blueviper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Αρχικώς να απολογηθώ a priori για την περίπτωση "ασυμβατότητας" του thread με την παρούσα ενότητα...το "πάλεψα" αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσω που ενδεχομένως θα ταίριαζε καλύτερα, αλλά προφανή άκρη δε βρήκα. Αυτά για το ενδεχόμενο που οι mods θα αναγκαστούν να αφιερώσουν χρόνο για τη μεταφορά του. Στο δια ταύτα τώρα... Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος που ταλαιπωρείται από την ασυνέπεια και τις φρούδες χρονικές ελπίδες που σου δημιουργεί με περισσή ευκολία η πλειονότητα των πωλητών, αφήνοντας υποσχέσεις και δεσμεύσεις που σπανίως πραγματοποιούνται στην εντέλειά τους. Μετά από πολύ έρευνα και "σπουδή" αρκετών ημερών πάνω στο τι παίζει τη σήμερον ημέρα σε επίπεδο hardware, κατέληξα σε ένα σύστημα που πληρούσε στο έπακρο τις τωρινές απαιτήσεις μου και, θέλω να πιστεύω, θα καλύψει σε ένα μεγάλο βαθμό κι αυτές των επόμενων χρόνων. Συγκρίνοντας τιμές, πληθώρα επιλογών και με βάση τις καλές κριτικές που μου μετέφεραν γνωστοί και άγνωστοι σε fora, επέλεξα τελικά να το προμηθευτώ από το E-Shop. Χωρίς να γνωρίζω πως ακριβώς λειτουργούν τα E-Shop points και με την ελπίδα να δω από κοντά ορισμένα από τα μέρη του συστήματος, επισκ΄φθηκα το υποκατάστημα του Χαλανδρίου, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω πως λειτουργούσε μονάχα ως τόπος παραγγελιών (κανένας ψόγος προς το E-Shop τα παραπάνω...η ευθύνη ήταν αποκλειστικά δική μου που δεν μπήκα στον κόπο να τους ρωτήσω πρώτα). Έχοντας ήδη έτοιμο το σύστημα (από το οποίο έλειπε η Geforce 7800GT που με ταλάνισε σε άλλο thread), το παρήγγειλα άμεσα στις 20 του μήνα με τη διαβεβαίωση του πωλητή πως σε 4-5 εργάσιμες μέρες θα το έχω στα χέρια μου (άφησα τη συναρμολόγηση στο E-Shop)...φυσικά στο site αναφέρουν πως οι παραδόσεις γίνονται εντός 2 ημερών "για υπολογιστές που έχετε συνθέσει οι ίδιοι". Υπέρμετρα φιλόδοξοι έμοιαζαν ευθύς εξαρχής, αλλά δεν είναι δικό μου πρόβλημα που το πίστεψα...ας μην το υποστήριζαν. Δεν έδωσα πολύ βαρύτητα σε αυτό...Χριστούγεννα έρχονταν άλλωστε, μεγαλύτερος όγκος δουλειάς...όχι επαρκής δικαιολογία όμως και θα το εξηγήσω παρακάτω το γιατί. Να αναφέρω, για τους μη γνωρίζοντες, πως το E-Shop σου παρέχει και έναν αριθμό παραγγελίας που τον χρησιμοποιείς μέσα από το site τους για να τσεκάρεις την εξέλιξή της τελευταίας. Από τις 21 (Τετάρτη) μέχρι και τις 24 (Σάββατο) η παραγγελία μου είχε κολλήσει στο 3ο βήμα "Έλεγχος Διαθεσιμότητας Προϊόντων". Μα για ποιο έλεγχο διαθεσιμότητας μιλάμε, από τη στιγμή που όταν έκανα την παραγγελία στον πωλητή, τσέκαρε ένα ένα αν υφίστανται τα προϊόντα?! Δηλαδή δε γνωρίζουν εκ των προτέρων αν υπάρχει stock, αλλά το μαθαίνουν στην πορεία? Φύγανε τα Χριστούγεννα...