Προς το περιεχόμενο

Sistaseis gia htpc.

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

lol sorry malon den to prosexa ayto ixa estiasi tin prosoxi mou sto hdtv pou theli na ipostirizi....pandos i karta den tha kani perisotero thorivo apo ta anemistirakia pou tha vali malon.......pathitiki psixi se sinxroni karta grigori diskolo kai na min anevazi thermokrasia........

Δημοσ.

Τι είναι αυτά περί υποστήριξης hdtv που λέτε ρε παιδιά?

Το hdtv είναι ανάλυση της οθόνης (1280x720 ή 1920χ1080) και δε χρειάζεται ειδικό καλώδιο για να απεικονιστεί. Υποστηρίζεται δε από ΟΛΕΣ τις σύγχρονες κάρτες γραφικών (παλιότερα μέσω powerstrip, πλέον και από τους drivers, τόσο από ATI όσο και από NVIDIA).

Και E N N O E I T A I ότι το καλώδιο για τη σύνδεση με την TV Δ Ε Ν θα είναι αυτό που βγαίνει από την έξοδο tv-out της κάρτας (απλό s-video δηλαδή) και βγάζει διάφορες άλλες εξόδους. Η σύνδεση με το μέσο προβολής (TV ή προβολέα) επιβάλλεται να είναι DVI, δηλαδή ψηφιακή 100%.

Οσο για την ουτοπία της ύπαρξης ανεμιστήρα σε HTPC, η ουτοπία μάλλον είναι το "Προσιτό HTPC επιδόσεων με παθητική ψύξη". Κοινώς, σοβαρό HTPC με παθητική ψύξη υπάρχει αλλά είναι πανάκριβο, προσιτό HTPC με παθητική ψύξη υπάρχει αλλά είναι ψόφιο (=δεν κάνει για HDTV), ζόρικο και οικονομικό HTPC με παθητική ψύξη δεν υπάρχει. Γι' αυτό βάζουμε ενεργητική και σχεδόν αθόρυβη, χωρίς να κάνουμε ουσιατικά ΚΑΜΜΙΑ παραχώρηση στο θέμα του θορύβου.

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά διαφωνούμε στο αν γίνεται παραχώρηση ή όχι με την χρησιμοποίηση ανεμιστήρων.

Για πες σε έναν με pc home studio αυτό το...

Γι' αυτό βάζουμε ενεργητική και σχεδόν αθόρυβη, χωρίς να κάνουμε ουσιατικά ΚΑΜΜΙΑ παραχώρηση στο θέμα του θορύβου.

και θα τον πιάσουν τα γέλια.

Πως εννοείς το "σοβαρό" και πως το "ψόφιο";

Δημοσ.

Κι εγώ της ίδιας άποψης ήμουν μέχρι που το δοκίμασα.

Η διαφορά μου με το "pc home studio" (αλήθεια πόσο κοστίζει και ποια είναι η χρήση του ακριβώς?) είναι ότι το pc δεν το έχω δίπλα μου, αλλά στα 4 μέτρα.

Πίστεψέ με δε θα μιλούσα αν δεν είχα προσωπική εμπειρία και αυτή είναι η εξής: Athlon 64 3500 με thermalright xp120+12άρη fan, Nvidia 6800GT με arctic cooling silencer, 2x160 GB δίσκους, συν μια Skystar 2, γνωστή για τις θερμοκρασίες της.

Αυτά σε ένα κουτί Silverstone LC10 με απενεργοποιημένους (!) και τους 3 ανεμιστήρες του (1 εισαγωγής+2 εξαγωγής) και θερμοκρασίες cpu + vga ποτέ πάνω από 50 (ούτε με nfs most wanted) και κουτιού ~35 βαθμούς. Α, και η cpu ψιλοτσιμπημένη από το bios. Ούτε heatspreaders στη μνήμη, ούτε ψύξη στους δίσκους, ούτε 60άρηδες και 80άρηδες ανεμιστήρες κουτιού, ούτε νερά, ούτε επιπλέον ψύκτρες, ούτε ηχομονωτικά.

Ψόφιο εννοώ αυτό του Πλαισίου (και όλα τα small factor) και σοβαρό εννοώ αυτό που θα μπορέσει α) να σηκώσει ένα zoomplayer ή theatertek (=A64 + 512ΜΒ Ram τουλάχιστον) β) να δείξει 1080p (ή έστω 1080i) χωρίς κανένα σπάσιμο. Ε, αυτό το τελευταίο χρειάζεται μια καλή vga (η προτεινόμενη gigabyte φαίνεται ως τέτοια).

