Προς το περιεχόμενο

Ασυμβατότητα LianLi V1000 και modular PSUs.

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με έτρωγαν τα χέρια μου και η τσέπη λοιπόν και πήγα και έσκασα την 200ρούμπα για τα μάτια ενώς LianLi V1000plus silver.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε διάφορα reviews:

http://www.overclockercafe.com/Reviews/cases/Lian_Li_PC-V1000/

http://www.guru3d.com/article/content/200/

http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=2040

http://www.systemcooling.com/pc-v1000-01.html

Ομολογουμένως το κουτί είναι πολύ εντυπωσιακό εμφανισιακά, η ποιότητα του άπαικτη, η συσκευασία του μια χαρά, οι βίδες κλπ επίσης και πάάάάρα πολλές κιόλας.

Το φύλλο οδηγιών εγκατάστασης (ΔΕΝ είχε βιβλίο) ομολογώ ότι με χάλασε γιατί μιλάμε για μία μόνο σελίδα τυπωμένη μπρός-πίσω, που ήταν και κατατσαλακωμένη :evil: . (για 200 ευρώ χάθηκε δηλαδή να φτιάξουν ένα βιβλιαράκι της προκοπής;;;;;; :confused: )

To μέγα πρόβλημα και μόνο για να πώ την αλήθεια λοιπόν που αντιμετώπισα είχε να κάνει με το PSU.

Eίχα ένα OCZ Modstream modular τροφοδοτικό με 12άρη ανεμιστήρα.

Από τη φωτό εδώ: inside.jpg

βλέπεται ότι αμέσως μετά το δεύτερο tray για τους σκληρούς υπάρχει ένα μεταλλικό διάφραγμα και μετά μπαίνει το τροφοδοτικό.

Λοιπόν όσο και αν φαίνεται απίστευτο όταν μπεί και βιδωθεί το PSU η απόσταση (το κενό) που υπάρχει από το μεταλλικό διάφραγμα είναι μικρότερη από ένα εκατοστό.

Δηλαδή ο χώρος αυτός χωράει ακριβώς ένα PSU χωρίς όμως να έχει πολύ κενό από πίσω για τα καλώδια.....

Επίσης, όπως πάλι φαίνεται από την φωτό, όταν μπεί κανονικά το PSU τα καλώδια του «βγαίνουν» από την μέσα μεριά του κουτιού που είναι κλειστό...

Αυτό οφείλετε στην «ανάποδη» εγκατάσταση των συστημάτων στο V1000 που μοιάζει να είναι ΒΤΧ αλλά δεν είναι πλήρως συμβατό με αυτό.:evil:

Το OCZ όμως στο οποίο τα καλώδια μπαίνουν με connectors επάνω του χρειάζεται τουλάχιστον 3-4 εκατοστά αέρα για να μπούν αυτά και να λυγίσουν.:evil: :evil: :evil:

Και δυστυχώς επειδή είναι shielded ΚΑΙ sleeved ΔΕΝ μπορούν να λυγίσουν πολύ. :(

Aποτέλεσμα;;;;;;;

Το PSU έμπαινε μόνο μέχρι την μέση και τα καλώδια του έπρεπε να τσακίσουν υπερβολικά για να περάσουν από την τρύπα που υπάρχει και να καταλήξουν στο διαμέρισμα του μπόρντ.

Η δοκιμή που έκανα να το βάλω ανάποδα (δηλαδή ο ανεμηστίρας να κοιτά προς τα πάνω) ΔΕΝ απέδωσε επειδή και πάλι δεν χώραγε και το κενό από το PSU και το πάνω κομμάτι ήταν απειροελάχιστο οπότε θα έσκαγε από τη ζέστη.

ΑΣΕ που από το πολύ βάλε βγάλε (μπαίνει ΜΟΝΟ συρταρωτά από πίσω και όχι από το πλάι) κατέληξα να το ΚΑΤΑΓΔΑΡΩ γύρω γύρω... :evil:

ΛΥΣΗ (ή λύτρωση):

H λύση που δόθηκε ήταν διττή.

Αφενώς έδωσα το OCZ σε έναν φίλο και πήρα άλλο τροφοδοτικό, το....

Tagan easy connect (Μ@Λ@ΚΙΑ μου δική μου πάλι :oops: ) αφού είναι ΚΑΙ αυτό modular αλλά τα καλώδια του είναι πολύ ευκολότερα στον χειρισμό (βλέπε τσάκισμα).

Δυστυχώς αυτό μπήκε μεν ΑΛΛΑ και πάλι τα καλώδια ήταν τόσο πολύ στριμωγμένα και πατηκωμένα που το φοβήθηκα......

Αφετέρου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το μεταλλικό διάφραγμα ΚΑΙ το ένα hdd bay.

Και ναι μεν είναι εύκολο αφού ξεβιδώνεις μερικές βίδες ΑΛΛΑ για να βγει πρέπει να το λυγίσεις αρκετά με αποτέλεσμα να ψιλοστραβώσει... :evil: :evil:

Αυτό τελικά έκανε αρκετό χώρο έτσι ώστε να χωρέσουν πάλι όλα τα καλώδια και να ηρεμήσουν ΚΑΙ τα νεύρα μου...

Το θέμα είναι ότι το hdd bay που απέμεινε χώρεσε τους 3 δίσκους που είχα ΑΛΛΑ αν χρειαστεί να βάλω και άλλους ΔΕΝ... :( :( :(

Τεσπα....

Αυτά τα ολίγα προς ενημέρωση σας (σόρρυ για το μεγάλο μέγεθος) ΑΛΛΑ νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για όσους θέλουν να πάρουν το κουτί αυτό να είναι ενημερωμένοι...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Επίσης να προσθέσω ότι φαινομενικά τα PSU με 12άρη ανεμ. ίσως ΔΕΝ είναι και τόσο αποτελεσματικά στο συγκεκριμένο κουτί...

