Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται όταν πέφτουν τα δίκτυα του ΟΤΕ;

^ACID_BURN^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χριστούγεννα! Ημέρες άδειας για τους περισσότερους. Αφού ήμουν σπίτι

και είχα ελεύθερο χρόνο (χωρίς να σκέφτομαι άλλο την δουλειά μου)

σκέφτηκα να κάνω την τυπική κίνηση και να ανοίξω το PC μου να σερφάρω

για λίγο. Εδώ και περίπου 2 μήνες έχω εγκαταστήσει aDSL πάνω στην ISDN

που είχα. Δεν το έκανα τόσο για μένα μιας και δεν είμαι σπίτι, αλλά για

τον little bro μου που δηλώνει online gamer και μου έφαγε τα αυτιά.

Too happy πάω να μπώ σε καμμιά σελιδούλα, αδικα όμως! Ρίχνω μια ματιά

κάτω από το γραφείο, σχεδόν νεκρό το netmod.

Καλώ στον ΟΤΕ (από το κινητό, αφού και το τηλέφωνο μας τελείωσε) στις

βλάβες (134) και μου λέει μια κοπελιά πως πρέπει να κάνω reset το netmod

και πρέπει να το κάνω αυτό κάθε μήνα. Συμπλήρωσε πως είναι μια δύσκολη

διαδικασία και μάλλον δε θα μπορέσω να το κάνω. Καλά καλά της λέω και

κλείνουμε. Αφού έκανα την δύσκολη διαδικασία του reset στο netmod, κοινώς

πάτησα το μικρό μαύρο κουμπάκι, όλα παρέμειναν νεκρά με το orange one

αναμμένο. Ε, τεχνικός είμαι το είδα λίγο, το προσπάθησα αλλά δε κατάφερα

και τίποτα ιδιαίτερο..

Ετσι λοιπόν, καλώ στο 121 του ΟΤΕ που είναι αναγγελία βλάβης των

δικτύων. Ηταν πέρυσι 28 του μήνα (2005 εννοείται) πρωί. Το σηκώνει

μια άλλη κοπελιά η οποία κράτησε τα στοιχεία μου και μου είπε πως θα

με καλέσουν στο κινητό εντός της ημέρας να με ενημερώσουν. Όπως

καταλαβαίνετε, πήρα εγώ τηλέφωνο και πάλι την επόμενη ημέρα. Μου είπαν

το ίδιο. Είπα να κάνω λίγη υπομονή. Με καλούν μετά από λίγο και με

ειδοποιούν πως το συνεργείο θα έρθει την επομένη σπίτι μου. Δηλαδή στις

30/12/05. Εμείνα σπίτι λοιπόν όλη την ημέρα παρακολουθώντας τα παιδικά

προγράμματα της ΝΕΤ και αναμένοντας το συνεργείο του ΟΤΕ αφού η βλάβη

όπως μου είπαν δεν ήταν του netmod αλλά του δικτύου μου. Αδικα και πάλι.

Κανένας δεν εμφανίστηκε. Ξανακαλώ (ο λογαριασμός της Cosmote θα έρθει

στα ύψη!) και τους ρωτάω πότε σκέφτονται να έρθουν. Με πολύ χαλαρό ύφος

μου απαντούν πως θα έρθουν στις 3 του μήνα του 2006! Α τέλεια!

Εεε, νεύριασα λιγουλάκι, τους φώναξα αλλά τι να κάνεις; Πάει και ο παλιός ο

χρόνος, έρχεται και η 3η του μηνός και αναμονή λοιπόν και πάλι στο σπίτι για

να έρθει το συνεργείο με άδεια άνευ αποδοχών…

Και φυσικά όπως σωστά καταλαβαίνετε κανείς δεν εμφανίστηκε μέχρι χθές και

κανένας δε σήκωνε τα τηλέφωνα στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ.

Συνεχίστηκε έτσι μέχρι σήμερα που ήρθαν και μας είπαν πως δεν είναι το netmod

ή η γραμμή αλλά (μαντέψτε ποιός ευθύνεται!) ο ηλεκτρολόγος. Nice!

