Προς το περιεχόμενο

Αγορά UPS. Τι προσέχω;

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λοιπόν' date=' επειδή αρχίζω και χάνω την μπάλα....

Τελικά χρειάζομαι να πάρω UPS με πάνω απο 800VA και 500 Watt. Σωστά;

Τι διαφορά έχει το Stand By απο το Line Interactive και ποιό είναι καλύτερο;

Την Mustek τελικά να την έχω ως επιλογή ή να την διαγράψω. Γιατί βλέπω οτι έχει πολύ καλές τιμές.

Οι μπαταρίες που έχουν μέσα τα UPS είναι παρόμοιες με αυτών των αυτοκινήτων; Έχουν υγρά δηλαδή ή είναι κλειστού τύπου; (Ελπίζω να μην λέω βλακείες....)[/quote']

gia ta mustek ego den tha po tha sou po gia ta alla.oi mpataries einai klistou tipou kai mia mpataria 12v 7.2 ah pou ine mia apo tis sinithismene ston germano kanei 15 euro.sinithos pernoun ta ups mia dio tetoies.episis i diafora sto stand by pou gia mena min pareis se sxesi me to line interactive ine oti to deutero exei avr (automatic voltage regulator) kai episis mikrotero xrono apokrisis otan kopei to reuma.diladi gia to xrono apokrisis oti mpenei se litourgia i mpataria pio grigora kai to avr oti ama i dei sou stilei 260 volt anti gia 220 auto tha sto ferei se pio normal epipeda.diladi tha prospathisei na sou exomalinei tin kampili tou reumatos.eno ta stand by den exoun tetoia prostasia poles fores kai apla sou dinoun reuma apo tin mpataria ama xeperastoun kapoia oriapx .200 volt kai 240 antistoixa.line interactive ine genikos kalitera.meta i apc bgazei tin seira smart pou ine line interactive apla me kalitera kiklomata exou kai i arketa pio akrivi timi tous pou proorizontai gia ite kapoious pou exoun tin dinatotita na skasoun liga lefta parapano ite gia autous pou exoun server kai theloun to kati kalitero.iparxoun kai ta online pou ine i pio akrivi katigoria pou sou dinoun sinexeia reuma apo tin mpataria koinos perneis oti pio stathero.alla i timi einai exofreniki.

• Απαντ. 414
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την Mustek τελικά να την έχω ως επιλογή ή να την διαγράψω. Γιατί βλέπω οτι έχει πολύ καλές τιμές.

Οι μπαταρίες που έχουν μέσα τα UPS είναι παρόμοιες με αυτών των αυτοκινήτων; Έχουν υγρά δηλαδή ή είναι κλειστού τύπου; (Ελπίζω να μην λέω βλακείες....)[/quote']

Standby: Ο υπολογιστής πέρνει ρεύμα από την πρίζα και αν υπάρξει πτώση της τάσης αναλαμβάνει το UPS. Τις περισσότερες φορές προλαβαίνει να γυρίσει, αλλά όχι πάντα.

Line-Interactive: Ο υπολογιστής πέρνεθ ρεύμα από το UPS. Όταν υπάρχει ρεύμα από την πρίζα, το UPS φορτίζει τις μπαταρίες, αν όχι, γυρνάει και δίνει ρεύμα στον υπολογιστή. Η διαφορά με το Standby είναι ότι έχεις πολύ μικρότερους χρόνους απόκρισης και ότι μπορεί να φιλτράρει και το ρεύμα που πέρνει ο υπολογιστής σου είτε είναι χαμηλότερο είναι υψηλότερο από αυτό που πρέπει.

Online: Ο υπολογιστής πέρνει ρεύμα από την μπαταρία του UPS, ανεξάρτητα από το αν πέρνει ρεύμα από την πρίζα ή οχι. Λέγονται και True UPS γιατί αυτά μόνο ανταπροκρίνονται απόλυτα στον όρο Uninterruptible (αδιάκοπος). Από την άλλη, αν δεις τις τιμές τους, θα καταλάβεις ότι η αναφορά τους εδώ είναι εντελώς θεωριτική.

Με άλλα λόγια, προτίμησε ένα Line-Interactive. Η πιο καλή και σχετικά προσιτή λύση. Για το μέγεθος που θα χρειαστείς, δεν νομίζω να χρειάζεσαι παραπάνω από από ένα 800VA. Κοίτα για κανένα μοντέλο της MGE. Έχω το Ellipse Premium 800 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είχα ένα Mustek παλιότερα, δεν ήταν κακό αλλά η μπαταρία του άρχισε να τα παίζει στα 2 χρόνια και μαζί με αυτήν και όλο το μηχάνημα.

Δημοσ.

Ο poulinos είναι σωστός γενικά στις τοποθετήσεις του.