την Τρίτη 27 του μήνα, 4-5 εργάσιμες μέρες μετά κι ενώ παραμένω στο 3ο στάδιο εκ των 7 διαθεσίμων, αποφασίζω να κάνω μια τηλεφωνική κρούση μπας και με βοηθήσουν να καταλάβω γιατί έχουμε κολλήσει...η απάντηση του πωλητή, αφού έκανε τα κουμάντα του στο σύστημα "ξέρετε είχαμε έλλειψη του επεξεργαστή της AMD Χ2 4200+ και τον παραγγείλαμε...τώρα βλέπω πως υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα υλικά και θα δώσω εντολή στο τμήμα συναρμολόγησης να το αναλάβουν". Ευχαριστώ, παρακαλώ και πάμε παρακάτω. Δεν ξέχασα φυσικά να του αναφέρω πως το Σάββατο θα αναγκαστώ να ταξιδέψω και θα πρέπει να έχω το σύστημα μαζί μου όπωσδήποτε. Την επομένη (Τετάρτη, 28 ), ξανά τηλέφωνο στο E-Shop μια και η εξέλιξη είχε πάθει αγκύλωση..."χμμ, ναι το σύστημα βρίσκεται στη συναρμολόγηση"¨, "κΚαι γιατί αγαπητέ μου κύριε βρίσκεται ακόμα στη συναρμολόγηση, όταν θα έπρεπε να κοσμεί το δωμάτιό μου?", ήταν μέσες άκρες η απάντησή μου "έχετε δίκιο, αλλά έχει πολλή δουλειά αυτές τις μέρες ελέω εορτών κοκ"...η γνωστή δηλαδή επωδός. Φαίνεται πως στο E-Shop (και στα περισσότερα E-Shop εκεί έξω, που αντιμετωπίζουν τα πράγματα με μια αρπακολλατζίδικη διάθεση) δεν έχουν μπει στον κόπο να τσεκάρουν πόσα κομμάτια μπορούν κατά μέσο όρο και συναρμολογούν τη μέρα, ώστε να μπορούν να πληροφορούν και τον εκάστοτε πελάτη πόσο πάνω κάτω θα πάρει ώστε να έλθει η σειρά τους και να αποφασίζει κι ο ίδιος εν πλήρει γνώση τι διατίθεται να κάνει...αν γνώριζα πότε θα το είχαν έτοιμο, θα είχα μπει στη διαδικασία να το συναρμολογήσει μόνος μου. Πέμπτη πλέον (29/12) και η εξέλιξη της παραγγελίας μου ακολουθεί αυτήν του Κυπριακού...αργά και σταθερά κάνει βήματα μπροστά, παραμένοντας περιέργως στο 3ο. Νέο τηλέφωνο, αυτή τη φορά στο τεχνικό τμήμα, μια κι από τις πωλήσεις προκόψαμε. Η κασέτα "μεγάλος φόρτος εργασίας, αλλά θα ενημερώσω τους αρμοδίους να το αναλάβουν". Παρασκευή πλέον και τα νεύρα μου τσατάλια, γιατί την επομένη θα φύγω με άδεια χέρια...στο μεταξύ τους έχω ενημερώσει όλες τις προηγούμενες φορές περί του επικείμενου ταξιδιού και της πιθανότητας να ακυρώσω την παραγγελία αν τελικώς δεν έχω το σύστημα στα χέρια μου πριν το Σάββατο (31). Τηλέφωνο στις 12 και κάτι το πρωί πάλι στο τεχνικό τμήμα (μην τα ξαναλέω για την "εξέλιξη"...κολλημένοι για τα καλά)...αυτή τη φορά η απάντηση του τεχνικού ήταν πως δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει και καλό είναι να απευθυνθώ στο τμήμα πωλήσεων, στο όποιο όμως όπως τον ενημέρωσα, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το μου κοινοποιήσουν πως το σύστημα βρίσκεται στη διαδικασία της συναρμλόγησης, οπότε άδικος κόπος. Αφού ευγενικά (γενικώς σε αυτόν τον τομέα δεν έχω κανένα παράπονο...ομολογουμένως ευγενικοί) μου ανέφερε πως περιμένουν άλλες 20 γραμμές για τεχνική κάλυψη και το μόνο που μπορεί να κάνει εν προκειμένω είναι να ζητήσει από το τμήμα πωλήσεων να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο που θα του άφηνα. Το έπραξα, αλλά φρόντισα να πάρω ο ίδιος το τμήμα πωλήσεων ρωτώντας και πάλι τι στην ευχή συμβαίνει...