blueviper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Καλημέρα...καλή χρονιά (αν και δεν μπήκε και με το πλέον δεξί στην περίπτωσή μου). Πριν 2 εβδομάδες είχα αγοράσει από το Πλαίσιο τηλεφωνικά μια κάρτα Albatron Geforce 7800GT (375Ε...PCI Express)) προκειμένου να επανδρώσει ένα σύστημα που θα είχα ήδη παραγγείλει από το E-Shop, το οποίο και εδέησε να μου το παραδώσει μετά κόπων και βασάνων (θα την περιγράψω κάπου αλλού την ιστορία) το Σάββατο 31 του μήνα. Ευθύς εξαρχής η κάρτα με προβλημάτισε κι εξηγούμαι: 1) Το κουτί δεν ήταν ασφαλισμένο...όχι και τόσο ασύνηθες βέβαια, αλλά δεν παύει να σε καθιστά καχύποπτο. 2) Η πλακέτα της κάρτας ήταν πράσινη, αντί για γαλάζια που είναι συνήθως τα προΐοντα της Albatron (όπως διαπίστωσα και στο site της εταιρίας). Το ανεμιστηράκι είχε τη μορφή που χρησιμοποιεί η Albatron, καθώς και κάτι που πλησίαζε το σήμα της (αν δεν ήταν και ίδιο), αλλά έλειπε το όνομα "Albatron" από δίπλα του, όπως φαίνεται πως έχουν οι κάρτες της, πάλι εξετάζοντας κάτι φωτογραφίες από το Internet. 3) Ερχόταν με 2 κάτι-σαν-manual...το πρώτο ήταν ένα μικρό φύλλο, όπου στη μια πλευρά έγραφε "GerForce 7800 Series" (το λάθος δεν είναι δικό μου) με μια απεικόνιση 6 σημείων ενδιαφέροντος (cpu, dvi connector κοκ) μιας γενικής κάρτας της σειράς 7800 και το δεύτερο ένας οδηγός εγκατάστασης σε 6 γλώσσες Hardware/Software, γενικόλογος φυσικά. Σε κανένα από τα σχετικά "manuals" δεν αναγράφεται πουθενά η επωνυμία της εταιρίας. 4) Από άποψη software ερχόταν μαζί με 3 cd...το ένα περιελάμβανει το PowerDirector Pro 2.5 ME, το δεύτερο μερικά demo παιχνιδιών (AOW II, Max Payne, Zax, Beam Breaker, Rally Trophy) και το τρίτο που ανέγραφε "VGA Driver Ver G1.57" τους οδηγούς φυσικά τις κάρτας (Detonator 77.6)...και πάλι τίποτα που να παραπέμπει στην εταιρία. Μόλις απέκτησα τον υπολογιστή, ενσωμάτωσα την κάρτα, εγκατέστησα τα Windows XP Corporate Edition SP2, πέρασα τους drivers για τη μητρική (Abit Kn8-Ultra), το DirectX 9.0c και στη συνέχεια τους drivers της κάρτας γραφικών που αναγνώρισαν άμεσα και την οθόνη μου, μια CRT 19'' ΙΙΥΑΜΑ Vision Master Pro 451...λιγάκι παλιά μεν (που θα αντικατασταθεί μέσα στο χρόνο), αλλά που δούλευε υπέροχα με την παλιά μου Geforce 3 σε ανάλυση 1024x768 με refresh rate στα 120hertz. Η εικόνα έμοιαζε καταρχήν θολή...τσεκάρω το refresh rate και βλέπω πως είναι στα 60hertz...το ανεβάζω στα 120hertz και όλως περιέργως τα γράμματα έμοιαζαν σα να διασπώνται (λες και είχα στραβισμό) σε βαθμό τέτοιο που να δυσκολεύονται πολύ τα μάτια να αναγνώσουν (λες και δεν άντεχε το rate που με την προηγούμενη κάρτα το σύστημα πέταγε σε ευκρίνεια και απόδοση). Φυσικά στα 60hertz δουλειά δεν μπορείς να κάνεις...κι όσο ανέβαζα τα hertz τόσο πιο έντονο γινόταν το πρόβλημα με τα γράμματα και την ευκρίνεια. Να επισημάνω επίσης πως η οθόνη είναι analog και η κάρτα είχε δύο dvi εισόδους...ευτυχώς περιλαμβανόταν μετατροπέας σήματος. