Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS. Τι προσέχω;

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια νύχτα που έβγαλα το UPS από το ρεύμα (έχω το MGE Nova 1100VA όπως ανέφερα παραπάνω) την άλλη μέρα είχε πέσει η μπαταρία στο 80%. Είναι αυτό φυσιολογικό; Που ξοδεύτηκε το υπόλοιπο 20%; Μήπως να το αφήνω και το βράδυ στο ρεύμα;

• Απαντ. 414
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

to pc kai klisto na ine pali troeei poli ligo reuma alla kai i mpataria adeiazei moni tis siga siga.idika otan ine full tote ine pou adiazei pio eukola.an sou tin spaei to anemistiraki bgaze to apo tin priza.to na xalasei i mpataria ton 20 euro miso xrono pio noris den pisteuo oti einai thema.

Δημοσ.

Παίδες διάβασα όλο το θέμα από την αρχή και με έπιασε πονοκέφαλος. Επειδή είμαι άσχετος μου πέσανε βαριά όλα αυτά :confused: :confused:

Ας τα πάρω με τη σειρά:

Έχω τα εξής:

Κεντρική μονάδα ( Pentium 4 )

Οθόνη TFT 19''

Netmod

Netrute2

Εκτυπωτή

Scanner

Ηχεία

και 1 σποτάκι φωτιστικό

και τώρα συγκεκριμένα:

α) Θα πάρω line interactive. Όχι τα smart, τα άλλα τα πιό φτηνά. Ωραία αλλά πόσα watt μου χρειάζονται για να είμαι καλυμμένος και με το παραπάνω;

β) Τα line interactive δεν κάνουν αυτόματο shut down σε περίπτωση διακοπής ρεύματος; Η απλά σου δίνουν ρεύμα για κάποια ώρα και χρειάζεται να κλείσεις ο ίδιος το pc.

Συγγνώμη αν είναι βλακείες αυτά που ρωτάω, αλλά αν δε το κατέχεις το άθλημα πρέπει να ρωτάς αυτούς που ξέρουν........

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Παίδες διάβασα όλο το θέμα από την αρχή και με έπιασε πονοκέφαλος. Επειδή είμαι άσχετος μου πέσανε βαριά όλα αυτά :confused: :confused:

Ας τα πάρω με τη σειρά:

Έχω τα εξής:

Κεντρική μονάδα ( Pentium 4 )

Οθόνη TFT 19''

Netmod

Netrute2

Εκτυπωτή

Scanner

Ηχεία

και 1 σποτάκι φωτιστικό

και τώρα συγκεκριμένα:

α) Θα πάρω line interactive. Όχι τα smart' date=' τα άλλα τα πιό φτηνά. Ωραία αλλά πόσα watt μου χρειάζονται για να είμαι καλυμμένος και με το παραπάνω;

β) Τα line interactive δεν κάνουν αυτόματο shut down σε περίπτωση διακοπής ρεύματος; Η απλά σου δίνουν ρεύμα για κάποια ώρα και χρειάζεται να κλείσεις ο ίδιος το pc.

Συγγνώμη αν είναι βλακείες αυτά που ρωτάω, αλλά αν δε το κατέχεις το άθλημα πρέπει να ρωτάς αυτούς που ξέρουν........

Ευχαριστώ.[/quote']

me ena 600-700 ise kalimenos.i tft den keei tipota .ta netroute kai auta episis tipota.kai ta line interactive kai ta smart AMA TA SINDESEIS ME KALODIO STO PC KAI PERASEIS KAI TO PROGRAMMA OTAN I MPATARIA FTASEI SE KAPOIO ORIO KLINEI AUTOMATA.DEN EXEI NA KANEI ME TIN MARKA TOU UPS ARKEI TO UPS NA EXEI PROGRAMMA POU POLES FORES den to dinoun alla to katevazeis kai to basiko na exei thira i rs232 i usb sta pio new.

me me 500 mia xara tha ise alla sou bazo 600-700 gia melontiki anagki kai epida akoma kai ta 1000 line interactive oxi smart ine ftina.

Δημοσ.

Ευχαριστώ Poulinos

Ωραία, θα ψάξω για κάποιο 600-700αρι

ποιό είναι πιό αξιόπιστο -κατά τη γνώμη σου- από αυτά που κυκλοφορούν σε αυτή τη κατηγορία;

Α...και κάτι άλλο

Το ups μπαίνει στη μπρίζα.......απάνω του μπαίνουν το pc και η οθόνη.......έχει θέσεις και για τα υπόλοιπα;

Δημοσ.
Ευχαριστώ Poulinos

Ωραία' date=' θα ψάξω για κάποιο 600-700αρι

ποιό είναι πιό αξιόπιστο -κατά τη γνώμη σου- από αυτά που κυκλοφορούν σε αυτή τη κατηγορία;

