iparou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Χαίρετε. Επιχείρησα σήμερα να στείλω χρήματα μέσω του web banking της Άλφα σε λογαριασμό άλλης τράπεζας εσωτερικού, και ζητάει πρόσθετο κωδικό ασφαλείας ο οποίος πρέπει να παραχθεί μέσω του ειδικού μηχανήματος που πουλάνε. Παλαιότερα, είχα ο ίδιος βάλει (όπως και οι περισσότεροι νομίζω), έναν δικό μου 5ψήφιο κωδικό τον οποίον και χρησιμοποιούσα για τις υπηρεσίες που τον ζητούσαν, αλλά άθελά μου, πάτησα Απενεργοποίηση του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας μέσα από το μενού και πλέον ο μόνος τρόπος είναι να πάρεις το μηχάνημα, αφού, όπως μου είπαν στο τηλέφωνο, δεν μπορείς να δηλώσεις από μόνος σου έναν Κωδικό, όπως έκανες παλιά... Άρα όσοι παλιοί χρήστες του web banking απενεργοποίησαν τον παλιό τους κωδικό και βεβαίως, όλοι οι νέοι χρήστες, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να πληρώσουν 7 ευρώ για να πάρουν το μηχανηματάκι, το οποίο, κατά τη γνώμη μου μόνο βολικό δεν είναι... Επιτρέπονται τέτοια πράγματα ρε παιδιά ? Με το έτσι θέλω, να σου παίρνουν 7 ευρώ, χωρίς να σου αφήνουν το δικαίωμα της επιλογής ? Δηλαδή, δεν είχαν άλλον τρόπο να βγάλουν χρήματα και σκέφτηκαν αυτό το νταβατζιλίκι (σκεφτείτε 7 ευρώ επί δεν ξέρω κι εγώ πόσες χιλιάδες χρηστών web-banking) ? Ή 7 ευρώ ή (ουσιαστικά) είναι άχρηστο το e-banking της Alpha (αφού χωρίς το πρόσθετο κωδικό, μόνο πληροφορίες για τις κινήσεις του λογριασμού σου μπορείς στην ουσιά να πάρεις). ΑΙΣΧΟΣ !
nimik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Πηγαινε στην Πειραιως,μακραν καλυτερο σερβις και ε-μπανκιν
dim_b Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Στην Πειραιώς δεν πληρώνεις πιά γιά να γραφτείς στο e-banking (WinBank); :roll:
georgeadams Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Ή 7 ευρώ ή (ουσιαστικά) είναι άχρηστο το e-banking της Alpha (αφού χωρίς το πρόσθετο κωδικό, μόνο πληροφορίες για τις κινήσεις του λογριασμού σου μπορείς στην ουσιά να πάρεις). Ο πρόσθετος κωδικός είναι για να κάνεις μεταφορές χρημάτων σε ΜΗ προδηλωμένους λογαριασμούς, να προσθέτεις λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες και δάνεια στη λίστα των προδηλωμένων, και να πληρώνεις πιστωτικές κάρτες άλλων τραπεζών. Αυτά είναι το 1/3 των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις...
nimik Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Στην Πειραιώς δεν πληρώνεις πιά γιά να γραφτείς στο e-banking (WinBank); :roll: Δεν ξερω,το εχω πολυ καιρο,δεν νομιζω να ειχα πληρωσει κατι και δεν ξερω αν αλλαξε κατι εντωμεταξυ..
Flying_Dutchman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Χαίρετε. Επιχείρησα σήμερα να στείλω χρήματα μέσω του web banking της Άλφα σε λογαριασμό άλλης τράπεζας εσωτερικού' date=' και ζητάει πρόσθετο κωδικό ασφαλείας ο οποίος πρέπει να παραχθεί μέσω του ειδικού μηχανήματος που πουλάνε. Παλαιότερα, είχα ο ίδιος βάλει (όπως και οι περισσότεροι νομίζω), έναν δικό μου 5ψήφιο κωδικό τον οποίον και χρησιμοποιούσα για τις υπηρεσίες που τον ζητούσαν, αλλά άθελά μου, πάτησα Απενεργοποίηση του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας μέσα από το μενού και πλέον ο μόνος τρόπος είναι να πάρεις το μηχάνημα, αφού, όπως μου είπαν στο τηλέφωνο, δεν μπορείς να δηλώσεις από μόνος σου έναν Κωδικό, όπως έκανες παλιά... Άρα όσοι παλιοί χρήστες του web banking απενεργοποίησαν τον παλιό τους κωδικό και βεβαίως, όλοι οι νέοι χρήστες, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να πληρώσουν 7 ευρώ για να πάρουν το μηχανηματάκι, το οποίο, κατά τη γνώμη μου μόνο βολικό δεν είναι... Επιτρέπονται τέτοια πράγματα ρε παιδιά ? Με το έτσι θέλω, να σου παίρνουν 7 ευρώ, χωρίς να σου αφήνουν το δικαίωμα της επιλογής ? Δηλαδή, δεν είχαν άλλον τρόπο να βγάλουν χρήματα και σκέφτηκαν αυτό το νταβατζιλίκι (σκεφτείτε 7 ευρώ επί δεν ξέρω κι εγώ πόσες χιλιάδες χρηστών web-banking) ? Ή 7 ευρώ ή (ουσιαστικά) είναι άχρηστο το e-banking της Alpha (αφού χωρίς το πρόσθετο κωδικό, μόνο πληροφορίες για τις κινήσεις του λογριασμού σου μπορείς στην ουσιά να πάρεις). ΑΙΣΧΟΣ ![/quote'] Διυλιζεις τον κώνωπα και καταπινεις την κάμηλον.. Σιγα μην πεσεις εξω πληρωνοντας 7 ευρω. Για την ασφαλεια σου γινεται αυτο... τωρα αν η τραπεζα το εδινε δωρεαν, θα ηταν καλυτερα, σαν προσφορα στον πελατη.Αλλα οχι και να διαμαρτυρεσαι γιατι 1 φορα, πληρωσες 7 ευρω για ενα μηχανημα που σου προσφερει τοση ασφαλεια στις δικες σου καταθεσεις. Αμα διαμαρτυρωσουν για τα επιτοκια καταθεσεως και δανεισμου, πιστωτικες, μικροεξοδα κτλ (οπου εκει γινεται και το ΜΕΓΑΛΟ κλεψιμο), θα συνυπογραφα μαζι σου... αλλα τωρα....
