ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Καλησπερα σας καλη χρονια σε ολους ευχομαι . Μπορει καποιος να με ενημερωσει τι σημαινουν τα αρχικα HQ - HSP - SP - LSP - LP . Εχω το SONY - HX 910 και ψαχνω να βρω την καλυτερη λυση απο πλευρας ποιοτητας για να κανω τις εγγραφες μου . Εχω για παραδειγμα αυτη την στιγμη φορτωσει στο σκληρο περιπου 3 ωρες και 47 λεπτα εκπομπη . τα εχω κανει capture γιατι εκοψα διαφημισεις και τα σχετικα αλλα τωρα σκεφτομαι πως να τα καψω σε dvd . Mπορω να το γραψω ολο σε ενα dvd ? ποιες οι επιπτωσεις στην ποιοτητα ?
sotris99 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 HQ = High Quality (H καλύτερη ποιότητα εικόνας) SP = Sort Play (Αποδεκτή ποιότητα εικόνας) LP = Long Play (H Χειρότερη ποιότητα εικόνας) ΗSP = High Sort Play (Κάτι ενδιάμεσο ΗQ - SP) HLP = High Long Play (Κάτι ενδιάμεσο SP - LP)
ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Ευχαριστω πολυ sotris99 . Να υποθεσω οτι δεν υπαρχει προβλημα αν το γραψω σε ενα dvd ολο το χρονο 3 ωρες και 47 λεπτα ?
dim_b Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δεν έχω επιτραπέζιο recorder, αλλά κάτι μου λέει ότι αν προσπαθήσεις να στριμώξεις σχεδόν 4 ώρες βίντεο σε ένα single layer δισκάκι, το αποτέλεσμα δεν θα βλέπεται. Καλύτερα να το γράψεις σε 2 DVD ή σε ένα dual layer.
sotris99 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Σου προτείνω hsp. 90 λεπτά σε ένα δισκάκι είναι κοντά στο maximum του προτύπου mpeg2
ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 ευχαριστω πολυ παιδια . το εγραψα αλλα παιζει μονο στην συσκευη που εχω κανει την εγγραφη . τι συμβαινει αραγε κουφαθηκα ? ουτε σε pc παιζει ουτε σε 5 - 6 διαφορετικες μαρκες dvd συσκευες αναπαραγωγης που δοκιμασα επαιξαν . μηπως υπαρχει καποια ιδιαιτερη ρυθμιση που πρεπει να κανω . δεν ξερω αλλα κατι μου λεει οτι δεν κανει finaylayzer το τελος και δεν κλεινει σωστα μαλον το dvd . πως γινεται ομως να παιζει στο dvd sony 910 που εκανα την εγγραφη ? please help me
ahristos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Σου προτείνω hsp. 90 λεπτά σε ένα δισκάκι είναι κοντά στο maximum του προτύπου mpeg2 Το maximum του πρότυπου DVD γιά ένα layer είναι 8 ώρες περίπου (ULP Ultra Long Play) και η μικρότερη ανάλυση συμπίπτει με αυτή του VCD (τυχαία; ) δηλαδή 352Χ288 γιά το PAL. Στην πράξη, έχω βάλει 7και κάτι ώρες από υλικό πού ήταν σε VCD μορφή αρχικά και όχι σπουδαίας ποιότητας και διαβαζόταν τελικά όπου το δοκίμασα. Το μυστικό είναι να μειώνεις την ανάλυση ανάλογα με τη διάρκεια. Δεν είναι απαραίτητο να γράφουμε πάντα σε 720Χ576. Αυτά γιά υπολογιστές. Γιά το SONY τώρα, νομίζω ότι η μέγιστη διάρκεια που μπορεί να γράψει είναι 3 ώρες. Αυτό είναι το πρότυπο LP (Long Play). Το πρότυπο SP (Standard Play) είναι 2 ώρες και το πρότυπο HQ (High Quality) είναι 1 ώρα. Δεν ξέρω τη συμπεριφορά του μηχανήματος σε περίπτωση που του βάζεις πάνω από 3 ώρες, οπότε μπορεί να έχεις δίκιο, να μην το κάνει finalize δηλαδή. Πάντως όπως λέει κι ο sotris99 και ο dim_b από πλευράς ποιότητας μή βάζεις πάνω από 2 ώρες.
sotris99 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Όταν λέω κοντά στο maximum εννοώ από άποψη ποιότητας...
ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2006 Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια σας . εκανα δοκιμη και εγραψα σε SP 3 ωρες και 47 λεπτα σε ενα δισκακι 4 , 7 g και μετα το εβαλα να παξει στην ιδια συσκευη και η ποιοτητα ηταν παρα πολυ καλη . το μονο προβλημα που δεν μπορω να εξηγησω ειναι γιατι δεν παιζει σε αλλες συσκευες . πηρα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια και δεν μπορουν να με βοηθησουν . Καταλαβαινετε οτι θα εχω προβλημα εαν δεν βρω ακρη .
ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2006 Πηρα την συσκευη σημερα και την πηγα στην sony ( αντιπροσωπεια service ) . Εκει ειδαμε αν εχει προβλημα το μηχανημα και ολα ηταν ενταξει . Καναμε finalize δυο dvd που ειχα γραψει και τωρα παιζουν παντου . Γιατι δεν ανοιγει την επιλογη finalize οταν το ζηταω δεν καταλαβα ποτε ? Το παληκαρι να ναι καλα με ειπε οτι εαν γραφω σε dvd + ειναι καλυτερα και κανει στο τελος finalize . Ποια η διαφορα που εχουν τα dvd + απο τα dvd - ξερει κανεις να με πληροφορησει γιατι απο την στιγμη που το μηχανημα πληρη τις προδιαγραφες για + και - δεν το καταλαβαινω αυτο ? Επισης με ειπε οτι πρεπει να γεμιζει το dvd για να μπορεσει να κανει στο τελος finalize . Tι να πω δεν ξερω κουραστηκα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.