utistas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2006 Λοιπόν παίδες, εντυπώσεις από το παιχνίδι: 1. Όντως πολλή πάρλα... 2. Γρίφοι μέτριοι και λίγοι σε σχέση με την διάρκεια του παιχνιδιού 3. Bugs με τα win xp sp2 4. Υπέροχη ιστορία, προσεγμένη δουλειά Τα Syberia ήταν σαφώς καλύτερα... Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις.
panther_512 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 kai ego exo porosi me ta adventure alla to theiko den katalava.diladi to phantasmagoria ti itan? Βασικά συγκρίνεις τα μήλα με τα σύκα. Το Phantasmagoria ήταν ένα Full-Motion-Video adventure, το οποίο αν του αφαιρούσες τα βίντεο, σαν adventure καθ'αυτό δεν έλεγε μία. Το έχω μάλιστα αυθεντικό και το αγόρασα μόλις βγήκε λόγω του hype που υπήρχε τότε για το παιχνίδι. Οι γρίφοι του ήταν για μωρά παιδιά. Στην ουσία, απλώς έκανες λίγα πραγματάκια για να κυλάει η ιστορία και να θαυμάζεις τα βίντεο. To καιρό που βγήκε, είχε εντυπωσιάσει ακριβώς λόγω των βίντεο. Άμα το παίξεις τώρα δεν λέει μία. Είναι για γέλια. Το Longest Journey, μαζί με τα Syberia είναι από τα λίγα σύχρονα παιχνίδια που εξακολουθούν να έχουν την μαγεία των adventures των παλιών καλών εποχών. Όσος καιρός και να περάσει, το ίδιο κορυφαία θα παραμένουν. Όσο για τους διαλόγους, φίλε μου adventure είναι, και μάλιστα από τα καλύτερα και οι διάλογοι είναι απαραίτητοι μιάς και του δείνει τόσο πολύ βάθος όσο και ένα βιβλίο. Το παιχνίδι αυτό απλά είναι θεϊκό. Βέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά να το συγκρίνεις με το Phantasmagoria??? Πάντως, αυτό που μου άρεσε τόσο στο Longest Journey όσο και στα Syberia είναι η ποικιλία στις τοποθεσίες και η αίσθηση ότι μεταφέρεσαι κι εσύ σε αυτούς τους μαγικούς τόπους. Ακριβώς σαν να διαβάζεις ένα πολύ καλό βιβλίο. Και ακόμα κι αν έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τότε που το τερμάτισα, ακόμα η απορία μου έχει μείνει στο μυαλό: Ο φίλος σου ο ανθρωπο-δράκος (Cortez τον έλεγαν??), τελικά πέθανε???
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 to syberia nai to theoro korifi alla oxi to longest.den ithela biblio na diabaso.katantise poli kourastiko.to phantasmagoria marese pou itan frikaleo kai atmosferiko.
Olorin Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Με το που είδα το Nickname σου, ήμουν βέβαιος ότι θα συμφωνούσαμε, φίλε panther!!! Δυστυχώς, από τώρα προετοιμάζομαι για τα καντήλια που θα ρίξω στην FunCom, για το DreamFall... Για τον Cortez μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, όπως και για πολλά ακόμα θέματα μετά το φινάλε του TLJ... π.χ. ο παλιόφιλός μου, ο "τελειωμένος", ο Brian Westhouse (φοβερό το λογοπαίγνιο με το όνομά του και τη θέση του σπιτιού του στον χάρτη) τι έκανε τελικά? Έμινε πολέμησε, πέθανε ή τελικά πήγ από το... πολύ ποτό??? Ειλικρινά πάντως, δεν ξέρω ποιον από όλους τους χαρακτήρες να ξεχωρίσω ως αγαπημένο... Τον Crow, τον Abnaxus, τον γερο-ναυτικό στον οποίο άνηκε ο Crow... όλοι ήταν ένας κι ένας!!!
panther_512 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Ναί, το παιχνίδι ήταν κορυφαίο και μπορώ να πώ με σιγουριά ότι το θεωρώ λίγο καλύτερο από το Syberia. Χμμμμ, με βλέπω τώρα που θα σχολάσω από τη δουλειά να το επαναεγκαταστήσω να το θυμηθώ. Το Dreamfall το τσέκαρα και με λύπη μου είδα ότι δεν θα είναι point n' click adventure, αλλά ένα υβρίδιο action-stealth-adventure. Κρίμα. Πολύ κρίμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.