Ποιοί φταίνε για όλα αυτά δεν ξέρω, σίγουρα όμως ξέρω ποιοι δεν φταίνε…

Λυπάμαι εαν σας κούρασα, αλλά έχω βαρεθεί την αναμονή στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Παρτους ενα τηλεφωνο και πες τους οτι το αρθρο 5.1.1 της συμβασης της ADSL λέει οτι από την τρίτη εργασιμη μετά την δήλωση της βλάβης επιστρέφεται το πάγιο. Μπορει να τους κουνίσει λίγο....

Δημοσ.

^ACID_BURN^ αυτο που λες ειναι πολυ σημαντικο!

Γιατι εχω το ιδιο προβλημα. Εξω εβρεχε καταρακτωδως.. εχει σημασια αυτο που σου λεω.. Στο γραφειο εχω γραμμη ISDN (δεν εχω εκει adsl) παω να παρω ενα τηλεφωνο τιποτα νεκρο! Σηκωνω την 2η συσκευη που εχω κουμπομενη επανω στο netmod παλι νεκρη. Καλω το 121, ηταν πρωι. Στις 12 το μεσημερι με περνουν τηλεφ. Μου λενε σε 30 λεπτα θα ειμαστε στο μαγαζι. Οντως 12:30 Εγγλεζοι ηρθαν.

Βγαζουν απο τη πριζα του ΟΤΕ το καλωδιο που κουμπωνει στο netmod line και βαζουν ενα δικο τους καλωδιο με ενα ακουστικο τηλεφωνου. Μιλαει με το κινητο του (cosmote :) ) στο τεχνικο τμημα. Μου λεει απο εδω εχεις προβλημα. Παω και απο εξω να δω τι σημα εχεις. Του λεω καλα και περιμενω να ξαναρθει. Σε χρονο D-T 2λεπτων επανηλθε. Ποτε προλαβε κατεβασε τη σκαλα απο το αμαξι τους. Ποτε προλαβε την εβαλε στο τοιχο ανεβηκε επανω (γιατι ειναι σε καποιο υψος αυτο το κουτι που δινει τις γραμμες) κατεβηκε και ηρθε στο μαγαζι αυτο ειναι αλλο θεμα :(

Να μην το κουραζω... Μου λεει εχετε ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Του λεω ναι το ξερω γι'αυτο σας καλεσα. Μου λεει οχι δεν καταλαβατε. Εσεις εχετε προβλημα και οχι ο ΟΤΕ!!! Δηλαδη του λεω; Φωναξε ενα ηλεκτρολογο. Καπου εχεις προβλημα με το καλωδιο που ερχετε απο εξω μεχρι μεσα στο γραφειο σου. Του λεω πλακα κανεις; Ετσι ξαφνικα; Εχει 2 1/2 χρονια που δουλευει η ISDN και δεν ειχα ποτε προβλημα, σταματησε σημερα το πρωι κατα τις 9 αφου εβρεχε εξω. Μου λεει η βροχη δεν φταει! Τα μηχανηματα μας δεν διαβρωνονται :(

Και φευγουν!!!

Ξανα βλεπω το νετμοντ, και τι βλεπω. Ειναι τελειως νεκρο. Ουτε καν το λαμπακι power δεν αναβε. Φευγω. Παω σπιτι. Περνω το νετμοντ του σπιτιου. Ξανα πηγαινω στη δουλεια. Το βαζω και δουλευει η γραμμη!

Τους περνω τηλεφ. στο 121 οτι το και το. Μου λενε θα τους στειλουμε σε λιγο παλι να ρθουνε να σου δωσουνε αλλο νετμοντ (εχουν μεσα στο αμαξι τους).Περιμενα περιμενα περιμενα.... πηγε 17:00μμ και περνω το 121 και αρχιζω και τους ΚΡΑΖΩ ΑΓΡΙΑ. Μου λενε μην στεναχωριεστε στελνω επειγον σημα αυριο το πρωι θα δουν πρωτα εσενα.

Οντως! 07:30 το πρωι με περνουν τηλεφ. στο κινητο μου και με ΞΥΠΝΑΝΕ :)

Ναι γεια σας απο τον ΟΤΕ. Ειπατε οτι το νετμοντ ειναι χαλασμενο. Τους λεω ναι. Μα αφου εμεις απο εδω βλεπουμε πως η γραμμη ειναι νεκρη. Μα τους λεω αφου δουλευει πλακα κανετε; Την λειτουργω με το νετμοντ του σπιτιου μου.

