_DiMoN_ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 λοιπόν από το http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=3951&la=1εγώ κατάλαβα οτι πλεον οι διατραπεζικές μεταφορές πλέον θέλουν κωδικό ο οποίος παρέχεται από την συσκευή ' date='εξαιρούνται μάλλον όπως είπε κάποιος πριν όσοι ΗΔΗ έχουν κωδικό ασφαλείας και δεν τον απενεργοποιήσουν .Δηλαδή εγώ που δεν έχω επειδή μόλις μπήκα στο e-banking για μεταφορά μέσω ΔΙΑΣ πρέπει να πάρω την συσκευή υποχρεωτικά Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών μαζί με τη συσκευή κοστίζει 7 ευρώ ενώ η αντικατάσταση της συσκευής 12[/quote'] Κάνεις λάθος, μπορείς να προσθέσεις τον λογαριασμό από το Phone Banking και να κάνεις μεταφορά από το web banking, έτσι έκανα μια φορά που το χρειάστηκα.. lol lol lol
txc Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Έχεις δίκιο... Είμαι φτωχομπινές και μπατιρολεμές. Και ο βασικός λόγος είναι ότι έδωσα τα λεφτά μου σε σχολεία και δασκάλους για να μου μάθουν γράμματα και μια γ@μημένη ορθογραφία και όχι στο Πλαίσιο για να πάρω έναν υπολογιστή και να βγω στο Ίντερνετ να το παίζω νταής του πληκτρολογίου ή σε νταβατζήδες για να με φέρουν λαθραία από την γείτονα αλλοδαπήν. Κρίμα που έφαγες το μπαν' date=' γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε πολλά να πούμε... ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ... Διάβασε ΟΛΟ το thread πριν εκφέρεις άποψη. Στο παιδί που αναφέρεις έδωσα απάντηση στο 10ο μόλις πόστ της πρώτης σελίδας. Συνοπτικά, ΔΕΝ κλαίγομαι για τα λεφτά, και ΔΕΝ το θεωρώ πιο ασφαλές για όποιον ξέρει ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ να φυλάγεται, δηλ. για κάποιον ο οποίος ξέρει τα στοιχειώδη από υπολογιστές και δεν μπαίνει στο Ίντερνετ για να μιλάει μόνο στο MSN ή να κατεβάζει τσόντες. Ποιος το παίζει ξύπνιος και περίεργος ρε μάγκα ; Το να παίρνει κάποιος πελάτης και να εκφράζει ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ τα παράπονά του για μια υπηρεσία ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, δεν είναι εκνευριστικό, λέγεται feedback καταναλωτών, εφαρμόζεται από κάθε μεγάλη επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και, στην τελική, είναι Η ΔΟΥΛΕΙΑ αυτού που κάθεται στην άλλη άκρη της γραμμής (και πληρώνεται γι' αυτό) να το ακούει. Κι αν το θες κι αλλιώς (για να μιλήσω με δικό σου quote), δεν τον υποχρεώνει κανείς να κάνει αυτή τη δουλειά, μπορεί να παραιτηθεί και να φύγει. Τους γραφικούς χαρακτηρισμούς περί "καημένων παιδιών που τα εκμεταλλεύονται" τους αφήνω ασχολίαστους... Ο Ξανθόπουλος πέθανε πριν από πολλά χρόνια στις ταινίες.[/quote'] δεν σου είπα να μην κάνεις παράπονα επειδή θεωρείς ότι η τράπεζα σε κλέβει...απλά πρέπει να καταλάβεις κάτι, ότι τα παιδιά που δουλεύουν εκεί δεν είναι γνώστες τραπεζικών συστημάτων υπάλληλοι γραφείου θεωρούνται και απλά ενημερώνονται για το τι νέο υπάρχει από την τράπεζα έτσι ώστε όταν πάρει ένας πελάτης να του πουν τι συμβαίνει, τώρα εσύ που θα πάρεις να κάνεις τα παράπονά σου για κάτι, δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα γιατί πολύ απλά αυτοί στο τηλ, δεν ξέρουν με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η τάδε απόφαση, απλά ενημερώνουν...