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, δοκίμασα μια σειρά άλλων drivers...Forceware 82.12, παλαιότερους των 77.6, καθώς επίσης και τους έσχατους drivers της οθόνης (εποχής 2001 μεν, αλλά που δούλευαν με το προηγούμενο σύστημα απρόσκοπτα). Έβαλα ακόμα και τα XP SP1 κι επανεγκατέστησα drivers της μητρικής...ως κι αναβάθμιση του bios της. Φευ! Τα ίδια χάλια...ή μάλλον χειρότερα, γιατί πλέον σε ανάλυση 1024x768 δε μου βγάζει καν δυνατότητα επιλογής refresh rate πάνω από τα 75hertz (όταν έφτανε μέχρι τα 120 χωρίς πρόβλημα). Το περίεργο είναι μάλιστα πως ξαφνικά το όριο τέθηκε στα 85hertz και μετά από λίγο έπεσε στα 75hertz...ταυτόχρονα απενεργοποιήθηκε το "Hide modes that this monitor cannot display"...γκριζαρίστηκε και πλέον δεν μπορώ να "παίξω" με αυτό. Και τώρα τα κουφά...την εύλογη κατάληξή μου πως η κάρτα είναι για πέταμα προφανώς, ήλθε να διαταράξει η δοκιμή του συστήματος με μια παλιά οθόνη που διέθετα, την CRT Eizo F35 (15''). Όλα δούλεψαν ρολόι στα 1024x768 στα 100Hertz (maximum της οθόνης)...ακόμα και σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Μικρά φυσικά τα γράμματα, αλλά ευκρινέστατα και χωρίς το σύμπτωμα της θολούρας και του "στραβισμού". Εντάξει λέω...τότε θα φταίει η οθόνη. Παίρνω τον παλιό μου υπολογιστή (με τη Geforce 3) και τον συνδέω με την IIYAMA...άψογη απεικόνιση στα 1024x768 στα 120hertz όπως ακριβώς τη θυμόμουν. Βάρεσα μπιέλες! Να υποθέσω πως υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητα μεταξύ κάρτας και οθόνης?! Σύμφωνα με το manual της οθόνης όταν "the screen is not synchronized" μερικά από τα κάτωθι μπορούν να συμβαίνουν: * The signal cable is not properly connected (δεν παίζει...το τσέκαρα) * The signal timing of the computer is within the specification of the monitor ("έπαιξα" με το Display Mode Timing μέσα από το πρόγραμμα της nVidia, αλλά τζίφος) * The video output level of the computer is within the specification of the monitor (έκανα πάλι ό,τι μπορούσα μέσα από το "Advanced Timing", αλλάζοντας Scan Rates και Sync Widths σε custom modes, αλλά τίποτα) Δεν μπορώ να βγάλω άκρη ρε παιδιά...το πιθανότερο είναι να γυρίσω την κάρτα πίσω, αλλά με ποιο ακριβώς σκεπτικό από τη στιγμή που στην Eizo δούλεψε μια χαρά?! Πάντως μου μοιάζει με μούφα Albatron...κανένα τελειωμένο κομμάτι πρώιμο ή τίποτα που ξέφυγε της παραγωγής, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το πράσινο χρώμα της και την έλλειψη σαφών διακριτικών ...την έχει κανένας να επιβεβαιώσει? (δυστυχώς ακόμα και στο skroutzit δεν την βρήκα πουθενά...