ο πωλητής μου είπε πως θα επικοινωνούσε μαζί μου γύρω στις 2 το μεσημέρι για να δει τι μπορεί να γίνει. Στις 2 και 20 παίρνω ο ίδιος τηλέφωνο...λέω τη γνωστή ιστορία (την είχα μάθει πλέον απ' έξω), για να μου απαντήσουν και πάλι πως θα κάνουν ό,τι μπορούν και να τους ξαναπάρω μετά τις 5...φυσικά και πάλι τους υπενθύμισα πως το τεχνικό τμήμα κλείνει στις 5, οπότε απλώς θα ενημερωθώ για τις εξελίξεις, χωρίς να μπορεί να γίνει κάτι επ' αυτών άμεσα. Άσε δε που όπως μου είχαν πει ευθύς εξαρχής "σας παίρνουμε τηλέφωνο την προηγουμένη, για να σας παραδώσουμε το σύστημα ". Τέλος σε ένα από τα δύο αυτά τηλεφωνήματα μου ανέφεραν πως αν μου το παραδώσουν αύριο το σύστημα (δηλαδή Σάββατο) θα χρεωθώ τα έξοδα του κούριερ (περί τα 2Ε)..."με άλλα λόγια", τους λέω, "η αδυναμία του E-Shop να εκπληρώσει τα καθήκοντά του εγκαίρως θα επιβαρύνει τελικά τον πελάτη"...δεν ήταν φυσικά τα 2Ε (σε μια παραγγελία 950Ε) το πρόβλημα, αλλά η νοοτροπία και το γαμώτο. 17:30 ακολουθεί νέο τηλέφωνο...δίνω τα στοιχεία μου στον πωλητή και τσεκάρει την περίπτωσή μου..."δυστυχώς το σύστημα δεν είναι έτοιμο"..."δηλαδή πλέον θα το απραλάβω από την Τρίτη και μετά?!"..."ε, ναι την Τρίτη λογικά θα είναι έτοιμο"..."μάλιστα"..."δώστε μους σας παρακαλώ το όνομα ενός υπευθύνου"..."το όνομα ενός υπευθύνου?" (ψέλισσε)..."ναι, για το άρθρο που σκοπεύω να γράψω στην εφημερίδα στην οποία εργάζομαι σχετικά με τις συνθήκες παραγγελίας που αντιμετώπισα στο E-Shop, καθώς και για τα σχετικά σχόλια που θα υπάρξουν μέσα από τα περιδοικά του χώρου με τα οποία και συνεργάζομαι"..."μισό λεπτάκι" (με βάζει σε αναμονή)...μετά από λίγο επανέρχεται "λέγομαι τάδε στο επώνυμο και λόγω κάποιου προβλήματος κοιτάζουμ το σύστημά σας...αφήστε μου το τηλέφωνό σας και θα σας πάρω σε λίγο να σας ενημερώσω". Πράγματι μετά από κανένα μισάωρο με παίρνουν τηλέφωνο: "γειά σας, λέγομαι τάδε και είμαι προϊστάμενος πωλήσεων...το σύστημά σας δυστυχώς παρουσίασε κάποιο πρόβλημα με τη μητρική όταν την τοποθετήσαμε και αναγκαστήκαμε να παραγγείλουμε καινούρια, γι' αυτό και η καθυστέρηση...αύριο θα το έχετε το σύστημα, απλά δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένα ακόμα ώρα, γιατί οι τεχνικοί μας εξετάζουν αν λειτουργεί όπως πρέπει όσο εμείς μιλάμε...αφήστε μου σας παρακαλώ το τηλέφωνό σας να επικοινωνήσω και πάλι αργότερα μαζί σας για να σας οριστικοποιήσω την ώρα παράδοσης, χωρίς φυσικά να επιβαρυνθείτε παραπάνω λόγω ημέρας και μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση". Του εξήγησα φυσικά κι ο ίδιος ευγενικά, πως αν μέχρι την επομένη το σύστημα δεν ήταν έτοιμο, θα αναγκαζόμουν για λόγους ανωτέρας βίας να ακυρώσω την παραγγελία (δεν είχα άλλωστε δώσει ούτε καν προκαταβολή). Στις 20:35 παίρνω ο ίδιος τηλέφωνο, για να μου