Δημοσ.

Σε ένα ηχομονωμένο χώρο προορισμένο για home theater,και στα 10 μετρα

να είσαι τα ανεμιστήρια ενδεχομένως να ακούγονται.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα home studio με την διαφορά ότι ο υπολογιστής εδώ

προορίζεται για ηχογράφηση.Συνδυάσε την χρήση πυκνωτικών μικροφώνων

(υπερευαίσθητων δηλ μικροφώνων),σε πλήρως ηχομονωμένο χώρο,να προσπαθείς

να ηχογραφήσει ένα ακουστικό όργανο με χρήση τεσσάρων πυκνωτικών

διαφορετικά τοποθετημένων στο χώρο(για να επιτύχεις την ακουστότητα/ακουστική που θες) και ένα pc που θα παράγει αμελητέο θόρυβο

για τα αυτιά σου,αλλά αρκετό για τα 4 πυκνωτικά.

Το αποτέλεσμα θα είναι να έχεις ένα ηχογραφημένο σήμα,που θα παλεύεις

να το "καθαρίσεις".

Αυτό είναι μόνο ένα μειονέκτημα όσον αφορα το μη αθόρυβο home studio pc

το οποιό βρίσκεται στον ίδιο πάντα χώρο με το studio.

To specs ενός τετοιου pc είναι ακριβώς ίδια με ενός extreme gamer pc,με τη

διαφορά πως δεν χρειάζεται καλή κάρτα γραφικών αλλά συγκεκριμένες κάρτες

ήχου για audio recording.

Επειδή όμως βγαίνουμε εντελώς off topic,καλύτερα να το σταματήσω εδω.

Δημοσ.

Αν σε έναν "ηχομονωμένο χώρο προορισμένο για home theater" σκοπεύεις να βάλεις Gigaworks, τότε, ναι, τα ανεμιστήρια του pc είναι τεράστιο πρόβλημα...

Το θέμα είναι ότι η παθητική ψύξη για τη χρήση που προορίζεται το pc που περιγράφεται στα προηγούμενα μηνύματα κάθε άλλο παρά υποχρεωτική (όπως την έχεις παρουσιάσει ως τώρα) είναι. Και παρέθεσα ένα παράδειγμα για το οποίο δεν έχω και κανένα λόγο να επιμείνω ιδιαίτερα. Και αντιμετωπίζωντάς την ως μη υποχρεωτική έχεις απείρως περισσότερες επιλογές. Αυτά.

Δημοσ.
Αν σε έναν "ηχομονωμένο χώρο προορισμένο για home theater" σκοπεύεις να βάλεις Gigaworks, τότε, ναι, τα ανεμιστήρια του pc είναι τεράστιο πρόβλημα...

No comments...

Το θέμα είναι ότι η παθητική ψύξη για τη χρήση που προορίζεται το pc που περιγράφεται στα προηγούμενα μηνύματα κάθε άλλο παρά υποχρεωτική (όπως την έχεις παρουσιάσει ως τώρα) είναι.

Δεν είναι απαραίτητες οι παρενθέσεις.Η παθητική ψύξη είναι.

Και αντιμετωπίζωντάς την ως μη υποχρεωτική έχεις απείρως περισσότερες επιλογές.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού...

Δημοσ.

Έχεις δει και έχεις ακούσει το Arctic Cooling Silencer για την κάρτα γραφικών που τόσο κατακρίνεις? Εγώ το έχω δει αλλά δεν το έχω ακούσει ;) γιατί πολύ απλά δεν ακούγεται :)

Δημοσ.

georgeadams δεν κατακρίνω κάποιο προϊόν συγκεκριμένα.

Έν τούτοις,αν ένα pc έχει silent ανεμιστηρια όσον αθόρυβα και αν είναι,

πιθανός συντονισμός δημιουργεί θόρυβο.

Πέραν τούτου,όταν πας να χτίσεις ένα HTPC ένα απ'τα πράγματα που κοιτάς

είναι αν αυτά που θες να αγοράσεις έχουν προδιαγραφές να είναι αθόρυβα.

Όταν υπάρχει πχ ΑΤΙ 1900χχ με silentpipe για πιό λόγο να προτιμήσω μια άλλη

με AC Silencer;

Αν δεις πως,βάσει επιδόσεων,αυτά που θες δεν βγαίνουν με παθητική ψύξη,τότε εκ των πραγμάτων θα προβείς-για gpu- στην αγορά ενός

silencer εν γένει.