Α...και κάτι άλλο

Το ups μπαίνει στη μπρίζα.......απάνω του μπαίνουν το pc και η οθόνη.......έχει θέσεις και για τα υπόλοιπα;[/quote']

ta pio pola ups exoun oxi souko priza alla san auti tou trofodotikou.sto plaisio i ama thes to ftiaxneis kai monos sou poulane polipriza pou anti na exoun souko priza gia na to baleis ston toixo exoun tin sosti ipodoxi gia na koumposei pano sto ups kai na sindesei pano se auto to poliprizo osa pragmata thes .ego px exo balei ton ektipoti mou pano sto apc to ups ekei pou ine mono surge protection kai exei akoma 3 ipodoxes.exo xrisimopoiisei mono tin mia kai exo balei ena poliprizo kai ekei pano ine othoni pc ixeia router exoterikos skliros ktl.giati gia othoni kai pc briskeis kalodio alla gia ta ixeia den mporeis epidi einai priza.opote ena tetoio poliprizaki tha se boithisei.ego to ixa ftiaxei monos.ekopsa tin priza kai tou bala to sosto.

Δημοσ.

poulinos είσαι τρομερός

με βοήθησες όσο δε λέγεται

σήμερα μου έδωσε ένας φίλος ένα UPS που δεν το έχει χρησιμοποιήσει

δεν είναι καμμιά σπουδαία μάρκα από ότι κατάλαβα αλλά λέω να το δοκιμάσω

UPSELECT στα 800VA

Λοιπόν το βάζω στη πρίζα στο τοίχο που δεν είναι σούκο

του συνδέω ένα πολύμπριζο και πάνω στο πολύμπριζο βάζω pc, οθόνη, modem, router k.l.p

Μέχρι εδώ καλά;

Έχει και ένα DB-9 cable που το συνδέω στο pc και στη συνέχεια πάω control panel...power managment και το ρυθμίζω να κάνει shut down όταν έχει διακοπή ρεύματος....

ΟΚ;

Παιδιά το ξέρω ότι σας έχω σπάσει τα ..........., αλλά να μη γίνει και καμμία στραβή............THANKS!!!!!!!!

Δημοσ.
poulinos είσαι τρομερός

με βοήθησες όσο δε λέγεται

σήμερα μου έδωσε ένας φίλος ένα UPS που δεν το έχει χρησιμοποιήσει

δεν είναι καμμιά σπουδαία μάρκα από ότι κατάλαβα αλλά λέω να το δοκιμάσω

UPSELECT στα 800VA

Λοιπόν το βάζω στη πρίζα στο τοίχο που δεν είναι σούκο

του συνδέω ένα πολύμπριζο και πάνω στο πολύμπριζο βάζω pc' date=' οθόνη, modem, router k.l.p

Μέχρι εδώ καλά;

Έχει και ένα DB-9 cable που το συνδέω στο pc και στη συνέχεια πάω control panel...power managment και το ρυθμίζω να κάνει shut down όταν έχει διακοπή ρεύματος....

[/quote']

to ups tha to baleis stin prizza tou toixoun se souko priza ennoite.to ups na pernei reuma apo souko.b.tin othoni kai ola auta ta sindeeis se ena poliprizo to opoio anti na exei souko pou tha pigene ston toixo tha exei fis gia na koumposei sto ups.i to perneis etimo i to ftiaxneis.meta sindees to kalodio kai mpeneis sto site tis eterias kai katevazeis to programma pou dinoun auto kai ase tis blakies ton windows.i apc px dinei to power chute

-----pc,othoni,ktl pou enonontai me polirizo \

|

|

----------exodos ups poliprizo pou den ine souko

toixos souko priza-------- ups mpenei stin exodo ups

-----------

Δημοσ.

ok poulinos, πολύ κατανοητό

θα τη κάνω τη σύνδεση όπως λές

αυτό το ups δεν έχει κάποιο πρόγραμμα παρόμοιο με της APC και στο site δεν βρήκα κάτι, ούτε καν δουλεύει το site

Οι ίδιοι σε παραπέμπουν στα Windows. Κοίτα τι λένε οι άνθρωποι:

" There is already an UPS monitoring function on Microsoft Windows NT, Windows 2000,2003 and Windows XP. The UPS product does not have to provide any extra software for UPS monitoring ".

Αλήθεια υπάρχει κάποιο πρόγραμμα όπως το power chute που να δουλεύει με όλα τα ups;

Δημοσ.

Καλημέρα, ειμαι κι εγω στην αγορά UPS κι οπως κοιτούσα σε κατι διαφημστικα του Alex Pak Λεει για ενα UPS 1KVA Online... 129 eurw..

υπάρχει περίπτωση να λεει τίποτα??

εδώ: http://www.alexpak.gr/entheto/page4.htm

μαλλον θα παω σε σιγουρη λυση κανα MGE 800αρι .. αρκετό ειναι για το συστημα μου ? (Enermax 431W PSU, p4 2.8, 3 HD, 2 DVD, 19 TFT)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...