dimitris__ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Εγώ χρησιμοποιώ το Alpha web banking 5 χρόνια τώρα, δεν έχω πληρώσει φράγκο για την υπηρεσία αυτή, και με έχει διευκολύνει αφάνταστα (πληρωμές ΔΕΚΟ, κινητών, μεταφορές κλπ.). Θα ΄χω πληρώσει λογαριασμούς και 1000 φορές... Κάτι είναι κι αυτό. Μόνο στην αρχή σερνόταν, αλλά τη δουλειά την έκανε.
txc Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξερω,το εχω πολυ καιρο,δεν νομιζω να ειχα πληρωσει κατι και δεν ξερω αν αλλαξε κατι εντωμεταξυ.. το αρχικό πακέτο της πειραιώς κοστίζει 5 ευρώ και η επανέκδοση κωδικών αν δεν τους θυμάσαι 2 ευρώ
iparou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Ο πρόσθετος κωδικός είναι για να κάνεις μεταφορές χρημάτων σε ΜΗ προδηλωμένους λογαριασμούς, να προσθέτεις λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες και δάνεια στη λίστα των προδηλωμένων, και να πληρώνεις πιστωτικές κάρτες άλλων τραπεζών. Αυτά είναι το 1/3 των πραγμάτων που μπορείς να κάνεις... Λάβε όμως υπόψην ότι στους προδηλωμένους λογαριασμούς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δηλώσεις λογαριασμούς άλλων τραπεζών, παρά μόνο της Άλφα, οπότε αν θες κάθε π.χ. πρώτη του μηνός να μεταφέρεις χρήματα σε δικό σου λογαριασμό άλλης τράπεζας (γονιός σε γιο φοιτητή κ.τ.λ), ατύχησες. Και δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες του web banking το χρησιμοποιούν κυρίως για πληρωμή λογαριασμών ή μεταφορά χρημάτων σε άλλες τράπεζες (π.χ. online αγορές), απ'τη στιγμή που χωρίς κωδικό μπορείς να κάνεις μόνο το πρώτο, μάλλον είναι κάτι παραπάνω απ'το 1/3 το handicap που σου βάζουν. Διυλιζεις τον κώνωπα και καταπινεις την κάμηλον.. Σιγα μην πεσεις εξω πληρωνοντας 7 ευρω. Για την ασφαλεια σου γινεται αυτο... τωρα αν η τραπεζα το εδινε δωρεαν' date=' θα ηταν καλυτερα, σαν προσφορα στον πελατη.Αλλα οχι και να διαμαρτυρεσαι γιατι 1 φορα, πληρωσες 7 ευρω για ενα μηχανημα που σου προσφερει τοση ασφαλεια στις δικες σου καταθεσεις. Αμα διαμαρτυρωσουν για τα επιτοκια καταθεσεως και δανεισμου, πιστωτικες, μικροεξοδα κτλ (οπου εκει γινεται και το ΜΕΓΑΛΟ κλεψιμο), θα συνυπογραφα μαζι σου... αλλα τωρα....[/quote'] Όχι φίλε μου, εδώ έχεις λάθος, ή τουλάχιστον εγώ δεν έγινα κατανοητός. Δεν διαμαρτύρομαι για τα 7 ευρώ... Ένας καφές είναι, ας πάει στην ευχή. Διαμαρτύρομαι για το ότι στην ουσία σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να τα πληρώσεις, χωρίς να έχεις περιθώρια άλλης επιλογής, αγοράζοντας κάτι που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΒΟΛΟ... Νταβατζιλίκι με το έτσι θέλω... Κι αυτά περί μεγαλύτερης ασφάλειας (τα οποία μου ανέφεραν και οι ίδιοι στο τηλέφωνο), τα ακούω βερεσέ. Γιατί, αν ήταν θέμα ασφάλειας μόνο, θα έπρεπε να αφήσουν το παλιό σύστημα με τον κωδικό που επέλεγες εσύ δωρεάν (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βολικότερο και ασφαλέστερο) και να έχουν ως οπτιόν την αγορά της συσκευής για όσους πιστεύουν ότι θα τους εξυπηρετούσε. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε... Άσε που μόνο βολικό δεν είναι να έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου ένα μαρκούτσι 6 cm (σε ξεχωριστό μέρος από τους κωδικούς που πιθανότατα κουβαλάς στην τσάντα σου ή το πορτοφόλι σου), για την πιθανότητα να θες να χρησιμοποιήσεις το web banking από κάποιο λάπτοπ ή άλλον υπολογιστή εκτός σπιτιού (π.