Προς το περιεχόμενο

Alpha web-banking : Εξαναγκασμός για αγορά συσκευής πρόσθετου κωδικού ασφαλείας

iparou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πηγαινε στην Πειραιως,μακραν καλυτερο σερβις και ε-μπανκιν

Την χρησιμοποιώ από το 2000.

Δεν με είχε χρεώσει κάτι εκείνη την εποχή και δεν ξέρω αν χρεώνει τώρα.

Αν όμως είσαι πελάτης, δεν νομίζω να χρεώνει.

Το πολύ χρήσιμο είναι ότι σου στέλνει κωδικό στο κινητό που έχεις δηλώσει για μεταφορές άνω των 600?.

Στις τράπεζες γενικά όλα είναι διαπραγματεύσιμα.

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αισχος. αυτό λεω κι εγω.

1ον, επειδη στο φορτώνουν ενω ηδη εισαι πελάτης και εχεις συνηθησει να κανεις καποια πραγματα με την Αλφα, και το webbanking τους.

Αν υπηρχε απ την αρχη αυτο το συστημα, θα ηταν και ενας λογος (οπως οι προμηθειες, η ευκολια χρησης, και αλλα) να την επιλέξεις, και σατ τραπεζα και σαν webbank system.

τωρα βεβαια, ευκολο ειναι να λες "ελα μωρε 7 ευρω ειναι". που να μπλεκεις με ανοιγμα λογαριασμου, αιτηση web, μετακινηση χρηματων σε άλλη τραπεζα?

Μεχρι χτες, ομως στα αφιερώματα περι webbanks στα περιοδικα, που προφανως απευθυνονται σε οσους δεν ειχαν, ελεγαν:

κοστος εγγραφής... Πειραιως=5, Αλφα=δωρεάν.

τωρα ειναι ενα "ταπεινό", 7αράκι και αλλα τόσα σε απώλεια, βλάβη, λήξη μπαταρίας :)

Eχω λογ. στην Εθνικη, αλλα με το web τους ουτε καν ασχοληθηκα, μολις ειδα φιλο μου, να παιρνει με το ανοιγμα του account (που χρειάστηκε 2, να ΔΥΟ, επισκέψεις του στο υποκατάστημα για να ολοκληρωθεί),

2 σελιδες γεματες κωδικους μιας χρήσεως για καθε συναλλαγή του, και το username του γραμμένο επάνω με μολύβι (απο την υπάλληλο που του τα έδωσε, φυσικά).

Αυτα δεν ειναι web bankng, internet, και 21ος αιώνας. ειναι "ο Ζήκος και το τεφτέρι με τον βερεσέ"

---------------------------------

Εγω ευτυχώς δεν κανω πολλές μεταφορές σε 3ους, με βολευει η Αλφα για πληρωμες ολων των λογαριασμών,

παλι καλα που προειδοποίησε ο iparou να μην κανω ακύρωση του κωδικού ασφαλείας. Να δούμε ποσο θα μου κρατήσει, μεχρι να μου τον "ακυρώσουν" με το ζόρι "για λόγους μέγιστης ασφαλείας", κι εμενα. τοτε βλέπουμε...

-----------------------------------

2ον με το μαραφέτι τους δεν νιώθω καθολου ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ. μετα τα τσιγαρα, τον αναπτηρα, το κινητό, τα κλειδιά, τα πορτοφόλια, και το ρολόι, να κουβαλάμε (και να προσεχουμε μη χασουμε, μην πεσει) αλλη μια παντόφλα μαζί. Ε,... χειμωνας ειναι, εχουμε τσέπες στα μπουφαν. Το καλοκαιρι με το μαγιό στις διακοπές να δουμε γέλια με τον.. κρυπτοδονητή τους.

Οσοι ηταν μεχρι τώρα τα πιθανότερα θύματα υποκλοπής των κωδικών, ειναι και τώρα τα ίδια. Αυτοι δηλ, που δεν ειναι εξικοιωμενοι με τη χρηση υπολογιστών και την ασφάλειά τους. Δε λεμε για παπουδες, που ουτε το ΑΤΜ δεν χρησιμοποιούν.

Για χρηστες Η/Υ λεω, αυτοι ειχαν ηδη το φοβο και την προκατάληψη "μη μπουκάρουν οι χακερς μεσα απο το Καζαα και μου παρουν τον κωδικό"...

τους βαζεις αλλον ενα παράγοντα πολυπλοκότητας στην εξίσωση. γιατί; για να βαρεθουν στο τέλος, και να πουν... βρε δε με παρατάτε με τις τεχνολογίες... ας πάω στην ουρα να τελειώνουμε.

3ον, επειδη δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι αυτο το μετρο λαμβάνεται αμεσως μετα τα προσφατα επισοδεια με τα "email απάτες". Καραγκιόζηδες!!!!