Τελος παντων.. παω περνω απο το τεχν.τμημα ενα αλλο νετμοντ -μεταχειρισμενο- δινω το παλιο και μου λεει ο τεχνικος τζαμπα θα το βαλεις. Η γραμμη σου ειναι νεκρη.

Μα του λεω αφου δουλευει η γραμμη. Πηγαινω βγαζω το δικο μου νετμοντ βαζω το αλλο και δουλευει η γραμμη.

Απο την επομενη μερα ΠΑΠΑΛΑ η γραμμη. Εχω 10 μερες που εχω ISDN χωρις να λειτουργει.

Ξανα πηγα στον ΟΤΕ και μου λενε. Κοιτα η ISDN για να δουλεψει δεν θελει θορυβο και λειτουργει αποκλειστικα με ρευμα. Εαν εχεις εστω και λιγο θορυβο δεν λειτουργει. Αν την κανεις λεει υποβαθμιση σε PSTN ισως δουλεψει γιατι η PSTN χρησιμοποιει μηδαμινο ρευμα. Τωρα ; Τι να κανω μου λετε; Να σκασω τα 35ευρω τις υποβαθμισης;

Παντως η δικια μου ιστορια με τη δικια σου φαινεται να εχει καποια κομματια ιδιας περιπτωσης.

Θελω παντως να με ενημερωσεις για την εξελιξη του θεματος σου.

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=74467

Όποιος δεν βαριέται το διαβάζει.....

Αυτά είχα τραβήξει το 2004 όπου η γραμμή μου είχε όπως ισχυριζότανε ο υπάλληλος του ΟΤΕ "γή"....

Τελικά είχα ένα κέρδος....2 πάγια πίσω και δωρεάν αναβάθμιση σε 512....όλα αυτά? Μόνο όταν έβαλα πολιτικό μέσον.....

Δημοσ.

ba_eas δεν θελω να φτασω στο σταδιο που εφτασες εσυ. Δεν εχω το χρονο για ολα αυτα. Προσωπικη μου αποψη παντως ειναι οτι καλα τους εκανες.

Το θεμα ειναι τωρα το εξης. Να φωναξω κ' εγω ηλεκτρολογο να μου τραβηξει νεο καλωδιο; Και λεω τωρα. Ειναι δυνατον να χαλασε αυτο το καλωδιο μεσα σε 2 1/2 χρονια;

Δημοσ.

Tha apantiso stin erotisi tou topic sou.Ota lipon peutei to diktio tou ote, o kathe user erxete poio konta stin eisodo tou stin kolasi apo ta kantilia pou katevazei.Ara... o ote einai o satanas. e?

Δημοσ.

Αν το καλώδιο σου είναι ένα απλό utp και είναι χύμα και τρώει όλη την βροχή, ναι είναι πιθανόν μετά από 2.5 χρόνια να έχει καταστραφεί. Αν είναι εσωτερική η εγκατάσταση, λίγο δύσκολο.

Αυτό που σου λένε για την ISDN και τον θόρυβο ισχύει. Αν χρειάζεσε την ISDN ρίξε ένα καινούργιο καλώδιο να ισυχάσεις.

Δημοσ.

Μαλιστα.. Η εγκατάσταση είναι εσωτερική. Εδωσα 60 ευρώ στον

ηλεκτρολόγο και ησύχασα! Απ'ότι μου είπε μπορούσαν να το έ-

φτιαχναν και οι τεχνικάρες του ΟΤΕ, οι οποίοι παρεπιπτώντος το

μόνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι να αλλάζουν το netmοd ή

να βαριούνται για όλα τα υπόλοιπα..

Μετά από το χάσιμο αρκετών ημερών και της ηρεμίας μου έχω

και πάλι τηλέφωνο. Α και μη ξεχάσω. Δίνοντας και 60 ευρώ...

Δημοσ.

Yeap....με είχανε βγάλει απο το dslam μεσα...τεσπά την ταλαιπωρία που είχα τραβήξει τότε να μην τύχει ούτε σε εχθρό μου....

Τώρα το λόγω που με είχανε βγάλει? Μάλλον θα θέλανε να βάλουνε κανα γνωστό τους...γιαυτο κ μετα με βάλανε σε 512...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...