στο δε site της Albatron αναφέρουν μόνο το Πλαίσιο ως partner για την Ελλάδα). Κι αυτή η πτώση του εφικτού refresh rate από τα 120 στα 75hertz και η αδυναμία τικαρίσματος του "Hide modes..." πως διάολο προέκυψε στα καλά καθούμενα?! Ό,τι συμβουλή, πρόταση, επεξήγηση μπορείτε να κάνετε, ευπρόσδεκτη για να μην πω επιβεβλημένη, μήπως και κατεβάσουμε ιδέες. Τελικά όσα χρόνια κι αν περάσουν οι υπολογιστές δε θα παύουν να με αφήνουν με ανοιχτό το στόμα! Παραθέτω και το σύστημά μου: CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Box Motherboard: Abit KN8-Ultra (Nforce 4 Ultra) RAM: Corsair 2x512 VS512MB400 Value Select Case: Thermaltake VB1000BWS Soprano Hard Disk: Western Digital 250GB WD2500JS 7200rpm SATA II PSU: Tagan TG530-U15 Easy Connect 530W DVD-ROM: LG 16x GDR-8164B Monitor: iIyama A902M Vision Master Pro 451
blueviper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Για καλό και για κακό (και για τους γνωρίζοντες) παραθέτω και τα conflicts που υφίστανται: Resource Device I/O Port 0x00000000-0x000003AF PCI bus I/O Port 0x00000000-0x000003AF Direct memory access controller I/O Port 0x000003C0-0x000003DF nForce4 PCI-Express Root Port I/O Port 0x000003C0-0x000003DF NVIDIA GeForce 7800 GT IRQ 20 NVIDIA nForce4 ADMA Controller IRQ 20 NVIDIA Network Bus Enumerator IRQ 23 Realtek AC'97 Audio IRQ 23 NVIDIA nForce4 ADMA Controller I/O Port 0x00006000-0x0000FFFF PCI bus I/O Port 0x00006000-0x0000FFFF nForce4 PCI-Express Root Port Memory Address 0xD0000000-0xDFFFFFFF nForce4 PCI-Express Root Port Memory Address 0xD0000000-0xDFFFFFFF NVIDIA GeForce 7800 GT Memory Address 0xA0000-0xBFFFF PCI bus Memory Address 0xA0000-0xBFFFF nForce4 PCI-Express Root Port Memory Address 0xA0000-0xBFFFF NVIDIA GeForce 7800 GT Memory Address 0xFA000000-0xFCFFFFFF nForce4 PCI-Express Root Port Memory Address 0xFA000000-0xFCFFFFFF NVIDIA GeForce 7800 GT I/O Port 0x000003B0-0x000003DF PCI bus I/O Port 0x000003B0-0x000003DF nForce4 PCI-Express Root Port I/O Port 0x000003B0-0x000003DF NVIDIA GeForce 7800 GT Memory Address 0xFEB00000-0xFEBFFFFF PCI bus Memory Address 0xFEB00000-0xFEBFFFFF Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
Sorath Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Εεεε... σορυ... αλλά με τόσα conflicts πώς είναι δυνατόν να δουλέψει σωστά η Κάρτα. Πως πήγε και έκατσε πάνω σε όλα τα άλλα ρε γαμώτο;
blueviper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα ελέω conflicts ή μιλάμε για sharing. Πάντως αν πράγματι έφταιγε αυτό, δε θα έπρεπε να παρουσιάζει προβλήματα και με τη σύνδεση του συστήματος με την Eizo F35? Για καλό και για κακό, κατεβάζω και τους τελευταίους drivers για το nForce4 από την nVidia. Πως διορθώνονται πάντως αυτά τα conflicts βρε παιδιά?! (αν τελικά αυτό είναι το πρόβλημα)
d-mi™ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 1) Το κουτί δεν ήταν ασφαλισμένο...όχι και τόσο ασύνηθες βέβαια, αλλά δεν παύει να σε καθιστά καχύποπτο. 2) Η πλακέτα της κάρτας ήταν πράσινη, αντί για γαλάζια που είναι συνήθως τα προΐοντα της Albatron (όπως διαπίστωσα και στο site της εταιρίας). Το ανεμιστηράκι είχε τη μορφή που χρησιμοποιεί η Albatron, καθώς και κάτι που πλησίαζε το σήμα της (αν δεν ήταν και ίδιο), αλλά έλειπε το όνομα "Albatron" από δίπλα του, όπως φαίνεται πως έχουν οι κάρτες της, πάλι εξετάζοντας κάτι φωτογραφίες από το Internet. 