perikles Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Εχω ενα εξωτερικό σκληρό δίσκο LACIE USB 250GB που τον χρησιμοποιώ σαν αποθηκευτικό χώρο. Τα αρχεία του είναι FAT32. Διάβασα στο manual οτι μπορεί να γίνουν NTFS κατα την εγκατάσταση του δίσκου. Αρα για να αλλάξω το format απο FAT32 σε NTFS πρέπει να μεταφέρω τα αρχεία από τον LACIE, να τον απεγκαταστήσω, και κατά την νέα εγκατάσταση να δηλώσω σαν format το NTFS. Επειδή δεν εχω χώρο για να μεταφέρω τα αρχεία, μήπως υπάρχει τρόπος να αλλαχθεί το format απο FAT32 σε NTFS χωρίς να πειραχθούν τα αρχεία? Δοκίμασα με convert f: /fs:ntfs, την εντολή του DOS δηλαδή, αλλά δεν πέτυχε γιατί μου ζητάει την εττικέτα του δίσκου LACIE και δεν ξέρω τι να γράψω σε εκείνο το σημείο. Αν ξέρει κανείς τίποτα, περιμένω βοήθεια. Ευχαριστώ Περικλής
xcoder Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 έχω την εντύπωση πως αφού ο δίσκος σου έχει δεδομένα, δεν μπορείς με αυτό τον τρόπο να μετατρέψεις το file system. Μπορείς να δοκιμάσεις με το Partition Magic ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα που κάνει αυτή τη δουλειά. Για την ετικκέτα που ρωτάς, δεν είναι τίποτε αλλο από την ονομασία που τυχόν έχεις δώσει στα properties του δίσκου.
Sorath Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Φυσικά και γίνεται convert το FAT32 σε NTFS άσχετα αν έχει data. Το έχω κάνει αρκετές φορές στην δουλειά μου. Φίλε μου πριν γράψεις την εντολή convert όπως σωστά την έγραψες, γράψε πρώτα "label" και για όνομα μην βάλεις τίποτα, πάτα πάλι enter. Έτσι όταν θα σου ζητήσει label το convert θα πατήσεις enter αφήνοντάς το κενό. Αναλυτικά θα γράψεις: F: (enter) LABEL (enter) (enter) CONVERT F: /FS:NTFS (enter) (enter)
perikles Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Το εφτιαξα. Απλά ο εξωτερικός δίσκος είχε κάποιο πρόβλημα. Ετρεξα το chkdsk με την παράμετρο /f το οποίο βρήκε τα προβλήματα και τα διόρθωσε και μετά με convert f: /fs:ntfs μετέτρεψα τα αρχεία σε ntfs. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η εττικέτα που μου ζητούσε ήταν πράγματι το όνομα του δίσκου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.