δύσκολο να καταλάβεις την διαφορά? πήγαινε σε ένα κατάστημα της τράπεζας να σε ενημερώσει για το τι και πως...αυτοί θα ξέρουν πολλά παραπάνω και σίγουρα τα παράπονα σου διαβιβάζονται σίγουρα στους παραπάνω...απλά τα πράγματα
sa1901 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 λοιπόν από το http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=3951&la=1εγώ κατάλαβα οτι πλεον οι διατραπεζικές μεταφορές πλέον θέλουν κωδικό ο οποίος παρέχεται από την συσκευή ' date='[b']εξαιρούνται μάλλον όπως είπε κάποιος πριν όσοι ΗΔΗ έχουν κωδικό ασφαλείας και δεν τον απενεργοποιήσουν[/b] .Δηλαδή εγώ που δεν έχω επειδή μόλις μπήκα στο e-banking για μεταφορά μέσω ΔΙΑΣ πρέπει να πάρω την συσκευή υποχρεωτικά Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών μαζί με τη συσκευή κοστίζει 7 ευρώ ενώ η αντικατάσταση της συσκευής 12 Αυτό τελικά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Μπήκα τώρα να κάνω μία μεταφορά χρημάτων και ενώ ποτέ δεν έχω απενεργοποιήσει τον συγκεκριμένο κωδικό, το μήνυμα που μου βγαζει είναι Η συναλλαγή είναι διαθέσιμη με χρήση τηςΣυσκευής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (συν/γή αιτήσεως στο μενού "Διαχείριση") :-? Σώνει και ντε πρέπει να πάρουμε το μηχανάκι...
Diomedes Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Χαίρομαι που άνοιξες αυτό το thread που εκτός από πρωτότυπο είναι και αρκετά χρήσιμο. Πάντως κι εγώ αντιμετωπίζω προβλήματα με το η-μπάνκινγκ της Α (όμως στην περίπτωσή μου δεν έχω άλλη επιλογή). Οπότε δεν είσαι ο μόνος. Αν πάντως ξέρει κανείς τρόπο για οικονομικό η-μπάνκινγκ (μέχρι 1 ευρώ / συναλλαγή) προς λογ/μό στο εξωτερικό θα του/της είμαι ευγνώμων!
lalexoulhs Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Διυλιζεις τον κώνωπα και καταπινεις την κάμηλον.. Σιγα μην πεσεις εξω πληρωνοντας 7 ευρω. Για την ασφαλεια σου γινεται αυτο... τωρα αν η τραπεζα το εδινε δωρεαν' date=' θα ηταν καλυτερα, σαν προσφορα στον πελατη.Αλλα οχι και να διαμαρτυρεσαι γιατι 1 φορα, πληρωσες 7 ευρω για ενα μηχανημα που σου προσφερει τοση ασφαλεια στις δικες σου καταθεσεις. Αμα διαμαρτυρωσουν για τα επιτοκια καταθεσεως και δανεισμου, πιστωτικες, μικροεξοδα κτλ (οπου εκει γινεται και το ΜΕΓΑΛΟ κλεψιμο), θα συνυπογραφα μαζι σου... αλλα τωρα....[/quote'] Exeis akousei kamia trapeza sto eksoteriko na xrewnei to e-banking???? An deis mia analhsh kostous eksipiretishs pelath sto katasthma kai meso ebanking tha deis oti stis 4 prwtes prakseis pou tha kaneis exoun kerdisei perisotero apo 7 euro.... To na eksanagazeis enan pelati sou se kati tetoio einai apla kathisterhmeno kai eksapatas ton allo. An thes paradhgmata trapezwn me ebanking polu kalhtero security kai mhden kostos euxaristos na sou dwsw...