3) Ερχόταν με 2 κάτι-σαν-manual...το πρώτο ήταν ένα μικρό φύλλο, όπου στη μια πλευρά έγραφε "GerForce 7800 Series" (το λάθος δεν είναι δικό μου) με μια απεικόνιση 6 σημείων ενδιαφέροντος (cpu, dvi connector κοκ) μιας γενικής κάρτας της σειράς 7800 και το δεύτερο ένας οδηγός εγκατάστασης σε 6 γλώσσες Hardware/Software, γενικόλογος φυσικά. Σε κανένα από τα σχετικά "manuals" δεν αναγράφεται πουθενά η επωνυμία της εταιρίας. aderfe pigene tin piso pare alli kai ama ta xanakaneita xanaleme eleos poia me afto to plaisio
blueviper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 d|mi™...αυτό πράγματι ήταν η πρώτη μου σκέψη (και δε σου κρύβω πως παραμένει). Απλά το συμπέρασμα πως η κάρτα είναι για τα μπάζα διασάλεψε η ορθή λειτουργία της με την Eizo F35 (κι όπου να 'ναι θα τη δοκιμάσω και με μια Eizo TFT). Αν ήταν πράγματι το μοναδικό πρόβλημα, τότε λογικά θα έπρεπε να έδειχνε τα ίδια προβλήματα με κάθε οθόνη. Αλλά κι η IIYAMA δουλεύει μια χαρά με το πρώην σύστημα...μύλος. Ήδη έχω γράψει και στο forum της Abit σχετικά ελπίζοντας να βρεθεί μια άκρη...με τα conflicts πάντως ομολογώ πως δεν ξέρω τι να κάνω. Όποιος έχει καμιά ιδέα ρε παιδιά ρίχτε τη! Edit: Μια κι είπες για Πλαίσιο...κάποια στιγμή θα γράψω και για τα ευτράπελα που συνέβησαν με το E-Shop από όπου πήρα και το υπόλοιπο σύστημα (και που στο τέλος μου είπαν πως η καθυστέρηση στην παράδοση, οφειλόταν σε προβληματική μητρική που άλλαξαν τελικά)...βρε λες?
Ailuros Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Κοίταξες να δεις μήπως υπάρχουν νεότεροι οδηγοί της οθόνης από τον κατασκευαστή της; Εεεε... σορυ... αλλά με τόσα conflicts πώς είναι δυνατόν να δουλέψει σωστά η Κάρτα. Πως πήγε και έκατσε πάνω σε όλα τα άλλα ρε γαμώτο; Για ρίξε μια ματιά στο δικό σου σύστημα: start -> all programs ->accessories -> system tools -> system information -> hardware resources -> conflicts/sharing και πες μου αν στο δικό σου σύστημα μοιράζονται λιγότεροι πόροι. ***edit: το ότι η κάρτα είναι πράσινη και με τον κλασικό ανεμιστήρα δεν μου λέει τίποτα εκτός του ότι ανήκει σε παρτίδα που κατασκευάστηκε από τον αποκλειστικό launch partner της NVIDIA.
d-mi™ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 tote dokimase allo monitor i kane format i mazepse olous tous drivers kai kalon einai gia arxi na pas na katevaseis drivers apo to site tis albatron tous drivers oxi apo nvidia giati orismenes kartes pou den einai kataskevis nvidia i BFG kai se spanies periptosois vevea theloun tous drivers apo to diko tous site logo tou oti einai modarismenoi gia tin plaketa tis kathe eterias pou tis vgazei
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 pigaine ti pisw kai zita tin idia me ASFALISMENO kouti. Pios sou leei oti kapoios apo to plaisio den tin eliwse sto O/C kai ektos apo ta provlimata pou sou parousiazei twra den 8a sou xalasei mia kai kali se kana 2mino!