Να εστελναν μια επιστολή σε καθε έναν πελάτη τους με ενεργό κωδικο web, και να πρότιναν την αγορά της συσκευής για να εισαι 100% προφυλαγμένος απο αυτον και μονο τον συγκεκριμένο κινδυνο, τα μαιηλ.

και οποιος δεν το αγοραζε, καλα να παθει. η τραπεζα δεν θα ειχε πιά ευθυνη. εγω τι φταίω να με βαζουν στο ίδιο καλάθι με τους άσχετους?

Δημοσ.

Εγώ θα πω μιά καλή κουβέντα γιά την Eurobank που έχει μάλλον το καλύτερο web banking, στέλνει δωρεάν με courier κωδικούς όσες φορές θέλεις και χρεώνει και αυτή 0,30€ γιά διατραπεζικές συναλλαγές σε ευρώ.

Δημοσ.

βασικά αυτό έγινε επειδή πολλοί καθυστερημένοι την πάτησαν με τα email που στάλθηκαν και στέλνανε κωδικούς αβέρτα. το σύστημα της alphabank με την συσκευή δεν είναι κάτι καινούριο, η εθνική σου στέλνει λίστα με έτοιμους αριθμούς. η συσκευούλα προφανώς έχει μέσα τον αλγόριθμο κ κάνει άμεσα την δουλειά.

Δημοσ.

file sth douleia mou blepw to 90% twn touristwn pou kanoun webbanking na xrhsimopoioun ayta ta mhxanakia.einai o asfalesteros tropos afou o kwdikos pou sou dinei einai monadikos gia ka8e synalagh kai den kindineyeis apo kanena apatewna estw kai an sou parei ola ta ypoloipa stoixeia sou.ta 7 eyro den einai tipota mprosta sthn asfaleia pou sou parexei kai axizei h agora tou.

Δημοσ.
Εγώ θα πω μιά καλή κουβέντα γιά την Eurobank που έχει μάλλον το καλύτερο web banking, στέλνει δωρεάν με courier κωδικούς όσες φορές θέλεις και χρεώνει και αυτή 0,30? γιά διατραπεζικές συναλλαγές σε ευρώ.

Ένα από τα κακά που έχει η Eurobank (γιατί έχει πολλά) είναι ότι θέλει certificate και δεν μπορείς να δουλεύεις internet banking από οπουδήποτε.:twisted:

Κατά τα άλλα, είναι μία τράπεζα που όχι απλώς δεν σέβεται τον πελάτη, αλλά έχει χάσει πολλούς και μεγάλους πελάτες από τα καθεστώτα χρέωσης που επιβάλει καθώς και τη λογική του "να τους πάρουμε και τα σώβρακα". :? :?

Δημοσ.
Ένα από τα κακά που έχει η Eurobank (γιατί έχει πολλά) είναι ότι θέλει certificate και δεν μπορείς να δουλεύεις internet banking από οπουδήποτε.:twisted:

Κατά τα άλλα' date=' είναι μία τράπεζα που όχι απλώς δεν σέβεται τον πελάτη, αλλά έχει χάσει πολλούς και μεγάλους πελάτες από τα καθεστώτα χρέωσης που επιβάλει καθώς και τη λογική του "να τους πάρουμε και τα σώβρακα". :? :?[/quote']

τι λες ρε highlander τώρα; Τα ξέρεις από πρώτο χέρι ή λες ότι θες; Αν η eurobank δεν σέβεται τον πελάτη τι να πουν οι άμοιροι πελάτες της εθνικής και alpha ? Την χρησιμοποιώ και προσωπικά και για την επιχειρησή μου πάνω από 5 χρόνια και είναι μακράν η καλύτερη τράπεζα της ελλάδος με άριστη εξυπηρέτηση τόσο από το τηλέφωνο όσο και προσωπικά στο κατάστημα

Όσο για το web-banking θεωρώ ότι η Eurobank έχει το καλύτερο, μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς. Όλα τα άλλα και ιδιαίτερα της Alpha είναι κοροιδία. Όσο για τις χρεώσεις, η Eurobank μέσω του webbanking το μόνο που χρεώνει είναι τα εμβάσματα σε άλλες τράπεζες με χρέωση 30 λεπτά για εσωτερικό και 3 ευρώ για ευρωπαική ένωση (αν θυμαμαι καλά).