πουν πως το τμήμα παραδόσεων θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μου το βράδυ ή αύριο το πρωί. Όταν πήγα σπίτι κι επισκέφθηκα τη σελίδα της παραγγελίας, διαπίστωσα πως από τις 18:29 βρισκόμουν στο 4ο στάδιο "Συγκέντρωση Προϊόντων" και είχε ήδη ενημερωθεί και το 5ο "Τιμολόγηση Παραγγελίας" για τις 07:07 το πρωί του Σαββάτου (31). Γύρω στις 08:30 το πρωί, πράγματι με πήραν τηλέφωνο πως θα μου παραδώσουν το σύστημα μεταξύ 14:30 και 16:30...στις 14:30 χτυπούσαν ήδη το κουδούνι μου κι εκεί έληγε κι η μίνι περιπέτεια (γιατί άλλοι έχουν περάσει τρις χειρότερα). Ως κατακλείδα...λυπάμαι που μας έχουνε φτάσει σε σημείο να επικαλούμαστε δημοσιογραφικές/επαγγελματικές ιδιότητες, ταυτιζόμενοι με Κίτρινους Τύπους κι εξουσιαστικές μεθόδους, προκειμένου να διαθέτουμε την προφανή εξυπηρέτηση, όπως μας την υποσχέθηκαν. Ουδεις εξ αυτών δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο ήταν το προσωπικό μου επαγγελματικό χρονοδιάγραμμα με βάση τη δέσμευσή τους και τι απώλειες θα μπορούσα να έχω αν πράγματι τον υπολογιστή δεν τον είχα πριν την 1η του νέου χρόνου. Λυπάμαι δε ακόμα περισσότερο, γιατί είναι πρόδηλο πως λείπει παντελλώς το στοιχείο της μέριμνας σε περιόδους φόρτου εργασίας...λες και αγνοούν πως πρόκειται να υπάρξει ανεβασμένη κίνηση. Στα θετικά να επισημάνω και πάλι την ευγένεια, η οποία όμως μάλλον υποτιμά τους φέροντές της, όταν είναι το κυρίαρχο στοιχείο επισήμανσης σε μια κριτική. Και για να είμαι κι ακριβοδίκαιος, όσα ζήτησα στην παραγγελία παραδόθηκαν μέχρι τελευταίας βίδας. ΥΓ Η παραγγελία μου έχει μείνει στο στάδιο "Συσκευασία Προϊόντων" αυτή τη στιγμή...βρε λες να μου τα ξαναστείλουν?! Καλή μας χρονιά!
lazz Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 xexexexe..... katalabainw , den einai k gia gelia bebaia....egw den exw parapono apo to e-shop , h mallon den eixa....stin teleutaia mou agora mou eixan steilei mia ellatwmatikh mnimi... afou loipon sunenohthika tilefwnika me to rexniko tmima , mpika stin diadikasia na tous ti steilw pisw... loipon , exoun perasei 20 meres k akoma h paraggelia mou briskete sto stadio """""" Παραλαβή Προϊόντων """""""""""""" h ipomoni mou eksantleite bebaia... ofeilw na omologisw omws oti sto tilefwno itan arketa eugenikoi kalh xronia me ygeia se olous
overclocker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μυρίζει "Ελλάδα" το παραπάνω σκηνικό και το πώς γίνονται εδώ οι δουλειές... Όποιος έχει βρεθεί έστω και μια μέρα στο εξωτερικό και έχει δει πώς είναι τα πράγματα "έξω" θα γελάει όπως κάνω και εγώ αυτήν την στιγμή. Είναι επίσης άλλο ένα παράδειγμα Ελληνικής νοοτροπίας: Αυξάνονται οι πελάτες μας = Αυξάνονται τα κέρδη μας = Αυξάνονται οι απαιτήσεις και ο φόρτος εργασίας = Δεν κάνουμε καμία επένδυση/αλλαγή/αναβάθμιση = Κοροϊδεύουμε/Γράφουμε τους πελάτες μας = Κλείνουμε το μαγαζί μετά από λίγο....