blueviper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Τελικά άβυσσος ο πυρήνας του υπολογιστή! Δοκίμασα την κάρτα με μια Eizo TFT 17'' (την 568 ) σε ψηφιακή σύνδεση και τα αποτελέσματα ήταν χάρμα ιδέσθαι (φταίει κι η Eizo βέβαια). Βγάζω το ψηφιακό καλώδιο και βάζω το αναλιγικό που χρησιμοποιούσα και πάλι τα γνωστά άθλια χάλια που είχα και πριν με την iiyama. Τελικά αλλάζω καλώδιο και δούλεψε μια χαρά...αναγκάστηκα φυσικά να κάνω format και να ξαναπεράσω τα πάντα, για να ξεπεραστεί και το πρόβλημα με την αδυναμία επιλογής refresh rate πάνω από τα 60hertz...τώρα παίζει μια χαρούλα στα 120hertz. Κι επειδή δεν είμαι δα και τόσο αδαής για να μην υποθέσω πως κάτι παίζει με το καλώδιο, είχα αποκλείσει το ενδεχόμενο ακριβώς γιατί το ίδιο αυτό καλώδιο το δοκίμασα με την παλιά GeForce και όλα έδειχναν μια χαρά! (ούτε καν ο adapter δεν ήταν το πρόβλημα, μια και δοκίμασα dvi-to-analog, αλλά και analog-to-analog καλώδια). Παράνοια, αλλά κομμάτια να γίνει... Όσο για την κάρτα και παρά την καχυποψία για την αυθεντικότητά της που διατηρώ λέω να την κρατήσω με το εξής σκεπτικό...την καλύπτει μια εγγύηση τριών χρόνων από το Πλαίσιο. Αν κάτι πάει στραβά αύριο μεθαύριο φυσικά καλούνται να μου την αλλάξουν...αν το κομμάτι δεν υπάρχει οφείλουν να με αποζημιώσουν με το ακριβές αντίτιμο των χρημάτων που έδωσα εξαρχής (375Ε). Δοκίμασα διάφορα demos παιχνιδιών (Call For Duty II, Pro Soccer 05, the Suffering, AOW III κα) και ήταν άψογη από πλευράς επιδόσεων...φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω (αν δεν πρόκειται για αυθεντική Albatron) πόσo καλύτερα θα ήταν τα πράγματα με μια κανονική Albatron. Κι έχω και ακόμα ένα αντικίνητρο επιστροφής...αυτή τη στιγμή, με βάση το skroutzit αλλά και το site του Πλαισίου, GT δεν παίζει...τουτέστιν θα πρέπει να περιμένω και πάλι να τους έρθουν κομμάτια. Ευχαριστώ πάντως βρε παιδιά για τις προτάσεις και τη γνωμοδότηση...μέσα στον πανικό μου, όλα τα παραπάνω ήταν κάτι περισσότερο από χρήσιμα. Να 'στε καλά!
Ailuros Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Εσύ να' σαι καλά όχι μόνο γιατί χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημά σου αλλά για την χαρακτηριστική σου ευγένια που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας. Καλή χρονιά and happy gaming
blueviper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε Ailuros. Έτσι για την ιστορία, να το προχωρήσω λίγο ακόμα... Αφού είδα κι αποείδα πως απαντήσεις δε θα πάρω από Albatron, Abit και Iiyama, κατέβασα και μια έσχατη ιδέα...string "albatron geforce 7800gt" στο google images και τελικά λύθηκε κι αυτό το πρόβλημα. Κατά πως φαίνεται (κι όπως λίγο πολύ αναμενόταν) υπάρχουν διαφορετικά bundles με ποικιλία προγραμμάτων και εμφάνισης κουτιού...τίποτα ασύνηθες ως προς αυτό. Όμως τελικά υπάρχουν ΚΑΙ πράσινες κάρτες Albatron 7800GT, αν πιστέψω τουλάχιστον τις εικόνες σε διάφορα site που, διόλου τυχαία, τα περισσότερα ήταν στα Ιαπωνικά (προφανώς εισαγωγής είναι και η δική μου). Δούλεψε και το Babel Fish translator λίγο και τελικά κατέληξα πως η κάρτα είναι πράγματι Albatron...σε περίπτωση μάλιστα που αυτό το thread λειτουργήσει σαν οδηγός για κάποιους στο μέλλον (μια κι η αλήθεια είναι πως για το παρόν μοντέλο δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες και δει στα ελληνικά), ορίστε φωτογραφίες του πακέτου και της κάρτας. Ανακούφιση... Ας περάσουμε λοιπόν και στο e-shop πλέον (σε δικό του φυσικά thread), τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα, για να κοινοποιηθούν και τα ευτράπελα που βίωσα. και πάλι ευχαριστώ...και καλή χρονιά!