Το UPS είναι κρίσιμο μέρος του υπολογιστή σου και πρέπει να το επιλέξεις με προσοχή. Ισως το να δώσεις μερικά ευρώ επιπλέον να αποδειχθεί σοφότερο από ότι θα πίστευες. Εγώ προσωπικά έχω πάρει 2 MUSTEK, το ένα πρίν 3 χρόνια και το άλλο πρίν κάνα 6μηνο. Είμαι ευχαριστημένος γενικά (γιαυτό και επανέλαβα την αγορά με κάποιο πιο σύγχρονο για τον νέο υπολογιστή μου).

Επίσης έχε υπόψει πως VA x 0.625 = WATT. Αυτό σημαίνει πως πχ 600VA x 0.625 = 375watt καθαρής ενέργειας. Άρα κάνε μια γρήγορη σούμα για οθόνη, δίσκους, DVD, και ότι θέλεις να βάλεις επάνω, δώσε μια ανοχή προς τα πάνω κάνα 25% και πάρε ότι φτάνει η τσέπη σου.

Δημοσ.

ego px exo scanner ixeia 5.1 17 tft thermaltake kouti me idropsiksi 2 diskous ktl ktl sta 420 smart tis apc kai ime teleia.kai se kapoious pou ixan parapono me kanonika ups idika kati asta na pane piran smart kai apla no comment.ligo akrivoutsika alla kai i apc kai auti i seira einai poli kali.toulaxiston exo to kefali mou arketa isixo .kai prin apoauto ena poliprizo asfaleias apc.kalitera na doso 100 euro parapano kai na glitoso exoplismo 1000 euro kai para liga kai meta na trexo.to leo epidi exo poli parapono apo ta apla ups kai genikos ta kapse me

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω καταλήξει στα εξής δύο:

MERLIN GERIN 1100VA SERIAL NOVA

MGE ELLIPSE PREMIUM 800VA USBS

Απο οτι διάβασα το Nova έχει ενεργητική ψύξη και κάνει αρκετό θόρυβο, πράγμα που δεν θέλω μιας και θα μπει στο δωμάτιο που κοιμάμαι.

Το Ellipse είναι καλύτερη σειρά απο το Nova και έχει και παθητική ψύξη, άρα είναι αθόρυβο.

Και τα δύο με καλύπτουν σε ισχύ και αυτονομία. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό καθώς το 2ο έχει 100? παραπάνω.

Λοιπόν, μόλις αγοράσω ένα απο τα δύο θα σας πω τις εντυπώσεις μου.

Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

signomi re pedia alla an diavazo sosta :) stin arxi tou pediou tou legate gia

800-1000 va kai katalixate na tou protinete to 620 apc pou ine panakribo kai ine mono 620 va....

sinenoithite...ligo :-) min to kapsete

Δημοσ.

Με το 800άρι το Ellipse θα είσαι πολύ καλά. Αν μπορείς να δώσεις τα λεφτά, καν΄ το. Πάντως, πριν από 15 μήνες περίπου που το πήρα εγώ ίδια τιμή είχε.

Δημοσ.

xalara87 to oti einai mono 620 den simenei oute oti tha kaei oute oti den aksizei epidi einai 620 epidi to allo einai 800.ama einai tote na parei kai 10 mpataries na tis balei se ena poliprizo na exei kai me 30 euro 10 ores autonomia.ta online diladi pou ine liga va kai kanoun apo 1000 euro kai pano simenei oti einai gia petama?alo i xoritikotita tou ups kai allo i texnologia sto avr ktl.analogos ti thes esi.ego px plirosa gia tin poiotita dioti ta deka lepta pou mou bgazei gia auta pou thelo einai mia xara.to na kano douleia sto pc tin ora pou exei kopei to reuma dento theoro simantiko.exo to 420 me kamposa pragmata pano kai pezo mia xara.episis se 2 atoma gnostous to 620 me 3 sklirous 3 dvd ktl ktl kai pali mia xara.ta lefta to apc to 620 den ta exei gia ta va tou alla gia tin texnologia tou kai ta ipoloipa xaraktiristika tou.kapou ixe anixtei kai ena thema me mail apo tin apc me kapoion pou rotise ti ups na parei.filika panta.

Δημοσ.

To Mustek pou brikes sto e-shop einai polu kalo. Parto afoba.

Δημοσ.

Η APC είναι όντως η κορυφαία εταιρεία, αλλά δεν ξέρω αν θα σηκώνει το 620 όλα αυτά που έχει το παιδί. Αν τα σηκώνει και έχει 70-80% load δεν ξέρω κατά πόσο καλό είναι.

Δημοσ.

pouline....epididi endiaferome kai ego giauto rotao:)

exo ena neo systima kai mia 19'' lcd an paro diladi tis apc to 620

den prokite na kai kati ...aplos isa isa tha prolabo na kliso to pc?

auti les ine i diafora sta va?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...