Diomedes Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Ίσως το ebanking είναι μια καλή εναλλακτική για μεταφορά χρημάτων (μιλάμε για όχι αστεία ποσά) σε εξωτερικό (έναντι της απ' ευθείας κατάθεσης στον λογ/μο του εξωτερικού που εκεί να δεις κλέψιμο!). Όμως κατά τ' άλλα είναι ένας ακόμα τρόπος για να τα οικονομάνε οι τράπεζες (οι οποίες παρεπιπτόντως δεν είναι φιλανθρωπικοί οργανισμοί οπότε θα απογοητευτείς αν περιμένεις να λειτουργούν ως τέτοιοι! )
Flying_Dutchman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Exeis akousei kamia trapeza sto eksoteriko na xrewnei to e-banking????An deis mia analhsh kostous eksipiretishs pelath sto katasthma kai meso ebanking tha deis oti stis 4 prwtes prakseis pou tha kaneis exoun kerdisei perisotero apo 7 euro.... To na eksanagazeis enan pelati sou se kati tetoio einai apla kathisterhmeno kai eksapatas ton allo. An thes paradhgmata trapezwn me ebanking polu kalhtero security kai mhden kostos euxaristos na sou dwsw... Κοιτα, το να γενικευεις, δε προκειται να σε βγαλει πουθενα. Το να λες, " An thes paradhgmata trapezwn me ebanking polu kalhtero security kai mhden kostos euxaristos na sou dwsw... " , παλι δε σημαινει απολυτως τιποτα. Το επιπεδο εξυπηρετησης απο τις τραπεζες διαφερει, οπως επισης και το κοστος χρησης των. Πχ. υπαρχουν τραπεζες που δε σε χρεωνουν για το e-banking, αλλα εχουν αλλες "υπηρεσιες" που στα παιρνουν κανονικα. Και μια και συγκεκριμενα αναφερεσαι σε τραπεζες του εξωτερικου, η ΑΒΝ (Ολλανδικη) σου δινει δωρεαν το e-banking, ΑΛΛΑ σε χρεωνει 40 ευρω το χρονο για την διατηρηση του λογαριασμου (απλος λογαριασμος). Αναφορικα με την Αλφα, να σας θυμισω οτι ηταν η πρωτη τραπεζα που εκανε δυνατη την καταθεση σε τραπεζα του εξωτερικου με κοστος 0,30 ευρω (μεσω web), οταν οι αλλες τραπεζες χρεωναν 20 ευρω. Επισης, δεν βλεπω κανεναν να διαμαρτυρεται για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες στα επιτοκια χορηγησεων & καταθεσεων, οπου γινεται ΤΟ κλεψιμο και υποθηκευεται (εδω και ΠΟΛΛΑ χρονια) το μελλον της δυσμοιρης αυτης χωρας. Γι'αυτα κανεις δε βγαινει να μιλησει, τα 7 ευρω που χρεωνουν για την ασφαλεια σας πειραξαν... ΚΑΙ στην τελικη, για μεγαλυτερη ασφαλεια γινεται αυτο, οχι για το χαβαλε.. απορω πως πηρε τοσο μεγαλη εκταση αυτο το θρεαντ.
random Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Αυτό τελικά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.Μπήκα τώρα να κάνω μία μεταφορά χρημάτων και ενώ ποτέ δεν έχω απενεργοποιήσει τον συγκεκριμένο κωδικό' date=' το μήνυμα που μου βγαζει είναι Σώνει και ντε πρέπει να πάρουμε το μηχανάκι...[/quote'] δεν ξερω τι γινεται με την Απενεργοποίηση, προφανώς μετα απ οσα γραφτηκαν εδώ, δεν προκειται να τον απενεργοποιήσω ποτέ. αλλα εσύ τον εχεις Ενεργοποιήσει τον πρόσθετο; εγω, ειχα φυσικα alpha web πριν εμφανιστεί η συσκευή. ΜΕΤΑ απο αυτο το τοπικ, δηλαδη στις τελευταίες 15 μέρες, εχω κάνει 3 ειδών μεταφορές: 1.σε προδηλωμένο Αλφα (που δεν θελει ετσι κι αλλιως προσθετο) 2. σε μη δηλωμένο Αλφα, 3. και σε άλλης Ελληνικης τράπεζας. και 4. αλλαγη ημερησιου ορίου, ολα επαιξαν με τον πρόσθετο, και δεν ειδα κανενα μυνημα για συσκευή.