Δημοσ.
τι λες ρε highlander τώρα; Τα ξέρεις από πρώτο χέρι ή λες ότι θες; Αν η eurobank δεν σέβεται τον πελάτη τι να πουν οι άμοιροι πελάτες της εθνικής και alpha ? Την χρησιμοποιώ και προσωπικά και για την επιχειρησή μου πάνω από 5 χρόνια και είναι μακράν η καλύτερη τράπεζα της ελλάδος με άριστη εξυπηρέτηση τόσο από το τηλέφωνο όσο και προσωπικά στο κατάστημα

Όσο για το web-banking θεωρώ ότι η Eurobank έχει το καλύτερο' date=' μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς. Όλα τα άλλα και ιδιαίτερα της Alpha είναι κοροιδία. Όσο για τις χρεώσεις, η Eurobank μέσω του webbanking το μόνο που χρεώνει είναι τα εμβάσματα σε άλλες τράπεζες με χρέωση 30 λεπτά για εσωτερικό και 3 ευρώ για ευρωπαική ένωση (αν θυμαμαι καλά).[/quote']

Σορυ αλλα γινεσαι λιγο υπερβολικος.

Εγω στην ΑΛΦΑ ειμαι και το λειτουργω αρκετο καιρο χωρις το παραμικρο προβλημα. Ουτε αμοιρος πελατης αισθανομαι ουτε κοροιδια το βρισκω. Οι χρεωσεις ιδιες ειναι και η υπηρεσια τουλαχιστον ικανοποιητικη. Αν ηταν ετσι οπως τα λες, εγω τουλαχιστον, θα αλλαζα τραπεζα. Δεν νομιζω οτι υπαρχουν και παρα πολλοι, σοβαροι λογοι που δεν αφηνουν καποιο να αλλαξει τραπεζα οποια στιγμη θελει αν δεν ειναι ικανοποιημενος απο τις υπηρεσιες της.

Μπορει γενικα η Eurobank να ειναι καλυτερη τραπεζα κτλ αλλα μην ξεχναμε που ανοικει αυτη και που η αλφα ή η ετε.

Δημοσ.
τι λες ρε highlander τώρα; Τα ξέρεις από πρώτο χέρι ή λες ότι θες; Αν η eurobank δεν σέβεται τον πελάτη τι να πουν οι άμοιροι πελάτες της εθνικής και alpha ? Την χρησιμοποιώ και προσωπικά και για την επιχειρησή μου πάνω από 5 χρόνια και είναι μακράν η καλύτερη τράπεζα της ελλάδος με άριστη εξυπηρέτηση τόσο από το τηλέφωνο όσο και προσωπικά στο κατάστημα...

Δεν ξέρω με τί ακριβώς ασχολείσαι αγαπητέ, αλλά δεν νομίζω ότι κανείς από μας έχει τόσες εμπειρίες ώστε να αποφαίνεται τόσο κατηγορηματικά ότι η Χ ή Υ Τράπεζα είναι "μακράν η καλύτερη τράπεζα της ελλάδος".

Στο υποκατάστημα ή τα υποκαταστήματα που συνεργάζεται ο καθένας μας (ας είναι καλά ο ανταγωνισμός τους), οι περισσότεροι βιώνουμε αυτό που χαρακτηρίζεις "άριστη εξυπηρέτηση τόσο από το τηλέφωνο όσο και προσωπικά στο κατάστημα". Το θέμα είναι τί γίνεται, όταν επισκεφτούμε κατάστημα σε άλλη περιοχή, χωρίς να υποχρεώσουμε τον "δικό μας" να τους πάρει τηλέφωνο, ή όταν χρησιμοποιούμε το "απρόσωπο" phone banking. Εκεί μετράω το σεβασμό στον πελάτη σαν γενική πολιτική κι όχι εκεί που με ξέρουν.

Σαφώς και υπεισέρχεται ο (δικός μας) υποκειμενικός παράγοντας, σαφώς και είναι θέμα τύχης, να σ' εξυπηρετήσει ο υπάλληλος που σέβεται τη δουλειά του και τους γύρω του, αντί για εκείνον που μισεί και τον αέρα που αναπνέει, αλλά η γενική μου εντύπωση για την πρώην Εργασίας και νυν Eurobank είναι περίπου ίδια μ' αυτή που τρέφουμε και οι δυό για την Εθνική: Η χειρότερη.

Αντίθετα οι εντυπώσεις μου από την Alpha και την "ταπεινή" Αττικής είναι οι καλύτερες δυνατές.

No offence anyway.

ΥΓ: Δεν είναι δουλειά μου, δίστασα να το γράψω, αλλά άν μου επιτρέπεις: Ο highlander έχει αποδείξει, ότι δεν ανήκει σ' αυτούς που "λένε ότι θέλουν". Συγγνώμη για την παρέμβαση.

Δημοσ.

Για να επανέλθουμε στο θέμα του ειδικού μηχανήματος για κωδικούς, να σας πω ότι εγώ εχθές έκανα κανονικά μεταφορά σε λογαριασμό τρίτου ΧΩΡΙΣ αυτό το μηχάνημα.