dpolal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μυρίζει "Ελλάδα" το παραπάνω σκηνικό και το πώς γίνονται εδώ οι δουλειές... Όποιος έχει βρεθεί έστω και μια μέρα στο εξωτερικό και έχει δει πώς είναι τα πράγματα "έξω" θα γελάει όπως κάνω και εγώ αυτήν την στιγμή. Είναι επίσης άλλο ένα παράδειγμα Ελληνικής νοοτροπίας: Αυξάνονται οι πελάτες μας = Αυξάνονται τα κέρδη μας = Αυξάνονται οι απαιτήσεις και ο φόρτος εργασίας = Δεν κάνουμε καμία επένδυση/αλλαγή/αναβάθμιση = Κοροϊδεύουμε/Γράφουμε τους πελάτες μας = Κλείνουμε το μαγαζί μετά από λίγο.... Συγνώμη αλλά το συγκεκριμένο κατάστημα έχει γίνει πλεόν αλυσίδα με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Για το θέμα των καθυστερήσεων πάντως και εγώ είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα τα Χριστούγεννα πριν από 2 χρόνια...
Leatherwolfgr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Ti na peis... Telos kalo ola kala... To provlima auto den nomizo oti emfanizete mono sto e-shop. Exo dei kai alla apistefta kai se pio gnosta magazia. Kapote eixa parei karta grafikon apo to plesio kai den eixe mesa to cd me tous drivers. Otan tous to eipa me steilan se ipokatastima stin kalithea na to paro kai o texnikos ekane to apistefto... Mou tous egrapse se cd-r. Kai otan tou zitisa to afthentiko cd mou eipe na pao sto ergostasio kai na tous zitiso. Kai to xirotero... Mou egrapse sto cd drivers gia lathos karta. Bebaia meta apo mia entoni kouventa me enan ipefthino mou edosan afthentikous. Apo to e-shop exo agorasei mono mia othoni, pou parepiptontos itan "kenouria" kai eixe diafores gratzounies otan tin parelava kai tin evgala apo to kouti tis...
DrLo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δε λες πάλι καλά που σου έγραψαν drivers κάρτας γραφικών. Σε γνωστό μου (username : Vaguras) είχαν δώσει (Γραμμή - Κατάστημα Πειραιά) αντί για το CD με τους drivers του modem ένα CD (αυθεντικό) για Soundblaster !!!
blueviper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Πράγματι...δεν έχω ουδεμία αμφιβολία πως τα παραπάνω (κι ενδεχομένως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό) συμβαίνουν και σε άλλες αλυσίδες, πόσο μάλλον σε μικρά "της γειτονιάς" καταστήματα...άλλωστε έχω κατά καιρούς πέσει κι ο ίδιος θύμα από διάφορους επιτήδειους, που συνήθως τη βγάζουν καθαρή ακριβώς γιατί δεν υπάρχει η ανάλογη προστασία του καταναλωτή που λειτουργεί σε μόνιμη επαγρύπνηση σε άλλες χώρες. Αυτό το οποίο όμως όφειλε τουλάχιστον να ισχύει, δηλαδή μια σχετική ενημέρωση του πελάτη για το τι συμβαίνει και τι όχι, έχουμε φτάσει στο σημείο να το επικαλούμαστε εις μάτην. Ακόμα κι αν καλοπροαίρετα δεχτώ πως αρχικώς δεν υπήρχαν επεξεργαστές κι έπειτα παρουσίασε πρόβλημα η μητρική (που αμφιβάλλω, αλλά λέμε τώρα), έπρεπε να είχαν επικοινωνήσει μαζί μου και να με ενημερώσουν για τα καθέκαστατα προκειμένου κι ο ίδιος να επαναπροσδιορίσω τους όποιους επαγγελματικούς και προσωπικούς μου σχεδιασμούς. Εκεί που ανέμενα 8 εργάσιμες για να μην το έχω τελικά, ξαφνικά ως διά μαγείας, όταν έπεσε σύρμα για το δημοσιογραφικό κράξιμο, βρέθηκαν όλα κι ήδη το έστηναν οι αρμόδιοι...μας θεωρούν και κρετίνους αν μη τι άλλο. Έχω όλη την καλή διάθεση να δεχτώ πως το E-Shop είναι από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις (συνήθως είναι από τις φθηνότερες κατά μέσο όρο), αλλά τα κακώς κείμενα πρέπει να τα προβάλλουμε, μπας και ποτέ αποφασίσουν να τα βελτιώσουν. Όσο ζούμε, άλλωστε ελπίζουμε.