Ailuros Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ: είτε ΑΤΙ είτε NVIDIA όταν παρουσιάζουν στην αρχή μια κάρτα έχουν είτε έναν αποκλειστικό κατασκευαστή είτε κατασκευάζουν και κάποιες μόνοι τους για να επιταχύνουν την αρχική διαθεσιμότητα και να μην καθυστερήσουν οι διάφοροι κατασκευαστές. Το πράσινο PCB με τον κλασικό ανεμιστήρα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και είναι ακριβώς ίδιο με τα reference boards της ίδιας της NVIDIA και ναι μπορείς να θεωρήσεις ότι ανήκει κάτα κάποιο τρόπο στην οικογένεια αυτή. Ουσιαστικά μιλάμε για πρωτέρημα και όχι για μειονέκτημα. Οπτικά από όλες τις πλευρές δεν διαφέρει κατά το παραμικρό από τα reference boards που έχω κρατήσει στα χέρια μου. ΄Αλλοι κάνουν αμάν για να τις βρούνε αυτές ***edit: σε καλύπτει η εγγύηση της Albatron, αλλά ο ουσιαστικός κατασκευαστής είναι είτε η ίδια η NVIDIA ή ο αποκλειστικός τους launch partner.
blueviper Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Θα προσπαθήσω να στο εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ: είτε ΑΤΙ είτε NVIDIA όταν παρουσιάζουν στην αρχή μια κάρτα έχουν είτε έναν αποκλειστικό κατασκευαστή είτε κατασκευάζουν και κάποιες μόνοι τους για να επιταχύνουν την αρχική διαθεσιμότητα και να μην καθυστερήσουν οι διάφοροι κατασκευαστές. Μολονότι δε γνώριζα επακριβώς τη διαδικασία (και χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να την αναφέρεις), είχα φανταστεί πως πάνω κάτω κάτι τέτοιο συνέβη και με τη δική μου, μια και είχε πολλές ομοιότητες με τα "πρωτότυπα" μοντέλα από nVidia που ανακάλυψα σε διάφορα site. Αυτό που όμως κυρίως με απασχολούσε ήταν κατά πόσο αυτά τα "reference boards" υπερέχουν, υπολείπονται ή είναι ακριβώς τα ίδια σε σχέση με την Albatron που είχα πληρώσει (και με βάση review που διάβασα, ήταν κατά ένα κλικ καλύτερη από τις διανομές της MSI κι ορισμένων άλλων και κυρίως σε δυνατότητα O/C). Ουσιαστικά μιλάμε για πρωτέρημα και όχι για μειονέκτημα...Άλλοι κάνουν αμάν για να τις βρούνε αυτές Χεχε...κι εγώ θα την επέστρεφα πίσω?! Κοίτα τελικά που πρέπει να αισθάνομαι και ευνοημένος! Ευχαριστώ και πάλι για τις επεξηγήσεις...αρκούντως κατατοπιστικές και διαφωτιστικές. ***edit: σε καλύπτει η εγγύηση της Albatron, αλλά ο ουσιαστικός κατασκευαστής είναι είτε η ίδια η NVIDIA ή ο αποκλειστικός τους launch partner. Με βάση το stick που βρίσκεται πάνω στο κουτί, με καλύπτει κι η εγγύηση 3 χρόνων από το Πλαίσιο. Ας λειτουργεί για αυτά τα 3 χρόνια και μετά βλέπουμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.