Επισης τα ανεμιστηρια δεν παύουν να είναι μηχανικά μέρη,με ό,τι συνεπάγεται

αυτό.

Δημοσ.
Έν τούτοις,αν ένα pc έχει silent ανεμιστηρια όσον αθόρυβα και αν είναι, πιθανός συντονισμός δημιουργεί θόρυβο.

Δηλαδή όταν φτιάχνεις HTPC και του βάζεις ηχεία creative ο συντονισμός από τον (θηριώδη είναι η αλήθεια) ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών σε πειράζει? Αλλωστε οι πιθανότητες είναι για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, εγώ μιλάω από την αρχή για δοκιμασμένα πράγματα, με βεβαιότητες και όχι πιθανότητες.

Πέραν τούτου,όταν πας να χτίσεις ένα HTPC ένα απ'τα πράγματα που κοιτάς είναι αν αυτά που θες να αγοράσεις έχουν προδιαγραφές να είναι αθόρυβα.
Πρώτα κοιτάς αν κάνουν τη δουλειά τους με ένα λογικό κόστος. Λύσεις για το θόρυβο υπάρχουν.

Όταν υπάρχει πχ ΑΤΙ 1900χχ με silentpipe για πιό λόγο να προτιμήσω μια άλλη με AC Silencer;
Το ερώτημα είναι: υπάρχει?

Πάντως επί της ουσίας δε διαφωνούμε, σίγουρα το HTPC με την απολύτως παθητική ψύξη είναι ο στόχος όλων, απλά θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολη (και, ανάλογα με τη λύση, ακριβή) η υλοποίησή του.

Δημοσ.
Δηλαδή όταν φτιάχνεις HTPC και του βάζεις ηχεία creative ο συντονισμός από τον (θηριώδη είναι η αλήθεια) ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών σε πειράζει? Αλλωστε οι πιθανότητες είναι για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει, εγώ μιλάω από την αρχή για δοκιμασμένα πράγματα, με βεβαιότητες και όχι πιθανότητες.

1.Γιατί τόση ειρωνία και εκνευρισμός άραγε;

2.Ένα htpc δεν είναι μόνο για να βλέπεις ταινίες και να χρησιμοποιείς τα ηχεία.

3.Λοιπόν ναι,είμαι άσχετος αλλά νομίζω πως ηχεία δεν βγάζει μόνο η creative.

Βέβαια μπορεί να κάνω λάθος.

Πρώτα κοιτάς αν κάνουν τη δουλειά τους με ένα λογικό κόστος. Λύσεις για το θόρυβο υπάρχουν.

4.Δουλειά με δουλειά διαφέρει... Και με το YUGO πάω βόλτα,και με την Ferrari.

5.Δεν κοιτάνε όλοι το budget.

6.Σαφώς και υπάρχουν λύσεις για τον θόρυβο,δεν διαφωνούμε...

Το ερώτημα είναι: υπάρχει?

7.Ειρήσθω εν παρόδω...

Αυτή την στιγμή υπάρχει η GB ATI X800XL 256MB Silentpipe

στην οποία έχω αναφερθεί σε προηγούμενο post.

Δεν ξέρω αν σου πέφτει λίγη;

Πάντως επί της ουσίας δε διαφωνούμε, σίγουρα το HTPC με την απολύτως παθητική ψύξη είναι ο στόχος όλων, απλά θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολη (και, ανάλογα με τη λύση, ακριβή) η υλοποίησή του.

Και εγώ αυτό αρχίζω να πιστεύω.

Δημοσ.
Έν τούτοις' date='αν ένα pc έχει silent ανεμιστηρια όσον αθόρυβα και αν είναι,

[b']πιθανός [/b]συντονισμός δημιουργεί θόρυβο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω πως είναι κατασκευαστικά το κάθε case

και πως είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό του τα components.:cry:

Δημοσ.

No problem man, στόχος μου δεν ήταν να έρθω σε αντιπαράθεση για έναν ανεμιστήρα και μια ψύκτρα, αλλά να δώσω στον φίλο που ενδιαφέρεται να φτιάξει htpc και κάποια (δοκιμασμένη) εναλλακτική λύση, επειδή με είχε απασχολήσει κι εμένα το θέμα στο παρελθόν. Απο κει και πέρα ο "πληρώνων" θα αποφασίσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...