xalara87 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Πράγματι...δεν έχω ουδεμία αμφιβολία πως τα παραπάνω (κι ενδεχομένως σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό) συμβαίνουν και σε άλλες αλυσίδες' date=' πόσο μάλλον σε μικρά "της γειτονιάς" καταστήματα..[/quote'] ego pali tha ta xarktiriza memonomena peristatika... an kai pleon tis megales alisides exo arxisi na tis fovame:evil: gia auto pleon protimo na kano mia bolta sti stournari kai na agorazo apo ki etsi exo to kefali mou isixo afou an simbi kati tha iparxi sigekrimeno atomo pou tha briso:mrgreen: :mrgreen: prostoparon omos apo ta eki μικρά καταστήματα den exo kana parapono:-D
blueviper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δε γνωρίζω επακριβώς το νομικό πλαίσιο, αλλά θεωρώ αδιανόητο να μπαίνει ο πελάτης στη διαδικασία να τρώει ο ίδιος το χρόνο του με τις αντιπροσωπείες για να αντικαταστήσει τα μηχανήματά του σε περίπτωση βλάβης. Το αναφέρω με βάση το περιστατικό ενός φίλου που πήρε ολοκαίνουρια NEC 1970NX από το Ram-Shop πριν κάτι μήνες, του έδειξε καμμένο pixel με την εγκατάσταση κι όταν το πήγε άμεσα στο κατάστημα του είπαν να απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία. Δηλαδή ποια ακριβώς η ευθύνη του καταστήματος? Απλώς πουλάμε το προϊόν και μετά κόψτε το λαιμό σας και βγάλτε άκρη μόνοι σας? Το δέον θα ήταν να του αλλάξουν άμεσα την οθόνη οι ίδιοι και να φροντίσουν να επιστρέψουν τα ελαττωματικά κομμάτια στους αρμοδίους. Πάσχουμε σε επίπεδο υπηρεσιών...τέτοια φαινόμενα ευτυχώς δεν ισχύουν στον ίδιο βαθμό σε πολιτισμένες κοινωνίες, διότι η εκάστοτε προστασία του καταναλωτή λύνει και δένει.
sboo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δε γνωρίζω επακριβώς το νομικό πλαίσιο, αλλά θεωρώ αδιανόητο να μπαίνει ο πελάτης στη διαδικασία να τρώει ο ίδιος το χρόνο του με τις αντιπροσωπείες για να αντικαταστήσει τα μηχανήματά του σε περίπτωση βλάβης. Καλά λες ότι δεν το γνωρίζεις. Υπεύθυνος για το service αλλά και την αντικατάσταση των προϊόντων είνα ιπάντα ο εισαγωγέας και όχι ο μεταπωλητής. Το εμπορικό κατάστημα κάνει πωλήσεις, όχι εξυπηρέτηση πελατών... Το αναφέρω με βάση το περιστατικό ενός φίλου που πήρε ολοκαίνουρια NEC 1970NX από το Ram-Shop πριν κάτι μήνες, του έδειξε καμμένο pixel με την εγκατάσταση κι όταν το πήγε άμεσα στο κατάστημα του είπαν να απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία. Αυτό είναι το σωστό. Η οθόνη του έχιε κάποια εγγύηση την οποία στην δίνει ο κατασκευασής (και κατά προέκταση ο αντιπρόσωπος) και όχι ο έμπορος, οπότε στον κατασκευαστή (ή στον αντίστοιχο αντιπρόσωπο) απευθύνεσαι. Αν ο φίλος σου είχε διαβάσει την εγγύηση του προιόντος που αγόρασε θα το ήξερε... Δηλαδή ποια ακριβώς η ευθύνη του καταστήματος? Απλώς πουλάμε το προϊόν και μετά κόψτε το λαιμό σας και βγάλτε άκρη μόνοι σας? Το δέον θα ήταν να του αλλάξουν άμεσα την οθόνη οι ίδιοι και να φροντίσουν να επιστρέψουν τα ελαττωματικά κομμάτια στους αρμοδίους. Το κατάστημα δεν είναι εξουσιοδοτημένο από τον αντιπρόσωπο να κάνει αλλαγές ή αντικαταστάσεις προϊόντων. Οπότε δεν τις κάνει... Πάσχουμε σε επίπεδο υπηρεσιών...