sa1901 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2006 Έχω ενεργοποιήσει τον πρόσθετο κωδικό εδώ και έναν χρόνο και τον χρησιμοποιούσα για τις αγορές από το εξωτερικό. Δεν τον απενεργοποίησα ΠΟΤΕ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το απενεργοποιήσαν αυτοί. Ίσως επειδή είχα να τον χρησιμοποιήσω 4 μήνες. :-? Aλλά και πάλι... Γιατί να γίνει αυτό χωρίς την έγκρισή μου;
random Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2006 Το επαναφέρω γιατι ο εμπαιγμός συνεχίζεται και διευρίνεται. Απο 4/9/2006, όλοι πρέπει να έχουν μηχανάκι. Παλιοί, νέοι, ειτε απενεργοποίησαν, είτε όχι. Για την εκτέλεση συναλλαγών όπως μεταφορές χρημάτων σε τρίτους' date=' εμβάσματα σε άλλες Τράπεζες καιμεταβολή των λογαριασμών και των προσωπικών σας στοιχείων, χρησιμοποιείτε ήδη τον«Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας». Για λόγους μεγαλύτερης προστασίας των κωδικών και των λογαριασμών σας, από τις 4/9/2006 καταργείται η χρήση του «στατικού» Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας και οι σχετικές υπηρεσίες θα προσφέρονται πλέον ΜΟΝΟ στους κατόχους ειδικής συσκευής παραγωγής κωδικών «μιας χρήσεως». Βεβαίως, η χρήση των λοιπών υπηρεσιών του Alpha Web Banking (ενημερώσεις, πληρωμές οφειλών και μεταφορές μεταξύ των «προδηλωμένων» λογαριασμών), θα εξακολουθήσουν να προσφέρονται σε ΟΛΟΥΣ τους συνδρομητές. Η Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας παράγει, με κρυπτογραφημένο αλγόριθμο, έναν «κωδικό» αριθμό μιας χρήσεως μέσω του οποίου πιστοποιείται ότι η κάθε συναλλαγή προέρχεται πράγματι από εσάς, τον κάτοχο της συγκεκριμένης συσκευής. Η νέα μορφή των υπηρεσιών με «Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας» σας προσφέρει: * Προστασία κατά την εκτέλεση ΟΛΩΝ των συναλλαγών: Για να κάνετε χρήση ΟΛΩΝ των διαθέσιμων υπηρεσιών του Alpha Web Banking, πληκτρολογείτε κατά την είσοδό σας, τον «Κωδικό Συνδρομητή» σας, τον «Μυστικό κωδικό» σας ΚΑΙ τον «Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας» που θα παράγει η συσκευή σας. (Αν έχετε συσκευή και δεν την χρησιμοποιήσετε, θα έχετε πρόσβαση μόνο σε πληροφοριακού τύπου συναλλαγές). * Πρόσθετη προστασία κατά την εκτέλεση συναλλαγών εμβασμάτων προς τρίτους και μεταβολής των λογαριασμών και των προσωπικών σας στοιχείων: Θα πληκτρολογείτε τον κωδικό μιας χρήσεως που παράγει η συσκευή και σε ΚΑΘΕ τέτοια συναλλαγή. * Δυνατότητα αυξήσεως του ημερήσιου ορίου μεταφορών σε λογαριασμούς τρίτων: Μέχρι σήμερα μπορούσατε να διαμορφώσετε το ανώτατο ημερήσιο όριο μεταφορών σε «μη προδηλωμένους λογαριασμούς» Alpha Bank ή/και άλλων τραπεζών έως 3.000 Ευρώ.Με τη χρήση της συσκευής θα μπορείτε να μεταβάλλετε το όριο αυτό μέχρι του ποσού των 10.000 Ευρώ. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε χρήση των παραπάνω υπηρεσιών, μπορείτε να καταχωρήσετε σχετική αίτηση μέσω του Alpha Web Banking (επιλέξτε από το μενού «Διαχείριση», την ενότητα «Υπηρεσίες πρόσθετου κωδικού ασφαλείας» και τη συναλλαγή «Αίτηση») και θα σας αποστείλουμε ταχυδρομικά τη συσκευή. Για τη χρήση των υπηρεσιών πρόσθετου κωδικού ασφαλείας θα επιβαρυνθείτε με το εφάπαξ κόστος ενεργοποιήσεώς τους που ανέρχεται σε [b']7 Ευρώ[/b]. Σκάσε τα 7 ευρώ και κολύμπα! Κ ο ρ ό ϊ δ ο !!!!!.
deathlok Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 το μηχανηματάκι αυτό είναι μοναδικό. Δηλαδή κάθε χρήστης έχει το δικό του που βγάζει νούμερα που είναι κατάληλα για τις δικές του μόνο συναλαγές ή μπορώ να έχω ένα μηχανημα για να χειρίζομαι δύο λογαριασμού π.χ. τον δικό μου και του πατέρα μου. βρήκα την απάντηση σορρυ για το άχρηστο ποστ Με την ενεργοποίησή της, συνδέεται μοναδικά με τη συνδρομή σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.