χ. δουλειάς). Και βεβαίως, δεν αναφέρω καν το γεγονός των 12 ευρώ που θα πληρώνεις κάθε φορά που θες να πάρεις καινούριο (είτε επειδή στο έκλεψαν\το έχασες είτε επειδή τελείωσαν οι μιας χρήσης μπαταρίες του, τις οποίες δεν μπορείς να αλλάξεις - λένε διάρκεια ζωής μέχρι 5 χρόνια αλλά ίδωμεν...) Συγκρίνεται όλη αυτή η μανούρα αντί ενός 5ψήφιου κωδικού ασφαλείας που είχες στο μυαλό σου ? Δεν νομίζω...
mandipl Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 file timorise tous .pigaine winbank kai pes tous to kiolas na to xeroun .isos etsi paroun xampari .tha sou poune mia pa..ria vevea gia na dikaiologithoun alla mi dineis simasia .pes pao allou kai teliose magges .
Godfath3r Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Προφανώς δεν σε αναγκάζουν και μπορείς να πάς σε άλλη τράπεζα αλλά η μαλ@κία οτι όλα αυτά τα μαθαίνεις στην πορεία... Αλλά απο ότι βλέπω και απο αυτά που λέει και ο txc όλες οι τράπεζες τα ίδια (μην πώ) είναι...
iparou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Όταν τους είπα ότι καμία άλλη τράπεζα δεν χρεώνει αυτό το ποσό για τους κωδικούς ασφαλείας, μου απάντησαν ότι "ναι αλλά και καμία άλλη τράπεζα δεν χρεώνει μόνο 0,30 ευρώ προμήθεια για διατραπεζικές συναλλαγές"... Τα συμπεράσματα δικά σας.
gokal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Όχι φίλε μου' date=' εδώ έχεις λάθος, ή τουλάχιστον εγώ δεν έγινα κατανοητός. Δεν διαμαρτύρομαι για τα 7 ευρώ... Ένας καφές είναι, ας πάει στην ευχή. Διαμαρτύρομαι για το ότι στην ουσία σε ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να τα πληρώσεις, χωρίς να έχεις περιθώρια άλλης επιλογής, αγοράζοντας κάτι που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΒΟΛΟ... Νταβατζιλίκι με το έτσι θέλω... Κι αυτά περί μεγαλύτερης ασφάλειας (τα οποία μου ανέφεραν και οι ίδιοι στο τηλέφωνο), τα ακούω βερεσέ. Γιατί, αν ήταν θέμα ασφάλειας μόνο, θα έπρεπε να αφήσουν το παλιό σύστημα με τον κωδικό που επέλεγες εσύ δωρεάν (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βολικότερο και ασφαλέστερο) και να έχουν ως οπτιόν την αγορά της συσκευής για όσους πιστεύουν ότι θα τους εξυπηρετούσε. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε... [/quote'] Τωρα σιγουρα το εθεσες πολυ καλυτερα. Εγω τουλαχιστον συμφωνω. Ειναι το ιδιο νταβατζιλικι με το να σου παιρνουν λιγα ευρω για εξοδα συντηρησης λογαριασμου ή προμηθεια για μεταφορα σε αλλο λογαριασμο της ιδιας τραπεζας. Δεν ειναι το θεμα το ποσο, αφου ειναι πολυ μικρο, αλλα να το χανεις με τον τροπο που γινεται και να μην μπορεις να κανεις και τπτ! Απο παντου να βγαλουν κατι.
_DiMoN_ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Κι εγώ σήμερα δεν το ήξερα και ήθελα να προσθέσω έναν λογαριασμό και να κάνω την μεταφορά επιγόντως... Τελικά τους πήρα τηλέφωνο και μέσο του phone banking πρόσθεσα τον λογαριασμό και μέσο του web banking έκανα την μεταφορά. Όντως το web banking είναι υπερβολικά χρήσιμο, δεν ξέρω κι εγώ πόσο χρόνο θα έχανα αν δεν το είχα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.