τέτοια φαινόμενα ευτυχώς δεν ισχύουν στον ίδιο βαθμό σε πολιτισμένες κοινωνίες, διότι η εκάστοτε προστασία του καταναλωτή λύνει και δένει. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι οι υπηρεσίες πληρώνονται. Όταν όλοι ψάχνουν το πιο φθηνό κατάστημα να αγοράσουν ποιος θα τολμήσει να προσφέρει υπηρεσίες που του κοστίζουν;;;
polaki Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Αυτο με την οθόνη, γινεται μονο αν το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ προσφέρει απο μόνο του εγγύηση, πχ το Πλαίσιο σε ορισμένα (μπορεί και όλα, δεν ξέρω) προιόντα που έχω πάρει μου λένε ρητά οτι οποιοδήποτε πρόβλημα έχει, αν ειναι μες τους 12μηνες (τωρα εγινε 6) το φέρνω εκει. Απο κει και περα τι θα το κάνουν, δεν με νοιάζει. Αλλά μετά τους 6 μηνες αναλαμβάνεις να βγαλεις ακρη απτην αντιπροσωπεία. Το πιο τραγικό ειναι οτι βλεπω ατομα να ψαχνουν το ΤΕΛΕΙΩΣ φθηνότερο και δεν τους νοιάζει τίποτα αλλο, και μετα κοπανάνε το κεφάλι τους. Ενα παράδειγμα, μιας και το αναφέραμε το e-shop. Εδω και καποιο καιρό, επισημος αντιπροσωπος της Netgear στην Ελλαδα ειναι το πλαίσιο. Εγω εχω wireless USB της Netgear απτο E-shop, το οποιο ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΑΓΓΛΙΚΑ, ολη η συσκευασία και το βιβλιαράκι, αλλά (ακουσων ακουσων) και το software ήταν στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!!! Επρεπε να κατεβάσω το αγγλικο software για να βγαλω ακρη.. Και ρωτάω το εξής. Αυτο κανει 31 ευρω. Αν κάτι πάθει, θα το σπάσω και θα αγοράσω άλλο απτο Πλαίσιο, πολύ απλά γιατι δεν θα βγάλω ακρη με RMA κλπ, αφου το κόστος θα ειναι σχεδον ίσο με το κοστος του μηχανηματος. Γι'αυτο προσοχή. Εγω εις γνώσην μου το αγόρασα, αλλά απο κει και πέρα δεν θα γκρινιάξω στο Πλαισιο για εγγύηση (θα μου πει ειναι στα γερμανικα, ειναι παραεισαγωγη, δεν αναλαμβανουμε) αλλά στο e-shop, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ υπάρχει εγγύηση να με καλύψει... Γιατί αν απλά ισχύει η ευρωπαική εγγύηση, σιγα μην το στειλω Ιταλία για RMA..
dpolal Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Έχω την εντύπωση ότι από τον νόμο ΟΛΑ τα προϊόντα πρέπει να συνοδεύονται από ελληνικό βιβλιαράκι οδηγιών και εγγύησης... (μπορεί και να κάνω λάθος)
cranton Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Α χα χα, δεν είναι υπέροχο? Περνάς ατελείωτες ώρες ψάχνοντας για το προϊόν της αρεσκείας σου, το παραγγέλνεις τελικά ηλεκτρονικά και δεν είσαι 100% σίγουρος για το πότε και πως θα έρθει. Προσωπικά το αποφεύγω. Πίσω από ένα τηλέφωνο είναι εύκολο να είναι κάποιος ευγενικός. Είναι δύσκολο όμως να κρατήσει την ίδια στάση αν έρθει αντιμέτωπος με έναν δυσαρεστημένο πελάτη ο οποίος δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών ακούει?