Καλύτερα αποτελέσματα από πλευράς air-flow φαίνονται να έχουν όσα διαθέτουν έναν ή δύο 8ρηδες ανεμ. σε διάταξη μπρός πίσω...

Δημοσ.

kalo einai alla einai mikro omos dioti to thema einai oti otan eisai diatethimenos na doseis tosa lefta gia ena pirgo simenei pos tha to kratiseis gia mia zoi na avrio methavrio alaxeis kati den tha sou ftanei o xoros gia afto to logo me 100 euro parapano perneis afto pou exo ego

http://www.lian-li.com/Product/Chassis/S_V_S_PC-V2100.htm

http://www.gideontech.com/content/articles/286/2

me tin telioteri aeropsiksi kai aaaaaafthono xoro

pandos megia sou i pirgi aftoi einai i mera me tin nixta se sxesei me tous allous mono kai mono apo to iliko einai monimos pagomenoi gia afto kai ta skas vevea alla ti na kanoume hobby einai afto :)

Δημοσ.

Δεν αντιλέγω αλλά νομίζω τελικά ότι ίσως είναι κάπως υπερκτιμημένα τα προϊόντα της...

Καταρχήν ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να δώσω 300 ευρώ μόνο για κουτί.

Τί να κάνω τον κάνω τον χώρο για 12τόσους δίσκους που έχει.

Από την άλλη ΔΕΝ περίμενα να έχω αυτό το πρόβλημα με το V1000 γιατί θα έπρεπε ΝΑ το έχουν προβλέψει αφού τα modular PSUs είναι εδώ και έναν χρόνο στο εμπόριο και να αφήσουν περισσότερο χώρο...

Τώρα που το σκέφτομαι αν κάποιος έχει κανένα silent PSU, από αυτά με μεγάάάάλες ψύκτρες που περισσεύουν από μπρός και από πίσω (τύπου Thermaltake π.χ.) ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να χωρέσει εκεί μέσα...

Δημοσ.

Ελπιζω dpolal2 η θηκη των σκληρων να μη καταστραφηκε

γιατι εχω την υποψια οτι σε βαθος χρονου οι τρεις θεσεις

για σκληρους θα ειναι πολυ ποιο χρησιμες απο οποιοδηποτε

modular psu. Επισης το review που εδωσες εγινε στις 26/4/2004

οποτε ισως να δηκαιολογηται να μη το εχουν προβλεψει.

Tελος επετρεψε μου να εκφρασω και μια προσωπικη εκτιμηση,

απο την πολυ μικρη αληθεια εμπειρια μου.

Να πληρωσω ποιοτητα ναι, να πληρωσω χωρο absolutely, αλλα

δε πληρωνω εξεζητημενες λυσεις και αυτο με τη πρωτη ματια

εχει παρα πολλες. Εδω το stacker που εχω και θα το χαρακτηριζα

ως τον ορισμο της απλοτητας, μου εβγαλε τη πιστη σε δυο τρια

πραγματακια που ηθελα να φτιαξω. Δε θελω να φανταστω τι θα

τραβαγα με αυτο.

Δημοσ.
Ελπιζω dpolal2 η θηκη των σκληρων να μη καταστραφηκε

γιατι εχω την υποψια οτι σε βαθος χρονου οι τρεις θεσεις

για σκληρους θα ειναι πολυ ποιο χρησιμες απο οποιοδηποτε

modular psu. Επισης το review που εδωσες εγινε στις 26/4/2004

οποτε ισως να δηκαιολογηται να μη το εχουν προβλεψει.

Tελος επετρεψε μου να εκφρασω και μια προσωπικη εκτιμηση' date='

απο την πολυ μικρη αληθεια εμπειρια μου.

Να πληρωσω ποιοτητα ναι, να πληρωσω χωρο absolutely, αλλα

δε πληρωνω εξεζητημενες λυσεις και αυτο με τη πρωτη ματια

εχει παρα πολλες. Εδω το stacker που εχω και θα το χαρακτηριζα

ως τον ορισμο της απλοτητας, μου εβγαλε τη πιστη σε δυο τρια

πραγματακια που ηθελα να φτιαξω. Δε θελω να φανταστω τι θα

τραβαγα με αυτο.[/quote']

Τελικά νομίζω ότι τις περισσότερες φορές πληρώνουμε κάτι επειδή έχει ή είχε καλή φήμη και εξ ορισμού θεωρούμε ότι θα είναι και αυτό καλό.

Η εν λόγο εταιρεία είχε από παλιά καλή φήμη.

Τα κουτιά της θεωρούνται κορυφαία και κανείς (γνώστης) δεν κάθεται να κοιτάξει παραμέσα.

Στα λινκς που έδωσα όλοι ξεκινάνε με τα καλύτερα λόγια οπότε ξέρεις και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα του review.

Το συγκεκριμένο κουτί αρχικά βγήκε σαν V1000.

Κατόπιν δημιουργήθηκε η έκδοση V1000plus με μερικές προσθήκες (όχι αλλαγές).

Μετά είδαμε και το V2000. (θηρίο και τέρας σε μέγεθος ΑΛΛΑ 300+ ευρώ είναι αυτά)

Πιστεύω ότι θα έπρεπε αν το έχουν προβλέψει και να κάνουν κάποια αλλαγή στο σχέδιο που δεν θα είναι και το ποιό δύσκολο πράμα πια.

Από το να μακρύνουν το κουτί 2 πόντους μέχρι να μεγαλώσουν λίγο το κομμάτι του PSU ούτε θα κόστιζε ούτε θα ήταν αδύνατο να γίνει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...