυτούς των οποίων τα GigaWorks 7.1 S750 THX που:

είτε

1) Παραμορφώνουν οι δορυφόροι όταν ανεβάζεις το volume στα 5 λαμπάκια

2) Που έχουν πρόβλημα τα Rear [ όχι side ] outputs, και οι δορυφόροι αυτοί στις υψηλές εντάσεις και σε συνδυασμό με άνω του 3 leds subwoofer volume χιονίζουν ( lol ) [ εννοώ κάνουν τον κλασικό ήχο που ακούς π.χ. όταν βάλεις την τηλεόρασή σου σε συχνότητα που δεν έχει σήμα :) ]

Δημοσ.

To paratirisa kai ego auto pou les. Kai malista paratireitai arketa eukola. Exo kati Logitech x-530. periergo pados.. giati se kanena allo tragoudi den mou to kanei auto to xrats xrats. mipos einai tou komatiou? kai otan to sunedeses sto stereofoniko sou den to ekanes giati itan moufa? :P lol! j/k!

Δημοσ.

Oso yparxei h Logitech kai h AltecLancing 3exaste ta hxeia ths creative.

Milw panta gia ta akriva toys montela.Me osa akouw kai vlepw,arxizw na pistevw

pws h creative poulaei kyriws to onoma sta hxeia ths.

Mou kanei entypwsh ayto poy les sto prwto post gia ta 6021.

Na agoraseis hxeia monitor gia audio listening mou fainetai akraio.

An to kaneis ayto tote 8a prepei na exeis kai mia kalh karta audio,

dhl oxi creative.

Δημοσ.
Εγώ έχω μια ερώτηση: Για ποιό λόγο το californication συγκεκριμένα αποτελεί το τέστ για να δεις την ποιότητα των ηχείων;

Εννοώ οτι το διαλέξαμε διότι ξέρουμε οτι αυτό απο μόνο του είναι σίγουρα τέλειο' date=' ή απλά πήραμε ένα τυχαίο τραγούδι και έτυχε να είναι αυτό;[/quote']

Φυσικά και δεν αποτελεί bench.Τονίζει όμως την ανεπάρκεια των δορυφόρων στην μίξη κάποιων συχνοτήτων.

Κάτι μου λέει πως είσαι μέσα σε αυτούς των οποίων τα GigaWorks 7.1 S750 THX που:

είτε

1) Παραμορφώνουν οι δορυφόροι όταν ανεβάζεις το volume στα 5 λαμπάκια

2) Που έχουν πρόβλημα τα Rear [ όχι side ] outputs' date=' και οι δορυφόροι αυτοί στις υψηλές εντάσεις και σε συνδυασμό με άνω του 3 leds subwoofer volume χιονίζουν ( lol ) [ εννοώ κάνουν τον κλασικό ήχο που ακούς π.χ. όταν βάλεις την τηλεόρασή σου σε συχνότητα που δεν έχει σήμα :) ]

Ήμουν σίγουρος πως κάποιος θα το έλεγε αυτό.Είναι όμως άτοπο με το θέμα διότι:

1) Ποτέ δεν είχαν πρόβλημα τα ηχεία μου σε υψηλές εντάσεις.Άλλωστε στο συγκεκριμένο κομμάτι το πρόβλημα ακούγεται καλύτερα σε χαμηλές εντάσεις.Είναι θέμα συχνότητας(έντονο masking) και όχι έντασης.

2)Το test έγινε se stereo mode.Τέσταρα και τα rear και τα side με τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα.

4)Δεν θα άνοιγα ποτέ τέτοιο thread αν δεν δοκίμαζα και άλλα ηχεία pc που θεωρούνται απο τα καλύτερα στο χώρο.Και το αποτέλεσμα δυστηχώς είναι το ίδιο.

To paratirisa kai ego auto pou les. Kai malista paratireitai arketa eukola. Exo kati Logitech x-530. periergo pados.. giati se kanena allo tragoudi den mou to kanei auto to xrats xrats. mipos einai tou komatiou? kai otan to sunedeses sto stereofoniko sou den to ekanes giati itan moufa? :P lol! j/k!

Το σκεφτήκαμε και εμείς αυτό!!!Παρηγοριά στον άρρωστο όμως διότι:

1)Τα στερεφωνικά που δοκιμάσαμε δεν ήταν καθόλου της πλάκας.Δεν μπορεί μεχρί τώρα 4 στερεωφωνικά που δοκίμασα να παίζουν καθαρά.

2)Δεν θα παίρναγε ποτέ κάτι τέτοιο απο post production ή απο mastering.

3)Γενικά όλο το άλμουμ δεν τραβάει σε pc speakers.

Δημοσ.
Oso yparxei h Logitech kai h AltecLancing 3exaste ta hxeia ths creative.

Στα 6021 όσο και στα z5500 το πρόβλημα ακουγόταν εντονότερα απο τα creative.Ειδικότερα τα creative δεν συγκρίνονται με κανένα.Γενικότερα όλα στο ίδιο καζάνι βράζουν.Αυτό όμως αποτελεί αποψη μου και δεν θέλω να ανοίξω speakers war.

Δημοσ.

Paidia ayti i paramorfosi pou lete prepei na yparxei sto kommati.Tin kanei kai se mena se forito discman kai akoustika senheiser.To fainomeno to paratiro akoma kai se poli xamiles entaseis. Prepei na einai apla kaki hxografisi...

Δημοσ.
Paidia ayti i paramorfosi pou lete prepei na yparxei sto kommati.Tin kanei kai se mena se forito discman kai akoustika senheiser.To fainomeno to paratiro akoma kai se poli xamiles entaseis.

Η ηχογράφηση μια χαρά είναι. Τα ηχεία για pc είναι χάλια. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα ηχειάκι 4" (στην καλύτερη περίπτωση) και 3-4 των 2" που τα τροφοδοτούν ενισχυτάκια των 10Wrms να αναπαράγουν μουσική σωστά...

Η λύση των ενεργών near field μονιτορς είναι καλή. Εγώ έχω στον νου μου αυτά

http://www.behringer.com/MS40/index.cfm?lang=ENG

με τιμή 176€ ή τα μικρότερα αδερφάκια τους

http://www.behringer.com/MS20/index.cfm?lang=ENG

με μόνο 129€.

Τώρα αν κάποιος θέλει κάτι καλύτερο υπάρχουν και αυτά

http://www.behringer.com/B2030A/index.cfm?lang=ENG

με 376€...

Δημοσ.

να σας απογοητεύσω λίγο; Με τα Logitech Χ-230 και onboard κάρτα ήχου, το τραγούδι (bitrate 256Kbps) παίζει μια χαρά, ούτε παραμορφώσεις ούτε τίποτα. Οπότε, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, φίλε melodios, μήπως το όλο θέμα έχει να κάνει με τις στάθμες των επιμέρους συχνοτήτων ; Αν έχει κάποιο equalizer η κάρτα ήχου σου, γιατί δεν δοκιμάζεις "παίξεις" εκεί μέχρι να βρεις τον κατάλληλο συνδυασμό/στάθμες για να κάνεις τη δουλειά σου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...