blueviper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Καλά λες ότι δεν το γνωρίζεις. Υπεύθυνος για το service αλλά και την αντικατάσταση των προϊόντων είνα ιπάντα ο εισαγωγέας και όχι ο μεταπωλητής. Το εμπορικό κατάστημα κάνει πωλήσεις, όχι εξυπηρέτηση πελατών... Να υποθέσω πως έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα και στις λοιπές χώρς του εξωτερικού? Ανεξάρτητα από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, που δεν το αμφισβητώ, θεωρώ απαράδεκτο η ευθύνη των καταστημάτων να σταματάει στην πώληση των προϊόντων και μόνο. Αν κάποιος πείθεται πως έτσι είναι το δέον και το πρέπον, φοβάμαι πως προσωπικά δε θα με πείσει για αυτήν την τακτική του πουλάω και βγάζω την ουρά μου απ' έξω. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση, από λογική και μόνο άποψη, είναι τουλάχιστον αστείο να λέμε στον πελάτη να τσακιστεί να βγάλει άκρη με την αντιπροσωπεία, για ένα προϊόν που του το δώσαμε ελαττωματικό εν τη γενέσει του...ίσως μάλιστα θα έπρεπε να το είχαν δοκιμάσει στο κατάστημα πρώτα. Αυτό είναι το σωστό. Η οθόνη του έχιε κάποια εγγύηση την οποία στην δίνει ο κατασκευασής (και κατά προέκταση ο αντιπρόσωπος) και όχι ο έμπορος, οπότε στον κατασκευαστή (ή στον αντίστοιχο αντιπρόσωπο) απευθύνεσαι. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό...το καθεστώς είναι σίγουρα πάντως. Κι αυτό το καθεστώς συνιστά ταλαιπωρία για τον καταναλωτή, για ευθύνες μάλιστα που συνήθως δεν τον βαραίνουν, αλλά τον επιβαρύνουν. Αν ο φίλος σου είχε διαβάσει την εγγύηση του προιόντος που αγόρασε θα το ήξερε... Φαντάσου να ήταν χαλασμένα (στην εξαιρετικότατη αυτή περίπτωση) τα cd-rom, μητρική, μνήμες και κάρτα γραφικών που πήρε την ίδια στιγμή από το ίδιο κατάστημα...ακραία περίπτωση, αλλά για χάρην του παραδείγματος μας κάνει. Αντί λοιπόν να τα πάει στο ίδιο το κατάστημα και να του τα αλλάξουν, υποχρεώνεται να πάρει σβάρνα εταιρίες κι αντιπροσωπίες για να βγάλει άκρη. Επιπλέον δηλαδή έξοδα μεταφοράς, συν το εναλλακτικό κόστος. Το δε κατάστημα αρκείται στην αποστολή του...τα προϊόντα τα πούλησε. Το κατάστημα δεν είναι εξουσιοδοτημένο από τον αντιπρόσωπο να κάνει αλλαγές ή αντικαταστάσεις προϊόντων. Οπότε δεν τις κάνει... Όπως είπα δεν προσδοκώ από το κατάστημα να αλλάξει άρδην τις μεταβλητές του συστήματος, πόσο μάλλον όταν λειτουργούν υπέρ του. Από τις οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή έχω τέτοιες αξιώσεις. Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι οι υπηρεσίες πληρώνονται. Όταν όλοι ψάχνουν το πιο φθηνό κατάστημα να αγοράσουν ποιος θα τολμήσει να προσφέρει υπηρεσίες που του κοστίζουν;;; Το έχω καταλάβει μια χαρά. Ας όψονται οι μικροοικονομικές μου σπουδές. Αμφιβάλλω όμως πως όλοι μονάχα ενδιαφέρονται για το πλέον φθηνό...η παράμετρος τεχνική κάλυψη μετά την απομάκρυνση από το ταμείο (τα λάθη του οποίου πρέπει να αναγνωρίζονται) νομίζω πως καθίσταται όλο και σημαντικότερη. Ιδίως σε μια χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα κι ο καθένας λειτουργεί κατά το δοκούν χωρίς κανέναν σπουδαίο έλεγχο. Όσον με αφορά, προτίμησα να προμηθευτώ την Eizo s1910 από το Multirama αντί του φθηνότερου technixx, για να επωφεληθώ της εγχώριας εγγλυησης των 0 pixel. Στην τελική ας παρέχονται κι οι δύο δυνατότητες στον καταναλωτή...φτηνό κι άνευ εγγύησης και ακριβότερο με ένα μέγεθος κάλυψης, κι ας μπαίνει ο καθένας στη διαδικασία της προτίμησης. Καλή η λογική ό,τι πληρώνεις παίρνεις, αλλά όταν δε σου δίνεται κι άλλη επιλογή, δικαίως διαμαρτύρεσαι.
malanos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 pantos to e-shop den kanei tis prosfores poy ekane otan ksekinise oi opies itan ekpliktikes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.