xela Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα και καλή χρονιά, Θέλω να υλοποιήσω την εντολή cls του dos σε java code. Αν η οθόνη του υπολογιστή είναι γεμάτη με άχρηστα μηνύματα και θέλουμε να την καθαρίσουμε, η εντολή θα έχει σχέση με το "καθάρισε οθόνη" (στα αγγλικά αποδίδεται με clear screen). Αν ψάξουμε στο εγχειρίδιο του λειτουργικού συστήματος, θα δούμε ότι είναι η συντομογραφία cls. εδώ εξηγείται τι κάνει η cls για κάποιον που δεν γνωρίζει (λέμε τώρα) πως μπορώ να το υλοποιήσω αυτό σε java? ευχαριστώ πολύ...
bobosss Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 an den se endiaferei na pezei se oles tis platformes mporeis na kaneis system call sthn cls tou dos. episeis mporeis na typwseis adies grames me mia loopa wste na paei to axristo keimeno pio panw sthn consola kai na mhn fainete... you take your way...
xela Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 an den se endiaferei na pezei se oles tis platformes mporeis na kaneis system call sthn cls tou dos. με αυτό εννοείς ότι ο χρήστης γράφωντας cls θα καθαρίζει η οθόνη?ή θα γίνει αυτόματα εκει που θα βάζω το cls εγώ? πως μπορώ να το κάνω αυτό? episeis mporeis na typwseis adies grames me mia loopa wste na paei to axristo keimeno pio panw sthn consola kai na mhn fainete... you take your way... αυτό το έχω κάνει ήδη απλά προσπαθούσα να βρω έναν ποιο έξυπνο τρόπο. ευχαριστώ για την απαντησή σου.
bird Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 An 8eleis na kaneis cls se kapoia sygekrimena shmeia tou programatos sou, se ekeina ta shmeia 8a kaneis system call thn cls kai 8a douleyei. Epishs an 8eleis na plhktrologei o xrhsths cls kai na to kanei, mporeis na diavazeis thn entolh tou xrhsth ( sth sygekrimenh periptwsh to cls) se ena string, kai na kneis system call me orisma to string ayto... Elpizw na katalaves ti ennow...
xela Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 An 8eleis na kaneis cls se kapoia sygekrimena shmeia tou programatos sou' date='se ekeina ta shmeia 8a kaneis system call thn cls kai 8a douleyei. [/quote'] κατάλαβα τι θες να πεις.απλά δεν ξέρω να το υλοποιήσω. μήπως θα χρησιμοποιήσω System.in. κάτι?
boutsak Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 java.lang -> class Runtime καλείς τη μέθοδο exec(String command) με όρισμα cls για DOS και clear για UNIX, LINUX κλπ
random Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 έπαιζε με την απορία του φίλου, και βλέπω οτι το παρακάτω... try{ Runtime.getRuntime().exec( "cmd /c cls" ); ( ή command /c cls ) } catch(java.io.IOException e) { e.printStackTrace(); } ΔΕΝ καθαρίζει την κονσόλα, ή επιστρεφει error=2, τι κανω λάθος?
bird Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Dokimase na tre3eis me: Runtime.getRuntime().exec( "cls" ); Nomizw den xreiazetai to "cmd /c"
Sta Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2006 Κάπως έτσι θα έπρεπε να παίζει: > import java.util.*; import java.io.*; public class cls { public static void main(String args[]) { try { Runtime rt = Runtime.getRuntime(); Process proc = rt.exec("cmd.exe /c cls"); try { InputStreamReader isr = new InputStreamReader(proc.getInputStream()); BufferedReader br = new BufferedReader(isr); String line=null; while ( (line = br.readLine()) != null) System.out.println(line); } catch (IOException ioe) { ioe.printStackTrace(); } int exitVal = proc.waitFor(); } catch (Throwable t) { t.printStackTrace(); } } }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.