Απλά με το πρόσθετο κωδικό που όλοι όσοι χρησιμοποιούν Alpha Web Banking τον έχουν εξ αρχής.

Συνεπώς τα 7 ευρώ για την αγορά του μηχανήματος είναι προαιρετικά και μόνο για δική μας ασφάλεια.

Όλες οι υπηρεσίες web banking της Alpha εξακολουθούν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Δημοσ.
Για να επανέλθουμε στο θέμα του ειδικού μηχανήματος για κωδικούς' date=' να σας πω ότι εγώ εχθές έκανα κανονικά μεταφορά σε λογαριασμό τρίτου ΧΩΡΙΣ αυτό το μηχάνημα.

Απλά με το πρόσθετο κωδικό που όλοι όσοι χρησιμοποιούν Alpha Web Banking τον έχουν εξ αρχής.

Συνεπώς τα 7 ευρώ για την αγορά του μηχανήματος είναι προαιρετικά και μόνο για δική μας ασφάλεια.

Όλες οι υπηρεσίες web banking της Alpha εξακολουθούν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια.[/quote']

Διάβασε καλύτερα το thread, φίλε μου. Οπως ανέφερα στο πρώτο μου post, κι εγώ μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα τον κωδικό ασφαλείας που είχα ορίσει μόνος μου, αλλά, από λάθος μου, τον κατήργησα μέσω της σχετικής επιλογής στο interface του web banking, και όταν τηλεφώνησα για να τον επανενεργοποιήσω, μου είπαν ότι πλέον δεν μπορεί ο πελάτης να επιλέξει μόνος του τον κωδικό, αλλά θα πρέπει να πάρει οπωσδήποτε το μηχανηματάκι...

Παραθέτω quote μου από την πρώτη σελίδα :

Άρα όσοι παλιοί χρήστες του web banking απενεργοποίησαν τον παλιό τους κωδικό και βεβαίως, όλοι οι νέοι χρήστες, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να πληρώσουν 7 ευρώ για να πάρουν το μηχανηματάκι, το οποίο, κατά τη γνώμη μου μόνο βολικό δεν είναι...
Δημοσ.

Αφου το εγραφαν οταν βγηκε η ανακοινωση με το μηχανακι παραγωγης κωδικων οτι οι παλιοι θα συνεχισουν με το παλιο συστημα αλλα σε περιπτωση που ακυρωσουν τον κωδικο ασφαλειας αυτο (για μεταφορες σε τριτους κτλ) μετα ΔΕΝ θα μπορουν να επιστρεψουν στο παλιο συστημα και θα πρεπει να αγορασουν το μηχανακη τους. Δεν φταιει η τραπεζα, το ειχε ανακοινωσει απο την αρχη.

Δημοσ.

panagioths το σκεπτικό πάσχει απο 10 πάντες. Ειναι σα να σου λένε "η τράπεζα μας θα συνεχίσει να εξυπηρετεί ολους τους κατόχους πιστωτικών καρτών, αλλα απο εδώ και πέρα οποιος την χάσει, ας αγοράσει κι ενα μεγάααααλο πορτοφόλι, για μετρητά, γιατί δεν πρόκειται να του την αντικαταστήσουμε".

Ακυρώνεις τον πρόσθετο κωδικό γιατι πολύ απλά τον ξέχασες, ή υποψιάζεσαι οτι καπου διέρευσε, ή για πλάκα.

Αλλα σιγουρα το κάνεις και γιατι εισαι σίγουρος οτι με 2 κλικ και ενα τηλέφωνο, θα σου δωσουν νέο, όπως έγινε και την 1η φορά.

και κανενας δεν το κάνει για να του φορτώσουν το μπρελόκ-κουδούνι-που-δεν-αλλάζει-μπαταρία !

Δημοσ.
Αφου το εγραφαν οταν βγηκε η ανακοινωση με το μηχανακι παραγωγης κωδικων οτι οι παλιοι θα συνεχισουν με το παλιο συστημα αλλα σε περιπτωση που ακυρωσουν τον κωδικο ασφαλειας αυτο (για μεταφορες σε τριτους κτλ) μετα ΔΕΝ θα μπορουν να επιστρεψουν στο παλιο συστημα και θα πρεπει να αγορασουν το μηχανακη τους. Δεν φταιει η τραπεζα, το ειχε ανακοινωσει απο την αρχη.

Κι απ' αυτό εσύ συμπεραίνεις ότι δεν φταίει η τράπεζα κι ότι είμαι υπερβολικός που φωνάζω ? Αυτό που έγραψες, περισσότερο επιβεβαιώνει αυτά που λέω (περί εξαναγκασμού) παρά τα αναιρεί...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...