^BOOMBOOM Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Γιατί να σπαταλήσετε 2+ ώρες? Ο φίλος σας ^ΒΒ σας προτείνει μια δραστηριότητες που θα έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την θέαση της ταινίας : Απο απόσταση περίπου 4 μέτρων πάρτε φόρα και χτυπήστε με το κεφάλι τον πλησιέστερο τοίχο, η διασειση που θα πάθετε θα σας αφήσει λιπόθυμους για περίπου 2 ώρες, there you go
kleidokratwr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Χμ αν λέμε για το παλιό gosford park ,πριν απο 4-5 χρόνια τότε: Μετα λύπης μου δηλώνω οτι είναι η μοναδική ταινία που κοιμήθηκα τόσο εύκολα. [Μου χει τύχει και σε άλλες και όχι φυσικά σε σινεμά αλλα σε σπίτι, με κουβέρτα , ήμουν κουρασμένος και λοιπές δικαιολογίες κτλ κτλ] Είχα ακούσει απο ένα φίλο μου που συμπαθεί την αγγλική κουλτούρα οτι είναι σάτιρα και μάλιστα πολύ καλή. Τελικά μόνο τα μπινελίκια των υπολοίπων άκουσα επειδή την είχα προτείνει εγώ. Στην περίπτωση που δεν μιλαμε για αυτή την ταινία τότε είμαι offtopic.
^BOOMBOOM Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 http://www.imdb.com/title/tt0280707/ Δε νομίζω να υπάρχει άλλη.
kleidokratwr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Ναι αυτή είναι. Το μόνο που μπορώ να προτεινω σε όποιον την δει είναι να μην είναι ξαπλωμένος. Εκτός και αν μπορεί να καταλάβει αγγλική σάτυρα την οποία δεν μπορώ να καταλάβω εγώ.
Akujin Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 ε, ε! λίγος σεβασμός στον Ρόμπερτ!! (ki egw pantws varethika sto sygkekrimeno film gia kapoio logo!)
Panahs Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Κι όμως αυτή η ταινία έχει πάρει Oscar σεναρίου!!
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Την είχα δει πριν αρκετό καιρό και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Κυρίως οι καλογραμμένοι χαρακτήρες, η έμφαση στο πόσο "τίποτα" θεωρούσαν ένα προσωπικό υπηρέτη, η αντιπαράθεση του κόσμου των αριστοκρατών με αυτό των υπηρετών και τέλος οι καλές ερμηνείες η πολύ καλή σκηνοθεσία. Δεν είναι action movie, ούτε ταινεία τρόμου, και ίσως ουτε καν μυστηρίου καθώς στο τέλος ο φόνος τίθεται σταδιακά σε δεύτερη μοίρα. Οπότε αν σκοπεύεις να τη δεις ως κάτι απο τα παραπάνω ασφαλώς και θα κοιμηθείς.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Θα συμφωνήσω με τον Praetorian. Όταν την είχα πρωτοδεί στον κινηματογράφο, νόμιζα ότι θα δω αστυνομικό σαν-Αγκάθα-Κρίστι μυστήριο. Αλλά με εντυπωσίασε η γλαφυρή περιγραφή των τάξεων (αφέντης - υπηρέτης) και του ξεπεσμού της αγγλικής αριστοκρατίας που στο τέλος το μυστήριο ήταν το λιγότερο που με απασχολούσε. Το'χω δει 2 φορές από τότε (αγόρασα το DVD) και πάντα με συναρπάζει η απέρριτη σκηνοθεσία και το εντυπωσιακό cast. Δεν είναι περιπέτεια, δεν έχει πιστολίδι, δεν έχει ειδικά εφφέ. Ατυχία.
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν είναι περιπέτεια' date=' [i']δεν[/i] έχει πιστολίδι, δεν έχει ειδικά εφφέ. Ατυχία. Εδω δεν είχα καν εξωγήινους Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό ή έστω σινεφίλ, απλώς η ταινία μου φανηκε βαρετή και χωρίς ουσία. ΟΚ έδειξε μεν τις ταξικές διαφορές και την παρακμή της βρετανικής αριστοκρατίας αλλα αν ο σκοπός ήταν να θίξει τα θέματα αυτά με τον τρόπο που το έκανε δεν θα έπρεπε να διαρκούσε περισσότερο των 5 λεπτών. Η ταινία είναι μια 2ωρη μουρμούρα και γκρίνια για θέματα που έχουν εξαντληθεί στο πρώτο 3λεπτο και ο φόνος υπάρχει για να μη λιποθυμήσουν απο ανία οι θεατές. Οι χαρακτήρες και η σκηνοθεσία μου φαίνονται εντελώς ανούσιοι επίσης και το όσκαρ σεναρίου είναι πλήρως ακατανόητο για εμένα. Πολύ πιθανώς να μου διαφευγει η ουσία της ταινίας, όπως είπα δεν είμαι -δυστηχώς- αρκετά σινεφίλ, έχω το dvd, ίσως σε μια δευτερη θέαση να δω και εγω τα στοιχεία που την έκαναν αρεστή και σε εσάς.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν θα κατηγορούσα κανέναν ότι δεν είναι "αρκετά σινεφίλ". Δεν θα κατηγορούσα κανέναν για τα γούστα του γιατί είναι κάτι το εντελώς προσωπικό. Δηλαδή πόσο σινεφίλ πρέπει να'σαι; Δυόμιση κιλά; Τρία; Βγαίνει τρία διακόσια, να τα αφήσω; Απλά ο φόνος στη συγκεκριμένη ταινία ήταν κάτι το εντελώς περιθωριακό. Απλά συνέβη. Ίσως κακώς διαφημίστηκε σαν αστυνομικό μυστήριο (όπως προείπα, παραπέμπει αδίκως σε Agatha Christie). Προσωπικά την καταττάσω στις κοινωνικές ταινίες, όχι απαραίτητα στις σάτυρες, απλά στις κοινωνικές. Δεν είναι κακό να μην σου αρέσει, μην απολογείσαι. :-P
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν απολογούμαι, απλώς φοβήθηκα μήπως επειδή έθαψα τη ταινία ξεσπάσει επάνω μου η οργή της gay κοινότητας του φόρουμ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δεν απολογούμαι, απλώς φοβήθηκα μήπως επειδή έθαψα τη ταινία ξεσπάσει επάνω μου η οργή της gay κοινότητας του φόρουμ Μην ανησυχείς, δεν νομίζω να σε καθαιρέσουν από το προεδρείο... :-P
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Να συμπληρώσω πως ακόμα και η ταινία αυτή συγκριτικά με το The Hours φαντάζει σαν την Μέρα Ανεξαρτησίας νο2 :aliens revenge redux
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.